Bildirim
PHP Framework kullanmak ne kadar mantıklı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
aslında frameworkler ikiye ayrılır eklenti gerektiren veya gerektirmeyen .
eklenti gerektiren php frameworklerden örnek vermek gerekirse
phalcon
phalcon en hızlısıdır fakat her hostinge kurulamaya bilir. bu yüzden ticari scriptlerde çok tercih edilmez.
diğer frameworkler codeigniter, lavarel gibi sadece dosyaları hostinge yüklemeniz yeterli. zaten orta dereceli scriptlerde frameworksüz çalışmak çok zordur.
haziryapilmisivar.com/t/en-hizli-php-framework-hangisi/150
-
lavarel i pek önermiyorlarlar. sürümlerde geriye dönük uyumluluk sıkıntısı varmış.
zend düşündüm çoğu hostingde default olarak var.
ama asıl düşündüğüm: gerçekten framework kullanmalı mıyım?
orta düzeyde bir kodcuyum. en son 15 sene önce bir e-ticaret sitesi kodlamıştım ama o günden bugüne çok şey değişmiş.
Sıfırdan bir projeye başlayacağız şimdi. bir fw öğrenmeye çalışayım mı yoksa eski bilgilerimle mi devam edeyim bilemedim -
hiç düşünmeden framework derim.
bi framework öğrenmek 1 haftanı alır. -
quote:
Orijinalden alıntı: synan
hiç düşünmeden framework derim.
bi framework öğrenmek 1 haftanı alır.
lavarelden başlayayım o zaman . en popüleri lavarelmiş:
http://www.sitepoint.com/best-php-framework-2015-sitepoint-survey-results/ -
Kullanmamak ne kadar mantıksız !?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 3 Ocak 2016; 14:55:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: os_lnx
Kodlama aşamasında kolaylık sağladığı aşikar.
Ancak, ticari projelerde hosting sorunları ile uğraşmak ya da güncelleme durumlarında offline olmak can sıkar. -
quote:
Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni
quote:
Orijinalden alıntı: os_lnx
Kodlama aşamasında kolaylık sağladığı aşikar.
Ancak, ticari projelerde hosting sorunları ile uğraşmak ya da güncelleme durumlarında offline olmak can sıkar.
Anlaşıldı. Böyle bir işe başlıyorsan işi kendin yapacaksın framework u yollamayacaksın. Sonra framework e iş buyur arkasından kendin git diye hayıflanırsın. -
bu soruyu soruyorsan PHP tam anlamıyla öğrenememişsindir.
senin yazdığın kodmu daha iyi yoksa milyonlarca geliştiricinin mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: OguZMaSTeR
bu soruyu soruyorsan PHP tam anlamıyla öğrenememişsindir.
senin yazdığın kodmu daha iyi yoksa milyonlarca geliştiricinin mi ?
Yukarda yazdım zaten yaklaşık 10 senedir adam gibi bir proje yapmıyorum.
En son yaptığım e-ticaret projesinde PHP 4 kullandım, 5 bile yoktu. Piyasada adam gibi bir FW yoktu. PHP 5 ile birlikle çoğalmışlar şimdi.
PHP FW kullanmaya karar verdim. Lavarel in kurulumu sıkıntı geldi biraz bana. Hosting aşamasında sıkıntı yaşarım gibi. Bu yüzden Yİİ-2 kullanmaya karar verdim. -
Framework lerin neredeyse tamamı bireysel olarak hazırlanıyor, şunu yada bunu kullan demek pek mantıklı gelmiyor bana, bende sen gibi eskilerdenim pagenation u kendim yazarım :D en çok kullanılanları sıralamışlar en üsttekini al kullan gitsin bence çok üzerinde düşünülecek bir konu değil, neticede PHP yazıyorsan bir çok yerde o frameworkler yetersiz geliyor insana tamam sayfalama, mysql e bağlanma vb bir çok konuda işi kolaylaştırıyor ama yetersiz kaldıkları yerde dur şuraya ben şunu yazayım dediğinde iş bitiyor..
Çok derinlemesine orjinal işler yapmıyacaksan piyasa işleri yapacaksan kullan işini ziyadesiyle görürler, ama yok ben orjinal adamım standart dışı projeler yaparım dersen framework ü çok iyi öğrenmeni tavsiye ederim, değilse ben gibi soğursun işten :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ecarpar
Framework lerin neredeyse tamamı bireysel olarak hazırlanıyor, şunu yada bunu kullan demek pek mantıklı gelmiyor bana, bende sen gibi eskilerdenim pagenation u kendim yazarım :D en çok kullanılanları sıralamışlar en üsttekini al kullan gitsin bence çok üzerinde düşünülecek bir konu değil, neticede PHP yazıyorsan bir çok yerde o frameworkler yetersiz geliyor insana tamam sayfalama, mysql e bağlanma vb bir çok konuda işi kolaylaştırıyor ama yetersiz kaldıkları yerde dur şuraya ben şunu yazayım dediğinde iş bitiyor..
Çok derinlemesine orjinal işler yapmıyacaksan piyasa işleri yapacaksan kullan işini ziyadesiyle görürler, ama yok ben orjinal adamım standart dışı projeler yaparım dersen framework ü çok iyi öğrenmeni tavsiye ederim, değilse ben gibi soğursun işten :)
orjinal bir iş e-ticaret sitesi yazacağız. n11 gibi . daha tasarımdayız kodlamaya başlamadım ama y2 yi öğrenene kadar çok vakit kaybedeceğim ama tam da bilemedim açıkçası.
-
Sizim framework kullanma amacınız pagenation mı? Komikmiş. -
quote:
Orijinalden alıntı: TaKKoZ
Sizim framework kullanma amacınız pagenation mı? Komikmiş.
TaKKoZ :) sevdim seni arkadaşa ne de güzel yardımcı olmuşsun sorduğu soruyla ilgili. Bu açıklayıcı bilgilendirmeni bence sabit konu yapmalı dh yönetimi.
ABCdiküçgeni
Framework bu tip bir iş için yeterli olacaktır, kodlar temiz çıkar en azından bir çok yerde de 3-2 satırla işinizi çözersiniz hemde düzenli olur, dediğim gibi en çok kullanılan framework ü alıp kullanabilirsiniz listede vermiş arkadaş zaten, Kaldı ki öğrenmesi de çok zor değil frameworkleri zaten PHP biliyorsanız oldukça kolay gelecektir. bir çok işinizi hızlandırır ve temiz bir proje yapmanızı sağlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: ecarpar
quote:
Orijinalden alıntı: TaKKoZ
Sizim framework kullanma amacınız pagenation mı? Komikmiş.
TaKKoZ :) sevdim seni arkadaşa ne de güzel yardımcı olmuşsun sorduğu soruyla ilgili. Bu açıklayıcı bilgilendirmeni bence sabit konu yapmalı dh yönetimi.
ABCdiküçgeni
Framework bu tip bir iş için yeterli olacaktır, kodlar temiz çıkar en azından bir çok yerde de 3-2 satırla işinizi çözersiniz hemde düzenli olur, dediğim gibi en çok kullanılan framework ü alıp kullanabilirsiniz listede vermiş arkadaş zaten, Kaldı ki öğrenmesi de çok zor değil frameworkleri zaten PHP biliyorsanız oldukça kolay gelecektir. bir çok işinizi hızlandırır ve temiz bir proje yapmanızı sağlar.
Design pattern diye bir şey duydunuz mu? Ayrıca frameworklerin yetersiz kaldığı durum nedir? Sizin için kod yazmadıkları durumlar mı?
-
hostingler bazılarına uyumlu. codeiginter heryerde çalışır zaten. laravel composer dan çıktıktan sonra her hostingde çalışır. diğerlerini denemedim.
şahsen 2-3 sayfayı geçen her projede codeigniter kullanıyorum. framework kullanmak işinizi zorlaştıracak birşey değildir.
benim her projede codeigniter kullanma sebeplerim başlıca şunlar.
- seo url yani htaccess ayarları yapılı geliyor. mvc sayesinde sadece php kısmından url leri yönetebiliyorum
hangi url nin hangi php de olduğunu asla karıştırmıyorum böylece
- zamanla gelişen model kütüphanesi. malum birçok proje birbirine benziyor.
üyelik, form builder, bootstrap bağlantıları gibi çoğu projenin ortak noktası şeyleri codeigniter test projemde model library helper tarzında yazdım.
yeni projeye başlarken test projesini kopyalıyorum gereksiz modelleri helperları ayar dosyasından kapatıyorum hızlı bir başlangıç yapmış oluyorum.
- veritabanı kütüphanesi sayesinde basit işler için sql cümlesi yazmama gerek kalmıyor. sql cümlesi yazmak sorun değil fakat kodları sonradan okurken
veritabanı kütüphanesinin kodlarını okumak çok daha kolay yazarkende kolay oluyor.
- log yapısı. codeigniter'da log dosyaları sistem dosyaları içinde gayet anlaşılır txt dosyaları içinde tutuluyor. günlük tutuluyor ve bunları debug,warning gibi sınıflandırmak mümkün.
ayrıca development mod açıldığında sql hatalarını da görebiliyorsun çoğu hostingde sql hatasında eğer kontrol etmiyorsan boş ekran alırsın çünkü mysql_query sadece false döndürmüştür.
veritabanı kütüphanesi her sorgulda mysql_error kısmını kontrol ediyor ve hata varsa hem ekrana hemde loglara yazıyor.
düşünsem biraz daha çıkar aslında. hatta bende ub soruyukendime sordum birkaçkez. codeigniter kullanmadan 1-2 projeye başladım küçük işlere. kendimi mvc yapısı kodlarken buldum.
insan bir kere mvc ye alıştıktan sonra eli oraya gidiyor her türlü.
bence 2-3 sayfayı geçen her projede codeigniter yada benzeri bir framework kullanılmalı.
-
he birde proje çok büyükse test driven destekli bir framework kullanın. kodunuzu komut satırından test edebilmenize imkan veriyor bu frameworkler.
fiziksel hataları bir seferde toplu yakalamış oluyorsunuz. mantıksal hatalar için yine insana ihtiyaç var elbette. -
Konu güzel gidiyor. Teşekkürler arkadaşlar -
Anladığım kadarıyla javascript'teki jQuery framework gibi. Peki bu PHP için olan framework'ler ile jQuery framework'ün kullanım tarzı aynı mı? jQuery'de kod yazmak, bazı mantıksal ve matematiksel işlemleri yapmak çok daha basit. PHP için olanlar da öyle mi?
Bir de class kütüphaneleri ile framework'lerin arasındaki farklar nelerdir?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X