Şimdi Ara

Philips a3.610 aşırı yüklenmede ses kısıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kızılkorsan'dan aldığım seti bugünlerde daha yeni yeni zorlamaya basladım setin bir özelliğini keşfettim ilk aldığım zamanlar setten sesi sonuna kadar açıyordum ses kartından da %55 gectikten sonra set kendisi sesini kısmaya baslıyordu , bugünlerde komsumun da tatilde oluşundan yararlanarak seti fena halde zorlamaya basladım bass tiz setten full açık ses kartından da %65 bass %55 tiz %ile full ses mp3ler dinliyorum set git gide açılmaya basladı setten hersey full acık ses kartından da sesi %80de felan ses kısmaya başlıyor artık ama daha ileri götüremedim zaten %80den sonra da ben hızlı davranıp set ses kısmadan fulle dayarsam ufak çaplı bir distorsiyon yaşanıyor sonra set sesi %80 felan yapıp kendini topluyor , bu sanırım BURN-IN olayının gerçekte de olduğunun ispatı Bu olay acaba diğer setlerde de var mı bunun cevabını cidden merak ediyorum bir de bu setin anfisi distorsiyona gireceğini nasıl anlıyor bunu da cevaplarsanız sevinirim Ufak bir not mp3 player ve dvd playere bağladığımda son seste bile bu kısma olayını yapmıyor sadece Audigy 2 ZS'ye bağlı iken var bu olay.Bilmeyenler için bu da setin fotoğrafı...
     Philips a3.610 aşırı yüklenmede ses kısıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 25 Ocak 2007; 15:59:05 >

• Profesyonel ses sistemlerinde limitör dedğimiz elektronik devreler vardır bu ampli. üzerindede olabilir ayrıca bu işler için kullanılan processorl'erdede bu vardır anladığım kadarıyla senin Audigy limitleme yapıyor yani ses sinyali sinüzoidal bir sinyaldir ve aşırı yüklenmelerde bu sinyalin tepe noktalarında başlayarak kare sinyale dönmeye başlar ve hop.'dan istemediğimiz sesler duymaya başlarız işte tam bu kareye dönme aşamasında elektronik devre ile sens edilen sinyal kare olmaya başlayan sinyali tekrar sinüzoidal'e gelinceye kadar indirir ve hem hop hemde amfin rahat bir nefes almış olur tabiiki kullanıcıda
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikk

Profesyonel ses sistemlerinde limitör dedğimiz elektronik devreler vardır bu ampli. üzerindede olabilir ayrıca bu işler için kullanılan processorl'erdede bu vardır anladığım kadarıyla senin Audigy limitleme yapıyor yani ses sinyali sinüzoidal bir sinyaldir ve aşırı yüklenmelerde bu sinyalin tepe noktalarında başlayarak kare sinyale dönmeye başlar ve hop.'dan istemediğimiz sesler duymaya başlarız işte tam bu kareye dönme aşamasında elektronik devre ile sens edilen sinyal kare olmaya başlayan sinyali tekrar sinüzoidal'e gelinceye kadar indirir ve hem hop hemde amfin rahat bir nefes almış olur tabiiki kullanıcıda
    Galiba bir yanlış anlaşılma oldu sesi kısan philips a3.610 set audigy 2 zs kart değil , setten bütün ayarları sona getirip ses kartından sesi artırmaya baslayınca %80den sonra felan set kendi sesini kısmaya baslıyor ben setin bunu nerden anladığını merak ediyorum...

• at çöpe kardeş o seti beş para etmez..
  • 13 milyona daha kilteli bişey al

senin woofer kaç watt
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerim

at çöpe kardeş o seti beş para etmez..

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

13 milyona daha kilteli bişey al

senin woofer kaç watt

• Yahu millette bizim yorumları gerçek sanacak şaka yahu :) armagan bizim arkadaş :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yahu millette bizim yorumları gerçek sanacak şaka yahu :) armagan bizim arkadaş :)

ben sandım bile... hatta o yüzden biraz sinirlendim de...
    söylediğin iyi olduğu walla
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

quote:

senin woofer kaç watt

neden banlandık şimdi yaa

tamam anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Ocak 2007; 0:20:11 >

• quote:

senin woofer kaç watt
    Dostum eğer bana sorduysan woofer 100 Watt RMS 8" boyutunda , uydular da 20x5 Watt gücünde ve üzerlerindeki metal halkaların ortasında tweeter var Bu arada tamerim arkadaşımdır yau takılmak için sölemiştir

• quote:

Orjinalden alıntı: a®magan

quote:

senin woofer kaç watt
    Dostum eğer bana sorduysan woofer 100 Watt RMS 8" boyutunda , uydular da 20x5 Watt gücünde ve üzerlerindeki metal halkaların ortasında tweeter var Bu arada tamerim arkadaşımdır yau takılmak için sölemiştir

iyimiş yaa 100 watt

• quote:

• quote:

quote:

quote:

senin woofer kaç watt

iyimiş yaa 100 watt

noldu kurudun kaldın

• quote:

quote:

quote:

senin woofer kaç watt

iyimiş yaa 100 watt
    Evet cidden güzel , çok yumuşak ve derin bass veriyor ve sanırsam benim set philipsin en güçlü multimedia seti
    (yanlışsam düzeltin lütfen:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

senin woofer kaç watt

iyimiş yaa 100 watt
    Evet cidden güzel , çok yumuşak ve derin bass veriyor ve sanırsam benim set philipsin en güçlü multimedia seti

Ben mesela arabada dinlediğim müzikler ile evdekielr arasında fark hissediyorum. Mesela bir müzikte derin bi bass var diyelim arabada bu boww diye çıkarken arada evde ses sisteminde o ara basslar çok hissedilmiyor diğer bass sesleri hissediliyor.

Galiba herz den diyecem 40hz alt frekans 20000 hz üst frekans sistemde. Kulaklıkla dinlediğim zaman arabdaki gibi hissdiyorum hifi kulaklık var onda da alt frekans 10hz üst frekans 28000hz ama ben gende ses sistemini kullanıyorum kulaklığı kaldırdım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

senin woofer kaç watt

iyimiş yaa 100 watt

Ben mesela arabada dinlediğim müzikler ile evdekielr arasında fark hissediyorum. Mesela bir müzikte derin bi bass var diyelim arabada bu boww diye çıkarken arada evde ses sisteminde o ara basslar çok hissedilmiyor diğer bass sesleri hissediliyor.

Galiba herz den diyecem 40hz alt frekans 20000 hz üst frekans sistemde. Kulaklıkla dinlediğim zaman arabdaki gibi hissdiyorum hifi kulaklık var onda da alt frekans 10hz üst frekans 28000hz ama ben gende ses sistemini kullanıyorum kulaklığı kaldırdım
    Valla o bassı hissedememen büyük ihtimalle creative'in subwooferinden kaynaklanıyor , yoksa başka bir neden göremiyorum ben
    Bu arada bana da bir kulaklık lazım bu aralar ses işini iyice abartmaya basladım komsu da tatile gidince iyice insan için olmayan ses seviyelerine ulasmaya basladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.