Merhaba Arkadaşlar Yeni bir sistem toplamak istiyorum Elimde amd opteron 165 1.8@2.7 2x512 ram vs bileşen var. Photoshop cs3 de grafikerler bilir 50x70 / 70x100 afiş yapmak için en azından 2gb rame ihtiyaç var. piyasadada düzgün o/c olacak dfi anakart ile uyumlu çalışacak 1gb ddr400 ram bulmak çok zor şayet bulsam bile çok pahalı bende intel sistemlerin o/c kabiliyetini görünce intel anakart işlemci ram alayım dedim.
Anakart ve Ram konusunda XFX 650i ultra anakart 2gb pc6400 veritech ddr800 ram'e karar kıldım fakat işlemci konusunda kararsızım
sizce hangisini alayım
fazla bir param yok illaki o/c yapacağım tavsiyelerinizi bekliyorm.
E2160 alıp, aradaki fiyat ile 4GB rame çık, faydası olur.
Not: Gigatek'de DDR2 800 Veritech 1GB 38$+KDV bu arada XP kullanıyosan rami 3gb civarı gösterir 4gb desteklese de xp, sebebi belki de ayrıca ekran kartı bellek modüllerini de adreslemesi, o yüzden 64bit bi işletim sistemi lazım sana, vista...
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
E2160 alıp, aradaki fiyat ile 4GB rame çık, faydası olur.
hımm güzel düşünce vista var sorun değil
E2160'nın o/c potansiyeli nasıl
%100 civarı. Forumda çok test var önceden yayınlanmış.
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
%100 civarı. Forumda çok test var önceden yayınlanmış.
Daha önce hiç intel sistem o/c etmedim 4 gb rami o/c ye etki edermi gerçi aldığım anakart ramleri bağımsız kontrol edebiliyor ama.
rica ederim, etki etmez, ramlerin çalışma frekansı önemli, benim gigabyte anakartta işlemciyi OC edip, ramleri etmeyebiliyorsun, ya da çok az ediyorsun, mesela bi önceki işlemcim P4 1.8 Northwood idi, çarpanını 130 muydu neydi hatırlamıyorum pek, 160 civarına getiriyordum, 3GHz oluyordu, RAM'in alabileceği frekans değerleri orada yazılıydı, birini seçiyordun , benim seçtiğim 450 idi, daha alt değerler de vardı, daha üst değerler de, hep belli bir miktar sayı ile basamak basamak artıyordu OC'ye göre. 3GHz de oyun da oynuyordum birkaç saat, sorun olmuyordu, ama bi müddet sonra atıyordu oyundan. Anakartım sis chipsetli gigabyte, MIT Intelligent Tweaker idi sanırım OC yazılımının menüsü biosta. Timingler falan uğraşmıyorsun, o kendisi yapıyor yapacağını. Sen sadece cpu nun çarpanını seçiyorsun, sonra kullanılabilecek uygun ram hızlarını biosta görüyorsun, onu da seçiyorsun, bu kadar. Anakarttan anakarta değişiyor bu OC yapma işi, deneyerek bulacaksın artık. Eğer OC başarısız olursa veya stabil olmazsa ram frekansına da dikkat et. Yani 800lük ram 1000 civarı ve üzerinde çalışmasın. Dediğim gibi, gerekirse 800 altında da çalıştır, ne bileyim 750, 780 vs. Deneyerek stabil olanı bulacağını düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme