Şimdi Ara

PHP KONUSUNDAN YETKİN BİRİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kendimi uzun süredir web yazılımları üzerinde geliştiriyorum ve iyi sayılabilecek bir noktaya geldiğimi düşünmeme rağmen bir iki seviye üstümde bilgiye sahip olan bir uzman ile iletişime geçerek fikirlerini almak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim.

• Php öğren ama es geç. Bir php framework olan Laravel'de ilerle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iqtam

Php öğren ama es geç. Bir php framework olan Laravel'de ilerle.
    Hocam öğrenme kelimesinin kapsamı da çok geniş, birçok farklı kod yapısı var sizin de bildiğiniz gibi. Basit bir temanın arka yüzünü kodlayacak kadar php biliyorum fakat tam anlamıyla yetkin düzeye gelmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erentcolak

Hocam öğrenme kelimesinin kapsamı da çok geniş, birçok farklı kod yapısı var sizin de bildiğiniz gibi. Basit bir temanın arka yüzünü kodlayacak kadar php biliyorum fakat tam anlamıyla yetkin düzeye gelmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    Temanın arkaplanını php ile kodlamak derken neyi kast ediyosun anlamadım. Bu tema nasıl bir tema? Blog, eticaret, haber sitesi?

Yetkin düzeye gelmek istiyorum demişsin. Öğrenme süreci genellikle Blog yapmakla başlar. Üyeleri, makaleleri, yorumları veritabanına atmayı, çekmeyi öğrenirsin. Tema tasarımıyla uğraşmadan, basit şekilde eticaret sitesi yapmayı öğrenirsin.

Sonra MVC mimarisi ile Laravel gibi framework'ler kullanarak, Blog, eticaret, aklına gelen herşeyi yapabilirsin. Framework kullanmak çok büyük avantajlar sağlarken, bir yandan da yeni bir programlama dili öğrenir gibi çaba sarf edersin. Ama meyvesi güzel olur.

Benim sana tavsiyem, önce php ile veritabanı işlemleri yapmayı öğren. Sonra Blog, eticaret sitesi, haber sitesi yapmaya çalış. Sonra da Laravel'e geçiş yap. Youtube'da birçok ders mevcut.

Sayfa tasarımı konusunda da hazır temaları kullanmak yerine, bootstrap kullanarak, kendi tasarımını yapmaya çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buradan tanışacağın "yetkin" sayısı az olur. Tavsiyem.
    https://twitter.com/ankaraphp
    https://www.meetup.com/IstanbulPHP/

gibi gruplarda sor sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iqtam

Temanın arkaplanını php ile kodlamak derken neyi kast ediyosun anlamadım. Bu tema nasıl bir tema? Blog, eticaret, haber sitesi?

Yetkin düzeye gelmek istiyorum demişsin. Öğrenme süreci genellikle Blog yapmakla başlar. Üyeleri, makaleleri, yorumları veritabanına atmayı, çekmeyi öğrenirsin. Tema tasarımıyla uğraşmadan, basit şekilde eticaret sitesi yapmayı öğrenirsin.

Sonra MVC mimarisi ile Laravel gibi framework'ler kullanarak, Blog, eticaret, aklına gelen herşeyi yapabilirsin. Framework kullanmak çok büyük avantajlar sağlarken, bir yandan da yeni bir programlama dili öğrenir gibi çaba sarf edersin. Ama meyvesi güzel olur.

Benim sana tavsiyem, önce php ile veritabanı işlemleri yapmayı öğren. Sonra Blog, eticaret sitesi, haber sitesi yapmaya çalış. Sonra da Laravel'e geçiş yap. Youtube'da birçok ders mevcut.

Sayfa tasarımı konusunda da hazır temaları kullanmak yerine, bootstrap kullanarak, kendi tasarımını yapmaya çalış.

Alıntıları Göster
    Kendi blog temamı yazıp, arka planda onun veritabanı işlemlerini yapıyorum. Sizin tavsiyelerinizi de dikkate alarak uygun bir yol haritası çizeceğim kendime.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Buradan tanışacağın "yetkin" sayısı az olur. Tavsiyem.
    https://twitter.com/ankaraphp
    https://www.meetup.com/IstanbulPHP/

gibi gruplarda sor sorunu.
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oop ve design patterns konularını öğrenmeni öneririm.
    bunlar hangi dili kullanırsan kullan büyük projelerin altından sorunsuz kalkmana yardımcı olurlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.