Şimdi Ara

Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.226
Cevap
39
Favori
202.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    tşk ler hocam , Ram teknik özeliklerinde 3GB yazıyor fakat 2GB ram görünüyor yurtdışı forumlarda bunun tartışması vardı Tr ye giren cihazlarda aynı demek ki..Philips e mail atıp bilgi almak lazım sanırım..
  • beatles33 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Tekno marketlerde de 3gb ram var daha akıcı diyordu. Bana da tuhaf geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer forumda ntfs olan harici diskleri okumadığı yazıyor. Ntfs okuyor onda sıkıntı yok. USB'den sadece şöyle bir durum var. Diskteki videoyu kapatıp tekrar açarsanız kaldığı yerden devam ediyor ancak diski söküp çok sonra taktığınızda aynı videoyu izlemek istediğinizde kaldığı yerden devam etmeyip baştan oynatıyor. Bu özellik yazılımla düzeltilebilir diye düşünüyorum ama ne zaman gelir bilemem.

    Birde kumandanın güncellendiğini farkettim. TV'ye tutup ekranda kumandanız güncelleniyor diyor.Bu da menüden hallediliyor.
  • remred R kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşım.

    Benim tavsiyem sakın buralarda oyalanıp kafanı boş yere karıştırma. Burda bilen bilmeyen herkes yorum yapip kafa karistiriyor. Senin tv den beklentilerin nelerse onlari belirle ve o ozellikleri barindiran tv leri gidip magazalarda yada varsa tanidigin kullanicilar da test et. Kendi gozlerinle ve kulaklarinla karar ver. Elbette kararinda ki en onemli noktalardan biri olan bütçeni de goz onunde bulundurman gerekecek..Bu forumlarda bahsedilen bircok sorun maalesef Türkiye ye giren butun marka panellerde mevcut. Keske plazma.tv zamanlarina donebilsek ama maalesef led ışıkların parlak dunyasi hepimizin gozunu boyadi ve bu teknolojiye mahkum kaldik :) daha onceleri samsung ve lg model.tv ler de kullandim ama uzun suredir philips kullancisiyim (su an 50pus7304 kullaniyorum). Bu marka ve model ile ilgili bilgi ihtiyacin olursa yardimci olmaya calisirim.

    Umarim aradigini bulursun :)) simdiden iyi seyirler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz07 -- 23 Ekim 2019; 16:9:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    7304 Modeli genel olarak nasıl ( görüntü kalitesi, smart özelliği vs. ) memnunmusunuz. 50 HZ olması önemli bir eksiklikmi, İPS panelmi ? 7504 modeliyle arasında özellik olarak önemli fark varmı ?

    7304 İps panelse almayı düşünüyorum.
  • Düşünen olursa gg de şuan 5.029 TL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CARTEGENA kullanıcısına yanıt
    50hz mi değil mi farketmiyorsunuz. 7304 ips panel. 7504 te tv altında hoparlör var ama the one değil. 7304 the one. Yani 4 farklı görüntüyü destekliyor. HDR, HDR+, HLG, DOLBY VISION.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andreoni

    50hz mi değil mi farketmiyorsunuz. 7304 ips panel. 7504 te tv altında hoparlör var ama the one değil. 7304 the one. Yani 4 farklı görüntüyü destekliyor. HDR, HDR+, HLG, DOLBY VISION.
    İllaki 50Hz olduğu farkediliyor. Özellikle çok hareketli sahnelerde. Çünkü yazılımla anck bu kadar kapatılabiliyor.
  • 2-3 gündür akşamları vatanda 4830tl ye satılıyor, şuanda da var, 22:00-07:00 arası indirim uyguluyorlar. İlgileneler için güzel fiyat gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesem S kullanıcısına yanıt
    Öyle bi yayın yok zaten:) 4k videoda da ben bi fark göremedim açıkçası. Samsung la karşılaştırdığımızda da detayları videoyu durdurunca gördük. İkilemde kalacak kadar değil bence. O yüzden farkedilmiyor dedim. Yanyana iki tekevizyon koycaz ki farkedicez. P5 motoru falan yapmıştır dediğiniz gibi yazılımla çözmüştür problem değil bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • an_believab_il kullanıcısına yanıt
    50" tir o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 23 Ekim 2019; 22:9:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Yok hayır 55'' ips ekran olan model, ben de bir kaç haftadır tv araştırması yapıyorum o yüzden 58'' ve 55'' olan pus7304 modellerini takip ediyorum. Daha tam karar veremediğim için değerlendirmedim ama düşünenler faydalanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an_believab_il kullanıcısına yanıt
    Aynen 4.829 diyo. 1 ay öncesinde ürünü 5.699 e veriyodu vatan. Öncesinde 5.100 e falan vermişti. Bu fiyatlar nasıl oluyo anlamak zor. Belli adette bi.fiyatta anlaşıyolar heralde. O parti bitince normal fiyata dönüyorlar. Fiyat iyiymiş. 600 TL zarardayız 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Hocam zarar diye düşünmemek lazım, sonuçta aldınız ve o süre boyunca keyifle izliyorsunuz. Artık bu fiyat olayının sonu yok sürekli oynuyor fiyatlar. Ben 2-3 haftadır takip ediyorum bu iki modeli 55'' en fazla 4750ye düştü %15 indirim yaptığında vatan, 58'' için fiyat en fazla 5350tl oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an_believab_il kullanıcısına yanıt
    Babam ingiltereden bize tatile geldi o aldı zaten. Ben her türlü kardayım:) Zaten bişeyi aldın mı fiyatına artık bakmıycan. İlka ki düşecek çıkacak. Keyif te veriyor namussuz :))
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CARTEGENA

    7304 Modeli genel olarak nasıl ( görüntü kalitesi, smart özelliği vs. ) memnunmusunuz. 50 HZ olması önemli bir eksiklikmi, İPS panelmi ? 7504 modeliyle arasında özellik olarak önemli fark varmı ?

    7304 İps panelse almayı düşünüyorum.
    Merhaba,

    Bu modeli henuz birkac gundur kullaniyorum ve yeterince kurcalayacak zaman bulamadim :)) ama bundan onceki tv de pus6401 modeliydi o yuzden androide yabanci degilim ve fazlasiyla memnun oldugum icin yine android bir model almayi tercih ettim. Oncelikle sunu soylemeliyim, eski philips modelleri yazilimsal problemleri ila hatirlanirdi ve haklilik payi da yuksekti, hatta android isletim sisteminin kullanildigi ilk modeller de de sikintilar yasaniyordu fakat pus serisi ile birlikte bu sistemi oldukca hizli ve kararli bir sekilde calisir hale getirdiklerini rahatlikla soyleyebilirim. (Bu ovgulerimi Philips in ekonomik modellerinde kullanmaya basladigi "saphi" isletim sistemi icinse soyleyemeyecegim maalesef)

    androide donersek uygulamalar hizli ve sorunsuz sekilde calisiyor, bugune kadar hic bir sorunla karsilasmadim (netflix, youtube, deezer, spotify, gse ip tv benim en cok kullandiklarim). Chormecast ozelligi ise basli basina bir tercih sebebi benim icin. Herkes android tlfn kullanmiyor elbette ama kullananlar kesinlikle en iyi deneyimi yasayacaklardir. Google home uygulamasi ile tv yi tlfnunuzun bir parcasi gibi kullaniyorsunuz. Ayni zaman da pc ekraninizi da chrome web tarayicisi arayiciligi ile kablosuz olarak ve zahmetsizce tv ekranina yansitabiliyorsunuz. Spotify ve deezer gibi muzik uygulamalarinin da yuksek kalitede muzik yayinini sadece chromecast destekli cihazlara yine tek bir dokunusla aktardigini da belirtmem gerek. Ayrica yeni model sound bar ve ses sistemlerinin de chormecast destekli olmasi ayri bir avantaj. Lafin kisasi, bu sekilde kullandiginiz uygulama ve cihazlarin birbiri ile tam uyumlu calismasi istediginiz bir ozellikse (ki benim icin ilk tercih sebebidir) android tv disinda pek bir alternatifiniz zaten bulunmuyor.

    Android araciligi ile Philips'i fazlasiyla ovdugumun farkindayim :)) smart soruna cvp olmustur umarim.

    Goruntu kalistesine gelince genel bir yorumdan once pus7304 ile ilk deneyimimi yorumlayayim. Oncelikler her goruntu kaynaginin goruntu kalitesini ayri degerlendirmek zorundayiz (uydu yayinlari, netflix, oyun konsolu vs). Kayitli goruntu ayarlari ozellikle uydu yayinlarinda fazlasiyla parlak kaliyor, bu durumu ekranin onunde gri tonlarinda bir perde varmis gibi bir goruntuyle anlatabilirim sanirim. Ayrica insan yuzlerin de parlama, fondoten etkisi goruluyor. bu bazi arkadaslarin sorun olarak ilettigi ve yazilim yuklemesi ile duzelttiklerini belirttigi sorundan da kaynaklaniyor olabilir. Philips servis calisani arkadasimla birlikte uygun bir zamanda bunu da kontrol edecegim ama ben ilk etapta kisisel ayarlarla hallettim (denemek isteyen olursa parlakligi 20 seviyelerine hatta daha da altina cekerek, diger renk kontrast vs yi kendi goz keyfinize ayarlayarak iyi bir sonuc alabilirler) bu arada belirtmek.gerek her goruntu kaynagi icin ayarlari ayri ayri yapmaniz gerekiyor. Netflix uzerinde dolby vision destekli goruntuler izledim. Goruntu kalitesi oldukca fark ediyor kiyaslamak gerekirse tv leri pazarlamak icin kullanilan demo videolardan farksiz goruntuler aliyorsunuz. Youtube uzerinden 4k ve dolby vision destekli goruntuler izledim. Orda sonuclar zaten mukemmel diyebilirim. Siyahlar fazlaisyla basarili ben bu kadar beklemiyordum. Beyazlar da kusursuz diyebilirim. Benim Tv de ışık sızması, banding, tozlanma, bulutlanma gibi bir problem yok (ayrica belirtmek isterim, eski kullandigim pus6401 ilk aldigimda iki kose de isik sizmasi vardi ama kisa bir sure sonra kendiliginden ortadan kayboldu :)) ) yansima ile ilgili iki tv de de hic sorun yasamadim. Sd yayinlar haric cozunurluk, netlik, akicilikla ilgili sorun yasamadim. goruntu icin yazdikca yazacak bir suru detay cikiyor ama ben su herz olayina atlayayim en iyisi.

    Aslinda hertz olayi buralarda sayfalarca konusulacak bir mevzu degil inanin ki. Zaten cok istisnai durum ve sartlar disinda bu yenileme hizinin farkini gorebileceginiz yayinlari izleme sansiniz olmayacak. Belki bir pc oyununda bu yenileme hizina ihtiyac duyabilirsiniz fakat bunun icin kullandiginiz pc de de destegin bulunmasi gerekecektir. Yani cazip bir fiyat olmadikca 100 hz panel icin (ki 100 hz diye satilan panellerin de bu degerlerinin dogrulugu supheli) yuksek bir bedel odemenin bence bir anlami yok.

    Bitirmeye calisayim artik. Benim va ve ips panel ilgili kiyaslama yapabilecek bir deneyimim olmadi. Yorum yapmam dogru olmaz sanirim.

    7504 le farki sormussun. Benim bildigim iki ayirt edici ozellik var diger tum ozellikler hemen hemen ayni. 7504 de kasa alttl tarafina entegre 2.1 ses sistemi bulunuyor yani subwofer da mevcut :)). 7304 de ise google asistan ile kumandadan sesli kontrol ozelligi var. Baska fark bilmiyorum.

    İlk basta 55" 7504 alma niyetindeyim ama urun pek kalmadi piyasada ve fiyat istedigim duzeye inmedi. 7304 dü 3.798 TL ye denk getirince (50" fiyati) iyi bir firsat gorup aldim.

    Burda kullandigim markayi ovuyor gibi bir izlenim birakmak istemem. Ben eski bir plazma sevdalisi olarak led tv lere hic isinamadim, en iyi modelin bile bir plazma nin yerini tutmayacagina inaniyorum ama elimizdeki teknoliji bu ve benim tercihlerimde etkili olan ozelliller sizin icin gereksiz yada uygunsuz olabilir. O yuzden hepimiz kendi kriterlerimizle ve imkanlarimizla en iyisini almak icin ugrasiyoruz

    Benim secimimi etkileyen noktalar:

    1 Android sistemin kullanim aliskanligi ve kolaylii
    2 chromecast araciligi ile kullandigim tum cihaz ve uygulamalarin birbiri ile tam uyumlu calismasi
    3 ambilight gorsel soleni (hele ki hue aydinlatma urunleriyle birlikte guzel vir dekorasyonda yaparsaniz evde bambaska bir ortam yaratiyorsunuz)
    4 goruntu kalitesi (4. Siraya yazmamin sebebi kalitenin dusuk olmasi degil diger ucunun benim icin daha belirleyici olmasi. Benzer goruntu kalitesi diger markalarda da yakalanabilir. Ama ilk uc madde baska bir markada yok maalesef)
    5 marka degeri, dizayn ve servis

    Cok uzattim kusura bakmayin... Simdilik hoscakalin :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz07 -- 24 Ekim 2019; 21:17:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    7504 te evet sound bar var ama fark sadece o değil. Dedteklediği görüntü formatları the one diye geçen 7304 modelinde var. Ve 7304 te de sağlı sollu hoparlör koumuşlar. 2.1 ses sistemi gibi ambiyans yaratmışlar. Eklemek istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andreoni

    7504 te evet sound bar var ama fark sadece o değil. Dedteklediği görüntü formatları the one diye geçen 7304 modelinde var. Ve 7304 te de sağlı sollu hoparlör koumuşlar. 2.1 ses sistemi gibi ambiyans yaratmışlar. Eklemek istedim.
    Merhaba,

    İki tv de guncel goruntu ve ses formatlarini (hdr, hdr10, hdr10+, dolby vision, dolby atmos) destekliyor. Burda bir fark oldugundan mi bahsettiniz? Yazinizda tam olarak anlayamadim kusura bakmayin. Benim gozden kacirdigim noktalar olabilir.

    Ses konusunda kiyaslama yapmam dogru olmaz ikisinin sesini de ciddi anlamda deneyimleme sansim olmadi. Evde harici dolby atmos sound bar kullaniyorum. Kendi tv min sesini bile dun sanirim ilk kez duydum :))

    Ses konusunda ne kadar basarili sistemlerde kullansak maalesef apartman kulturunde sesi kisarak tatsiz bir sekilde filmleri izlemeye mahkumuz buyuk cogunlugumuz :((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    Yani çok açamıyoruz. The one diye geçenlerde var diye biliyorum. O görüntüleri destekliyorsa neden o adı vermemişler acaba. Çünkü tanıtımı bu şekilde. The one. Herşey onda:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanmış olduğum 55PUS7504'de de yukarıda bahsedilen hdr, hdr10, hdr10+, dolby vision, dolby atmos'un hepsini destekliyor. Tek fark hoparlör yapılandırmasında. Açıkcası ben çok bir üstünlük göremedim(duyamadım).Diğer tüm özellikler aynı. Evet The One demelerinin sebebini anlayamadım.
    Bir de bu arada Aida64 veya Kodi ile yapılan ekran çözünürlüğü 1920*1080 gözüküyor. Bir başka forumda bir arkadaş bundan bahsetmiş. Bunu da anlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.