benim aldığım pihilips 5980 player de 5.1 ses çıkışı yokmuş crative 5.1 ses sistemim den faydalanırım diye aldım satan arkadaş olur demişti HDMI bağlantısı ile izleyeceğimi ve çok iyi ses sitemi kurulacağını söyledi decoder den bahsetmişti acaba 2.1 ses çıkışı ile nasıl oluyor 3 giriş olması lazım? bilgisi olan bir arkadaşım bana yardım edermi...
kimse cevap vermemiş. arkadaşlar bendede philips 5980 var. buna 5.1 ses sistemi bağlayabilirmiyim? bi yardım pek anlamıyorum...
Bende de aynı dvd oynatıcı var. Bahsettiğiniz Creative 5.1 seti hangisi..? Yani içinde coax decoder'i olan bir model mi..? Eğer Logitech Z-5500 gibi decoderli bir modelse olur. Yoksa sadece 2 kanalı kullanabilirsiniz.
cihazın arka tarafının resmini çekip koyabilirmisiniz?
dostum 3giriş dediğine göre 1.Left-Right hop. 2.Centre-Sub 3.LSurr.-RSurr.
yani senin Creative girişler bilgisayar ses kartı için tasarlanmış. DVD ye uymaz 5.1 ses alamazsın üzerinde bir DTS-Dolbydigital dekoder yok. Logitech Z5500 de bu reciver olayı var. Coax-veya optic kablo ile DVD den sesi DD-DTS e dönüştürebilir. satıcılara güvenmemek lazım.. biraz araştırmak gerek..
arkadaşlar kusuruma bakmayın resim nasıl yüklicem
tamam hallettim
Evet sanırım arkadaşında söylediği gibi sizin cihazın kendi bünyesinde bir dekoder ve anfisi olmadığından direk 5.1 hoparlör sistemine bağlantı yapamazsınız(bende philips3357sistem var benim dvd player arkasında direk 5adet hoparlör 1adette sub çıkışı var)
En iyisi ufukmanında tavsiye ettiği gibi coax bağlantı ile kendinden dekoderli bir sisteme bağlantı yapmak gibi görünüyor.
(eğer direk bağlantı yapılabiliyor olsaydı elimde fazladan hiç kullanılmamşış 5.1 hoparlör sistemi vardı philips 3357'ye ait onu size teklif edicektim ama malesef bu durumda olmuyor)
öncelikle ilginiz için teşekürler önerebileceğiniz kendinden decoderli bi sistem varmı??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme