Şimdi Ara

Philips Xenium X800'u video player olarak kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonu video player olarak kullanmak istiyorum.

3gp olarak convert ettigimde istedigim sureye gitme ozelligini kullanamiyorum.
    3gp ile birlikte MPEG4 ya da H263 codeklerini onizleyebiliyoruz bide, H264 cikti galiba en son ama H263 oldukca yeterli bi format
    Lakin video oynatma ozelliklerinde 352x288 @30fps yaziyor, oysaki telefonun gercek cozunurlugu 240X400 piksel

Ozet olarak sormak istedigim film izlemek icin kullanacak olursak

• hangi program ile
    • hangi cozunulurlukte
    • hangi formatta
    • hangi oranda (16x9gibi)
    • sikistirmaliyiz ki minimum boyutta maksimum goruntu kalitesine ulasalim

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• sevgili berber kardeşim,
    aradığınız soruların hepsi x800 ana başlığında var....
    ayrıca buraya başlık açılması belki geniş bir anlatım ve açıklayıcı bilgilerle x800 video dönüştürme probleri ve çözümleri, dönüştürücüler ana başlığı olabilirdi....
    daha önce bazı programlarının anlatımlarını yapan arkadaşlar tekrar buraya eklerlerse konu daha anlaşılır vede açıklayıcı olabilir...
    madem konu açıldı bende daha önce verdiğim anlatımı buraya ekleyeyim...

quote:

Orjinalden alıntı: berber

Telefonu video player olarak kullanmak istiyorum.

3gp olarak convert ettigimde istedigim sureye gitme ozelligini kullanamiyorum.
    3gp ile birlikte MPEG4 ya da H263 codeklerini onizleyebiliyoruz bide, H264 cikti galiba en son ama H263 oldukca yeterli bi format
    Lakin video oynatma ozelliklerinde 352x288 @30fps yaziyor, oysaki telefonun gercek cozunurlugu 240X400 piksel

Ozet olarak sormak istedigim film izlemek icin kullanacak olursak

• hangi program ile
    • hangi cozunulurlukte
    • hangi formatta
    • hangi oranda (16x9gibi)
    • sikistirmaliyiz ki minimum boyutta maksimum goruntu kalitesine ulasalim

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• iyi bir dönüştürücüde neler aranır:

herkes bildiğini ve testini paylaşabilir. ben zaten video production - editing compositin işleriyle uğraştığım için bizim birkaç bin dolarlık yazılımların ve 10 binlerce dolarlık donanımların kalitesini aratmayan yazılımlar var...
    ben çoğunu test ettim. hatta x800 için herkesin forumlarda hayran hayran anlattığı ve aradığı yazılımlarıda test ettim.

sakın kimse şimdi öyleydi böyleydi demesin... herkesin doğrusu kendine...
    ben 12 yıldır video-audio işlerinin içindeyim, zamanında yüzbin dolarlık cihazlarla yapılan işler şimdi bir pc de basit programlarla yapılır oldu...

benim tecrübemle; atlamasız, mozaiklenmesiz, akışkan bir videoyu bedava versiyonuda olan bir programla dönüştürdüğümde çıkan sonuca işte budur diyebiliyorum.

bir test edin bakalım, menmun kalacakmışınız..

ben testlerde Kral TV den Sky Star uydu kartıyla kayıpsız hareketli video klipleri çevirdim..

işte zurnanın son deliğide burası... hareketli ve hiç işlemden geçmemiş bir video yani kral TV uplink sisteminin yani uyduya gönderen cihazın kalitesi ne ise sizin bilgisayara kaydettiğiniz görüntüde odur. bir nevi data kaydı... video kaydı demiyorum... yani uydudan size gelen verinin TS formatındaki datası...

bunu niye açıkladım çünkü ard arda hızlı görüntüler bizim TV lere interlacing olarak gelir ama tüplü tv ler haricindeki LCD oynatıcılar bunları de-interlacing yapmaya çalışır . yani geçmeli taraklamalı gelen bu görüntüyü bize tam fields yapar, tek resim karesi gibi düşünün.... buda hareketli görüntülerde flulaşmaya, netlik kaybına sebep olur. bazen görüntüler hareket anında titrer. Eski LCD TV lerdeki bu sorunu hatırladınızmı? şimdiki ürünlerde bu problemler en aza indirilmiş durumda.

bu evrim çevrim işlerinde videoyu bizim LCD ekranda görünecek kıvama getiren programın başarısına kalıyor işler. yani sadece format dönüşümü değil video nun orjnel dokusana sadık kalarak ekranda prüzsüz bir görüntü görmek.... bunu her dönüştürücü yapamaz, sadece AVI den MP4 yapmak marifet değildir.

meraklısına kısa bilgiler...

arkadaşlar bazı konvertorlar ses ve video codec, video frame rate, bit rate ve kırpma işini falan değiştirmez, sadece video boyutunu değiştirir ve formatı değiştirir..
    mesela avi to meg4 gibi uzantısını değiştirir... yani konteyner değişikliği yapar..

bu tip dönüştürücüler bir filmi 5-6 dakikada çok hızlı değiştirebilir. benim yukarıda verdiğim konvertor filmin resim kalitesini çok değiştirmeden formatını değiştirir. gob mob iframe falan orjinalliğini korur... bunu profesyoneller anlayacaktır... onun için klip tarzı şeyler dönüştürecekseniz tavsiye ederim... yok benim için seyredilir olması yeterli diyorsanız fazla kastırmaya gerek yok... hangisi hızlı çeviriyorsa onu kullanın...

kolay gele....

Any Video Converter Free Version
    http://www.any-video-converter.com/download-avc-free.php
    bu free versiyonunun linkidir....

x800 için ayarlar....

1.option (seçenekler) menüsünden
    "general" sekmesine gelin çıktı klasörünü seçin

"video" sekmesine gelin; videoyu boyutlandır başlığının altındaki iki seçeneği işerekleyin
    (genişliğe sığdır ve video boyutunu değiştirme) tamam deyip çıkın

2.ana menüde sağ üste PROFİLİ seçeneğini "GSM MPEG-4 FİLMİ" olarak ayarlayın..
    bu seçenek bize x800 için hazır bir profil verecek.

video seçenekleri
    video codec: mepg4
    video boyut: 400x240
    video bitrete: 500-768-1000 (tercih size kalmış çünkü büyüdükce dosya boyutu ve kalite artar. normali:768)
    video freme rate:15 -25-30 (burası filmin orjinali ne ise o olsun yüksek olması sadece boyutu arttırır)

not: türk ve avrupa filmler frame rate:25 dir... amerika kaynaklı filmler 24, 30,.... fazla olması makineyi yormaktan baş bir işe yaramaz.

ses seçenekleri:
    ses codec: aac
    ses bitrete: 64-128-194-256 (tercih size kalmış çünkü büyüdükce dosya boyutu ve kalite artar. normali:128)
    ses rate:441000
    ses kanal:2

3. ana menü en üst sol köşede "EKLE" den video ekleyebilirsiniz...
    yine aynı yerde "Dönüştür" deyip işlemi bitirin

.......................................................................................................................................

arkadaşlar buda Any Video Converter Pro Full Version için ayarlardır.

x800 için ayarlar....

1.option (seçenekler) menüsünden
    "general" sekmesine gelin çıktı klasörünü seçin

"video" sekmesine gelin; videoyu boyutlandır başlığının altındaki iki seçeneği işerekleyin
    (genişliğe sığdır ve video boyutunu değiştirme) tamam deyip çıkın

2.ana menüde sağ üste PROFİLİ seçeneğini "MİCROSOFT ZUNU MPEG-4 FİLMİ" olarak ayarlayın..
    bu seçenek bize x800 için hazır bir profil verecek.

3.artık aşağıdaki seceneklerde video boyutunu 400x240 yapabilirsiniz.
    zaten yukarıdaki ayarları girmeseydik 400x240 seçeneği aktif olmayacaktı.

4. ana menü en üst sol köşede "EKLE" den video ekleyebilirsiniz...
    yine aynı yerde "Dönüştür" deyip işlemi bitirin

Philips Xenium X800'u video player olarak kullanmak?

hadi kolay gelsin.... kalitesine bir bakın nasıl olacak....

not: Any Video Converter sadece dönüştürücüdür.... altyazı eklemez.....
    FREE versiyonda her işlemde satın al diye sorabilir... beğenirseniz nette orjinalleri ve hapları var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 24 Aralık 2008; 17:19:53 >

• xconnect gayet güzel açıklamıs tesekkürler
  • işde yukarida verdiğin pro full versiyon ayarlarıdır beızde doal olarak por full yok wideo boyutu max 352# 288 oluyor oda ekranda kucuk gozukuyor :(
  • ağer bedava sürüm kullanıyorsanız mutlaka yukarıdaki free yazısını dikkatlice okumanız gerekiyor.... oradaki seçenekleri yanlış uyguladığınızda 400x240 boyutu zaten aktif olmuyor.
    option seçenekle menüsünü dikkattlice resimdeki gibi yaparsanız mutlaka açılacaktır... PROFİLİ seçeneğini "GSM MPEG-4 FİLMİ" yapmazsanız yine aktif olmaz...
    önemli not: 400x240 seçeneklerde yoktur, bu değer elle yazılması gerekir

yinede problem olursa mutlaka yazın çözüm bulalım...
    quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

işde yukarida verdiğin pro full versiyon ayarlarıdır beızde doal olarak por full yok wideo boyutu max 352# 288 oluyor oda ekranda kucuk gozukuyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 27 Aralık 2008; 15:34:45 >
  • sağol kanka dediğin gibi elle yazılması gerekiyoo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iimparatorr -- 3 Ocak 2009; 15:22:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler çok faydalandım yazdıklarınızdan en kısa zamanda bende arşivimi sunacağım
  • xconnect'e teşekkür ediyorum, bizimle paylaştığı için ama bir sorum var arkadaşlar, videoyu convert ettikten sonra, video pan yapmaya başlıyor, yani akışkan olmuyor, sanki takılıyormuş gibi, bunun nedenini bilen varmı?
  • Saf bi' soru olabilir ya da daha önce sorulmuş olabilir bilmiyorum ama bu çevirme işleminde altyazı ile beraber çeviren program var mı ? Ben normalde çevirme işleminde önce altyazıyı filme yapıştırıyorum sonra ceviriyorum filmi. Bu da bana hem zaman kaybettiriyor hem de seri çalışamıyorum tek tek uğraş dur özellikle animelerde bir dert. Altyazı destekli çevirici bir program olsa iki işlemi de aynı anda yapsa ne güzel olur :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klorofill -- 6 Şubat 2009; 12:06:42 >
  • ya yapamadım ben yaa dönüştürüyo pc de gösteriyo ama telefona atınca dosya desteklemiyo diyo ne yapıcam şimdi iki gündür uğraşıyorum sinir bastı iyice
  • http://www.erightsoft.com

adresınden freware tıklayıp SUPER © programını seçin

arkadaslar ben genel vıdeo cevırme ıslerınde bu programı kullanıyorum tecrubelı arkadaslar programın ındırıp ozellıklerıne gore kalıtesı hakkında yorum yaparsa sevınırım

programın ıyımı yoksa kotumu olduğunu bende bılmıyorum sadece kullandığım ıcın sızede onermek ıstedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 12 Mart 2009; 6:33:10 >
  • acaba hd videoları deıstırmek mumkunm uu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.