Şimdi Ara

PHP Nasıl okunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün web tasarım dersindeydik hocaya php ile ilgili bir soru sordum php yide pieyçpi diye söyledim. hoca sorumu cevaplarken php yi pehaşpi diye okudu. bozuntuya vermedm ama baya utandm :D hangisi dogru pieyçpi mi pehaşpi mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

terimsel kelimeler kökeninde nasıl okunuyorsa öyle okunu. php ingilizcedir, ingilizcede p > pi, h > haş diye okunur ki bunları biliyorsundur, bunları bilirken pieyç i nerden çıkardın anlayamadım :) türkiyede pehaşpi, pehepe dersen sıkıntı olmaz :)

valla 3-4 sene önce php eğitim videolarında izlerken videoyu çeken kişi pieyçpi diyodu bende de öyle alıskanlık kalmıs :D
  • Pehaşpi yi ilk defa senden duyuyorum valla konustuğum yazılımcılar pieyçpi diye okuyor hep ingilizcede de okunuşu böyle haş diye okunmaz h

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimde bazi hocalar pehacpe diye okuoyrlar . Ama ben pieyçpi diye okuyorum. Suana kadar da dalga gecn olmadi

• quote:

terimsel kelimeler kökeninde nasıl okunuyorsa öyle okunu. php ingilizcedir, ingilizcede p > pi, h > haş diye okunur ki bunları biliyorsundur, bunları bilirken pieyç i nerden çıkardın anlayamadım :) türkiyede pehaşpi, pehepe dersen sıkıntı olmaz :)

İngilizce'de h nasıl haş diye okunuyo ya?
  • Yaw benim anlamadığım şey neden H harfini haş diye okuyorlar ne saçma sapan şey...
    Eğer hangi dilde okunuyorsa yazınız.
    Ortalama 8 dille alakadarım ben böyle birşey duymadım.
    Galiba birisi Kıç....dan uydurmuş ve yeni nesil böyle öğreniyor....

• Doğrusu "Pi Eyç Pi".

"Pi Haş Pi" aslında çok yanlış değil ancak doğru da değil. Çok kişi böyle kullanıyor bu yüzden doğru gibi geliyor.

"Pe He Pe" en yanlış olanı. Söyleyenin yanında 10 saniyeden fazla kalmayın. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pi eyç pi diye okuyorum ben,
  • Türkçede 'H' harfi tekil olarak okunduğu zaman iyi anlaşılamıyor diye 'haş' diye kodlandığını biliyorum.Yani İngilizce değil Türkçe olarak okunuyor aslında o şekilde.
    bkz:http://www.itusozluk.com/goster.php/h+ye+ha%FE+demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root -- 20 Eylül 2013; 22:58:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak3527

quote:

valla 3-4 sene önce php eğitim videolarında izlerken videoyu çeken kişi pieyçpi diyodu bende de öyle alıskanlık kalmıs :D

Yanlış. H eyç diye okunur haş diye okunmaz. P "pi", H "eyç" yani pi-eyç-pi.
  • pi (h)eyç pi

buradaki h yutularak. pehaşpi tamamen yanlış bunu çok yapıyorlar haş ile heyç in ne alakası var :D
  • Markada HP nediyorsunuz ben aslında eyc pi derim ama PHP pi eyç pi olarakta söylerim ingilizce bilmiyorum ama insanlarda eski den bir tv kanal vardı HBB tv bilenler vardır insanlar burada hbb heyç bi bi olarak söylüyordu resim derslerinde de h kalem ile resim yapın derken h haş olarak söylüyordu sosyete hocamız da haş diyor du ama neyse eyç olarak okuyun derim...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peer16401 -- 25 Eylül 2013; 22:56:40 >
  • "pi eyç pi" diye.
  • Pieyçpi. Fakat pihaşpi kulağa daha güzel geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.