Şimdi Ara

Phoenix Bios'a Overclock???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu overclock işine merak sarmaya başladım.Overclock ile ilgili baya birşey okudum ve biosa daldım.Fakat Phoenix biosda bir türlü gerekli menüleri bulamadım.Gizli bir tuş mu var menünün açılması için?? Bu konuda baya acemiyim ama heves işte.. Bir bilen varsa el atsın yaw..

Sistem bios tarihi: 09/05/05
    Firma Adı:Phoenix Technologies Ltd.
    Anakart:FUJITSU SIEMENS D1961
    CPU Türü:Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
    Sistem Belleği: 256 MB X2 Toplam 512MB DDR 400 MHZ

Bu şekilde ısılar:Anakart: 38 C, Cpu: 41 C, Kasa içi: 28 C, HDD: 30 C

Şimdiden sağolun... Cevaplarınızı Bekliyorum...

• Ben phonex bios kullanmadım... Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaklardır... Bu arada bios görüntülerini resimleyebilirsen herkes yardımcı olabilir daha da kolay cevap alırsın
  • Resim 1
    Resim 2
    Resim 3
    Resim 4
    Resim 5
    Resim 6
    Resim 7
    Resim 8
    Resim 9

Arkadaşlar bütün bios menüleri böyle..Cep telefonu ile çektim kötü gözükebilir ama kusura bakmayın..Tekrar Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece görüşü -- 29 Ekim 2007; 18:56:02 >

• Anakartın çok büyük ihtimalle overclock olmuyor. Eğer şansın varsa ve Asusun seninle aynı chipseti kullanan ( SiS 661FX/964 Chipset ) anakartı Senin anakartın ile aynı PLL'i kullanmışsa windows üzerinden setfsb programı ile overclock yapabilirsin..

http://www13.plala.or.jp/setfsb/download/beta/setfsbU15a3_755-A.zip

Bu programı kullanacaksın. Program menülerinde PLL secim combobox'ı mevcut. Eğer sistemini otomatik olarak tanımaz ve FSB / Bellek hızlarını karşına getirmezse ( GetFSb'ye bastığında ) ICS952803AF/802AF(801AF) kodlu PLL'i seçmen gerekiyor alt menulerden.

Eğer bunlar ile ilgili herhangi bir bilgin yok ise biraz üst konuları ve başka kaynakları okuyup fikir sahibi olmalısın. Bu programın senin chipsetin için olan versiyonu alfa aşamasında yayınlanmış ve sonraki versiyonları getirilmemiş. Windowsuna yada anakartına zarar verebilir, bu riski göze alarak denemeni yapmalısın.

Başka arkadaşlarında söyliyecek birşeyi olur belki diye anakartının model linki ve özellik tablosu aşağıda.

http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/FSC/D1961/D1961.htm

Sana önerim düşük seviye bir 945P / 965P / P35 chipsetli bir anakarta geçiş yapman, bunlar alacağın markaya göre seni belli bir seviyeye kadar idare edecektir.

• Arkadaşım. Önerilerin ve ilgin için çok teşekkürler. Verdiğin programı denedim ve açılmadan bir uyarı ile karşılaştım. Sanırım uymadı. Neyse sağlık olsun.

Söyle 80-100 Lira arası iyi overclock olabilecek bir anakart var mı tavsiye edebileceğin? Bir de DDR2 ram destekleyen anakarta DDR ram olur mu? Tekrar teşekkürler.
  • ddr ram olmaz.. ayrıca 80-100 liraya oc kapasitesi yuksek bi anakart bilmiyorum ben.. en ucuz ve sağlam kart xfx 650i ultra 106$+kdv (+ddr2 ram masrafı)
  • O halde bana en uygun hal iyi bir miktar para biriktirmek ve komlpe sistemi değiştirmek herhalde.. Neyse zaten performansa o kadar da gerenk yok şuan. Malum dersler.. İlgilenen her arkadaşa teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus UEFI bios ile overclock?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar anakart olarak Asus P5K SE P35 Nasıldır???(Fiyatı daha yüksek olmamak üzere değişik bir anakart da alabilirim.)

Ram olarak da Kingston (77 Ytl) veya Twinmos (52 Ytl)'un 1 GB 800 Mhz modellerinden birini düşünüyorum. Hangisini Önerirsiniz???

Ekran Kartı da Sapphire Ati HD 2600Pro Nasıldır???

İşlemci olarak aynı işlemciyi, Pentium 4 3.00 Ghz'i, düşünüyorum....
    Şimdiden Teşekkür Ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece görüşü -- 21 Ekim 2007; 21:49:18 >

• Merhaba arkadasim, az cok kendi ilgi alanima giren ekran karti tavsiyesinde bulunayim dedim

Gostermis oldugun Sapphire 2600Pro nun Ram'leri maalesef DDR2.DDR3 ile arasinda gozle gorulur bir performans farki vardir..Onun yerine ustune biraz daha koyup Sapphire 2600XT veya PALiT 8600GT Sonic+ alman daha isabetli olacaktir

Gold'un urunleri biraz daha pahali oluyor genelde, mesela gigatek.com.tr ye bakabilirsin..Kendim alisveris yapmadim ama gordugum kadari ile forumda sevilen ve guvenilen bir firmadir
  • quote:

Orjinalden alıntı: gece görüşü

Arkadaşlar anakart olarak Asus P5K SE P35 Nasıldır???(Fiyatı daha yüksek olmamak üzere değişik bir anakart da alabilirim.)

Ram olarak da Kingston (77 Ytl) veya Twinmos (52 Ytl)'un 1 GB 800 Mhz modellerinden birini düşünüyorum. Hangisini Önerirsiniz???

Ekran Kartı da Sapphire Ati HD 2600Pro Nasıldır???

İşlemci olarak aynı işlemciyi, Pentium 4 3.00 Ghz'i, düşünüyorum....
    Şimdiden Teşekkür Ederim...

senin koyduğun daha iyi overclcok oluyodur ama sana ddr2 desktekli ucuz benim anakartımı söyliyorum asus p5pl2-e ne kadar overclock yapacaksın ben p4 631 ile 3.0 ı4990mhz yapabildim

• Biostan falan anlamam ama bende de ayni bios vardi gecenlerde bios update yaptim, olay cözüldü.
    Benimkinde de ayni sekilde ayarlar vardi. Simdi islemci ve ram in ayarlariyla oynayabiliyorum. Benim kafama bu takilmisti.
    Bilmiyorum sen bios update yaptin mi ama bende olay bu sekilde oldu.
  • Ya arkadaşlar benimde phoenix bios var fps yi göstermiyor (biosta) ne yapmam lazım sistemimi yazıyorum

Phoenix AwardBİOS.
    Anakart:Winfast 760GXK8MC
    CPU Türü:Amd Sempron 2800+ 1.72 ghz
    Sistem Belleği: 1024 mb (2x512)

lürfen yardımlarınızı esirgemeyin bir program varsa gönderin noolur çok lazım bu iş bana
  • Öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

Pentium Dual-Core E2140 1.6 ghz işlemci ve Biostar, MSI veya Foxconn'un VIA P4M900 yongalı anakartını alsam overclock ile 1.6 ghz i kaç ghz yaparım???

Joen.Tuerk arkadaşın yaptığı gibi ben de biosu güncellesem acaba sorun ortadan kalkar mı?? Bios güncellemekten tırsıyorum birşey olur diye ama gerekirse bir şekilde halledebilirim.

TuJue arkadaşım. Önerdiğin PALiT 8600GT Sonic+ ve
    SAPPHIRE - HD2600XT den hangisini daha çok tavsiye edersin. Aldığımda beni uzun bir süre idare etmesi lazım. Fiyatları hemen hemen aynı zaten (190 ytl civarına geliyor sanırım.).

Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece görüşü -- 29 Ekim 2007; 22:01:45 >

• Ben HD2600XT derim yanlız bence bu bios la uğraşma ben bios la oynaya oynaya az kalsın bozuyıdum valla.Allah muhafaza bence hiç girme bios işlerine.1.6Ghz de tahmin olarak 2.3 yapabilirsin.Ben 1.8ghz yi 2.6 yapabilmiştim ama bilgisayar sıcaktan eriyodu.Heee eğer estra soğutucu kullanacaksan o ayrı o zaman daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpunisherx -- 29 Ekim 2007; 22:12:17 >
  • Arkadaşlar, bu overclock işine merak sarmaya başladım.Overclock ile ilgili baya birşey okudum ve biosa daldım.Fakat Phoenix biosda bir türlü gerekli menüleri bulamadım.Gizli bir tuş mu var menünün açılması için?? Bu konuda baya acemiyim ama heves işte.. Bir bilen varsa el atsın yaw..

Sistem bios tarihi: 09/05/05
    Firma Adı:Phoenix Technologies Ltd.
    Anakart:FUJITSU SIEMENS D1961
    CPU Türü:Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
    Sistem Belleği: 256 MB X2 Toplam 512MB DDR 400 MHZ

Bu şekilde ısılar:Anakart: 38 C, Cpu: 41 C, Kasa içi: 28 C, HDD: 30 C

Şimdiden sağolun... Cevaplarınızı Bekliyorum...

Arkadaşım sanırsam pc exper olması lazım çünkü benimki de exper ve senin yazdıklarının hepsi benim pc yi anlatıyo bende bu aralar senin gibi meraksaldım bu overclock işine ama bi baktım anakart siemens in bi kaç yerden haber edindim bu kötü bi haber siemens ana kartına overclock çekilmesi neredeyse imkansız ben de bunu duyunca bayağı tepem attı bu yüzden ana kartımı değiştircem arakdaşlar güzel bir ana kart tavsiye eden olursa iyi olur fakat fazla uçuk olmasın
    quote:

Orjinalden alıntı: gece görüşü

• arkadaşlar aynen phoneix biosda oc ayarlarına nasıl ulaşacaz gizli bir tuş falnmı war anlamadım ya :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.