Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.592
Cevap
207
Favori
216.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Giriş
  • Arkadaşlar lattego süt köpürtücü kabının içine sütle birlikte şurup veya sos tarzı bir şey koysak sorun olur mu acaba deneyen oldu mu? Şekersiz karamel şurubu kullanmak istiyorum ama süt köpürtücüyle bir karıştırmasını denesem zarar verir mi acaba? Veya beyaz çikolata sosuyla sütü karıştırsam köpürtücü içinde?

Olmaz derseniz, arkadaşım white chocolate mocha yapar mı cihaz diye sordu. Nasıl yaparım sizce bunu makine ile? Beyaz çikolata sosu ve karamel şurup aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2023; 12:54:0 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • Dante kullanıcısına yanıt

Ben badem sütü koydum süt kadar olmasa da köpürdü. Şu a101.de satılan çoğu su olan bir içecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O tür sütler koyuluyor sanırım hatta videosu vardı. Ama sütle birlikte başka bir şey koysak (içinde şeker ihtiva eden mesela) o köpürtme yolunu tıkar mı onu bilemedim. Olmazsa elim stop tuşundayken bir deneyeceğim bakalım ne olacak. Olmadı durdururum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2023; 17:38:42 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||

Ben de türk kahvesi denemek istiyorum aslında. Bazı kahvecilerin buhar çubuğuyla köpürttüğünü gördüm. İçimi güzeldi.

www.hepsiburada.com
    Siemens EQ.500 TQ505R09 Integral Tam Otomatik Kahve Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/siemens-eq-500-tq505r09-integral-tam-otomatik-kahve-makinesi-pm-HB00000L1PV0

www.hepsiburada.com
    Siemens TE655203RW Eq.6 Plus Tam Otomatik Espresso Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/siemens-te655203rw-eq-6-plus-tam-otomatik-espresso-makinesi-pm-HBC00000NECM2

Genel olarak; temizligi rahat olsun, sut haznesi olsun kendi eklesin biz manuel ugrasmayalim, kahve cesitliligi cok olmasa da olur, kaliteli ve az ugrastirici olarak yapsin yeter. Baska model de onerebilirsiniz. Ama genel olarak max 20000tl civari bakiyoruz.

• barsoy kullanıcısına yanıt

Türk kahvesine en benzer olarak 1. Derece ogutmede coffee crema olabilir bence. Guclu kahve orani, az su orani ile. En cok bunu benzetiyorum ben kopuklu turk kahvesine. Favorilerimden. Is gunleri evden cikarken 500ml mug'ima bunu 2x bardak ve daha az guclu olarak yapiyorum.

Bu cihaz turk kahvesine daha yakinini yapamaz sanirim. Bu cihazda da turk kahvesi beklentisi pek olmamali bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2023; 22:2:15 >

• Bu sorunun cevabını çok merak ediyoruz ☺️

@mdmrx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calzebur -- 3 Ağustos 2023; 22:10:4 >
  • Bu 3246’nın yağ sökücü tablet temizliği nasıl oluyor? Bi türlü bi videoya ulaşamadım. Bi yazıda yok yarım bardak doldursun sonra fişi çek gibi saçma gelen şeyler vardı da doğrusu nedir yada direk bi video var mı hiç. Gördümki sadece kahvede değil sırf temizlik vs içinde en az 42xx serisi alınmalı. Bi ekran şart bu cihazda. Evdeki 54xx serisi nimetmiş. İş yerindeki 32xx nin bakımları bana patladı da zormuş bu iş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

saeco ile kıyas sorunuz varmış önceki sf da.. o mu?

yani normalde bilmiyorum. ama tipine bakınca philips ten tek farkı süt alış şekli..(içi aynıdır- tahminim)

kap ile çıkış arasındaki hortumu her kullanımda durulamanız gerekecektir.

ben bir ürün almadan önce yorumlar kadar kılavuzunu da indirip incelerim.

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv
  • KoraySogut35 K kullanıcısına yanıt

philips öneririm.. süt kabı temizliği çok pratik.

kılavuzlarını inceleyin. 4 veya 5 serisi

her seferinde hortum temizliği yapılacaksa alınmaz

ha sütü çok daha iyi krema gibi köpürtüyordur.. temizliğe razı iseniz alınır elbet..

ama iki makinayıda kullanan birisini bulmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Ağustos 2023; 23:19:57 >

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv
  • KoraySogut35 K kullanıcısına yanıt
    Hocam süt hazneli tam otomatik makinede gündelik hazne temizliği şart. Sonuçta ağzı açılmış bir uht süt bile dolapta 3 bilemedin 5 gün anca dayanıyor. Makinelerin süt ile temas eden bölgesi hep temiz kalmak zorunda. Ben o sebepten dolayı hazneyi yıkayıp kaldırdım sütle uğraşmıyorum pek. Tchibonun kapsüllü ve steam stickli caffisimo makinesi var, nadiren süt köpürteceğim zaman onu tercih ediyorum. Daha çok iyi çekirdekten ristretto ve espresso tercih ediyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Ağustos 2023; 23:26:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam musluk suyunuz içilebilir standartlarda ise brita tarzı aktif karbonlu ürünler yeterli kahve için. Eğer içilebilir şartlarda değilse mecbur ters ozmoz arıtma gerekli. Ters ozmoz arıtmalarda genelde 1 birim suya 3-4 birim atık su çıkarırlar ve bu sert atık su giderden gider yani sulamada vs kullanmazsanız israf olur. İçilebilir musluk suyundaki mineraller ise genelde çayın kahvenin tadını olumlu etkiler.

Hocam bardağa ölçüyle 15-20ml su koyup geldiği yeri ezberleyin. Sonra bardağı boşaltıp bas çek ile göz kararı köpük oraya gelene kadar tutun. Görsel olarak kahvenin koyu kıvamlı ekstraksiyonu bitince, köpük rengi açılmaya başlamadan durun.

Ristretto için aslında espressodan bir tık daha ince çekmek gerek kahveyi, ristretto(restricted) daha ince/sık kahve ister manuel makinede. Ep2222 ayarı nasıl yapılıyor bilmiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=yPUnMh_qkp8&feature=youtu.be

Hocam brita filtreyi ayda bir tencerede kaynatmakta fayda var. Brita aktif karbon filtre malesef antimikrobiyel değil. Sürekli ıslak kaldığı için bir zaman sonra kontamine olur. O sebeple zaten maks 2 ayda bir değişim öneriliyor.

Normalde aktif karbonu mikrodalgada yada fırında kısmen ısıtarak tekrar aktive edebilirsiniz, ancak brita plastik kaplı olduğu için çöp oluyor malesef. En son bir filtresini erittim mikrodalgada.

Bulabilirseniz tupperware eco gallon vardı piyasada bir ara. İçindeki aktif karbonu kendiniz değiştirebiliyordunuz, en hijyenik oydu.

• Ters osmozlu su arıtıcılar pek istediğiniz gibi sonuç vermeyebilir. Ben 5-6 yıl önce en iyilerinden diye tabir edilen royal green aldım. İlk 1-2 ay iyiydi ama sonradan içilemez oldu. Farklı filtreleri denedim gene aynı. Bulunduğunuz yerdeki şebeke suyu ve binanızdaki su deponuzda kireç çözücü kullanılması bile suyu değiştiriyor. Benim çevremde kullanıp da memnun olan yok. Kendiniz özellikle aynı bina yada mahallede su arıtıcı kullanan varsa gidip bir suyunu için. İçebiliyorsanız öyle alın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu tip (brita vb) basit kartuş filtrelerin SKT 2 aydır hocam. Bu tip filtrelerin içinde aktif karbon, ca mg iyon değiştirici, seramik, sediment elyafı vs olur. Bu filtreler antibakteriyel değildir, bir nevi ince süzgeç gibidir. Kalıntılar filtrenin üstüne tutunduğu için zamanla özelliğini kaybetmese bile ısı ve nemin etkisiyle koku yapar bakteri üretir. Filtreyi değiştirmezseniz O koku/küf sonra makineyi sarar.

Musluk suyu kullanıyorsanız filtreyi düzenli değiştirmek şart, hatta haftada bir tencerede kaynatın. Eğer sularınız kireçli değilse makineyi filtresiz kullanıp, gerektikçe decalc yapabilirsiniz. Damaca doğal kaynak suyu için (düşük mineralli su) filtreye pek gerek yok. Makine küf/koku vs yaparsa temizliği daha zor.

Decalc için rossmanlarda uygun fiyatlı schnell-entkalker satılıyor. Bkz.

www.rossmann.com.tr
    Domol Kireç Çözücü Toz 2 adet
    https://www.rossmann.com.tr/domol-kirec-cozucu-toz-2-adet-p-sr12060892

Bulabilirseniz bu tip doldurulabilir kartuş filtreler hem daha çevreci, hem daha düşük maliyetli bkz.

www.wasserfilter-berlin.de
    1L refill set for AquaClean CA6903 SAECO Dolphin WF-AF13 Water filter | plentyShop LTS
    https://www.wasserfilter-berlin.de/en/1l-refill-set-for-aquaclean-ca6903-saeco-dolphin-wf-af13-water-filter/a-901000502

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi msds lere biraz baktımda bu tip espresso makinesi yağ çözücü toz ve tabletlerin gramaj harici bulaşık makinesi için üretilen ekonomik toz/tabletlerden pek farkı yok. En ekonomik finnish classic tablet i hatta mintax toz deterjanı bile benzer gramajda kullanabilirsiniz. Saeco nun espresso oil tableti ile eski bim bulaşık tableti içeriği aynı. Yani pek paniğe gerek yok, tablet çözünene sonrasında iyice durulanana kadar işleme devam edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra bu tablet/yağ temizliğinin makinede kullandığınız su kalitesi ile hiçbir alakası yok. Bu tamamen kahveden kaynaklı birikimin temizlenmesi için gerekli. Ne kadar sık yaparsanız o kadar hijyenik, temiz ve kokusuz kahve içersiniz. Makineyi fazla yıpratmamak adına shot öncesi sonrası su akıtıp bu süreyi uzatmak gerek mümkğn mertebe.

Birde genel olarak gördüğüm sık yapılan önemli bir hata da, bu makinelerin üzerindeki aktif karbon filtrelerin haddinden fazla kullanılması. Bu tip filtrelerin ömrü 2 bilemedin 3 aydır. Sebebi özelliğini kaybetmesi değil, biofilm ve bakteri oluşturması. Bu filtreler antibakteriyel değil, zamanla üstüne tutunan kalıntılar nem ve ısının etkisiyle bakteri/küf/yosun oluşumuna sebebiyet verir. Dolayısıyla filtreyi saf su ile kullansanız bile değiştirmeniz gerekir. Aksi halde hem filtre hem makine küf/koku yapar, bu sefer o koku için uğraşır durursunuz.

Bu filtrelerin makine üzerinde var olma sebebi makineyi musluk suyundaki kireçten ve sık kireç temizliğinden korumak, aynı zamanda bakım ihtiyacını azaltmak. Avrupada genelde musluk suyu kullanılır. O sebeple filtre var.

Yani özetle,

1- Eğer kaynak suyu/yumuşak damacana su kullanıyorsanız filtreye pek gerek yok.

2- Eğer filtre kullanıyorsanız saf su kullansanız bile o filtre 2 ayda bir temizlikle beraber değişmeli. İster saeco ister doldurma ister brita kullanın farketmez. İllaki koku/küf/yosun vs yapar.

3- Yağ temizlik tabletlerinin bulaşık makinesi tabletlerinden pek farkı yok. Safety Data Sheet leri inceleyebilirsiniz.

4- Decalc için sitrik asit, laktik asit, sülfamik asit vb içerikler kullanan ürünler var temelde aynı işi yapıyorlar. Eğer hem musluk suyu kullanıyorsanı hem filtre yoksa işte o zaman düzenli decalc gerekli.

Birçok firmaya ait SDSler:

urnex.com
    Safety Data Sheets | Urnex
    https://urnex.com/sds

https://issuu.com/everlake/docs/e-0013-philips-saeco-coffee-oil-rem_8e931f0cc731ce

https://documents.alliancenational.co.uk/Products/puly_caff_tablets_powder_COSHH_sheet.pdfjaguar.pdf

Bulursanız doldurulabilir filtreler hem çevreci hem ekonomik bkz.

www.wasserfilter-berlin.de
    1L refill set for AquaClean CA6903 SAECO Dolphin WF-AF13 Water filter | plentyShop LTS
    https://www.wasserfilter-berlin.de/en/1l-refill-set-for-aquaclean-ca6903-saeco-dolphin-wf-af13-water-filter/a-901000502

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Ağustos 2023; 4:6:29 >

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

Türkçesi şu:

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.