Şimdi Ara

Piano Black ön boyama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben kasamın ön piano black yerini boyadım fakat spreyle boyadıgımdan hem katlar guzel olmadı bır yer cok bır yer az boya oldu sımdı be o boyayı nasıl kazıyabilirim bir yardım ederseniz çok mutlu olurum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: burockkcl

arkadaşlar ben kasamın ön piano black yerini boyadım fakat spreyle boyadıgımdan hem katlar guzel olmadı bır yer cok bır yer az boya oldu sımdı be o boyayı nasıl kazıyabilirim bir yardım ederseniz çok mutlu olurum teşekkürler

O boyayı zımparayla kazırsın. Boya işi özen ister. Özellikle de parlak yüzeylere boya atmadan önce mutlaka zımpara yapılmalıdır. Astar yapılması boyayı daha güzel gösterir. Son katı da 2-3 kat atarsan dalgalanma olmayacaktır.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    hocam bu plastik yüzey olduğu için zimpara yüzeyini aşındırmaz mı kusura bakma bilmediğimden soruyorum kaçlık zımparayla halledebilirim onu
  • quote:

hocam bu plastik yüzey olduğu için zimpara yüzeyini aşındırmaz mı kusura bakma bilmediğimden soruyorum kaçlık zımparayla halledebilirim onu

Her yüzey için (cam için bile) zımpara vardır. O yüzeyde su zımparası tabir edilen zımpara kullanırsan bir şey olmaz. Yüzeyi aşındırması gerekiyor zaten ki boyayı söksün ve altındaki zemini astara ya da yeni boyaya hazırlasın. Ama dediğim gibi ufak bir zımpara olması lazım. 400-500 numara bile olabilir. Elinde birkaç numara zımpara bulunsun lazım olur

hocam çok sağol en başta bi gazla boyadım sımdı cok basıt duruyo onu zımparalayıp turuncu siyahtan yeşil siyaha donmeyı dusunuyorum cok yardımcı oldunuz teşekkürler
  • Rica ederim. Forumda boya konusunda açılmış pek çok konu var. İlgini çekerse araştırabilirsin. İyi çalışmalar.
    sağolun hocam pek olan konu açma taraftarı değilim ama işte o zımparayla boyasını atarsam plastiğe çok zarar gelir mi diye şüphem vardı ki siz cam için bile var diyince soru işaretleri kalktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç içi Piano Black çizikleri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sağolun hocam pek olan konu açma taraftarı değilim ama işte o zımparayla boyasını atarsam plastiğe çok zarar gelir mi diye şüphem vardı ki siz cam için bile var diyince soru işaretleri kalktı

Yok yok hiçbişey olmaz. En incesinden (su) zımpara kullan, nazik ol, gerisi sıkıntı değil.
    sağolun hocam hayırlısıyla yapabilirsem fotoğraflarını koyacağım bi de uv boya gündüzleri nasıl duruyo yani hiç belli oluyor mu
  • quote:

sağolun hocam hayırlısıyla yapabilirsem fotoğraflarını koyacağım bi de uv boya gündüzleri nasıl duruyo yani hiç belli oluyor mu

Gündüz pek belli olmaz, gece de UV ışık vurması lazım. Kasa üzerinde çok taraftarı değilim, içinde olabilir.
    yani daha doğrusu gündüz orası hiç boyalı değil gibi mi duruyo yoksa mesela turuncu boyamıssan hafif de olsa oranın turuncu olduğu belli oluyor mu
  • Gündüz turuncu gürünür ama janjanlı halleri pek belli olmaz. Odanın ışık durumuna da bağlı olarak silik durur ama loş bir odan varsa belli olabilir yine de. Bir parça tahta ya da karton üzerine biraz boya sık, dene bakalım ne kadar görünecek. Beğenirsen yaparsın ama ben yine de fosfor olayı kasa içinde daha şık diyorum.
  • cok sagolun hocam fosfor da olabılır aslında gunduzlerı de daha guzel gorunur belkı denıcem hocam sagolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu işte su zımparası kullanman şart. kuru zımpara ile boya işi olmaz.su zımparası kalından inceye doğru kum kalınlığına bağlı olarak;
    60-80-100-120-150-180-220-240-280-320-360-400-500-600-800-1000-1200-1600-2000-3000-4000 kuma kadar incelerek gider.
    boya için son kat zımparalarda keinlikle 1000 üzeri zımpara kullanılmalıdır.400-500kumlar çizer, hele piano black çok zordur , zeminin hazırlanması büyük özen ister ve kaliteli boya ister..kat kat zımpara ve boya,hepsinden önemlisi sabır ister.. sabır....
  • Açıklık getirmek gerekirse attığın boyayayı 500-600 gibi birseyle soktukten sonra pürüzsüz bir yüzey elde etmek için boya öncesinde bir de 1000likle iyi bir zemin hazırlığı yapman ve bunun ustune astar ile baslaman ideali olur. Boya işlemi esnasında tozlarin boyaya yapismasini önlemek zordur. Bu nedenle kusursuz görünüm icin her kat boyadan sonra en incesinden su zimparasi ile boyalı zemini duzeltmen gerekir. Parlak ya da mat tercihe gore vernik ile son katı atabilir, boyanin derin görünmesini istiyorsan 4-5 kat vernik atabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sağolun hocam çok yardımcı oldunuz teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.