Şimdi Ara

phoenix bios setup Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    belinea c.book 1505 notebook pc var. üzerinde hiç bir işletim sistemi kurulu değil. Buna vista kuracam fakat bios ayarlarından bir türlü hdd disable yapamıyorum. Bios markası : phoenix bios setup utility
    boot sekmesine geldiğimde şu şekilde yazılar var
    1-dvd/cd rom
    2-hdd
    3-usb device
    4-usb device
    5-flopy
    6-boş
    7-boş
    8-boş

bu tarz seçenekler var. fakat bu rakamların üzerine gelip enter tıkladığım zaman yada + - tuşları yada yön tuşlarını kullandığımda disable yada enebled seçenekleri çıkmıyor. yapabildiğim tek şey page up- yada page down tuşlarını kullanarak sıralamayı değiştirebiliyorum.

1. sıraya dvd/cd rom seçeneğini taşıyorum fakat vista home premium dvd taktığımda kuruluma geçmiyor. bu biosu kullanmış biri varmı.?
    daha önce bir çok pc ye format attım fakat böle bir bios ilk kez karşıma çıktı ve hiç bir şekilde boot device menüsünden disable yada eneble seçeneklerini göremiyorum. yardımcı olursanız memnun olurum.

iNTEL İ7 7700k 4.2 GHZ- Asus Gtx 1080 ti Founders Edition. Corsair 2*8 DDR4 - FSP SAGA II 500 WAT-OCULUS RIFT -GA-Z270X K5 GAMİNG ANAKART. LG B10 BLURAY RW - LOGITECH Z906 5.1- CREATIVE SOUNDBLASTER X-Fi Titanium HD SES KARTI. ACER XB281HK 4K G-SYNC MONİTÖRÇ
  • 1. sıraya taşımak doğru iş yapıyorsun orda sorun yok başka bir dvd yada cd deneyip boot ettirmeyi denedinmi ?

şeklide böyle olmalı biosunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonball -- 4 Haziran 2009; 16:26:05 >

Ha açmıyorsa, o zaman ya optik sürücünde ya da kullandığın medyada bir sorun vardır...
  • vista home premium dvd sini yeni aldım ilk kurulumu olacak.
    notebook oda sıfır alındığında içinde işletim sistemi yoktu ilk kurulum olacak.

dvd/cd romu 1. sıraya yaşıdığımda ve tekrar başlattığımda kurulum loding ekranını geçtikten sonra siyah bir ekran geliyor. tootal memory yazısından sonra hiç bir işlem yapılamıyor. o ekranda kalıyor.
    iNTEL İ7 7700k 4.2 GHZ- Asus Gtx 1080 ti Founders Edition. Corsair 2*8 DDR4 - FSP SAGA II 500 WAT-OCULUS RIFT -GA-Z270X K5 GAMİNG ANAKART. LG B10 BLURAY RW - LOGITECH Z906 5.1- CREATIVE SOUNDBLASTER X-Fi Titanium HD SES KARTI. ACER XB281HK 4K G-SYNC MONİTÖRÇ
  • Kurulum medyasını değiştirmeni öneririm. Sonuçta almış olduğun bilgisayar yenide olsa sorunlar olabiliyor. Onun için donanımsal sorunlarıda göz önünde bulundurmak en doğrusu olur elinde xp varsa onun cdsinden boot etmeyi dene birde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodo4132 -- 5 Haziran 2009; 22:24:41 >
  • Hocam elinizdeki paket yükseltme paketi. Bildiğim kadarıyla yeni bir kurulum değilde yükseltme için kullanılıyor. O tür bir medya ile hiç kurulum yapmadım. Kesin konuşarak sizi yönlendirmek istemem...
    Driver Yardım
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler
  • optik sürücülerini bi dene yada cd yi kontrol et çalışıp çalışmadıgını
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.