Şimdi Ara

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
21
Favori
69.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsnunal

TV'de Play-Fi deneyimleyen var mı? Özellikle surround ses oluşturmak için merak ediyorum. Sıradan bluetooth hoparlörler iş görür mü? yoksa buna özel hoparlörler mi olmalı?

Bunu ben de merak ediyorum doğrusu.

Simdilik bulunmayan şu hoparlörler var. Üstelik üzerlerinde ambilight da var. Ama TYürkiye'ye gelir mi? Gelirse ne kadar olur kestiremiyorum. Ucuz olsaydı ambilightlı surround fena olmazdı.

Hue ile birleştirince sistem inanılmaz oluyor. Bütün oda/salon filmin ambiyansına giriyor. Bana kalırsa 3D TV çıktığından beri en büyük buluş ambilight. Ama bütçe işi tabii. Arkadaşımızın gönderdiği starter kit normal duy ampul için ideal. İçinde Hue Bridge çıkıyor. Hue aydınlatma için 1 adet bridge şart. Ondan sonrasını bütçe elverdikçe ambul/spot/play/go/Led şerit ne isterseniz alabilirsiniz ve genişletebilirsiniz.

Hue alacaklara tek uyarım şu olur. Üzerinde Bluetooth amblemi olmayan setleri almayın. Version 1 ürünler. Hem renk sayısı az hem bluetooth yok (Wifi olmadan direkt erişim) hem de yazılım güncellemesi almıyorlar artık.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Kimsenin günahını almak istemem ama o TV'nin açılmamış kutusunda kırılması neredeyse imkansız. 3. katta camdan atılmadıysa tabii. Bende servis (LG TV'yi kuran servis te öyle yapmıştı) TV'yi sehpaya, koltuğa falan koymadı. TV'nin kutusunun üst kapaklarını açıp tabla gibi üzerine yatırdılar. Bir T şekli oluştu. Hem LG hem de bu TV kurulurken kalp krizi geçiriyordum. Kırılmaz mı düşüp diye sordum. Hayır. Asıl böyle kurulması gerekiyor dediler. Sonra Philip 9435 için bulduğum servis kılavuzunda da aynen öyle yazılığını gördüm.

Bunun yapılış sebebi şu. Ekranın esnemesini engellemek. Özellikle OLED ekranlar çok ince olduğu için TV'yi çıkartırken iki kişiden biri biraz fazla kaldırsa çıt deyip kırılıyorlarmış. Bu nedenle Koltuk, masa vs değil kendiş kutusunun üzerine mümkün olan en az temasla yatırılıyormuş. Kutu tasarımları da ona göre yapılıyormuş.

Umarım çözülür kolaylıkla

• Tv geldi bugün, uzun uzun yazacak kadar sıkıntı yaşadım ama burda yazmak uygun değil, netice itibariyle 8 veya daha fazla ölü piksel tespiti ile tv kurulum yapılmadan gitti, yenisi servis raporu ardından gelecek. Benim şansım böyle zaten, belkide çekiyorum bilmiyorum. Kısmet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkür ederim,kutusunda bir sıkıntı yoktu cihazın fakat sol alt köşesinde ekranda inanılmaz bir darbe vardı, ben dediğiniz gibi kesinlikle kaldırılıp fırlatılmış gibi bir izlenime kapıldım.Kuruluma başladıklarında ekranı kanepenin üstüne koydular soundbar'ı düşürdüler servistende çok hoşlaşmadım açıkçası.

Geçmiş olsun kardeşim,diyorlarya beyaz eşya elektronik kısmet işi valla bu lafa inanılmaz katılıyorum.Galiba o da bizde yok:(

Orijinalden alıntı: Tsport200

Geçmiş olsun kardeşim,diyorlarya beyaz eşya elektronik kısmet işi valla bu lafa inanılmaz katılıyorum.Galiba o da bizde yok:(

Ben pimpirikliyim, fazla dikkat ediyorum herşeye, öyle olunca da ister istemez hata buluyorum biraz da şanssızım ama. O pikseller ben incelemesem farkedilecek şeyler değil ama neden olsun az para vermiyoruz, en az 10 yıl kullanacağım bir ürün bu. Neyse yenisi sorunsuz gelir umarım. Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Tsport200

Teşekkür ederim,kutusunda bir sıkıntı yoktu cihazın fakat sol alt köşesinde ekranda inanılmaz bir darbe vardı, ben dediğiniz gibi kesinlikle kaldırılıp fırlatılmış gibi bir izlenime kapıldım.Kuruluma başladıklarında ekranı kanepenin üstüne koydular soundbar'ı düşürdüler servistende çok hoşlaşmadım açıkçası.

Çok garip. Eğer kutunun aynı köşesinde ezik vs yoksa ama tvde varsa o tv ya paketleme aşamasında ya da sonradan açılıp düştükten sonra paketlenmiş olmalı. Yoksa kutuyla düşse o da aynı yerden darbe alırdı. :(

Ekranı sorunlu olan arkadaşımızın ve sizin TV’nin aynı dönemde Mediamarkt’tan almış olması akıllara ciddi soru işareti getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 16 Ocak 2021; 12:30:10 >

40W olan Philips W6205/10 modeli bile 200 Euro. TR'de resmi olarak yerel fiyatlama ile satmaya bile kalksa Philips en az 2000TL isteyecektir. Güzel bir cihaz, Ambilight var. Ama gerçekten fiyatı yüksekmiş. Dahili BW Soundbarı genişletecek uyumlu alternatif bir surround hoparlör bulursak çok iyi olacak. Mevcut hali bile bence çok başarılı ama bir de fizikzel olarak surround ekleyebilirsek çok dha keyif verir.

• Herkese merhaba. Ben de alien2000a ‘nın yazısının tamamını okuyup 65PUS9435 almaya karar verdim ve dün MediaMarkt internet sitesinden satın aldım. Öncelikle kendisine çok teşekkür ediyorum çok güzel ayrıntılı bir incelemeydi karar vermeme çok yardımcı oldu 58PUS8505 ile arasında kalmıştım. Son yorumları okuyunca biraz moralim bozulmadı değil açıkçası. Umarım MediaMarkt iade olan cihazları “yerse” mantığı ile tekrar başka müşterilere göndermiyordur. Kuruluma gelecek olan arkadaşlardan ne gibi testler istemeliyim? Teşhir ürün veya dikkat etmezsem göremeyeceğim kusurlar olmasından korkuyorum, az para değil. İlk defa televizyon alıyorum daha öncesinde projeksiyon kullanıyordum sabahları evde olmadığım için sorun yaşamıyordum ama son sokağa çıkma yasaklarından beri sabahları ekranı görememek canıma tak etti ve televizyona yöneldim.
  • alien2000a A kullanıcısına yanıt

Başkan sen nerden almıştın TV yi ? bende media marktan almayı düşünüyordum ama bu sorunlu ürünler ordan alındığını okuyunca bilemedim...

Orijinalden alıntı: zabuzaretta

Herkese merhaba. Ben de alien2000a ‘nın yazısının tamamını okuyup 65PUS9435 almaya karar verdim ve dün MediaMarkt internet sitesinden satın aldım. Öncelikle kendisine çok teşekkür ediyorum çok güzel ayrıntılı bir incelemeydi karar vermeme çok yardımcı oldu 58PUS8505 ile arasında kalmıştım. Son yorumları okuyunca biraz moralim bozulmadı değil açıkçası. Umarım MediaMarkt iade olan cihazları “yerse” mantığı ile tekrar başka müşterilere göndermiyordur. Kuruluma gelecek olan arkadaşlardan ne gibi testler istemeliyim? Teşhir ürün veya dikkat etmezsem göremeyeceğim kusurlar olmasından korkuyorum, az para değil. İlk defa televizyon alıyorum daha öncesinde projeksiyon kullanıyordum sabahları evde olmadığım için sorun yaşamıyordum ama son sokağa çıkma yasaklarından beri sabahları ekranı görememek canıma tak etti ve televizyona yöneldim.

Öncelikle hayırlı olsun yeni televizyonunuz. Mediamarkt cihazı evinize yolladığında teslim tutanağını imzalamadan zaten soruyorlar, kontrol edin, kırık, delik, göçük vr mı kutuda diye. Dört yanını kontrol edin ama beşinci olarak taban kısmına da bakın. Düşürüldüyse yere basan kısmı ezik olabilir.

Sonra kutunun açılmıl olup olmadığını kontrol edin. Kutu bantlı geliyor bir güvenlik şeridi vs yok ama sökülmüş yeniden bantlanmış kolide mutlaka bir takım belirtiler kalmıştır.

Servis montajı yaptıktan sonra ilk bakacağınız şey panelin 4 kenarından ekranın içine doğru beyaz ışık sızması olup olmadığı. Bu modelde pek yaşayan yok. 8505 serisinde çok var maalesef.

Sonra tüm ayarlar yapıldıktan sonra ölü piksel testi yapmak istediğinizi belirtin. Servis pek hevesli davranmayacaktır bu konuda. Aceleleri olduğunu söyleyecektir. Zira ölü oiksel yasal boşluklardan ötürü garantiye girebiliyor da girmeyebiliyor da. PArtir dostumuzun başına geldiği gibi 8 ve daha üstte ölü piksel çıktığı için iade hakkı oldu. 2-3 çıkarsa en kötüsü. Tamamen servisin insafına kalınıyor.

Piksel testi için youtube'da birçok video var. Ama servis gene youtube üzerinden test yapmayı kabul etmeyebilir. Bu videoları bir harddisk/usb flash diske kopyalayıp USB yi de test etmiş olayım diyerek oradan hemen piksel testine geçmenizi öneriririm. Elimdeki piksel testi videolarını bir paylaşım sitesine yükleyip linkleri ana konuya ekleyeceğim bugün. Ama zamanla linkler ölebilir.

Son olarak eğer servis yaparsa servis menüsünden kullanım süresine baktırın. Bu sayede Demo ya da daha önce kurulmuş olup olmadığı da anlaşılır. Bunu siz de yapabilirsiniz ama servis menüsünü bildiğinizden bahsederseniz garanti dışı kalma fırçasını da yemiş olursunuz muhtemelen :)

Bol şanslar. Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BooZeR_54

Başkan sen nerden almıştın TV yi ? bende media marktan almayı düşünüyordum ama bu sorunlu ürünler ordan alındığını okuyunca bilemedim...

Dostum çok şaşırtıcı ama ben de mediamarkttan almıştım. Ama dediğim gibi ürünlerin gümrüğe girip depoya gelişine kadar her gün takipteydim. İlk çıktığında aldım belki de şansım ondandı. Partir arkadaşımızın iadeye giden cihazı için yaptırdığı stok kontrolünde sadece Mersin'de 1 kapalı kutu olduğu onu göndereceklerini söylemişler. İlk geldiğinde 300+ stok vardı. Sattılar mı hepsini anlayamadım.

Hocam ben de Mediamarkt'tan aldım. Ankara'dayım ama TV kargo ile İstanbul'dan gönderildi. Kuruluma gelen görevliler bu TV'nin çok sattığını ve fazla kalmadığını söylemişti. Sorun var mı diye sorduğumda şimdiye kadar kurulumlarda çok nadir soruna denk gelindiğini vurguladılar. Ama konudaki bazı arkadaşlar şansızlık yaşamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Ocak 2021; 17:4:27 >
    Detaylı cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim A’dan Z’ye ne yapmam gerektiğini biliyorum artık sayenizde.☺️ Kutuların güvenlik şeritli gelmemesi çok saçma geldi bana sonuçta o şerit sadece kullanıcıyı değil firmaları da koruyor aslında bu kadar zor olmamalıydı.

Işık sızması umarım olmaz bildiğim kadarıyla garantiye girmiyor bunlar normal deyip geçiyormuş servis. 8505’ten vazgeçmeme sebep olan en büyük nedenlerden biri buydu. Maalesef Türkiye’de ve Avrupada kalite kontrol aynı değil anlaşılan.

Yükleyeceğiniz videoları indirip usb ile testini yapacağım dediğiniz gibi. Buna hayır diyeceklerini sanmıyorum 5 dakikaları bu kadar değerli değildir diye umuyorum... Umarım çıkmaz ölü piksel ama olur da çıkarsa ve sorun çıkarırlarsa hakkımı sonuna kadar aramayı düşünüyorum.

Kedigillerden bir evladım var o projeksiyonun yansıtıldığı duvara atlamayı pek seviyor. Televizyonu almadan ekran koruyucu pleksi aldım ve devrilmesini engellemek için arkadan tv ünitesine veya duvara bağlayabileceğim güvenlik kayışı da... Ne olur ne olmaz. 😄 Bir de APC’nin 8’li gerilim korumalı priz çoklayıcısından aldım 2700 küsür joule koruması var diyordu. Aslında 8’lisine ihtiyacım yok fakat ben TV ile birlikte KRK Rokit 6 monitörlerimi de kullanmak istiyorum o yüzden yüksek joule değerli bir şey almam gerekiyormuş hissine kapıldım.

Lafı açılmışken kulaklık girişinden veya TV de varsa RCA girişinden bu monitörleri bağlasam, hem B&W hem kendi monitörlerimden senkronize ses alabilir miyim sizce?

Bir sorum da bu pleksi ile alakalı. Ekranlar LED ile aydınlatılıyor sonucunda ekran da ısınıyor peki bu pleksi ekranın soğumasında negatif etki yaratır mı yani ekranda sorunlara sebep olur mu acaba?

• zabuzaretta kullanıcısına yanıt

Kulaklık girişinden stereo jack ile çıkış alıp diğer sisteme verirseniz %90 senkronize olacağını düşünüyorum. Kablolu bağlantılarda gecikme olması nadirdir. Biri kablolu diğeri bluetooth, optik vs olursa o zaman senkron problemleri yaşanabiliyor. Bunun için de TV menüsünde bir audio sync opsiyonu vardı. Oradan değeri değiştirerek çözüm arayabilirsiniz.

Pleksi ile ilgili pek bir bilgim yok ama çok iyi yapmışsınız koruma açısından. Duvara sabitleme de iyi fikir.

Pleksinin soğumaya pek bir negatif etkisi olacağını çok düşünmüyorum. Ekran zaten öyle aman aman ısınmıyor. Daha önce kullandığım plazmalar ve hatta LG Nanocell tam tersi baya ısınıyordu.

Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.