öncelikle merhaba. php konusunda kodlamanın amacını anlayacak kadar tecrübem var ama yönetecek tecrübeye tam haiz değilim. öğrenme amaçlı localhost da bir veri tabanı kurdum. amacım ürün adı ve ürün fiyatını database e eklemek (şimdilik. daha sonra da bunu listelemeyi ve değiştirmeyi öğreneceğim) kurduğum veri tabanın adı: satis iki alt başlık bulunuyor, bunlar urun ve fiyat (tablo) ekle.php kodları <html> <head> </head>
<body> <form method="POST" action="ekle2.php"> <table border="1" align="center"> <tr> <td colspan="2" align="center"> Kayıt Ekleme</td>
</tr> <tr> <td>Ürün Adı</td> <td><input type="text" name="urun"></td> </tr> <tr> <td>Fiyatı</td> <td><input type="text" name="fiyat"></td> </tr> <tr> <td></td> <td><input type="submit" value="Kaydet"></td> </tr> </table> </form>
</body>
</html> ekle2.php kodları <?php $urun = $_POST['urun']; $fiyat = $_POST['fiyat'];
$baglan=mysqli_connect("localhost","root","","satis"); mysqli_set_charset($baglan, "utf8");
$sql="select urun from satis WHERE urun='$urun'";
$sonuc1= mysqli_query($baglan,$sql); $satirsay=mysqli_num_rows($sonuc1);
if ($satirsay>0) { echo "Bu Ürün daha önce kaydedilmiş";
} else{ $sqlekle="INSERT INTO satis( Ürün, Fiyatı) VALUES ('$urun','$fiyat')";
$sonuc=mysqli_query($baglan,$sqlekle);
if ($sonuc==0) echo "Eklenemedi, kontrol ediniz"; else echo "Başarıyla eklendi"; };
?> benim gördüğüm kadarıyla bir hata yok ancak kayıt ekle dediğimde eklenemedi, kontrol ediniz uyarısı alıyorum. database e de veri eklenilmemiş. nerede hata yapıyorum belirtirseniz çok sevinirim. |
Bildirim