Şimdi Ara

Pi Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence ilginç olan Pi sayısı bir çemberin çevresinin çapına bölünmesiyle elde edilir.3.141592653589793238462643383279502884197169399375 şeklinde devam eder ve trilyonlarca basamağı bulunmasına rağmen son basamağı hala bulunamamıştır.Bu sayının içinde sadece sayılarla yazılmış çoğu şifre kombinasyonu ve kimlik numarasının olduğunu düşünüyorum.Sizce bu sayı sonsuz mudur?

• 10^50 de bir ihtimal sonsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 20:7:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J. Moriarty

Bunu mutlaka eklemeliydim :

Güzel paylaşım,daha önce izlemiştim.Sanırım 2.sezon 11.bölümdü(2PiR).

• biraz sacma gelicek ama bence büyük patlamayla alakası var oda daire şeklinde genişliyo ve bence bu sayı 2 boyutta sonsuz 3. boyutta anlam kazanır ancak bizim matemetik mantelitemiz yetmiyo ilerde çözülür,integralin 3 boyutlusunu kavrayabilirsek belki bence
  • quote:

Gerçekten çok iyi.Bu dizi mi? Diziyse hep bilimsel konular üzerinde mi ilerliyor?
  • Ben de merak ettim. Google'da Harold Finch diye arattım. Person of Interest adlı diziymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 10 Haziran 2018; 21:46:31 >
  • quote:

Evet Person of Interest (İlgili kişi galiba) adlı bir dizi.

Hayır bilimsel konular üzerinden ilerlemiyor, bilim ile ilgili Fringe var, en sevdiğim dizi.

Person of Interest de ise Harold Finch çok başarılı bir yazılım uzmanı. Devlet adına projelerde çalışıyor ve bu projelerden birisi de suçlu olabilecek kişileri algılayabilen Machine adında her türlü sisteme giriş yapabilen, her türlü cihazı kullanabilen bir prgoram yapmak. Bu programı tamamlıyor ancak bu program yakın zamanda ölecek/ölüm tehlikesi geçirecek kişileri de buluyor ancak devlet bunları önemsemiyor . Harold da bir takım olaylar sonucu Machine'i devlete veriyor ve bu yakında ölecek kişilere erişebilmek için sistem de kendine bir arka kapı bırakıyor ve eski CIA ajanı John Reese ile birlikte bu tehlikede ki kişileri kurtarıyorlar.

(KB bölümü olduğundan konuyu fazla uzatmadım ancak bu da çok güzel bir dizidir, tavsiye ederim.

Person of Interest can'dır. Ancak Fringe nirvanadır

• Çok küçükken belgesel tarzı bişey izlemiştim. Pi sayısından bahsediyordu ve dikili yüzlerce ağaç vardı. Ağaçlara farklı açılardan bakıp pi sayısının dogrulugunu kanıtlıyordu sanırım. Biliyorum sacma gelcek ama bunun gibi bişeyler yapıyorlardı ve beni hayretler içinde bırakmıstı. Keske bir daha izleme fırsatım olsa.
  • alıntıdır,
    Comte de Buffon (1707–1788), üç asır önce, kibrit çöplerinin veya iğnelerin yere düşmeleri üzerinde ihtimal hesaplarına ait çalışmalar yapmaya başladığında, bu kadar şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşacağını hiç düşünmemişti herhalde. Yaptığı hesaplamalara göre, belli aralıklarla yere çizilmiş paralel çizgilerin üzerine atılan iğnelerin çizgilere değme ihtimali, π sayısıyla orantılı çıkmaktaydı. Çizgiler kibrit uzunluğuna eşit aralıklı çizildiğinde ise, bu sayı tam 2/π olmaktaydı. Bu, kâğıt üzerinde hesaplanan teorik bir neticeydi; fakat pratiğe döküldüğünde ilginç neticeleri beraberinde getirecekti. Yani belli miktarda deneme yapıldığında, teorik hesapta çıkan sayı kadar kibrit çöpünün çizgilere değmesi beklenmeliydi ve gerçekten de öyle olmuştu. Hattâ buradan yola çıkarak matematikçiler Pi sayısını elde etmenin ayrı bir yolunu buldular. Zîrâ, çizgiye değen kibrit çöpü veya iğne sayısının, bütün iğnelerin veya kibrit çöplerinin sayısına oranı, Pi ile orantılı bir sayı verecekti. 1901 yılında Mario Lazzarini bir iğneyi 3.408 kere yere attı ve neticede 355/113, yani 3.1415929 oranı elde etti ki, bu değer gerçek değerden sadece 0.0000003 kadar farklıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

alıntıdır,
    Comte de Buffon (1707–1788), üç asır önce, kibrit çöplerinin veya iğnelerin yere düşmeleri üzerinde ihtimal hesaplarına ait çalışmalar yapmaya başladığında, bu kadar şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşacağını hiç düşünmemişti herhalde. Yaptığı hesaplamalara göre, belli aralıklarla yere çizilmiş paralel çizgilerin üzerine atılan iğnelerin çizgilere değme ihtimali, π sayısıyla orantılı çıkmaktaydı. Çizgiler kibrit uzunluğuna eşit aralıklı çizildiğinde ise, bu sayı tam 2/π olmaktaydı. Bu, kâğıt üzerinde hesaplanan teorik bir neticeydi; fakat pratiğe döküldüğünde ilginç neticeleri beraberinde getirecekti. Yani belli miktarda deneme yapıldığında, teorik hesapta çıkan sayı kadar kibrit çöpünün çizgilere değmesi beklenmeliydi ve gerçekten de öyle olmuştu. Hattâ buradan yola çıkarak matematikçiler Pi sayısını elde etmenin ayrı bir yolunu buldular. Zîrâ, çizgiye değen kibrit çöpü veya iğne sayısının, bütün iğnelerin veya kibrit çöplerinin sayısına oranı, Pi ile orantılı bir sayı verecekti. 1901 yılında Mario Lazzarini bir iğneyi 3.408 kere yere attı ve neticede 355/113, yani 3.1415929 oranı elde etti ki, bu değer gerçek değerden sadece 0.0000003 kadar farklıydı

İlginç bir bilgi.

• quote:

sayı sonsuz olduğuna göre yapılabilinecek en güzel yorumlardan bence
    person of interest'i sevme nedenleri

• quote:

Orijinalden alıntı: sansar_94

biraz sacma gelicek ama bence büyük patlamayla alakası var oda daire şeklinde genişliyo ve bence bu sayı 2 boyutta sonsuz 3. boyutta anlam kazanır ancak bizim matemetik mantelitemiz yetmiyo ilerde çözülür,integralin 3 boyutlusunu kavrayabilirsek belki bence

Biraz fazla hayal gücüne kaçmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

quote:

Gerçekten çok iyi.Bu dizi mi? Diziyse hep bilimsel konular üzerinde mi ilerliyor?

bilimsel olarak ilerlemiyor farklı bir konusu var ama izlemeni kesinlikle öneririm sana... konusunu istersen sana yazabilirim istersen izleyerek öğrenebilirsin :) bence kesinlikle izle...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.