Şimdi Ara

Php-Ajax kodlamamda veri çekme problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar bir problemim var, ajax XHR ile arka planda bir sayfaya GET ile bilgi gönderiyorum. bu bilgilere göre veritabanından işlem yapılıp cevaben geriye ana sayfama bilgi döndürülüyor. Butona her bastigimde bir islem yapılıyor ve sayfaya yeni değişik bilgi döndürülüyor.

firefox ile işlem sorunsuz çalışırken. internet explorer hep aynı bilgiyi geri döndürüyor. internet explorer işlemi bir kereye mahsus yapıyor ama birdaha yapmıyor.

firefoxda sayfada butona her basıldığında veritabanında sayi=5 e gidilip 1 eksiltiliyor ve geri dönüş olarak ana sayfamda 4 yazılıyor, birdaha bastığımda 3 yazdırıyor, 2,1,0 devam ediyor.

fakat internet explorerda sayi=5 bir kereye mahsus 4 e indiriliyor, daha sonra butona her basışımda yine 4 getiriliyor.

araştırmalarım sonucu bir ihtimal internet explorerın tamponda tuttuğu ilk bilgileri devamlı bana geri basıyor olabileceğini öğrendim. eğer böyle ise bunu nasıl önlerim.

yada başka bir sorun mu var, yardım ederseniz sevinirim.

• sürekli aynı adresten istek yapılınca ie öbellekleme yapıyor.bunu engellemenin bildiğim 3 yolu var.en cok kullanılan 2 yöntem;
    1.yol //Tavsiyem
    url'nin sonuna rasgele bir parametre girersek her seferinde farklı istek yapılmış zanneder ie.böylece önbellekleme yapmaz.

ajax.open('GET','dosya.php?id=5&random='+Math.random());

2.yol

ajax.open('GET','dosya.php?id=5');
    ajax.setRequestHeader('Cache-Control', 'no-cache');//bu işlem sayesinde ie önbelleğe almayı engeller
  • selam,

öncelikle cevabın için teşekkür ederim. gerçekten mantıklı görünüyor söylediğin yöntem. Ne yazıkki sitemin olduğu server çökmüş :) . şu an sabırsızlıkla serverın tamir olmasını ve söylediğin şeyi denemeyi bekliyorum.
  • ben nie yeni konu acamıyom yw
  • doğru yöntem teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.