Şimdi Ara

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
21
Favori
69.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam yukarda onu anlattım zaten yani gelen kaynak 50hz de olsa farkediyor misal digitürkten yada dahili uydudan maç izliyorsunuz yayın diyelim 50hz o topun gidişi yada tenis maçında topun gidişi 50hz tv ile 100hz tv de bir değil..50hz tv ile 100hz tv nin taramaları farklı gelen yayın 50hz olsada onu aynı şekilde göstermiyorlar..

hocam kızmayın ama bu hz olayının sizin düşündüğünüz ile hiç alakası yok siz sanıyorsunuzki film yada uydu ne ise 24-50fps ben 100hz tv yi ne yapayım gelen yayın belli sonuçta diyorsunuz ama durum hiç düşündüğünüz gibi değil bahsettiğim tarama yapay kare vs gibi birçok etken var biraz araştırırsanız düşündüğünüz gibi olmadığını göreceksiniz

Öncelikle faydalı bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler,hem sizin bütün paylaşımlarınızı hem de konuda ki bütün mesajları okudum.14 yıldır buradayım burada tv teknolojiler konusunda uzman sayılabilecek bir çok üyenin mesajlarını okudum okumaya da devam ediyorum.Sizin görüşünüze de saygı duymakla beraber yazdıklarımın arkasındayım evime gelen benim gibi teknoloji düşkünü arkadaşlarım özellikle futbol maçlarında bariz fark olduğunu kabul ettiler ama bu ne kadar önemli kişiden kişiye değişir.

https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam detaylıca anlatmamış kendi fikirlerini yazmış :) şimdi herkesin gözü var allaha şükür kendi görebiliyor siz kendiniz şu iki fotoya baktığınızda bir fark görmüyormusunuz?

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler

• Partir kullanıcısına yanıt

https://www.rtings.com/tv/tests/motion/motion-blur-and-response-time

Response time is the amount of time it takes a TV’s panel to change from one color to another, and it’s a pretty big part of the blur we see on TVs. With a long response time, the pixels can’t quite keep up with moving objects, and so you can see a lengthy trail of blur following behind them. Above, you can compare a long response time (left) to a short response time (right), and you can see that the difference is a pretty big one.

Kod

Yığını:
    Yanıt süresi, bir TV panelinin bir renkten diğerine geçmesi için geçen süredir ve TV'lerde gördüğümüz bulanıklığın oldukça büyük bir kısmıdır. Uzun yanıt süresiyle, pikseller hareketli nesnelere tam olarak ayak uyduramaz ve bu nedenle, arkalarında uzun bir bulanıklık izi görebilirsiniz. Yukarıda, uzun yanıt süresini (solda) kısa yanıt süresiyle (sağda) karşılaştırabilir ve farkın oldukça büyük olduğunu görebilirsiniz.

• alien2000a A kullanıcısına yanıt

hocam sizin bahsettiğiniz durum ise bu

• Similarly, a TV with a 120Hz refresh rate will not have less blur than a 60Hz TV if the video’s frame rate is not also higher than 60Hz. With 60Hz video on a 120Hz TV, the video signal will still only be 60 fps, which means the frame time has not changed. The same applies to 24Hz and 30Hz on TVs with higher maximum frame rates.

Kod

Yığını:
    Benzer şekilde 120 Hz yenileme hızına sahip bir TV, videonun kare hızı da 60 Hz’den yüksek değilse 60 Hz TV’den daha az bulanıklığa sahip olmayacaktır. 120 Hz TV'de 60 Hz video ile video sinyali hala yalnızca 60 fps olacaktır, bu da kare süresinin değişmediği anlamına gelir. Aynı durum, daha yüksek maksimum kare hızına sahip TV'lerde 24 Hz ve 30 Hz için de geçerlidir.

While a 120Hz TV doesn't inherently produce better motion, it can provide a few advantages over standard 60Hz TVs. One of the most important advantages is the ability to play back content that is meant to be displayed at 24Hz. Most TVs, including 60Hz TVs, can simply adjust the refresh rate of their panel to fit the source, but some devices (such as Chromecast) can only output at 60Hz, regardless of the content being played. This can lead to issues since 24 is not a multiple of 60Hz. To display this sort of content, a technique known as a "3:2 pulldown" is used. Basically, the frames alternate between being repeated 3 times and 2 times. Not everybody notices this, but it causes some scenes, notably panning shots, to appear juddery. 120Hz TVs can avoid this entirely since they can just display each frame 5 times. Some 60Hz TVs can manage to do it, but if this is an important feature for you, you will probably have to get a 120Hz model. Learn more about judder and our related tests, and see a list of judder-free TVs.

Kod

Yığını:
    120Hz TV, doğası gereği daha iyi hareket üretmese de, standart 60Hz TV'lere göre birkaç avantaj sağlayabilir. En önemli avantajlardan biri, 24 Hz'de görüntülenmesi amaçlanan içeriği oynatma yeteneğidir. 60 Hz TV'ler dahil olmak üzere çoğu TV, panellerinin yenileme hızını kaynağa uyacak şekilde ayarlayabilir, ancak bazı cihazlar (Chromecast gibi) oynatılan içeriğe bakılmaksızın yalnızca 60 Hz'de çıkış yapabilir. Bu, 24, 60Hz'in katı olmadığı için sorunlara yol açabilir. Bu tür içeriği görüntülemek için "3: 2 açılan" olarak bilinen bir teknik kullanılır. Temel olarak, çerçeveler 3 kez ve 2 kez yinelenme arasında değişir. Bunu herkes fark etmez, ancak bazı sahnelerin, özellikle de pan çekimlerinin sarsıntılı görünmesine neden olur. 120Hz TV'ler, her kareyi 5 kez görüntüleyebildikleri için bunu tamamen önleyebilir. Bazı 60Hz TV'ler bunu başarabilir, ancak bu sizin için önemli bir özellikse, muhtemelen bir 120Hz modeli almanız gerekecektir. Titreme ve ilgili testlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin ve sarsıntısız TV'lerin listesine bakın.

• 100 hz panelin 50 hz panelden daha iyi bu konuda şüphe yok, ancak ayrıştığımız ya da benim anlayamadığım nokta gelen yayın 50 hz ise 100 hz ile 50 hz panelin aynı görüntüyü vereceği.

Ekli makalede aşağıdaki bilgi paylaşılmış.

But until 2017, it was impossible to transmit video with a frequency of more than 60 Hz to a TV. The standards used at that time stipulated the maximum recording frequency at 60 Hz.

https://en.tab-tv.com/?p=14466

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Partir -- 18 Ocak 2021; 22:33:13 >
  • A 60 fps video played on a 120Hz TV will look almost identical to the same content played on a 60Hz TV. In a case like this, the TV either adjusts itself to match the refresh rate of the source, which effectively turns it into a 60Hz TV, or it simply doubles every frame.

Kod

Yığını:
    120 Hz TV'de oynatılan 60 fps'lik bir video, 60 Hz TV'de oynatılan içeriğin neredeyse aynısı olacaktır. Böyle bir durumda, TV ya kendisini kaynağın yenileme hızına uyacak şekilde ayarlar, bu da onu etkili bir şekilde 60Hz TV'ye dönüştürür ya da her kareyi ikiye katlar.

bakın bu videoda örneği var ikiside aynı 100hz farkı nerede ortaya çıkıyor araya yapay kare ekleyip görüntüyü daha akıcı hale getirdiğinde o yüzden film dizi izliyorsanız bi anlamı yok dedim film ve diziler zaten bu şekilde izlenmez film yapımcılarıda önermiyor ama yarış maç vs gibi spor hızlı içeriklerde bu özellikle görüntüyü daha akıcı hale getirebilirsiniz

yine artı olarak tüm 50hz tv ler aynı tepki süresine sahip olmadığı için bu konuyu genelleyemeyiz örneğin alttaki tv lerin ikiside 50hz lg ve samsung ama tepki süreleri farklı gelen yayın aynı olsa bile bu iki tv o yayını farklı gösterecek anlatmaya çalıştığım nokta bu umarım anlatabilmişimdir...

• Partir kullanıcısına yanıt

hocam bakın yayın aynı olabilir ama bu tv lerin hepsi aynı performansa sahip değil o yüzden gelen yayın aynı olsa dahi bulanıklık aynı olmuyor son mesajımı okuyun örneklere bakın ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum

Konu uzar gider bence. Hepimiz internetten kaynak okuyabiliyoruz. Rtings'den gönderdiğiniz görüntülerin hangi kaynaktan verildiği belirtilse iyi olabilirdi. Maç ve tenis gibi konular ile ilgili de duruşum aynı. Zaten konu başlığı 50hz mi 100hz mi konusu da değil. Tartışma yerinin de burası olduğunu düşünmüyorum. Dileyen 1010hz alır, dileyen 50hz. Bu kimsenin konuyu daha iyi bildiğini göstermez. Sadece bazılarımız fiyat/performans değerlemesini kağıt üzerindeki bazı özelliklere tercih ediyoruz.

Porche'um var. Saatte 240 km hız yapıyor. Ama otobanda hız limiti 120. Wifi 6 özellikli tabletim var ama fiber router'ım wifi 6 özelllikli değil. Hz olayı da aynı bu mantıkta maalesef. Ama sizin düşüncelerinize de sonsuz saygım var ve değiştirmek için de bir çaba sarfetmeye niyetim yok.

Burada 9435i konuşmaya devam :)

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam bakın yayın aynı olabilir ama bu tv lerin hepsi aynı performansa sahip değil o yüzden gelen yayın aynı olsa dahi bulanıklık aynı olmuyor son mesajımı okuyun örneklere bakın ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum

Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim, hala anlayamadım ancak üzerine düşüneceğim, işlemcinin araya kare ekleyerek görüntüyü akıcı hale getirmesi işi değiştiriyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam bazı arkadaşlar sormuş sizde bi fark olmadığını söylemişsiniz ama bu doğru değil araştıran arkadaşlar yanlış bilgi edinmesin yada en azından bu konuyu araştırma gereği duysunlar diye yazmak istedim az paralar değil sonuçta bu tv ler :) zaten yeterince konuştuk bu konuyu dediğiniz gibi bundan sonrası araştıran arkadaşlara kalmış..

Haklısınız. Araştırmalarında fayda var. Duvarda asılı olmasaydı TV'yi üst kattaki LG SK8500 nanocell 100hz TV'nin yanına koyup aynı kaynaktan maç yayını koysaydım daha iyi bir demonstrasyon olabilirdi. Ama alacak arkadaşlar bence showroomlara bir USB Harddisk götürsünler. Ya da ilk konuda linkini verdiğim maç yayınını telefondan internet paylaşıp her iki TV'de de denesinler. Hangisinden memnun kalırlarsa onu alsınlar. Bence en sağlıklısı o olur dediğiniz gibi.PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler 

• Arkadaşlar 2011 philips 47PFL6877/12 kullanıcısıyım maşallah hala da kullanıyorum TV den de memlunum bu panel de 50 HZ Tv hala canavar şimdi aradan 9 yıl geçmiş ve yine philips alıcam bu TV de 50 HZ evet aradan geçen zamana karşılık enazından panel 100HZ olsun istiyor insan ama diğer özellikleri göz önünde bulundurunca bunun çokda önemli olmadığını düşünüyorum çünkü TV yi aktif olarak film ve dizi izlemek için kullanıcam PS yada Xbox a sahip değilim çok meraklıda değilim, sahip olduğum ve alacağım TV leri panel hızları aynı olsa bile görüntü açısından haraketli sahnelerde birbirinden farklı olacağını düşünüyorum,

Konunun özüne gelirsek bu TV yi alan arkadaşlar burda TV nin güzelliklerinden ve yaşadıkları problem veya olumsuzluklarından bahsederlerse diğer herkes için daha yararlı olacağını düşünüyorum, bu gün biri TV almaya kalktığında ve burayı okuyorsa eğer bilinçli olduğunu düşünüyorum ve 50 HZ panele sahip olduğunu da biliyordur diye düşünüyorum saygılar.

• Merhaba,

Ben de 2007 yılından beri 32PF9541 Philips'in çift ambilight teknolojili televizyonunu kullanıyorum. Çocukluğumda da ailemin Philips tüplü televizyonu vardı. Ben philips ile büyüdüm, çocuğum da öyle. Ambiligt özelliği anlatılmaz yaşanır hep söyleniyor ya. Ben hala televizyonumu ps da oynayarak(ps3) ve 50 hz olmasına rağmen bana rahatsızlık vermeden kullanıyorum ki bu konuda biraz hassasım. Belki de pixel plus özelliği yada farklı bir özelliğinden dolayı 50 hz olmasına rağmen 9000 serisi televizyonum eski bir teknoloji olmasına rağmen bana cevap verebiliyor. Şimdi 9435 radarıma takıldı ve artık yeni teknolojiye geçme vakti geldi diye düşünüyorum ve bir süredir fiyatını takip ederken bu foruma da rastladım. Paylaşımlarınız çok güzel, benim bildiğim kadarıyla 9435 60 hz bu arada yanlış mı biliyorum emin değilim ama kitapçığında o şekilde yazıyor diye hatırlıyorum. Birde 2007 yılında aldığım tv deki pixel plus teknolojisi beni tatmin ediyorsa, bu tv hayli hayli hayli eder diye düşünüyorum, tabi bu benim fikrim. 3'lü ambilight özelliği ve ileride almayı planladığım hue ışıkları ile çok güzel olacağını düşünüyorum. Bowers and wilkınsın için birşey demeye gerek yok zaten, bazıları ne gerek var bu fiyata bu tv'yi almayı diyor, hatta bunu mediamarkt'taki satış temsilcisi bile söyleyebiliyor çünkü farklı bakış açısıyla yaklaşıyor olaya. Ambilight teknolojisini evinde kullanmamış, deneyimlememiş, o da konuya hz'den ve diğer farklı konularda giriyor. Ancak Philips gibi bir teknoloji devi yapamazmıydı 100 hz, yoksa bilinçli bir hareket mi bu durum? Fiyat bir tık daha inerse hemen alacağım.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.