Şimdi Ara

PHP - Veritabanına Resim Yolunu Dizi olarak Ekleme ve Görüntüleme (Lütfen Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir siteye yönetim paneli yapmaya çalışıyorum. (PHP dilini yeni öğreniyorum),

Bir proje_ekle.php sayfam var burada proje bilgileri ile birlikte veritabanına resim yolunu da kaydediyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak bir projeye 1'den fazla resim eklemek istediğimde bunu birtürlü yapamıyorum.

Resimleri dizi halinde yükleyip çekebilir miyim?

Yardımlarınızı esirgemeyin ne olur :)

Şimdiden herkese teşekkürler. Herkese kolay gelsin.

• Ya resimleri farklı bir veritabanı tablosuna kaydedeceksin ya da kaydederken virgül gibi bir imge koyup kaydedeceksin. Resim bilgilerini çekerken implode veya explode ile diziye alıp diziyi img tagi ile yazdiracaksin.
    Birincisi daha kolay gibi.

Veya başka bir yol bulmak lazım. Gece aklıma bunlar geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlarla neden uğraşıyorsun ki php kütüphaneleri var. çoklu resim upload kodları var. bunları araştır kullan. senin yapacağın tek şey kodda rresim yolunu belirlemek ve veriabananı bağlantısı yapmak bukadar basit.
  • aksoydesign kullanıcısına yanıt
    Öncelikce ilgilenip cevap verdiğin için teşekkürler,

Yapmak istediğim proje bilgileri ile birlikte bu resimleri yükleyip sitede projeler sayfasında göstermek.
    Yani projenin adı, projenin yeri, başlangıç bitiş tarihleri gibi bilgiler ile birlikte resimlerini de aynı kayıt içinde göstermek. Böylece her projenin kendine ait resimlerini ekleyebilirim diye düşündüm.
    Bu mantıkla bu php kütüphanelerini kullanabilir miyim? Ve bununla ilgili yardımcı olabileceğin bir kaynak var mı?
  • oshn O kullanıcısına yanıt
    Evet aslında birinci yol yani resimleri farklı bir veritabanı tablosuna kaydetmeyi denedim. Ancak proje bilgilerinin olduğu tablodaki kayıt ile o projeyle ilgili resimleri nasıl ilişkilendireceğimi bulamadım. Bu yüzden vazgeçtim bu yöntemden.

Diğer implode ve explode yöntemini de nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
  • Veritabanı 1-N ilişkisi.
    Yani bir projenin bir den fazla resmi olabilir. Projenin primary key ini resimleri tutacağın tabloya ekleyeceksin. Resimleri alırken bu projeye göre alacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.