Merhaba Cillop gibi program kullanıyoruz kullanıyoruz ama afedersiniz bilgisayarın içine etti kardeşim be.Rahat çalıştırmıyor parçalıcam bilgisayarı yakında. 512 MB RAM 64 NVıdıa tamam kabul ediyorum düşük sistemim ama NE PS7'de gördüm bunu ne CS'de. Forumları araştırdım herkez benim gibi şikayetçi ağırlığından. Deli gibi bellek yiyor,açılana kadar çay içmeye gidiyorum hadi photoshop 7 falan kullanmasam tamam dicem ama ndn cs2;Extract ve birkaç eklenen filtre ve en önemlisi Font Önizlemesinin olması diğerlerinde yapılıyormu önizleme bi bilgim yok araştırmadım. Ram Optimizerler fln işe yaramıyor neden bu kadar kaynak tüketiyor bu photoshop. Bi Type Tool Seçiyorum dağılıyor pc yani abartısız çok geç işlem yaptıyor kasıyor.Arkaplanda deli kastırıyor cidden. Bunlar kendi konuşmalarım deil sadece 1 GB ramle bile sorun yaşayanlar war yani ndn böyle oluyor :( Tamam Ağır program ama olayı abartmışlar performans düşmüş. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla
p3 733mhz 320 ram 80gb hdd onboard ekran kartı ve cs2 kullanıyorum bir çok da plug-in ve brush, filter mevcut açılması 1dk kadar sürüyor ama sonrasında işlemlerimi rahat rahat yapıyorum..
ram i yükseltsem dahada çok daha güzel olucagı kesin..
quote:
Orjinalden alıntı: yokat
Benim sokak ağzıyla konuştuğumu iddia eden bari üslup bilse. Bu konuda biz ne yapabiliriz, var mı herhangi birimize bir faydası? Hem lisans ücreti ödemeyip bir de şikayet edene yavuz hırsız derler. Ayrıca sen bana adresini PM at ben sana sıfat konusunda yardımcı olayım.
Üslub bilen hırsız derHani programların deneme versiyonları olur ya,hani kullanıcıların denemesi için bazı şirketler,programcılar gerek 30 günlük gerek başka yöntemlerle programı kullanıcıya sunarlar ya ama sanırım yeni bir bilgisayar kullanıcısısınız algılama problemi yaşadınız.Neyse öğrenmiş oldunuz. Algılama problemi demişken,size Photoshop'un kaynak kodları ile oynayın demedim ki sizden birşey istemedim muhattabım seviyeli ve labali olmadan mesaj yazanlardı.Ama sizide muhattabıma alırsam;birşey istemedim şöyle yaparız şu parçayı değiştirebiliriz doğal olarak ağır bir program olur vs.. diye bir yorum getirebilirdiniz. Çözüm yerine ukalalığı tercih ettiniz o ayrı mesele.
holywars ilginç walla bir üst seviye seninkinden ama kaldırmıyor
uzatmayın... kandil kandil...
programların çalışması kafi çok hız beklentin olmamalı yani tabi işlemci ram ve hdd doluluk oranı çok iyi ise ve halaa performans alamıyorsan bu photoshopdan kaynaklanmıyordur bence o performansı alamıyorsan sorun başka bişeyden kaynaklanıyordur..
photoshop açık iken diğer programlarda açıkmı yani en azından test edebilirsin butun programları kapat arka plandakileri bile sonrasında photoshop'un ne kadar CPU tükettiğine bir bak bakalım ne değerde
ya arkadaşlar ben napıyım ya 248 mb ram var 64 mb ekran kartım var 40 gb harddiskim +celeron200 işlemcimvar ve photoshopcs2+dreamveaver8+flashmx2004+filezilla vsvvsvs..... çökmek üzere patlıcam arkadaşın dediği gibi gerçi bende daha geç açılıyodur bu kesin ama ya açılasıya kadar tv reklamları başlayıp bitiyobalkondan aşa atsammı acaba arkadaşlar ben bunu neyse konuyla alakalı değil ama bunu 512+pentium4 yapsam kaça mal olur hayırlı kandiller....herkese
dostum senin derdinin tek bir cevabı var ne kadar para o kadar köfte. ne yaparsan yap bu programlar boyle işte. en son modeli al işlemci ucsun ram 2 Gb olsun vss 1 sene sonra oda kasacak seni cunku programın yeni versiyonu cıkacak. ve yeniden daha fazla ram ve daha iyi bir işlemciye ihtiyac duyacan. yapacagın en iyi yatırım bence su anda ram i olabildigince yukseltmek. daha sonrada alabiliyorsan duo işlemcili bir sistem alamak. bilgisayarda ne kadar para verirsen o kadar performans alırsın. ve bu verecegin paraların sonu yok bende su anda core duo T 2500 işlemci ve 512 mb ram var. ram i 2 GB ye cıakrtacam simdilik iyi gidiyor photoshop. ram yukseltince iyice rahatlatır diye dusunuyorum. birde onune gelen programı yukleme bilgisayara. o zaman registry dosyan buyuyor ve buda hıznı dusuruyıor. ne kadar dogru bu gorus bilemiyorum ama bana anlatılan bu. registry olabildigince kucuk tutmak yani az program yuklemek ve gereksizleri kullanmadıkalrını kaldırmak. simdilik bunu deney bilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: keynes666
dostum senin derdinin tek bir cevabı var ne kadar para o kadar köfte. ne yaparsan yap bu programlar boyle işte. en son modeli al işlemci ucsun ram 2 Gb olsun vss 1 sene sonra oda kasacak seni cunku programın yeni versiyonu cıkacak. ve yeniden daha fazla ram ve daha iyi bir işlemciye ihtiyac duyacan. yapacagın en iyi yatırım bence su anda ram i olabildigince yukseltmek. daha sonrada alabiliyorsan duo işlemcili bir sistem alamak. bilgisayarda ne kadar para verirsen o kadar performans alırsın. ve bu verecegin paraların sonu yok bende su anda core duo T 2500 işlemci ve 512 mb ram var. ram i 2 GB ye cıakrtacam simdilik iyi gidiyor photoshop. ram yukseltince iyice rahatlatır diye dusunuyorum. birde onune gelen programı yukleme bilgisayara. o zaman registry dosyan buyuyor ve buda hıznı dusuruyıor. ne kadar dogru bu gorus bilemiyorum ama bana anlatılan bu. registry olabildigince kucuk tutmak yani az program yuklemek ve gereksizleri kullanmadıkalrını kaldırmak. simdilik bunu deney bilirsin.
Walla haklısın ne kadar para o kadar köfte.Dedik hani belki bi şansımız wardır falan aşırı bellek yiyor zaten doğal olarak bi o kadarda güzel bir program.Mecbur artık sistemi değiştiricez CS2 bi hayli zorladı.Bilgisayarı temiz tutma fln deil konu gerek ceviz forumlarına gerek başka yerlerde bunun ağırlından söz edildiği için bu konuyu aştım bilinmeyen bir olay değil yani.Freehandde bile bu tip kasma olmuş yama ile düzeltmişler olayı bilemiyorum tabi söyleyenlerin ağzından söylüyorum ben : )
Bide neden CS2 diğer özelliklerinin yanı sıra en öneml özelliği font önizlemesi,bunu PS7ye entegre edilebilse bir dk durmam :(
Bu arada yuh yani Photoshop CS var elimde,CS2 war,7 war. Dedim bi hatırlıyim üçünüde kurup denedim. 7'Nin Font Okuması yavaş çıktı bendede biraz fazla var font. Cs2 Açılırken çay içebiliyorum.Aynı şekilde bir işlemini yaparkende. CS füze gibi açıldı.Maximum 20 saniyede açılıyor program. Üstelik CS daha üst versiyon. CS2'Yede bu tip biraz performansı artıracak yama çıkartsalar ne hoş olurdu:(
cs den haberim yoktu onu nerden bulabilirim upload etsen cs ile cs2 hangisi daha üstün ben genelde grafik template vb çalışıyorumda cs dahamı ii biraz açarsan sevinirim
dostum dediklerinde haklısın eger freehand bi yama ile olayı cozduyse belki adobede bunu yapmıstır. adobenin kendi sitesine baksana photoshop ın eklentileri veya versiyon duzeltmeleri olabilir. oradaki yamları eger varsa tabi yuklemeyi dene belki bir seyler elde edebilirsin.
birde gereksiz fontları kaldırsan bende o kadar font da cok kasar be.
yok yok benim bu rami yükseltmem lasım çıldırcam takoz laştı iice tanıdık bilgisayar servisi olan varmı önce işlemciyi değştirmem lasım kökten celeron 200 i pentium 4 yapacem tabi harçlık yeterse
Eğer çalışma boyutlarınız yüksek Mb lı ise açılma probleminden daha çok problem oluyor. Çünkü yaptığınız işlemler history de saklanıyor. Bu yüzden dir ki grafikerler genelde masa üstü sınıfta Pc değil Mac tercih ederler. Ancak fiyat konusunda çok büyük farklar olduğundan daha çok matbaa ve çok profosyenel yerlerin haricinde pc kullanılıyor.
Şu anda Ps çalışmaları için 2.8 HT intel 2gb ram ( 512x4) ve Nx6600GT olan bir sistem kullanıyorum. Tek sıkıntım fontlar. Plug Inn ler ve diğer eklentiler problem yaratmıyor. Zaten action, fırça ve style gibi diğer eklentileri direkt olarak Ps nin altına değil genelede load ederek kullanıyorum. Ancak Fontlar çok büyük sorun oluyor. o yüzden zaman zaman fontları windows standartına döndüğüm oluyor.
Çok profosyonel işlemler yapmasamda hatta PS genelde web ve MM Cd tasarımı gibi işler için, zaman zaman kişisel hobilerim için kullansamda insan oğlu doyumsuzluğu olacak ki 2gb a yakın Plug Inn, 25 bin e yakın font ve bir o kadar da diğer eklentiler mevcut. bunların getirdiği yük zaman zaman Pc nin asıl kullanım amacı dışına çıkıyor.
PS un en iyi ve seri sürümünün 6 olduğunu iddia ediyorum hali hazırda. Mükemmel derecede hızlı sayılabilir. CS nin getirdiği yenilikler ile istediği performansları kıyaslayınca PS 6 ile ne yazık ki CS2 bende hüsranlık yaratsada yinede CS2 kullanıyorum.
Ve şuna inanın bence PS ta işlemciden çok Ekran kartı ve ramlere büyük iş düşüyor, bir çok kişinin hem fikir olduğu gibi.
Tekrar Merhaba Katılımlarınız için teşekkürler öncelikle. Bir karşılaştırma yapayim kendimce basit ilk göze batanlar yani;
Photoshop6 =>Deneme fırsatım olmadı kullananlar yazabilir. Photoshop7 => Açılışında font okumada az sıkıntısı oluyor.Biraz yeniliklerden mahrum bir versiyon.Ancak işlemleri oldukça hızlı. PhotoshopCS => Açılışı son derece hızlı ,font önizlememesi olmaması(önceki versiyonlardaki gibi) bir dezavantaj.Ve Cs2 ile gelen özelliklerinin olmamasıda - katıyor.Ancak hızlı ve performanslı bir versiyon olmuş. PhotoshopCS2 => Açılırken çay içmeye gidebilirsiniz.İşlemleride bir hayli yawaş ağırlık çok fazla.Ama Eklenen filtre özelliği ve en önemlisi font önizleme ,layerlarda yapılan geliştirmeler(göze batanlar bunlar özelliği çok) ile favorim oldu. Toolları seçerken acayip kasma yapabiliyor benim bilgisayarım gibi bir sistemde. Ancak basit bir geliştirme yapmışlar; 9.0.1 update'i ile özellikle toolları biraz hızlandırmışlar.Açılış vs. aynı tabiki.Kendinleride yazmış yavaş işlemleri fixledik falan diye. Benim incelemem bu kadar şimdilik yani basit birşey oldu ama yeni kullanıcılara örnek olabilir. Googlede falan arayın ciddi konuşulmuş bu ağırlık yani çoğu kullanıcı ağırlığından yakındı acayip büyük boyutlu dosyalar açabiliyor bazen tempe.Yani hikayeyi konuşmuyoruz. Gördüğünüz gibi nasıl bir yama ile ufakda olsa bir değişme yapdılar performansı artırılabilir.Bekliyoruz artık :) Saygılarımla..
benim sistem imzada ve imzada yazmayan hızlandırmalar yaptım şu an 2 kat hızlandı nerdeyse hızlandırmadan önce ps7 de açılışta fontları okurken hata veriodu 5000 civarı font vardı şu anda o kadar fontla denemedim ama yakın zamanda denerim şu an cs2 kurulu ve bilgisayarda 2 tane klasör, dreamweaver, word dökümanı, opera içinde 6 tane site açık, ve steinberg mymp3pro varki 3 tane winampa değer bunlar açıkken aynı anda ps cs2 yi açtım içinde plug-inler ve brushlarda yüklü 13 snde açıldı 5000 font yükleyip denicem bakalım noolcak ben eski p3 tede ps7yi açarken gidip yemek yiyodum inşallah benim gibi yeni pc alıp bu çıldırtıcı durumdan kurtulursunuz
Sistemin yine iyi yani;Bizim ramler 266 mhz şuanda üretilmiyor Ama P4 512 RAM'De o kadar berbat birşey deil ki CS yi acayip rahat tekellemeden kaldırıyor.İnş CS2'yide bizim gibi alt seviye kullanıcıları düşürerek bir performans artışı yaparlar : D Ciddi ciddi CS2'den sonra çıkıcak olan versiyonu merak ediyorum
ama ps her versiyonunda vektörel çizim kabiliyetini arttırdı belkide yawaşlık bundan dolayı kaynaklanıyordur yani cs2 veya cs arasında çok göze batan farklar yok fakat dediğim gibi vektör çizim olayında yenilikler var...
Arkadaslar bırakın artık su eski teknolojileri... çift çekirdeğe gecin.... şu aralar CS2 ile çalışmaktayım ama daha herhengi bi yavaslık ile karsılasmadım
ram sorun oluyor bende 1 gb a yükseltecem
quote:
Orjinalden alıntı: GregoR_MendeL
ram sorun oluyor bende 1 gb a yükseltecem
allahım benim suçum ne 248 mb ram le napıyım ben 512 ye çıkarıveren olsa yokmu bi bilgisayarcı
quote:
Orjinalden alıntı: life19
Arkadaslar bırakın artık su eski teknolojileri... çift çekirdeğe gecin.... şu aralar CS2 ile çalışmaktayım ama daha herhengi bi yavaslık ile karsılasmadım
Biz bayılmıyoruz tek çekirdek ile bilgisayar kullanmaya