Şimdi Ara

phpmyadmindeki idyi veya kullanıcı adını deişken ile kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olacaktı localde çalışıyorum phpmyadminimdeki veritabanımın 1 numara idsini admin.phpye yönlendirmek istiyorum nasıl yapabilirim yönlendirme kısmını çözdüm fakat değişkene 1 numaralı id kısmını değişkene atamayı çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

• Veritabanında ki mevcut bir parametreyi ( id veya herhangi birisi ) hiç farketmez ( PDO,MYSQL,MYSQLI ) hangi kütüphaneyi kullanıyorsanız mysql sorgunuzu yaptıktan sonra FETCH ile çekebilirsiniz.

Örneğin MYSQL kullanıyorsanız

$sql = mysqlsorgunuz;
    $fetch= mysql_fetch_object($sql);

echo $fetch->id;
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Veritabanında ki mevcut bir parametreyi ( id veya herhangi birisi ) hiç farketmez ( PDO,MYSQL,MYSQLI ) hangi kütüphaneyi kullanıyorsanız mysql sorgunuzu yaptıktan sonra FETCH ile çekebilirsiniz.

$sql = mysqlsorgunuz;

echo $fetch->id;

hocam cevap için çok teşekkür ederim değişkene atadıktan sonra sadece admin.php sayfasına 1 numaralı idnin nasıl çekilmesini sağlayabilirim diğer idler giremesin admin.php sayfasına örnek verirseniz memmnun olurum pdo kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih Yasin Söndüren

quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Veritabanında ki mevcut bir parametreyi ( id veya herhangi birisi ) hiç farketmez ( PDO,MYSQL,MYSQLI ) hangi kütüphaneyi kullanıyorsanız mysql sorgunuzu yaptıktan sonra FETCH ile çekebilirsiniz.

$sql = mysqlsorgunuz;

echo $fetch->id;

hocam cevap için çok teşekkür ederim değişkene atadıktan sonra sadece admin.php sayfasına 1 numaralı idnin nasıl çekilmesini sağlayabilirim diğer idler giremesin admin.php sayfasına örnek verirseniz memmnun olurum pdo kullanıyorum

Hocam bunun için sisteme giriş yapan admin üyeliğinin id'sini tutmanız gerekiyor. Giriş yapan hali hazırda bir kullanıcının verilerini tutan bir SESSION mevcut mudur?

print_r($_SESSION);

Mesela sisteminize giriş yapıldığında giriş yapan kullanıcının bilgilerini veritabanından çekerek SESSION'a atayın.

- Giriş esnası

$kullanici_adi = "Berk";
    $sifre = asdasd;

$sorgu = $sql->query("SELECT id,kullanici_adi FROM adminler WHERE kullanici_adi = '".$kullanici_adi."' and sifre = '".$sifre."'");
    $row = $sorgu->rowCount();

if($row > 0){

$fetch = $sorgu->fetch(PDO::FETCH_OBJ);

$_SESSION['admin'] = array(

'kullanici_adi' = $kullanici_adi,
    'id' = $fetch->id

);

}

Admin Sayfası

if($_SESSION['admin']['id'] != 1){

echo 'Üzgünüm giremezsiniz! Yetkisiz işlem';

}else{

echo 'Hoşgeldiniz.';

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 9 Ocak 2017; 18:15:21 >

• çok tşk ederim hocam verdiğiniz örnek üzerinde ben biraz alıştırma örnek yapayım çok saolun
  • hocam bişey sormak istiyorum bu rowcount etkilenen satır sayısı demek bildiğim kadarıyla neden burda kullanıyoruz mantığı nedir burda kullanmanın birde hocam bu kod satırını daha aza indirerek sonuca ulaşmanın başka yolu var mıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.