Şimdi Ara

php-mysql sayfalama'da son sayfaya gitmek (önemli))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm normal sayfalama kodum var < 1-2-3 > diye sayfalıyo ama mesaj attıktan sonra mesajı görebilmek için otomatik son sayfaya gitmesi gerekiyor bu sitedeki gibi

mesajı atıyoruz direk mesajın oldugu sayfaya gidiyoruz ya işte bu lazım nasıl yapabilirm

• Son atılan mesajdan sıralamaya baslayabilirsin
  • Son yazılan mesajla birlikte toplamda kaç mesaj olduğunu count() fonksiyonuyla alıp ufak bi matematik hesabı yaptırarak son sayfayı bulabilirsin.

Örnek: toplam mesaj sayısı/sayfada gözükecek mesaj sayısı = sayfa sayısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rawkon

Son yazılan mesajla birlikte toplamda kaç mesaj olduğunu count() fonksiyonuyla alıp ufak bi matematik hesabı yaptırarak son sayfayı bulabilirsin.

buna.benzer bi ornek buldum yapmaya.caliscam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talh4wk -- 21 Aralık 2011; 13:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAMPAG£

quote:

Orijinalden alıntı: Rawkon

Son yazılan mesajla birlikte toplamda kaç mesaj olduğunu count() fonksiyonuyla alıp ufak bi matematik hesabı yaptırarak son sayfayı bulabilirsin.

buna.benzer bi ornek buldum yapmaya.caliscam

tamam bunu yaptım. son sayfaya gidiyor. ama örneğin profile girdiğimizde son yapılan mesajlar'a tıklayınca o mesajın sayfasına nasıl gidebiliriz?
  • Aynı şekilde mesajın kaçıncı sırada olduğunu bulup daha sonra matematik işlemiyle sayfayı bulup gideceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Aynı şekilde mesajın kaçıncı sırada olduğunu bulup daha sonra matematik işlemiyle sayfayı bulup gideceksin.

son sayfaya mysql num rows,ile tum sayfalarin sayisini alarak gitmistim. ama bunu nasi yapcam mesajon kacinci sayfada oldugunu nassil buldurcam

cevap bekliyorum nasil cozebiliriz bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talh4wk -- 22 Aralık 2011; 9:21:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim bnu yorum fonksiyonun yada yorum.php gibi sayfanda header fonksiyonunu kullanarak o andaki oluşan son sayfa ya yönlendirebilirsin örnek
    header(Refresh : 0 ; url=index.php?git?konu=$sayfa_sayısı") syntax hatam olabilri örneği hızlı yazdım düşünmeden :D anladın sen onu :) umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmert

kardeşim bnu yorum fonksiyonun yada yorum.php gibi sayfanda header fonksiyonunu kullanarak o andaki oluşan son sayfa ya yönlendirebilirsin örnek
    header(Refresh : 0 ; url=index.php?git?konu=$sayfa_sayısı") syntax hatam olabilri örneği hızlı yazdım düşünmeden :D anladın sen onu :) umarım

ben onu yaptım zaten son sayfaya gitme meselesi tamam. ama mesela bi yorum seçicem onun sayfasına gidicem onu yapamadım

örneğin bu forumda profilinde son mesajlarımdan bi konuya tıklayınca yazdığın mesajın sayfasına gidiyosun ya onu yaoamıyorum nasıl bir mantık var çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Pmert

kardeşim bnu yorum fonksiyonun yada yorum.php gibi sayfanda header fonksiyonunu kullanarak o andaki oluşan son sayfa ya yönlendirebilirsin örnek

ben onu yaptım zaten son sayfaya gitme meselesi tamam. ama mesela bi yorum seçicem onun sayfasına gidicem onu yapamadım

örneğin bu forumda profilinde son mesajlarımdan bi konuya tıklayınca yazdığın mesajın sayfasına gidiyosun ya onu yaoamıyorum nasıl bir mantık var çözemedim

• onu yapman için sisteminde bir çok şeyi bilmem lazım linkleri nasıl çekiyorsun ? şimdi sen konularına bir seflink atamış olmalısın bu seflinki mesela bir konunun link
    www.site.com/konular/konu_sef_link.html olsun. yorumun linkini çekebilmen için mysql_query ile öncelikle konulardan seflinki çekmelisin bunu nasıl yapıcağını forumlarda bulabilirsin bu çektiğin sef_link değerine değişkene atalamalısın mesela $link = "konular".$sef_link.".html"; olarak çekebilirsin tabiki burda mysql sorgumuzdaki id si eşit olan yorumun konu id sine gibi bir denetimden geçirmeyi unutma bunu yapmazsan linkin yorumun ait olduğu konunun linki olmaz. anlatabildiysem ne ala :) şuan dünden kalma bir yorgunluk var kardeşim uyanamadım henüz yataktayım :D mutlu yıllar dilerim :) iyi çalışmalar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.