Şimdi Ara

Phuket Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
7.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PHUKET :
    Genel olarak ‘Güney’in İncisi’ olarak bilinen Tayland’daki en büyük adadır. Phuket Adası kuzeyden güneye 48 kilometre ve doğudan batıya 21 kilometre uzunluğundadır. . Güney Tayland’ın batı kıyısını oluşturan Andaman Denizi’nde yer alan arazi kayalık çıkıntılarla, uzun ve geniş kumsallarla, kireçtaşlı uçurumlarla, ağaçlı tepelerle, lagunllarla ve tropik bitki örtüsüyle inanılmaz şekilde değişiklik gösterir.

    Kireçtaşlı kaya çıkıntıları adanın doğu kıyısını ve batıdaki sık granit kayalıkları oluşturur. Phuket gerçek bir tropik ülke olmakla birlikte herkese uygun bir önerisi vardır.
    Neler Yapabilirsiniz ?
    Listedekilerin yarısını yapmak bile, Phuket’e ziyaretiniz esnasında eğlenceli bir deneyim yaşayacağınızı hemen hemen kesinleştirecektir. Listeyi tamamlayınca, bir daha eve dönmeyebilirsiniz; ya da dönseniz bile, bunu sadece bir dahaki ziyaretinizi planlamak için olacaktır.
    1. Phuket'in güzelliklerini görmek istiyorsanırz öncelikle seyahatiniz süresi boyunca motor kiralayın. Hangi bölgede konakladığınız çok önemli değil.
    2. Patong Beach Bölgesinde konaklıyorsanız, Motorunuz ile sırası ile ; üzerinde yürüdüğünüzde sanki nişantaya basıyormuş hissini alabileceğiniz Karon Beach'i, görebilir ve denize girebilirsiniz. Eğer orası size hitap etmiyorsa, birkaç km ötesinde bulunan Kata Beach'i tajiip ederek Phuket'in güney batı şeridi olan Karon Beach, Kata ve Kata Noi Beach sahilleri kuş bakışı olarak trapical örtü ile kaplanmış halini View Point ( Görüntü Noktası ) te görme ve resim çekme fırsatını yakalayabilirsiniz.
    3. Phuket'in en yüksek tepesine kurulan Tayland'ın en büyük budha heykeli olan BİG BUDHA'yı mutlaka görün. Big Budha dönüşünde yol kenarında bulunan küçük ve tropik şirin resturantlarda durup thai yemekleri yiyebilir, Serinlemek için birşeyler içerek zaman geçirebilirsiniz.
    4. Phuket Kasabası’nda her hafta Cumartesi ve Pazar günleri kurulan Pazarı mutlaka ziyaret edin ve bol seçenekli Thai yiyeceklerini, giyim, hefiyelik eşyaları pazarlık ederek uygun fiyatlara alabilirsiniz , meyvelerini ve tatlılarını tadın
    5. Phuket Kasabası’ndaki Khao Rang Tepesi Phuket Kasabası’nın güzel manzarasını görmenize vesile olur ve öğle ya da akşam yemeği için harika bir yerdir.
    6. Ünlü Wat Chalong’u ziyaret edince falınıza baktırmayı ihmal etmeyin.
    7. Geleneksel Thai masajı yaptırın.
    8. Günü birlikte ünlü James Bond filminin çekildiği ve adını bu filmden sonra alan James Bond Adasını, Tur esnasında The Beach filminin çekildiği Maya Bay İsland görebileceğiniz Phi Phi Turuna katılarına mutlaka katılın. ( James Bond Turuna katılırsanız mutlaka büyük tekneleri tercih edin, Phi Phi adası turuna katılırsanız mutlaka Speed Boat'ları tercih edin. )

    En Uygun Ne Zaman Gidilir?
    Tayland 2 mevsime sahip, Bu her iki mevsimde gidilebilir. Tatillerini biraz daha uygun ve zaman zaman Yağmur'da yürümüyi sevenler için Mayıs- Ekim arası ( Muson Yağmurları Dönemi ) tercih edilebilir. Kasım - Nisan dönemi, yoğun ve yüksek dönemdir. Bu dönem içerisinde çok sık olmamakla birlikte ara ara yağmurlar görülür.

    Phuket’te insanlar İngilizce konuşur mu?
    Her ne kadar Phuket uluslararası turizm cenneti olmuş olsa da yerel halk arasında İngilizce seviyesi oldukça düşük ama iletişim kurmak oldukça zevkli. Yerel halk içerisinde ingilizce'yi çok iyi bilen sayısı oldukça az. İngilizce bilenler sadece ihtiyacı olduğu kadarını biliyorlar. Kimi zaman iletişim kurmak çok zor olabiliyor.

    Ne gibi şeyler getirebilirim ya da getiremem?
    Tayland'a Kişi başı 1 litre alkollü içki ve 1 Karton ( 200 adet sigara ) sigara getirebilirsiniz. Yanınızda fazla Karton sigara bulundurmanız durumunda eğer şanslı değilseniz ciddi miktarlarda para cezası ödeyebilirsiniz aynı zamanda sigaralarınıza da el konulur. Bununla birlikte kişisel kullanım için makul miktarda giysiye, banyo malzemelerine ve elektronik eşyaya izin verilmekte. Ülkeye herhangi bir kısıtlama yapılmadan döviz getirilebilir.

    Nasıl giysiler getirmeliyim?
    Rahat ve yazlık giysiler bu tropik ülkenin iklimine en uygun kıyafettir. Bir plaj merkezi olduğu için, hemen her mahalledeki duruma göre oldukça sıradan kıyafetlerle dışarı çıkabilirsiniz. Gündüz için şort, tişört ve terlik, gece için rahat ve şık kıyafetler yeterli olacaktır. Barlara terlik ile girebilmeniz mümkün ama diskolara terlik ile girmeniz zordur.

    Motor Kiralamak için ehliyet gerekli mi?
    Motor kiralamak için sizden ehliyet istemezler, gün içerisinde bazı bölgelerde trafik uygulamaları yapılmakta, bu uygulamalarda Türk Ehliyetinizi gösterdiğinizde yolunuza devam edebilirsiniz. Eğer ehliyetiniz yoksa motorunuza el koyarlar ve 2.000 Baht ( 50 EURO ) ceza ödemek zorunda kalırsınız. Türk Ehliyetiniz sadece motor kullanmak için geçerlidir, Herhangi bir kaza olması durumunda Türk Ehliyeti geçersiz sayılır.

    Yerel ulaşım Nasıldır ?
    Phuket otel limuzinleri, tur otobüsleri ve kiralık arabalarıyla çoğu ziyaretçinin yerel ulaşımdan mümkün olduğunca sık yararlanabilecekleri geniş kapsamlı bir donanıma sahiptir. Ulaşım, adanın etrafında dolaşabilmek için ekonomik ve eğlenceli bir yöntem olduğundan dolayı yararlıdır. Biraz maceraperestlik ve beklenmedik şeylere hazır olma gerektirir ama karşılığını alırsınız. Yerel otobüsler adanın etrafında gidiş ve dönüş güzergahlarında sabahın erken saatlerinden akşam üstü vaktine kadar işlemektedir. Güzergahlar otobüslerin önünde yazılıdır ve otobüsü el işareti yaparak durdurabilirsiniz. Yerel ‘tuk-tuk’lara (Phuket’e özgü bir ulaşım aracı) caddelerde her an ulaşabilirsiniz ama yola çıkmadan önce fiyat konusunda mutlaka kendi pazarlığınızı yapın. Bir başka seçenek ise motosiklet taksidir. Güvenli bir ulaşım çeşidi olmasa da ilginç bir deneyimdir ve kısa mesafeler için oldukça pratiktir.

    Phuket’te ne tür yemekler bulabilirim?
    Phuket’te yerel Thai mutfağından tutun, Tüm Dünya mutfağını ve lezzetlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Phuket, ülkede müslüman yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgedir. Hemen hemen her local ve uluslararası restorantlarda Helal yiyecekleri bulabilmeniz mümkündür.

    Para Birimi
    Ülkenin para birimi Baht'dır. Yerel halk yaptığınız alışverişlerde Dolar ya da Euro kabul etmez ve kullanmaz. Bu sebepten dolayı yanınızda sürekli Yerel Para bulundurmanız gerekmektedir. Döviz ofislerinde Dolar 3 farklı aşamada bozdurulur.
    1-5 banknotluk dolarlarınız en düşük kurdan bozulur
    10-20 Banknotluk dolarlarınız orta kurdan bozulur.
    50-100 Banknotlul Dolarlarınız en yüksek kurdan bozdurulur. Bunun için tatile çıkarken eğer Dolar getirecekseniz yanınızda 50 ve 100 luk banknotlardan bulundurmanız sizin için daha iyi olacaktır. Euro kurunda böyle bir uygulama yoktur.

    Hangi kredi kartlarını kullanabilirim?
    Kredi kartlarınızı hemen hemen her yerde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Visa ve Master bankamatik kartlarınızı da hesabınızda para olması durumunda kredi kartı gibi kullabilir, bankamatiklerden nakit para da çekebilirsiniz. Bankamatiklerden çekeceğiniz her miktar için 150 Baht ( 5 Dolar ) servis ücreti alınmaktadır.

    Gece Hayatı Nasıldır ?
    Phuket'te gece hayatı her zaman yoğun ve hızlıdır. Eğlencenin merkezi Patong Beachte bulunmaktadır. Özellikle gece hayatını ve eğlenmeyi tercih edenlerin Patong Beach'i seçmeleri daha uygun olacaktır.

    Phuket ve Taylanda hakkında bilmek istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz,

    Şimdiden iyi tatiller :)
    Phuket Rehberiniz


     Phuket Hakkında Bilinmesi Gerekenler







  • Phuket Rehberi kullanıcısına yanıt
    Phuket ve Tayland hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
  • Çok yararlı bilgiler , teşekkürler.
  • dogangoxel kullanıcısına yanıt
    Dogru bilgilerle tatilcilerimizi yonlendirmek icin elimizden gelenin en iyisini yapmaya calisiyoruz
    Biz tesekkur ederiz
  • Elinize sağlık rehber içerikli konular benim öenmsediğim ve önem verdiğim konulardır. Sorulan sorulara da aynı içtenlikle cevap vereceğinizi düşünüyorum.
  • harika bir konu güzel ve sade anlatım.. tesekkurler.. bir soorum olucaktı motorsıklet kıralayın demıstiniz.. bazı arkadaslar forumda motorsıklet aman kıralamayın bir yerı kırıktır size ödettiriyorlar vs demıslerdi acıkcası benım b+a2 ehlıyetım oldugu halde cekındım... sizce? ıyı bir kıralama sirketi onerırmısınız biraz pahalı olsun ama uzulmeyelım..
  • Teşekkürler, Memnuniyetle,
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Jet sky lerde bu tür olaylar oldu ama benim ve müşterilerimin başına hiç böyle birşey gelmedi.
    Motorsiklet olayında, böyle birşey yok. Birkaç müşterim ufak tefek motor kazaları geçirdi, motoru iade edilene kadar değiştirilmesi gereken yerleri değiştirip teslim ettik, hiçbirşey olmadı. Bir keresinde de kazalı şekilde teslim ettik sadece hasar gören yerin ücreti neyse onu talep ettiler bizden.

    Genelde motorlarınızı konaklama yaptığınız yerden temin etmeye çalışın, çok özel şirket vs. yok. dediğim gibi en güzeli konaklama yyaptığınız yerden kiralamanız en doğru olanı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phuket Rehberi

    Merhabalar, Jet sky lerde bu tür olaylar oldu ama benim ve müşterilerimin başına hiç böyle birşey gelmedi.
    Motorsiklet olayında, böyle birşey yok. Birkaç müşterim ufak tefek motor kazaları geçirdi, motoru iade edilene kadar değiştirilmesi gereken yerleri değiştirip teslim ettik, hiçbirşey olmadı. Bir keresinde de kazalı şekilde teslim ettik sadece hasar gören yerin ücreti neyse onu talep ettiler bizden.

    Genelde motorlarınızı konaklama yaptığınız yerden temin etmeye çalışın, çok özel şirket vs. yok. dediğim gibi en güzeli konaklama yyaptığınız yerden kiralamanız en doğru olanı olacaktır.


    merhaba size mesaj attım.. bu arada musterim dedınız.. tur vs mi düzüenliyorsunuz oyle birsey varsa bilgilendirirseniz sevinirim..




  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Serkan bey,

    Evet 2,5 yıldır Tayland'da yerleşik turizm acentesiyim.
    Mesajınızı aldım ama netim çok yavaş bugün, 2 gündür inanılmaz bir yağmur var Tayland'da muson dönemindeyiz malum. Hemen cevaplayacağım mesajınızı
  • Bence phukette motor kiralamak çok riskli. Trafik ters akiyor, kaza durumunda hastane polis surunürsunüz. 2 kez kazaya denkgeldim. Tatile gidipte bunlarla ugrasilmaz.
    Phuket küçücük yer. Tuktukla heryere ulaşırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phuket Rehberi

    Merhabalar Serkan bey,

    Evet 2,5 yıldır Tayland'da yerleşik turizm acentesiyim.
    Mesajınızı aldım ama netim çok yavaş bugün, 2 gündür inanılmaz bir yağmur var Tayland'da muson dönemindeyiz malum. Hemen cevaplayacağım mesajınızı

    phuket için bir tur planı hazırlar mısınız 2 kişi için?Fiyatları da görmüş oluruz.Sömestr dönemi için
  • Phuket Rehberi kullanıcısına yanıt
    Phuket'te acentanız nerde acaba? 2 gün sonra phukette olacağım .. @Phuket Rehberi
  • ferther kullanıcısına yanıt
    Motor kiralamanın tehlike riski, motor kullanım tecrübenize bağlı, en tecrübesiz kişiler bile çok rahatlıkla Phuket'te motor kullanabiliyorken, buna riski demek çok doğru değil.
    Tuk tuk lar ile sadece bulunduğunuz otelden kısa mesefali noktalara gidebilirsiniz ki bu da demek oluyor ki ulaşım maaliyetinizin tavan yapması anlamına gelir,
  • bilal47 B kullanıcısına yanıt
    Sömestre dönemi için bana tam tarih verebilirseniz size daha iyi yardımcı olabilirim, çünkü şubat ayının ikinci haftası çin yılbaşısına denk geldiği için inanılmaz bir çin yoğunluğu oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phuket Rehberi

    Sömestre dönemi için bana tam tarih verebilirseniz size daha iyi yardımcı olabilirim, çünkü şubat ayının ikinci haftası çin yılbaşısına denk geldiği için inanılmaz bir çin yoğunluğu oluyor.

    26 ocak -8 şubat
    4-5 günlük phuket yeterlidir
  • bilal47 B kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz tarihlere göre bir paket hazırlayıp size mesaj olarak gönderirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phuket Rehberi

    Merhabalar Serkan bey,

    Evet 2,5 yıldır Tayland'da yerleşik turizm acentesiyim.
    Mesajınızı aldım ama netim çok yavaş bugün, 2 gündür inanılmaz bir yağmur var Tayland'da muson dönemindeyiz malum. Hemen cevaplayacağım mesajınızı

    arkadasi hakikaten cok ilgili ben ilk defa boyle bir turizm ci ile karsilasiyorum her sorumuzu titizlikle cevapliyor gercekten kendisinin burada olmasi sorularimizi cevaplamasi ve artisi orada yasamasi buyuk sans bizler icin.. tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Serkan bey, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum
  • Phuket Rehberi kullanıcısına yanıt
    Pattaya ve Phuketi birbirinden ayıran özellikler,
    Pattaya'da denzie giremezsiniz, Phukette heryerde denize girebilirsiniz,
    Pattaya'da Gündü yapabilecekleriniz sınırlıdır, Phukette 1 ay kalsanız hergün yapabileceğiniz birşeyler vardır,
    Pattaya'da sokaklarda lağım ve yemek kokularından gezmekte zorlanırsınız, Phukette hiçbir kokuya pek rastlamazsınız,

    Aradaki fark saymakla bitmez,
    Aralarında fark olmayan tek şey, Fiyatlardır,
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.