Şimdi Ara

Php programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uygulamalarla php kitabını alıp php öğrenmeye başladım ancak bazı bu işi yapan tanıdıklar phpden önce html css öğren dedi. Phpden sonra bunları öğrensem sıkıntı olurmu sonuçta kitaba devam ederken az buçuk html görücem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: asdasd123x

Merhaba arkadaşlar uygulamalarla php kitabını alıp php öğrenmeye başladım ancak bazı bu işi yapan tanıdıklar phpden önce html css öğren dedi. Phpden sonra bunları öğrensem sıkıntı olurmu sonuçta kitaba devam ederken az buçuk html görücem

PHP ogrenmeye devam et, eger zaten front-end developer (on yuz gelistiricisi) olmayacaksan, bootstrap css kutuphanesi benzeri hazir yapilari kullanmayi ogrenirsin sonra. Simdi PHP ogrenirken ihtiyacin oldukca HTML ve CSS e bakarsin.

PHP de kendini belirli bi ryerde hissettiginde de Laravel benzeri bir PHP Framework u ogrenirsin. ilk basta gelsitirecegin uygulamanin guzel gozukmesi yerine(css ile cok ugrasmak yerine) PHP, Veritabani islemelri, Oturum yonetimi vs gibi konulara agirlik vermen cok daha mantikli oalcaktir.

Kolay Gelsin

• Arkadaşlar Notepad++ ile php kodları yazdığıma yazıyı ekrana basmiyor.nasil bir ayar yapmalıyım. Notepad kullanıcı arkadaşlar cevap bekliyorum.

• Hocam yardım için teşekkür ederim. Zaten gerekli programlar yüklü dreamweaver ile sorunsuz yapıyorum kodlamayı. Sorun şu Notepad ile html kodları çalışıyor.ancak yazdığım orneğin <?php echo "Deneme";?> Yadiğimda tarayıcıda çalıştırdığımda sayfa bomboş ekrana basmıyor. Php yi html kodları arasında yazdım yine aynı. Notepad ayarı sanırım bunu nasıl yapabilirim.

• Tarayıcıda boş sayfa gelmesi Notepad++ ın kendisinden cok sunucu (Apache, nginx, Dreamweaver? ) ayarları ile ilg olabilir. Dreamweaver hiç kullanmadığımdan tam birşey de diyemem fakat Apache de config dosyasından PHP'yi Fast CGI olarak tanımlayarak PHP sayfanın yorumlanmasını sağlayabilirsin. Ancak PHP'yi yeni öğrenirken veya kod test etmek için hiçbir sunucu kullanmadan PHP yi komut satırından da kullanabilirsin, Sublime Text ile aşağıda örneğini gördüğün gibi bir geliştirme ortamı ile:
    [link=https://store.donanimhaber.com/c5/00/f0/c500f0720993dbb96e954b380478a8f1.png][/link]
     Php programlama

• Zaten php yi Notepad de sunucu kullanmadan yazmak istiyorum. Yazdığım kodlar renkldniyor. Ancak ekrana basmıyor. Html koduyla yazdiklarimda sıkıntı yok. Notepad de bunu nasıl ayarlarim. Çoğu ayarı kurcaladim olmadı dil php seçiyorum. Aynı kodları codelobster de yazınca çalışıyor yani kodda hata yok Notepad ayarını yapamadim sanırım. Basit bişey sanırım ama bulamadım.

4 yıl önce açıldı
    Php'de Portal Kodlama
    19 yıl önce açıldı
    Sıfırdan PHP
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sunucu olmadanmi ??? yanlismi anladim. sanal sunucu yokmu pc de ???
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.