Şimdi Ara

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
2
Favori
90.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: PePo

quote:

Orjinalden alıntı: enorton

Ben de bir çok kişinin yaşadığı kararsızlığı yaşıyorum hangi dvd player diye? pioneer dv-410 ile bu model arasında kaldım. İkisinin artıları ya da eksileri nelerdir?

Pioneer DV410 hakkında deneyim sahibi değilim ama sanırım 5990 ile çok benzer özelliklere sahip.
    Yani USB2.0, CD'den mp3 yapma, progressive scan, 1080p upscale, MTK chipset.
    5990 ve 410 birbirinin rakibi ürünler.
    Pioneer da yabana atılmayacak, tercih ettiğim, bir çok ürününü halen kullandığım, iyi bir markadır.
    Öte yandan, Philips modifiye yazılım desteğiyle bence çok bir durumda ve bunca kişinin denediği, beğendiği, olgunlaşmış, sorunsuz bir ürün. Alırsanız kesinlikle yanlış yapmış olmazsınız.

Çok teşekkürler, 5990 ı aldım, içinden hdmi kablosu almadığım için scart ile bağladım. Denediğim ilk divxd renk bana solgun geldi, siz renk olarak canlı da mı yaksa standartta mı seyrediyorsunuz? Ayrıca ses tuşları çalışmıyor bu normal mi? Sadece philips tv lerde işe yarıyor galiba ses :(

• tesekkur ederim bilgilendirme icin ama farklı cd dekı altyazıyı secememek cok sacma geldi. ilk cıkan divx player vestel 4550 de bile farklı cd de bulunan altyazıyı secip daha sonra filmin bulundugu cd yı takıp izleyebiliyorduk. bu playerda da bu ozelligin olmasını beklerdim.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PePo

quote:

Ben de bir çok kişinin yaşadığı kararsızlığı yaşıyorum hangi dvd player diye? pioneer dv-410 ile bu model arasında kaldım. İkisinin artıları ya da eksileri nelerdir?

Pioneer DV410 hakkında deneyim sahibi değilim ama sanırım 5990 ile çok benzer özelliklere sahip.
    Yani USB2.0, CD'den mp3 yapma, progressive scan, 1080p upscale, MTK chipset.
    5990 ve 410 birbirinin rakibi ürünler.
    Pioneer da yabana atılmayacak, tercih ettiğim, bir çok ürününü halen kullandığım, iyi bir markadır.
    Öte yandan, Philips modifiye yazılım desteğiyle bence çok bir durumda ve bunca kişinin denediği, beğendiği, olgunlaşmış, sorunsuz bir ürün. Alırsanız kesinlikle yanlış yapmış olmazsınız.

Çok teşekkürler, 5990 ı aldım, içinden hdmi kablosu almadığım için scart ile bağladım. Denediğim ilk divxd renk bana solgun geldi, siz renk olarak canlı da mı yaksa standartta mı seyrediyorsunuz? Ayrıca ses tuşları çalışmıyor bu normal mi? Sadece philips tv lerde işe yarıyor galiba ses :(

Güle güle kullanın. Uzaktan kumandadaki ses tuşları tahmin ettiğiniz gibi sadece Philips TV'lerde işe yarıyor. Öte yandan v6 modifiye yazılımın ses ayarlı sürümü mevcut. Böyle bir şeye ihtiyaç duymadığım için ben yüklemedim ama, bu sürümü yüklerseniz Repeat ve Repeat AB tuşlarına ses + ve - ayarı atanıyormuş.
    Renkleri canlılık ve parlaklık biraz kişisel zevk meselesi oluyor. 5990'ın görüntü ayar menüsünden zevkinize göre parlaklık ve diğer ince ayarları yapmak mümkün. Ben kendi adıma aşırı parlak görüntü sevmem ve yorucu bulurum, o yüzden menüden kişisel bir ayar yaptım. Ayrıca, HDMI' den bağladığınızda SCART'a kıyasla çok daha canlı bir görüntü alacaksınız.

• sevgili arkadaşlar selam. 5990 nın yanına seagate freeagent 500 gb hardisk aldım, bu hardisk NTFS sanırım ve FAT32 yemi çevirmemiz gerekiyor? çevirmessek ne olur..bu konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
  • burnout, evet fat32 formatlaman gerekir, ntfs ile olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: burnout_revenge

sevgili arkadaşlar selam. 5990 nın yanına seagate freeagent 500 gb hardisk aldım, bu hardisk NTFS sanırım ve FAT32 yemi çevirmemiz gerekiyor? çevirmessek ne olur..bu konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

Tamamını çevirmeseniz de olur. Gereken büyüklükte bir kısmını bir partition olarak ayırıp, FAT32 formatlayabilirsiniz. Bu iş için Swissknife gibi programlar kullanıldığını duymuştum.
  • quote:

sevgili arkadaşlar selam. 5990 nın yanına seagate freeagent 500 gb hardisk aldım, bu hardisk NTFS sanırım ve FAT32 yemi çevirmemiz gerekiyor? çevirmessek ne olur..bu konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

Çevirmezseniz DVD niz HDD yi tanımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 1 Kasım 2008; 9:14:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenc53

tesekkur ederim bilgilendirme icin ama farklı cd dekı altyazıyı secememek cok sacma geldi. ilk cıkan divx player vestel 4550 de bile farklı cd de bulunan altyazıyı secip daha sonra filmin bulundugu cd yı takıp izleyebiliyorduk. bu playerda da bu ozelligin olmasını beklerdim.

Bu özellik cihazla ilgili değil kulandıkları çip ile ilgili vestelin söylediğiniz modeli ESS çip kullanıyor. Dünyada bu çipi kullanan değişik markalarda bu özellik var. Philips mediatek çip kullanıyor bu çipi kullanan hiçbir markada altyazıyı söylediğiniz gibi seçemezsiniz.
  • arkadaşlar sürekli usb olsun cd olsun cok film izliyorum ve bu playerdan cok memnunum.herkeze tavsiye ederim.
  • Bende çok memnunum.Görüntü olarak ta çok hoş.Bu kış zaman bulabilirsem epey bir film seyredeceğim demektir
  • Hepsiburada.com dan 5990/12 modelini sipariş verdim.Bu 5990 ve 5990/12 aynı modeller mi arkadaşlar.Yoksa farklılıklar var mı ? Burdaki yazılımları sipariş ettiğim modelede atabilirmiyim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lionheart

Hepsiburada.com dan 5990/12 modelini sipariş verdim.Bu 5990 ve 5990/12 aynı modeller mi arkadaşlar.Yoksa farklılıklar var mı ? Burdaki yazılımları sipariş ettiğim modelede atabilirmiyim ?

Ülkemizde satılan 5990 modellerinin hepsi 5990/12 versiyonunu yazmamışlar sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orjinalden alıntı: Lionheart

Hepsiburada.com dan 5990/12 modelini sipariş verdim.Bu 5990 ve 5990/12 aynı modeller mi arkadaşlar.Yoksa farklılıklar var mı ? Burdaki yazılımları sipariş ettiğim modelede atabilirmiyim ?

Ülkemizde satılan 5990 modellerinin hepsi 5990/12 versiyonunu yazmamışlar sadece

Teşekkür ederim.
  • sevgili Dr.power ve PePo selam.. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

5990 nın yanına Seagate freeagent 500 gb hardisk almıştım ve NTSF dosa sistemini 5990 tanımadığı için sevgili Dr.power ve PePo isimli arkadaşların verdiği bilgiler doğrultusunda, FAT32 ye çevirdim.. Sonuçlar gerçekten harika şu ana kadar 150 gb lik kısmı film ve müzik ile dolu tıkır tıkır hepsini takılmadan sorunsuzca oynatıyor, hatta 2.200 ve 2.350 gb lik filmleride 3-4 dakikalık sürede oynatıyor.

Seagate freeagent 500 GB HDD bilindiği gibi power yani adaptörli bir harddisk, ben birde adaptörsüz elektiriksiz HDD almayı düşünüyorum acaba onuda 5990 da kullanabilirmiyim yoksa 599o veya diğer dvd divx playerlerde sadece elektirikli olan HDD lerimi kullanabiliriz.

Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilerini paylaşabilirmi? Birde bu HDD lerde hız olayı varmış hız olayı ne işe yarıyor acaba?

• Arkadaşlar,

Bu PHILIPS DVP-5990 cihazını almayı düşünüyorum. Ancak merak ettiğim bazı noktalar var. Şöyle ki:

1. Ara sıra da olsa bizim evde kopya DVD'ler izlenebiliyor. Cihaz, bunları okuyabilir mi?
    2. DivX izlerken Türkçe altyazıları okuma da sorun oluyor mu?
    3. Tüm bölgelere ait DVD'leri okuyabiliyor mu?

Bu konu ile ilgili tüm sayfaları göz attım, ancak bu konulara rastlamadım. Eğer bu sorular daha önce de konuşulduysa, bağışlayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiskey_jd -- 4 Kasım 2008; 15:38:02 >
  • quote:

sevgili Dr.power ve PePo selam.. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

5990 nın yanına Seagate freeagent 500 gb hardisk almıştım ve NTSF dosa sistemini 5990 tanımadığı için sevgili Dr.power ve PePo isimli arkadaşların verdiği bilgiler doğrultusunda, FAT32 ye çevirdim.. Sonuçlar gerçekten harika şu ana kadar 150 gb lik kısmı film ve müzik ile dolu tıkır tıkır hepsini takılmadan sorunsuzca oynatıyor, hatta 2.200 ve 2.350 gb lik filmleride 3-4 dakikalık sürede oynatıyor.

Seagate freeagent 500 GB HDD bilindiği gibi power yani adaptörli bir harddisk, ben birde adaptörsüz elektiriksiz HDD almayı düşünüyorum acaba onuda 5990 da kullanabilirmiyim yoksa 599o veya diğer dvd divx playerlerde sadece elektirikli olan HDD lerimi kullanabiliriz.

Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilerini paylaşabilirmi? Birde bu HDD lerde hız olayı varmış hız olayı ne işe yarıyor acaba?

Kendinden beslemeli hdd'ler kullanman daha saglikli olur. Zira usb portlarin standart olarak verebilecegi (besleyebilecegi) max akim ortalama 700-800mAh ccivarindadir. Şayet elindeki 2.5 inch'lik kendinden beslemeli hdd kalitesiz bir üretimse muhtemelen standart bu sınırı aşarak ihtiyacı olan akımı usb port'a fazla yüklenerek çekmeye çalışacaktır. Budurumda cihazın usb portunun aşiri akim yüzünden zarar görmesi içten bile degil...

• quote:

sevgili Dr.power ve PePo selam.. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Merhaba,

Ben 2.5 luk 160 GB beslemesiz HDD 'yi sorunsuz kullanıyorum. USB 2.0 olduğu için 2.5 luk HDD ler sorunsuz kullanılabiliyor. Bazı kişiler 1 tb lık (3.5) bile kullanmışlar. HDD lerde hız ve bellek film seyrederken farkettirmiyor. Filmi yüklerken ön plana çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 4 Kasım 2008; 18:49:33 >

• arkadaşalr hdd deki filmleri ekranda neye göre sıralıyo anlamadım ben mesala en son attıgım filmleri listenin ortalarına felan atıyo baktıgım zaman bunu neye göre sıralıyo dvd player bide bide 4 satırdan daha fazla olmuyomu bu satır lar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Amato

arkadaşalr hdd deki filmleri ekranda neye göre sıralıyo anlamadım ben mesala en son attıgım filmleri listenin ortalarına felan atıyo baktıgım zaman bunu neye göre sıralıyo dvd player bide bide 4 satırdan daha fazla olmuyomu bu satır lar

1- Alfabetik siraya gore siraliyor (Modifiyeli yazilim)

2- Altyazi 4 satirdan fazla olursa (ki, 4 satir bile bence gereksiz fazla) ekranda film'mi seyredeceksin yoksa altyazimi?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.