Şimdi Ara

Philips FW535C (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ana trafo kartında stand-by rölesi. Başka röle yoktur muhtemelen. Küçük plastik kutu gibi.


    Philips FW535C

    Altlı üstlü resimleri faydalı olur.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun, hayırlı cumalar. 1208 standby rölesi ve 5211 standby trafosu bulunmamakta olup, sistem resimleri ektedir.

    Pcb, 2. fotonun Y koordinat simetriği, 5211 standby trafo(sol alt köşe 3 bacaklı ve 2 bacak kısmı görünüyor, 3. bacağı kasanın altına kaçıyor), çizilen 2 kırmızı ok yönü 1208 + -

    Philips FW535C

    Bu şekilde boş ve devre aynı sizin attığınız gibi, bu versiyonda koymamışlar, DC kısmında dediğiniz noktalar yok.

    Philips FW535C

    Tamamı.

    Philips FW535C

    21 veya 21m versiyon olduğunu düşünüyorum. 110v/220v switchli in seçeneğim var.

    Philips FW535C


    Philips FW535C

    Diagram linki:

    https://drive.google.com/file/d/1zSTKzDtDrS5-aemkvBrL69UJnt0a145M/view

    https://dosya.co/9j6xf2ytzvnc/Fw535c_servis_k%C4%B1lavuzu.pdf.html

    https://s6.dosya.tc/server16/wn1119/FW535C_Service_Manual.pdf.html




    Pdfyi detaylıca inceleyeceğim tekrar ve düzenleme yapabilirim bu mesaja, güvenliğim, geceden çıktım yeni uyandım, dönüş yapacağım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 6 Ekim 2023; 18:3:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • producermk kullanıcısına yanıt

    STand by rölesi yeri boş anlaşılan. Eğer bu röle sinyalleri doğru çalışıyorsa yani röle takıldığında aktif çalışırsa buradan röle bağlantısı alınarak kullanılabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    trafosu da yok sistem bozulur falan kurcalamayayım bence orayı, tape modulü araştırıyorum şuan, etf6 tape modüle bakıyorum. switch kesme vs pin falan bakıyorum ama tape giden akım 12v...

  • producermk kullanıcısına yanıt

    Buraya enerji geliyor mu bakmak lazım. Kapatıldığında kesilen ve açıldığında enerjilenen röle hattı en uygun hat. BU röle bobin hattı ister sinyal olarak isterse de röle eklemek için kullanılabilir. Yani röle bobin uçları alınıp dışarıda röle sürülebilir, devredeki yerine takmadan.


    Kırmızı ile işaretli kısım röle bobin ayakları. BUradan ölçüm yapılıp sonra da yük bağlanarak denenebilir. Fan da takılabilir denemek için.


    Ayrıca eğer 12Volt hazır gerilimi kullanmak gerekirse 7805 tipi regülatörler var 5Volta düşüren. Modül ne akım çekiyor bakılmalı.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Ustam devre standby trafodan geçiyor baktım, trafom da yok, orada dc mi ac mi gelen akımın diagramına baktım ünlem işaretleri var. aman diyim çarpılırız vs. ben araştırdım bt modül 10 ma civarına kadar elektrik harcıyormuş. Hiç uğraşmayalım nitril eldivenle falan :) ben R G Lyi vereyim aux çipine, 5v GND bulurum bi yerlerinden de tamam. Yardımların için çok teşekkür ettim. Standbyda açık tutarım modülü veya + -ye ufacık bi anahtar olur yaparsam da. Allah razı olsun tekrardan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 6 Ekim 2023; 19:40:31 >
  • producermk kullanıcısına yanıt

    Devrede zaten 220 olduğu için her türlü tedbirli olunmak zorunda. Daha önemlisi ise biz bu konuya olması gerekeni yazmak zorundayız. Kimi başarır kimi tereddütte kalır.


    Bahsedilen röle bobin uçları düşük gerilim ve dc. Muhtemelen transistör tarafından çekiliyor. Ancak ac de olsa dc de olsa 220 de olsa 5 volt da olsa kullanılabilir, her birisine uygun ve aynı ucuzlukta röle çeşitleri var.


    BU bağlantıyı ölçemeyen birisi ölçtürebilir elektronikçiye. Eğer komple sistemi toplayıp tekrar dağıtmak gibi görünüyorsa, bu uçlardan kablo çekilir ve müdahale dışarıda yapılır, bu sayede ölçüm de bağlantı da rahatlıkla yapılabilir, sistemin istenilen yerine monte edilebilir.


    Uygun gerilim direk elde edilebilir. Ama anahtarlama için bu tip bir hattan daha iyisi ??? Bulunmaz!

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Auxe bağladım tam powerdan gelen 5v da bağladım toplamadan deneyeyim dedim çalışmıyor hiçbişey, ölçtüğümde 5vdu soket, psu devresinde ölçtüm orda da 5v gitmiş. Diyot patlamış izin günü karaköyden diyot falan alayım.
    Philips FW535C Philips FW535C Philips FW535C
    5 boğum o diyottan bulamadım internette, bakacağım karaköy selanik pasajında izin zamanı..
    Nfr 25 ne onu da bulamadım hep 4 boğum var. %si de yok. Diyot hesaplayıcı sitelere girdim 3. boğum altın da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 7 Ekim 2023; 19:53:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • producermk kullanıcısına yanıt

    4 boğum ? Dirence mi diyot dendi acaba ? Tek başına resim ?


    Evvela ortaya çıkardığımız röle bağlantısı düşünülmeli. Belki hali hazırda verdiği gerilimle direk işi çözer ve ya röle bağlanıp hariçten eklenebilecek tüm sistemlere alt yapı olur. Röle için sadece bobin bağlantıları alınır, devredeki yerine oturtulmaz.


    Tabiii; nereler bozuldu diye düşünme anları..... Detaylar verilirse anlaşılabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Üstte direnç demek istedim evet. Nitril eldivenimi taktım ölçtüm enerji yok röle + -de. Pcb kısmında lehimi var tamamen boşluk yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 7 Ekim 2023; 22:37:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • producermk kullanıcısına yanıt

    Röle bobin uçları cihaz power aldığında enerjilenebilir. Kapatıldığında ya da daha monte edilmemişken değil. Bobin uçlarının ikisinden ölçüm yapılmalı. Hatta ufak bir yük de bağlanabilir.


    Rölenin karttaki bağlantılarına sabitlenmeden sadece bobin uçlarının bağlanması için, karta oturtulması şart değil. Sadece bobin uçları kablo ile çıkarılabilir. Ya da röle diğer uçları ters bükülüp altına izolasyon bantı konulup sırf bobin uçlarından lehimlenip ufak bir iki kısmından da yapıştırılarak sabitlenebilir. Ters bükülen ayaklar kablolanır.

  • Bu arada şu anda arıza var. Ölçüm en başta yapılmalıydı.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Arıza olabilir ama arkadaş ısrarla ölçüm istemiyordu ... "belgeleri şemaları temin ettim, hadi bakalım net cevap verin nereyi hangi elemanı değiştirmem gerek söyleyin" havasındaydı!

  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

    Olabnilir Hayırlısı olsun.

    Konu içinde tam bu işe amade röle bağlantısını verdik. BU hat kontrol edilirse yeterli enerji de bulunuyorsa sorun bitmiş demektir.

  • Yok ustalar arızayı gideremedim. Hatta youtuber birisine sordum. Trafo veya adaptör arızalıdır dedi. Trafo olduğunu sanmam ölçümünden de anlamam, bütün pindeki voltlar çalışıyor 5v 0 görünüyor. Trafo da 7ye 10 soketli pcbye. 5v pin yolunu izledim resim attığım regülatör şeması çıkıyor. Keşke İstanbuldan birisi yardım etse hem öğrenmiş olurdum. Hani hem ne nasıl biraz gösterirdi hem arızayı çözerdik. Olmadı ücretli yapan birisine göstericem, hani bana şunu desin bak kardeşim şurası bozuk bu bu değişecek ölçümü böyle yapılır falan. 3204 direncine 4 basamak 3.3ohm başka direnç taktım oradan çıkmadı veya yanlış direnç bağladım bilmiyorum. Piyasada 5 basamak direnç de bulamadım karaköyü altüst ettim, sinirimden öldüm o yok bu yok aradığım şeyleri bulamıyorum piyasada. Psuyu birisine getireceğim kimse var mı İstanbulda? Arıza şurada diyebilecek bu bozuk değiştirelim veya çöpe at diyebilecek kimse?
    Arıza tahminimce bu şemada, pindeki 5v uçtan 0 volt alıyorum.
    Philips FW535C
    Philips FW535C yıllık izin bitince zaman da olmuyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 7 Kasım 2023; 23:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • producermk kullanıcısına yanıt

    Konuyu unuttuk sayılır, uzun uzun yazmışız.

    3202 direnci 10K, 3203 270ohm peki 3204 değeri nedir? Direncin band(basamak) sayısı değil değeri önemli.


    Şu anda enerji yoksa giriş, trafo taraflarından itibaren enerji nerede kesiliyor bakılmalı. Sigorta atmış da olabilir ama sigorta değiştirip hemen fişe takılamaz, kalıcı sorun var mı bakmak lazım yoksa daha büyük arıza çıkar.

  • producermk kullanıcısına yanıt

    Uzaktan yardım sınırlı olur haliyle esas iş sende, ölçüp karşılaştıracaksın zaten şema var önünde. 5v yoksa görmüyorsan bu elemanın giriş voltajına bakmalısın 17v var mı yok mu? Bunun mantığını bilmeli yapabilmelisin, hadi baştaki atarlanmaları görmezden gelsek bile yaptığın ölçümleri detaylı anlatmalısın ki biz de buradan yönlendirebilelim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.