Şimdi Ara

Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
37
Favori
206.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    IPS panelli 55" 7304'ten geçtiyseniz; VA panelli Q60r ile aralarında dramatik kontrast ve siyah kalitesi farkı olması normal. 50 - 58" VA panel 7304 ile aralarında öyle pek fark yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayır şuan kullandığım TV , Samsung 40es8000. Q60R muazzam görüntü kalitesi veriyor şuan. İlk olarak aklımda ki TV 50PUS7304 idi. TV yi kullanacağım oda küçük olduğu içim 50' bana yeterli. Teknosa, Vatan ve Media markt gibi mağazaları gezdim. 50PUS7304' ün görüntü kalitesi nedense beni hiç tatmin etmedi. En son 49Q60R'ı buldum nette gezinirken yorumları olsun vs çok olumluydu. Sonra direk mağazalara gittim bu iki TV yi karşılaştırmak için. Aralarında muazzam bir görüntü kalitesi var. 49Q60R QLED TV olduğu için gerçekten renkleri çok güzel bir tonda veriyor. Benim için sadece görüntü kalitesi önemli buda bu TV yi almama yetti arttı bile, gerçekten iyi ki almışım diyorum. Kararsız kalanlara da kesinlikle öneriyorum. Tabi ki benim gibi görüntü kalitesine önem veriyorsanız.
    Q60R kaliteli bir tv fakat bir ekranın renkleri doğru göstermesi daha önemli. Samsung'un panelleri her ne kadar kaliteli de olsa doğru renk verme konusunda sıkıntılılar. Renkler ne kadar canlı olursa o kadar kalitelidir algısı var; renkleri görece mat olan bir tvnin görüntüsü insanlarda, tvnin görüntüsü kalitesizmiş algısı yaratıyor. Aslında tam tersidir. Ama siz memnunsanız sıkıntı yok, renkler/zevkler meselesine girer. İyi günler de kullanın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 27 Ocak 2020; 1:17:49 >

Orijinalden alıntı: Luisenbarn

55PUS7304 ile 58PUS7304 arasında kaldım, bildiğiniz gibi birisi IPS diğeri VA panel.

Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Mağazalarda ısrarla IPS panel öneriyorlar, VA panel hakkında o kristal panel diye yerin dibine sokuyorlar. Forumu okuduğumda ise herkes VA panel taraftarı, bu yüzden kafam karıştı arada kaldım :)

TV evin salonunda (misafir odasında) kullanılacak, yani çok nadir kullanılacak ve daima ışıklı ortamda kullanılacak. TV izleme mesafesi yaklaşık 4-5 metre.
    Yoğun ışıkta kullanılacaksa gloosy ,super semi gloss panel ve max brightnessi yüksek bir tv bakmalısın. Pus 7304 parlaklık nit değeri düşük ve semi gloss panel. yani pek iş görmeyebilir. Çöp İps panelleri ise direk eleyin zira yazık verilen paralara.Buradaki senaryoda size en uygun 55xf9005 kalıyor. 5800tl civarına denk getirebilirsiniz. Nit değerleri yüksek ve super semi gloss bir tv.O fiyatlara çıkamam denilirse 58 7304 alınabilir ama dediğim gibi odadaki ısığı bir miktar absorbe etmeniz gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dezert

Hocam bugün, Samsung QE49Q60R QLED TV aldım. Philips 7304 ile yan yana koyduk TVleri. Aralarında bariz çıplak gözle görülür o kadar görüntü kalitesi farkı var ki anlatamam. Sanırım QLED olduğu için. Ambilight evet güzel bir teknoloji ama görüntü kalitesi daha iyi bir TV varken sırf o özelliğe para vermek bana saçma geldi. Bütçeyi biraz daha aşarak almışken iyisini alayım diyip Samsung QE49Q60R' ı aldım. 4.679 TL. Acayip memnunum Netflix ve PS4PRO ile mükemmel oldu. Siyahları hiç bu kadar canlı görmemiştim. Şiddetle öneririm.
    Ayarları yapılmış ve en son sürüm yazılım nvm yüklenmiş Pus7304 ile arasında anlattıgınız cok büyük bir fark olamaz.Bir veya taş çatlasın 2 tık iyidir ki bu fark sizin göz algınızın, yani Samsungun canlı renk kabiliyetine aşık olmanızdan ötürü 5 10 tık iyi gelmiş. Zira Q60r tam bir hayal kırıklığı yaratan tv Qled cephesinde.Kötü olduğundan değil önerdimde bir kaç kişiye ama bu fiyatları hakeden bir tv değil. Samsung fiyatlarıda tavan seviyelere çıkarınca bu tv'nin bir esprisi kalmıyor. Hayırlı olsun ama pahalı fiyata almıssınız. Düşünün samsung fiyatları öyle abarttıki, 2 sene öncesinde 4600 5000 bandında 55mu9000 ve geçen sene harika bir tv olan 55Q6Fn 5200 5300 bandında alınabiliyordu. Qled olması görüntü kalitesinin artmasına tek başına yetmez.Zira Sony kanadında da Triluminos var ama bunlar ne kadar etkili ve gerçekçi tartışılır. Siyah ve kontrast kaliteside üst düzey olmayan bir tv Q60R heleki Q6fn ve Nu8000 gibi aynı fiyata satılmış tv'lerin yanında. Ama yinede İps çöplerinden iyidir ve Pus7304'den de bir tık iyi bir tv'dir.ve oyun için iyi bir tv'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35mephisto

merhaba arkadaşlar. yaklaşık 25 gün oluyor şimdilik tv den memnunum. bir sorum olacak

bilgisayar ekranını kablosuz olarak nasıl tvye aktarabilirim veya bilgisayardan açtığım filmi kablosuz nasıl tv de izleyebilirim ?? vlc ile aktarıyorum altyazı göstermiyor.
    android tabanlı cihazlarda bu iş daha kolay

58PUS7304 modeli Cumartesi günü kurulum yapıldı. Herşey güzel hoş ama Pazar günü 3.5" diski açınca sitatik elektrik sonucu televizyon 1 sn kararıp açıldı ve TV arkadasındaki USB port gitti. Diğer port çalışıyor ama TV nin arkasındaki port çalışmıyor. Farklı kablo, farklı disk denemelerime rağmen okumuyor. Sizinde böyle bir sorununuz oldu mu? Çözüm bulabildiniz mi? Garantiye mi göndersem ürünü iade mi etsem bilmiyorum. Ayrıca TV kapalıyken diskler sürekli çalışır durumda bekliyor. Bununda ileri de disklerin ömrü ile ilgili sorun yaraabileceğini düşünüyorum. Acaba TV kapanınca disklere giden elektriği kesmenin bir yolu var mıdır? Şu sorunları çözebilsem sizlere yüklediğim uygulamaları ve anlatımlarını yapacağım ama bu adımda tıkandık maalesef. Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler.
  • Brky kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, benim için görüntü kalitesi rengi canlılığı önemliydi. Ben çok memnunum teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Whowerts kullanıcısına yanıt
    İps e çöp diyen biri daha. Yukarda resim paylaştım O ses Türkiye den. Ona bakmanız yeterli olur cevap için.

• Dezert kullanıcısına yanıt
    Bi çöp diyen daha. Tmm lg konusuna gidebilirsiniz.
    Alacak arkadaşlar mağaza ya gidip bakın ne benim ne de burda yazanlara bakarak seçim yapın. Samsung Lg aynıydı. Philips bir tık daha düşüktü görüntü kalitesi olarak. En az 5 6 yerde baktık. Aradaki fark ta atla deve değil. Gözünüze hoş görüneni alın. Ambilight ayrı bişey. O nedenle (ÇÖP) 😃😃 IPS panelli 55PUS7304 aldık. Keyifle izliyoruz👍👍👍

• andreoni kullanıcısına yanıt
    Bunlar paramatör malum kişiyle birlikte ips düşmanları dostum.Bana görede va panel çöpoğlu çöp.Yan açıdan bakınca soluk mat renkler gitmiş berbat görüntülü va paneller benim içinde çöpoğlu çöp.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dezert

Alakası yok, 50pus7304 e ne ayarı yaparsan yap görüntü kalitesi Q60R yanında resmen çöp, göz var nizam var hocam ben kendi gördüğümü yazıyorum. İyi ki de almışım acayip memnunum hiç sıkıntım yok.
    Zaten gördügünüzü yazıyorsunuz benimde demek istediğim bu 😉 Gerçeği değil. Tekrar hayırlısı olsun

Ya kardeşim boş boş yorum yapma milleti yanlış yönlendirmeyin fanboylukta yapmayın. Benim zaten ilk aklımda olan TV Philips 50PUS7304'idi. Hangi mağazada baktıysam görüntü kalitesi cansızdı. Hatta forumda bir arkadaş görüntü ayarlarını paylaşmıştı resmini çekip orada denedik arkadaşın verdiği görüntü ayarlarını 50PUS7304'e girdik, yine de Q60R QLED'in yanında resmen sönük kaldı. Bunu çocuğa göstersen o bile anlar da sen hala neyi savunuyorsun. Ben Philips'e görüntü kalitesi olarak çöp dedim evet, Q60R'nin yanında vermiş olduğu görüntü kalitesi çöp, neden zoruna gidiyor ki burada QLED bir TV den bahsediyoruz bırakta görüntü kalitesi daha iyi olsun.
  • Whowerts kullanıcısına yanıt
    Evet kardeşim ben memnunsam sorun yok, Tekrardan teşekkür ederim daha iyileri senin olsun.
    Fanboyluk yapan sizsiniz. Konuda görüntü video paylaşıldı. Gidip bakarsınız çöp mü değil mi anlarsınız. Boş yorum yapanlara tepkimizi de her zaman her yerde gösteririz. Biz belgeli konuşuyoruz öyle çöp falan sallamıyoruz. Gidin kardeşim Lg mi Samsung mu kullanıyosanız konunuza. Biz aldığımız cihazı araştırıp özelliklerini öğrenmek ve paylaşmak için burdayız. Lg alana da Samsung alana da Sony alana da hayırlı olsun. Gidip konularına gidin bakalım yazmış mıyız. Fanatik olmayan gelir tv yi sorar sonra gelip lg aldım der çekip gider aldığı televizyonu araştırır. Fanboyluk yapmaz. Burası tv yada panel önerisi olan genel bir konu değil. Sizleri televizyonunuzun konusuna gitmeye davet ediyoruz kullanıcılar olarak.

Heee yorumları okumamışsınız ben size söyleyeyim. Ben dahil bu televizyonu almış insanlar gidin philips alın dememiştir burda. Ortak dediğimiz şey gidin inceleyin bakın gözünüze iyi görüneni alın olmuştur. Öyle de olmaya devam edecektir.

Ben başka marka tv alsaydım beni burda göremezdiniz. Bu da net. Tv nizle ilgili araştırma yapacağınız forumlarda boy göstermeniz dileklerimle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 27 Ocak 2020; 20:50:42 >

• alsem A kullanıcısına yanıt
    İps e çöp diyen bi üstteki arkadaş. Ben 58" konusuna da bakıyorum android tv olduğu için işime yarar bişey olur diye. Ve orda ne kendi aldığım ürün ne de ips panel i övdüm. Her insanın göz zevki farklıdır. Hepsi tercih meselesidir. İps te siyahlar siyah değil diyorlar resim atıyorum susuyorlar. Bu insanları da anlamak güç otomotiv bölümüne giriyon aaa o araba çöp, bilgisayar mı çöp, tv bölümüne giriyon yine çöp. Ne kasıyorlar valla anlamadım😂 Bi bitmiyorlar.

Burda yönetime de seslenmek istiyorum donanımhaber forum mantığından iyice çıktı. Forum un amacı bilgi paylaşmaktır, tartışma yeri.değildir. Baktın gereksiz yorum yapıyor onaylama yada engelle bi kaç gün. 200 sayfalık konularda toplasan 20 sayfa anca var bilgi alabileceğin..

• andreoni kullanıcısına yanıt
    Ben mi fanboylu yapıyorum. Bırak Allah aşkına, Ben zaten hep farklı markalar kullandım TV ve Monitörlerim de, ben Philips almak için yola çıktım o yüzden bu konunun altındayım. Burada öneriler vs almak ve bu TV hakkında bilgi edinmek için buradaydım. Lakin 50PUS7304 için görüntü kalitesi hakkında pek iyi yorumlar okumadım. Hatta özel mesajlarım da SS bile atabilirim. 50PUS7304 ü kullanan kişilerin görüntü kalitesi tatmin edici değil diye söylediklerini de gösterebilirim. Hepsini geçtim ben kendim gidip bizzat yerinde ayar değişikliği de yaptım ama 50PUS7304 beni görüntü kalitesi olarak tatmin etmedi. Evet özellikleri iyi tüm HDR teknolojisini içerisinde barındırıyor. P5 görüntü motoru ile ödül almış bir TV ben bunlara kötü demiyorum. Lakin QLED Q60R ile yan yana gelince arada ki görüntü kalitesi muazzam derece de fark var bunu da doğrulamam gerekiyor. Sanırım biliyorsunuz 50PUS7304 VA panel. Burada bazı arkadaşlar konuyu bilmeden rast gele sıkıyor IPS panele laf diyen oldu mu ? ve QLED teknolojisini de bir inceleyin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dezert -- 27 Ocak 2020; 21:9:35 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.