|
Maalesef bazı sorularınızla ilgili bir tecrübem olmadığı için cevap veremiyorum. Kendim tv dışında evdeki ses sistemini kullanmak istediğimde tv amfiye HDMI ile bağlı olarak kullanıyorum. Tv kumandasından her iki cihazı yönetme durumunda harici cihazlar ile bazı uyumsuzluklar yaşanabiliyor. Bu özelliği kullanabilmek için Oled 907'de tv'nin ses ayarlarından "Easy Link" ayarının açılması ve diital çıkış formatlarından birinin seçilmesi gerekiyor. Bu şekilde benim pioneer amfim tv ile açılıp, tv ile birlikte kapanabiliyor. Ancak daha önceki televizyon ve farklı cihazlarda da yaşadığım gibi digital çıkış stereo vs ayarlandığında tv kumandasından ses açılıp kapanabilirken, dolby atmos, dts vs gibi digital ses formatlarında maalesef sadece amfinin kumandasından ses açıp kapanabiliyor. Bu eski cihazlarımda da böyleydi. Amfim eARC destekli değil belki o da eARC destekli bir amfi olsa bu durum değişebilir bilemiyorum. Bir de ben çeşitli ihtiyaçlarımdan dolayı önceki sayfalarda anlattığım gibi ayrı bir adaptör kullanıyorum belki ondan kaynaklı da olabilir. Tv kanallarını türksat üzerinden izlediğim için Digitürk modül pratikte nasıl bilmiyorum. Ancak kanal taşıma silme olayı; oluşturduğunuz kendi favori listelerinizle mümkün. Atıyorum; Spor favori listesi oluşturup uydu kanallarının içinden istediğiniz kanalları bu listeye atabilirsiniz. Ya da atıyorum haber kanalları için ayrı bir liste, belgesel kanalları için ayrı bir liste yapabilirsiniz. Buradaki kanal numaraları sizin listeye attığınız sıra ne ise o olur. Tüm uydu kanallarının içinde atıyorum 54. kanalı bu listelerden birine attığınızda o listedeki sırası o kanalın numarası olur. Yani normalde tüm kanalların olduğu listedeyken kumandada 54'e bastığınızda gelen kanal, favori listelerinizden birine geçtiğinizde listede mesela 3. sıradaysa 3'e bastığınızda gelir. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı