Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.395
Cevap
167
Favori
140.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ziplayankaplumbaga Z kullanıcısına yanıt
    Hocam filtre değiştirme derdi olmaması için filtre olmaması lazım. Bkz melitta filtresi:

    https://www.amazon.com/Machine-Cartridges-Melitta-Siemens-TCZ60003/dp/B082Y2SHQK

    Firmaların filtreyi koyma sebepleri musluk suyu kullanımında makine kireçlenmesin diye. O filtrelerinde muadilleri var amazonda aliexpresste fln. Brita kıvamında filtre kullanıypr makineler. Filtrelerin ömrü max 3 ay. Arıtma, damacana yada brita kullanıyorsabız filtreye gerek yok. Musluk suyu için gerek var.

    Saeco aldıysanız geldiyse kullanın hocam direk. 17 lira iyi fiyat.

    Arçelik grundig vestel karaca vs tam otomatik makineleri fason üretim yapan firma çinli townray diye bir firma. Onun modelleri biraz farklı. Çeşitli markalarda satılıypr tüm dünyada. ilginç şekilde çelik değirmen var. Öğütme daha ince ve ekstraksiyon daha yoğun diye video çekmiş bekir bey.

    Saeco/philips te de espreso için daha sık öğütme isterseniz, üst kapağı söküp değirmeni daha da kısan modlayan arkadaşların videolaro mevcut yputubda.




  • Ziplayankaplumbaga Z kullanıcısına yanıt
    Yani hocam satan arkadaş biraz size melitta satmak istemiş. Belki onda prim daha yüksektir. Ev tipi tam otomatik makinelerin arasında ciddi farklar olmaz genelde. Ciddi fark için ısı kontrollü kettle, iyi bir değirmen ve iyi bir manuel makineye ihtiyacınız var. Isı kontrollü kazanlı manuel makineler de var ancka fiyatlar yükseliyor direk.

    Bekir beyin bilgilendirici videoları ve incelemeleri var ilginizi çekerse bkz.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=RZ_oAYI2uzo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Mart 2024; 1:7:47 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam verdiğiniz bilgiler için izleyeyim gönderdiğiniz videoyu
  • Herkese Merhabalar,
    Daha önceleri Lelit Anna ve Eureka mignon onun da öncesinde çok eski Beko (Gaggia Evolotion) kullandıktan sonra şimdi ben de ep 2220/10 alarak aranıza katıldım. Kahve konusunda tecrübem vardır. Özellikle yarı otomatik makineler konusunda. En son lelit annayı sattım gecen yıl maddi durumlardan dolayı. Yeniden bir espresso makinesi ihtiyacı hasıl olunca tam otomatik de karar kıldım. Sabahları da mesaim çok erken başlıyor. 15-16 yıldır kahve içmeden evden çıkamam. Örnegin mokapot yapıyorum. Kahveyi tart el değirmeninde öğüt falan. Bunlar sabah artık çok zor geliyor. Vakit çok dar. Her şeyi eksiksiz yaptım kurulumda fakat şu öğütücü ayarını bir oturtamadım. Ben önceki makinalarımdan yola çıkarak biraz sert espresso seviyorum. Ne kadar bastırmak gerekli öğütüm yapılırken? Biraz incelttim gibi ama bir şeyleri yanlış yapmaktan da korkuyorum.
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt

    Öğütme zamanı çok kısa. Her kahve çekiminde 2.3 kademe düşebilir. Biraz bastırıp çıt..çıt diye çevirin 1 e kadar..

  • latte go için UHT süt, oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabından soğuk şekilde mi konulması daha iyi ?

    (ben küçük -200ml- sütlerden alıyorum. az tüketildiğinden bozup atmamak için. markette de soğukta durmadığı için ben de mutfakta tutuyorum. kahve mak için direk o şekilde kullanıyorum.)

  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    Hocam 2. Seviyeye getirdim. Bu akşam ki öğütümden sonra bire düşürür orada bırakırım. Düz tatlardan hoşlanan biri için makina ideal diyebilirim. Kullandığım çekirdek de Tchibo Sicilya. 500 gramı geçenlerde Migros'ta 265 lira gibi bir şeydi. İndirimdeydi. Yarı otomatik ve manuel makinalarda sonuç vermez. Picopresso da denedim. Türk kahvesi inceleğinde öğütüm istiyor. Philips makinede ise sonuç tatminkar sayılabilir. Tchibo falan almam normalde ama ucuz görünce dayanamadım :) kahve.com iştiraki moliendo amalfi espresso blendi kiloluk 489 lira mediamarkta. Yeni kavrum 12 mart 2024. Zaten kahve ancak gaz salmış dinlemistir bu süreçte. Daha önce yarı otomatik makinada denemiştim. Kreması güzel biraz sert bir kahve diye aklımda yer etmiş.

  • nocnoc kullanıcısına yanıt

    soğuk olmalı krema kalitesi açısından..

  • belki bir gün kullanıcısına yanıt

    ben son 1 yıldır hep coffeetropic den alıyorum indirime girdikçe..

    ürün gamı çok..

    kavrum notu ile istediğiniz koyulukta kavuruyorlar

    yumuşak içim için şu sıralar brasil mogiana içiyorum çok beğendim..

    daha serti için guatemala antigua güzel.. peru kahveleride güzel..

    daha sert ve asidikleri sevmiyorum zaten..


    full city kavrum notu düşüyorum..

  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Hocam öğütücü modlama bkz.

    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=z32gOzZp_2w

    Aluminyum mokapot suya en fazla aluminyum karıştıran yöntem hocam. İtalyanlar alüminyum işini pek iplemiyor. Espressoyu da spaghettiyi de alluminyum ekipmanda yapıyor. İtalyan mutfaklarının vazgeçilmezi çıplak alüminyum gereçler. İmkan varsa çelik tercih etmek daha faydalı olabilir.

    Sizin kullandığınız makinelerden sonra bu tip tam otomatikler pek keyif vermeyebilir hocam ama dediğiniz gibi insan bir yerden sonra üşenebiliyor uğraşmaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Mart 2024; 17:57:10 >
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Çıkış sıcakığı yüksek olsun derseniz oda sıcaklığı daha iyidir. Ancak sütü yakmadan dengeli bir köpürme için süt 65°C çıkış sıcaklığı geçmemeli. Lattego sanırım 4°-6° C süte göre tasarlanmış. Ancak otomatik makinelerin genelinde ahım şahım bir mikro köpürme olmadığı için bence geçsede pek dert olmaz. Keyfinize kalmış. Termometre varsa çıkış sıcaklığını ölçerek kontrol edebilirsiniz. Süt soğudukça sulanma miktarı da artacaktır. Daha sıcak kahve için ılık süt kullanabilirsiniz.

    Bunun yanı sıra 200ml sütlerde yağ/protein oranı yüksek süt yok sanırım. Yağ oranı yüksek süt tercih etmenizde fayda var.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hocam bu modlamayı ileride düşünüyorum şuan gerek yok. Mokapot konusunda da haklısınız. Bileti Brikka kullanıyorum. Mokapotları özellikle alüminyum olanları dikkatli kullanmak gerekli. İçine kimyasal bir şey girsin hemen içindeki kaplamayı aşındırıyor ki bu daha fazla alüminyumun bardağa teması demek. Bu makineyi niye aldım diye soracak olursanız vallaha sabahları zahmetsiz bir şekilde kahvemi içip gitmek. Tamamen kafein ihtiyacını gidermek. Tatsal bir kaygım hiç yok sabahları. Sabah 07.00 gibi evden çıkıyorum. Vakit çok dar. Bu aletin yaptığı şey espresso gibi değil. Mokapot gibi de değil. Şöyle ikisi arası daha az gövdeli ama yumuşak bir kahve yapıyor diye tanımlayabilirim. Sigara yanında içilebilecek güzel bir mola kahvesi yapıyor. Tchibo ve nespresso kapsül makineleri gibi o ayarda dersem herhalde yanlış olmaz bu. Bendeki o küçük picopresso dediğim alet parametreleri doğru yakalarsam giriş seviyesi yarı otomatik bir çok makinadan daha hoş espressolar çıkartıyor. Ama çekirdeğin öğütümü, tampi derken sabahları bana 15 dakika kaybettiriyordu. Philips ise bu sabah bana tam olarak 15-20 dakika kazandırdı. Fincan kısmı en düşük seviye, aroma kısmı üç çekirdek seviyede duble espresso gayet iyi gitti bu sabah.





  • onatba O kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler. yağ oranına da dikkat edeyim bir daha.

  • sa_vas S kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle makineniz hayirli olsun biz de aynı ürünü almak icin takipteyiz makina hakkındaki görüşünüzü merak ettim memnun musunuz
  • sa_vas S kullanıcısına yanıt
    Ne kadara almışsınız acaba
  • Zerenberen Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba teşekkür ederim geçen hafta amazon bahar fırsatlarında anlık indirimden bir kaç tane stoktan birini yakalayıp 17.699 a aldım bir gün önce 16.699 a düşmüştü ama saniyelik tükendi hemen kahveden anlayan kahve kültürü olan biri değilim sadece bir iki fincan Türk kahvesi tüketirim normalde pazartesinden beri kullanıyoruz makine genel anlamda güzel kahve yapıyor kendi açımdan özellikle sütlü varyosyanları bir tık daha sıcak yapsa daha güzel olabilirdi bana göre zincir mağazalardaki kahve kadar sıcak olmuyor çok sıcak olmadığı için kısa sürede iyice soğuyor 2. Olumsuz sayabileceğim tarafı su sarfiyatı daha az kireçlenmesi adına çeşme suyu kullanmıyorum ama su yetişmiyor makinenin açılışta temizliği kapanışta temizliği latte go temizliği derken aşırı bir su tüketimi var genel anlamda makine güzel kahve fiyatları ve bakım maliyetini saymazsak kendi orijinal temizlik ürünlerinin fiyatı aşırı pahalı çünkü biraz masraflı bir alet şuanki görüşüm bu yönde




  • sa_vas S kullanıcısına yanıt
    Hocam aquaclean filtre kullanıyorsanız musluk suyu ve temizlik içinde bulaşık makinesi tableti kullanabilirsiniz. Suyunuz su kurumunuz tarafından içilebilir deniyorsa damacana suya gerek yok. Dışarıda yediğiniz çörekler ve içtiğiniz kahvelerin hemen hepsi filtre edilmiş musluk suyu.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Kendi sağlığımı düşündüğüm için değil hocam makineyi düşündüğüm için damacana kullanıyorum 😀😀 yoksa ev halkı hazır su kullanırken ben kendim çeşmeden içiyorum öyle takıntım yok kettle ve çaydanlıkta ki kireç oranını gördüğüm için çeşmeden kullanmak istemedim daha az kireçlenme sorunu yaşamak adına
  • sa_vas S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende makine için dedim. Filtrede iyon değiştirici reçine var. Filtre kullanımında makine kireç tutmaz zaten. Filtrenin bir olayıda suyu yumuşatıp kireci önlemek.

    Bkz reçine.
    https://www.trendyol.com/aqualine/aquanem-su-aritma-recine-su-yumusatma-recinesi-1-sinif-recine-1-kg-p-39860921
    Bkz2.https://www.aquabella.com.tr/urun/mixped-recine-1-kg-su-yumusatma-recinesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Mart 2024; 3:21:0 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam teşekkürler bilgilendirmelerin için pek bilgim olan konular değil uzun sürmez zaten çeşme suyuna dönmem 2 3 gün demeden 5 litrelik su bitiyor çok su taşımaya dayanabileceğimi sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.