Şimdi Ara

Philips PUS8204 / PUS8804 Deneyim Grubu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
933
Cevap
11
Favori
42.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumdaşlar merhaba öncelikle.2 gün önce yaklaşık 4 yıla yakındır kullandığım Samsung 49ku7350 televizyonum küçük oğlumun tam ekranın ortasına vurması sonucu iç paneli kırıldı.Servisi aradım ve 3000 lira panel değişim için fiyat verdiler.Bende bu rakamı çok buldum TV arayışına girdim.uzun zamandır bi ambilight hevesim vardı ama araştırmaya önce Sony den başladım halı hazırdaki modellerin fiyatlarının yüksekliği beni 2. tercihim olan Philips e yönlendirdi.The one adını verdikleri 7304 modellerini inceledim ve teknoloji editörlerinin yaptığı incelemeleri vs izledim ve 65pus7304 almaya karar verdim.Sonra fikir edinmek için evkur a girdim TV lere bakmak için.orda baktım kumandayla biraz kurcaladım hızı vs hoşuma gitti.hemen sağ alt çaprazında 55 inçlik Philips in bi modeli vardi,görüntü çok daha net ve keskin geldi gözüme yakından model koduna baktım 55pus8204 yazıyordu.Sonra eve döndüm Philips in kendi sitesinden 8204 ve 7304 ü karşılaştırdım.Ekstra fark olarak 1900 e 1700 PPI üstünlüğü Wi-fi de ac desteği ve Dolby bin şu an aklıma gelmeyen ekstra birkaç özelliği vardı.Yabanci bir siteden yine karşılaştırma yaptım.7304 te 2gb olan ram modeli 8204 te 3gb olarak gözüküyordu.Bende 8204 modelinin 65.inc lik modelini araştırmaya başladım.Şansıma gece saat 2 de vatanda 65pus8204 modelinin 6619 liraya düştüğünü gördüm ve aldım.TV bugün kuruldu aida64 programını kurdum ve ram in 2 GB olduğunu ve 16gb denilen hafızanın 6 GB olduğunu gördüm büyük bir şok yaşadımsizce bu TV bin yazilimdami bir sıkıntı var yoksa belirtilen özellikler bu TV de yokmu? Philips in kendi sitesi üzerinden baktığımda TV yazılımı 9. ay daki sürüm gözüküyor ama benim TV de kurulu olan 10. ay daki versiyonu ve versiyon kod ları tutmuyor haliyle.Acaba fabrikasyon bir yazılım hatası vs olabilirmi.Tv de ışık sızması olupixel vs çıkmadı gayet temiz ve stabil olarakta calisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bywaks -- 7 Mayıs 2020; 11:9:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,

Bende bu vatandan 65PUS8204 almayı düşünüyorum araştırmalarım sonucunda sizinde dediğiniz gibi 7304 göre bir kaç özelliği daha yüksek ve fiyat konusunda da aynı fiyattalar. Donanım bilgileri olarak farklı yazılımlarla da bakın isterseniz aida64 belki yanlış gösteriyor olabilir bu konuda çok bilgim yok elimde cihaz olmadığı için.

Benim ilgilendiğim kısım 65PUS8204 den memnun kaldınız mı? İnternet'te farklı şikayetler okudum 7304 modelinde ama 8204 de pek bir şikayet göremedim şikayetlerde genelde şu şekilde,

1) Panel ve kasa arasında 2 mm civarı açık olduğu buradan panele toz v.s girdiği söyleniyor 8204'de de panele toz girecek bir kısım var mı sizce?

2) Işık sızması v.s yaşandığı loş ışıkta belli olduğu söyleniyor böyle sorun gözlemlediniz mi?

3) Ambilight ledlerde garanti süresi bitince sorun çıkardığı söyleniyor ki bu sizin için henüz erken

4) Kanal geçiş sürelerinin çok yavaş olduğu söyleniyor. Sizce de öyle mi?

gibi sorunlar var 8204 dede bu tarz sorunlar gözlemlediniz mi?

Bunlar dışında kişisel genel olarak bir kaç sorum daha olacak

1) Kutu içinden duvar asma aparatı gibi bir şey çıkıyor mu?

2) TV vatandan elden mi teslim aldınız yoksa kargo şirketimi getirdi? Elden teslim aldığımızda ürünü orada kontrol edebiliyorlar mı(ölü pixel, ışık sızması gibi sorunlar için)?

3) Kurulumu kendiniz mi yaptınız yoksa herhangi bir philips yetkili servisine mi kurdurdunuz?

4) Bu cihazlarda garanti süresi uzatma şansımız var mı?

5) 8204 dede p5 görüntü motoru var mı? Varsa yerel izlediğimiz sd yada hd kanallara da görüntüyü nasıl etkiliyor?

6) Tv bakış açısında her açıdan yakın uzak bakıldığında görüntüde bir bozulma oluyor mu?

7) Tv kumandasında mouse özelliği var mı? ve Kumandasının kullanımı sizce nasıl kolay yıpranır mı?

8) Bu TV yi almak isteyenlere tavsiye eder misiniz? Yoksa bunun yerine keşke şunu alsaydım dediğiniz bir model oldu mu?

9) 2020 philips TV'lerini mi beklemeliyim yoksa bu yeterli bir TV mi?

10) Cihazın 50 hz olması izleyen için çok fark yaratıyor mu?

Aklımdaki sorular bunlar 8204 hakkında deneyimlerinizi artı ve eksilerini anlatırsanız çok sevinirim tekrar hayırlı olsun.

• darkmelon kullanıcısına yanıt
    bende bu iki tv yi düşünüyorum. Kafamdaki soruları hatta fazlasını çok iyi sıralamışsınız. Teşekkür ederim. Ancak karar veremedim halen.
    Bu fiyatlara 75 inclik bir Vestel 75U9400 Ultra HD (4K) TV de alınabilir. Ancak vestel'in sundduğu yazılımsal imkanlar yurt dışı rakiplerine göre
    daha kısıtlı. Samsung un 65ru7440 ve 65ru7400 modelleri de alınabilir. Ama ambilight'ın cazibesi, garanti süresi sonrasında yaşanabilecek aksaklıklara rağmen benim için halen öne çıkıyor. Samsung'un bu fiyatlardaki modellerinde bulunduğu odaya uyumlu çerçeve, resim, ambiyans yaratma özelliği de malesef yok. Olsa ambilight ın eksikliğini bir nebze doldurabilir.
    Samsung'un görüntü açısından öne çıkan ve oda ambiyansı yaratma özelliği bulunan Samsung 65Q60R Ultra HD modelini de takip ediyorum. Şu anda 9250 TL rakamlarında.
    Cimri.com - En ucuz fiyatı bulur, cebinize çalışır!
    Samsung QE-65Q60RA 65' 165 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD LED TV Fiyatları
    https://www.cimri.com/televizyonlar/en-ucuz-samsung-qe-65q60ra-65-165-ekran-uydu-alicili-smart-4k-ultra-hd-led-tv-fiyatlari,242060534
    sitesinden Geriye dönük, en düşük fiyat analizlerini incelediğimde 5700 TL rakamlarını gördüm. Gerçi epey.com daki analizlere en az 8600 TL'leri görmüş bu TV'de.
    7000 TL'nin altında tv arayışım devam ediyor. darkmelon'un sorularına gelecek kullanıcı cevaplarına göre karar verebilirim.

• Merhaba arkadaşlar.

Ben alırken istediğim kadar değerlendirme bulamadım ama en azından size bir nebze bilgi vermek isterim. Biz risk aldık, en azından siz ufakta olsa bilgi ile tercih edin.
    Resimdeki cihaz Philips 55PUS8204 modeli, uzun bir süre PUS7304 ü araştırdıktan sonra bir anda geniş renk gamı olduğu için ve ödeme yöntemi daha cazip geldiği için Evkurdan aldık.

Gün içinde kuruldu, görüntü kalitesi ve renkler kesinlikle tatmin edici, ses kalitesi yeterli, Android ara yüzü gayet hızlı, akıcı. Ambilight çok güzel bir özellik, ne kadar gerekli bilmiyorum.
    Daha önce kısa süreli de olsa, samsung ve vesteli deneyimledim. Arayüz, akıcılık olarak kesinlikle hiçbiri Philips ve androidin yanına yaklaşamaz. Onlar bu fiyat bandında olmadığı için görüntü kalitesi olarak kıyaslamayacağım. Ama televizyonu satın alanın kesinlikle pişman olmayacağını düşünüyorum.

Piksel testi yapıldı mı ve ekranda toz bulutlanma var mı?

Piksel testi yaptım, 1 tane ölü piksel gözüme çarptı. İşin açıkcası yabancı sitelerden çevire çevire cihazı araştırdığım için ölü piksel bekliyordum. Ama bu kadar önemsiz olacağını zannetmiyordum. Görmek için televizyona adeta girmeniz gerekiyor.
    Ekranda herhangi bir toz, bulutlanmaya rastlamadım. Siyahlarda ışık süzmesi her IPS LCD de olabildiği gibi bu cihazda da var. Ama kaç kez simsiyah ekrana denk geleceğiz farkedeceğiz?, zaten normal TV veya video, film izlerken adeta yok oluyor. Açıkcası benim için izleme kalitemi etkilemediği ve bana arıza, sorun yaratmadığı sürece ne ışık süzmesinin, ne bir iki ölü pikselin bi önemi olmuyor. Zaten 7 milyona yakın piksel var, 1 tane olmasa ne olur 😂
    Benim midemi en ufaktan bulandırmadı.

Cihaz 55PUS8204 /12 kodu ile Evkurda mevcut. (12 Avrupa montaj, 62 Türkiye montaj.)

Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim.
    Ama sizin TV den ne beklediğinizi bilmiyorum :)

Sorularınız var ise seve seve cevaplayabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun Güle güle kullan televizyonda hala memnun musun bu değildi Keşke şunu alsaydım dediğin diğer markalardan var mı birde eklediğin resimde çerçeve siyah görünüyor diğerleri gibi gri çerçeveli değil mi bu

• 55pus7304 2gb ram 3 gb paylasimli 16 gb hafiza mevcut 8204 un ne farki varda onu aldiniz siz ?

• GURBUZ1701 kullanıcısına yanıt
    5-6 bin ₺ bandında bence en iyi televziyonu aldık.
    Tabi buna net konuşabilmek için LG, Samsung ve Sony'nin dediğim fiyat bandında ki cihazlarını deneyimlemek gerek ama incelemelerime göre cihaz en alınabilir. Bir problemini görmedim. Görüntü kalitesi olsun, ambilight olsun, sesi olsun, arayüz ve uygulama hızı olsun şuana kadar üzmedi.

Çerçevesi gri karanlıkta çektiğim için siyah gözükmüş, 7304 e göre kasada tek fark ayak kısmı diye biliyorum.

• landscapee kullanıcısına yanıt
    Ram ve hafıza konusunda emin değilim ama aynılar.
    PUS8204 ün PUS7304'den farkları.

-Geniş renk gamı (Renk açısından büyük bir artı ama 7304 ile kıyaslamadığım için şu kadar fark var diyemem.
    -Avrupa Montaj (Türkiyede olanlarda toz ve bulutlanma oluyor , kimse buna değinmemiş ama Türkiye montaj (62) olan cihazların yorumlarında bulutlanma var, toz var yorumlarına rastladım. Avrupa Montaj (12) için yabancı siteleri dahi gezdim hatırlamıyorum toz, bulutlanma vb. bir yorum.

Televizyondan bağımsız olarak taksitle alınca fiyatın diğerine yakın olmasıydı.
    Evkur da 4+10 taksit PUS7304 için : 5500₺ (peşin 4900₺)
    PUS8204 için : 5800₺ (peşin 5800₺)

• quote:

Orijinalden alıntı: mfurkanbasyigit

Ram ve hafıza konusunda emin değilim ama aynılar.
    PUS8204 ün PUS7304'den farkları.

-Geniş renk gamı (Renk açısından büyük bir artı ama 7304 ile kıyaslamadığım için şu kadar fark var diyemem.
    -Avrupa Montaj (Türkiyede olanlarda toz ve bulutlanma oluyor , kimse buna değinmemiş ama Türkiye montaj (62) olan cihazların yorumlarında bulutlanma var, toz var yorumlarına rastladım. Avrupa Montaj (12) için yabancı siteleri dahi gezdim hatırlamıyorum toz, bulutlanma vb. bir yorum.

Televizyondan bağımsız olarak taksitle alınca fiyatın diğerine yakın olmasıydı.
    Evkur da 4+10 taksit PUS7304 için : 5500₺ (peşin 4900₺)
    PUS8204 için : 5800₺ (peşin 5800₺)
    DisplaySpecifications
    54.6" Philips 55PUS7304/12 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/62191773

DisplaySpecifications
    54.6" Philips 55PUS8204/12 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/7b8c1c03

• Merhaba, ben 65 incini aldim vatandan kargoya verilmesini bekliyorum Samsung 7440 ile 8204 arasında kaldım. Android sistem ve kodi tv için philipsi tercih ettim inşallah bi problem çıkmaz.

• Merhaba,2011 yılında philips 7697 42 inch, 2014 yılında da pdl 8908 55 inch tv aldım özellikle komple cam tasarımı olan pdl 8908'in mükemmel bir görüntüsü var philips'e ambilight'a alışan başka bir tv alamaz,Allaha şükür on yıldır 2 televizyonumda en ufak sorun servis yüzü görmedi,güncelleme ile dts ses geldi ama smart kısmı teknolojinin çok gerisinde kaldı birde ekran gözüme küçük gelmeye başladı maddi durumunuz ve mesafeniz sorun yaratmıyorsa 65'in altında almayın.

Geldiğinde linkteki tv'nin 65 inch olanını almak istiyorum,tv'de yok yok Bowers & Wilkins hoparlörler,Dolby vision,Hdr 10+,Dolby atmos ses,P5 perfect görüntü motoru.

Philips
    Satın al: Philips 9000 series Bowers ses kalitesine sahip 4K UHD Android TV 55PUS9435/12 Bowers ses kalitesine sahip 4K UHD Android TV
    https://www.philips.com.tr/c-p/55PUS9435_12/9000-series-3-tarafli-ambilight-ile-bowers-ses-kalitesine-sahip-4k-uhd-android-tv

• Merhabalar,

65PUS8204 almayı düşünüyorum. Televizyonun ayak üzerinde sağa sola dönmesi ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi verebilecek birileri var mıdır? Teşekkürler.

• Merhabalar bende 65 inç arayis8ndajyie Samsung ve Philips arasında sıkıştım kaldim.
    Pus8269
    Ru7400
    Fiyat bantları aynı
    *Samsung için:
    Va panel, tizen 5.0 ile birlikte inceleme videolarında philipse göre bana daha hızlı bir arayüz geldi. TV bin açılıp kapanması Max 1-2 saniye
    YouTube Netflix gibi uygulamalara loadinge düşmeden direkt geçiyor. Ayrıca dahili uydu alıcısı da çoğu TV ye göre hızlı,Va olduğundan karşıdan daha iyi bir siyah vaadediyor. Ancak dahili hoparlörleri yetersiz. Kumandası bana göre güzel ama zevk meselesi birazda. Vede en son ekleyeceğim 6 cm altında bir incelik. HDMI girişlerinde arc,cec desteği var.
    *Philips için:
    İps panel, android 9 ile geliyor birlikte Samsung'a göre daha iyi bir ses sistemine sahip, karasal yayın geçişleri daha yavaş. YouTube ve netflixe bağlanmak daha uzun sürüyor. Çoğunlukla loadinge düşüyor. Ayrıca ips ekran beni biraz urkutmuyor değil. Uygulama cesitliligi daha fazla olacağından Android olması bir yandan cezbediyor. 3gb ve 16 GB iyi bence ancak ilk mesaj sahibi (2gb 6 GB demiş iyi araştırmak lazım demekki) vede pekcok insanin seçme nedeni ambilight henüz deneyimleyemesemde etkileyici duruyor. Kumandası klavyeli. Kalınlığı 8-9 cm arası. HDMI için arc, cec desteği varmı bilmiyorum.
    Bulunduğum yerde inceleme yapabileceğim bir mağaza da yok malesef her yer kapalı.
    2 arada bir derede kaldim. Burdaki her yorum benim için önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas_145 -- 23 Nisan 2020; 16:54:55 >

• Mahonid M kullanıcısına yanıt
    ayakları sabit

• ermanitouch E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, sağlıklı günler olsun.

• Merhaba
    Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

1- Ürün philips türkiye garantili mi?
    2 - Avrupa üretimi olduğunu belirtmişsiniz. Hangi ülkede üretilmiş?

• Sırf amblight özelliği nedeniyle alıyoruz bu tv yi.
    Aslında benim tercihim , Lg oled c9 ya da b9 du. Harika tv ler. 2019 yılında da yılın tv si seçilmiş. Ayrıca ekran yanma sorunu yok diyorlar bu oledlerde.
    Philips bu amblight ile daha çok tv satar.
    Alıcam ama pek memnun olarak almıyorum.

• Burberrys42 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

1-Evet, tabiki Philips Türkiye garantili. Başka seçenek olmaz zaten ithalatçı firma olmuyor tv ler de telefonlar gibi. Hiç duymadım.
    2-Tam olarak bilmiyorum. Benim için bir önemi yok ama sizin için çok önemliyse bakarım.

Bahsettiğiniz LG OLED tv ler ile bu cihaz arasında takriben 4.000₺ fark var. İkisini kıyaslamak yanlış olur.
    Ama siz Philips OLED alacaksanız onu bilmiyorum, televizyon için 10.000₺ yi mantıklı görmediğim için hiç OLED araştırmadım.

• savas_145 S kullanıcısına yanıt
    Sadece Ambilight için Philipsi tercih etmenizi önermem, alalı 2 hafta oluyor. Ambiyans güzel, farklı bir etki katıyor ama olmazsa olmaz diyemem.
    Ama olmadığını düşünüyorum kesinlikle iyi olmaz artık. Alıştık. :)

Onun dışında görüntü kalitesi, renkler, özellikle Android işletim sisteminin basitliği ve hızı sanki televizyon 40 yıldır bizdeymiş gibi benimsettiriyor.
    LG ve Samsung ları deneyimleyemediğim için kesin Philips alın diyemem ama bence Philips pişman etmez.

Ve şunları eklemek istiyorum; Çok araştırmayın arkadaşlar, gönlünüzden hangisi geçiyorsa alın. Bir süre sonra araştırırken sıkılıyor insan, çok kafa karışıyor bu sefer. zaten ilk aklınıza yatanı alıyorsunuz sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfurkanbasyigit -- 27 Nisan 2020; 5:43:10 >
  • Tv bugün geldi ciddi manada odaya farklılık getirdi. Öncesinde samsung kullandım samsung işletim sistemini devam ettirirse cok kullanici kaybedecek / kaybediyor.. Alacaklara 65 inc tavsiye ederim..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.