Şimdi Ara

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
21
Favori
69.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, 7 yıllık 47PFL7108K emektar televizyonumdan sonra bende pazartesi Mediamarkt dan 65pus9435 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Konuyu açan arkadaşa öncelikle teşekkür ederim bizleri bu konuda detaylı bilgilendirdiği için.

Bende elimden geldiğince sizlerle edindiğim tecrübeleri paylaşarak yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle ambilight anlatılmaz yaşanır diyerek konuya giriş yapayım.

TV de seyir keyfini evde böylesine muzaaam yapan başka bir buluş yok! Ortam tamamen bambaşka bir dünyaya bürünüyor. Film izlerken, oyun oynarken, müzik dinlerken o ortamın rengarenk ışıklarının resmen büyüsüne kapılıyorsunuz. Sırf bu ambilight bağımlılığım yüzünden 2,5 senedir hue başlangıç seti ve hue led şeritle kat be kat doruğa çıkarttım diyebilirim. Eve gelenler bildiğin hipnotize oluyor.

Ve artık 4K görüntü kalitesinden mahrum kalmamak istediğim için bütçemi aşarak aylardır buradan da yorumlarını okuyarak takip ettiğim modeli en nihayetinde aldım ve 4 gözle beklemeye başladım. Stokta olmadığı için 2 hafta kadar teslimatın süreceği söylendi ve mediamarkt dan tv yi alan arkadaşların yaşadığı olumsuz durumları okuyunca endişeye kapılmadan edemedim. Her nekadar teknoloji şans işide olsa böylesine pahalı bir cihaz için kurulum yapalırken gerekli donanım ve yeterliliği sahip servise denk gelmekde başlı başına oda ayrı şans işi.

Buradan ambilight ilgili kendi çektiğim bir kaç resim ve video paylaşacağım. Yeni Tv de kurulduktan sonra bende detaylı olarak buradan bilgi aktaramını sağlamaya çalışacağım.

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrburock06 -- 17 Ocak 2021; 0:4:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mrburock06 M kullanıcısına yanıt

Maaşallah çok güzel görünüyor,ben de 10 yıldır iki tane Philips tv kullanıyorum Dediğiniz gibi Ambılıght anlatılmaz yaşanır hele ki bu uyumlu ampuller ile harika bir seyir zevki veriyor bende yakında 4k'ya geçeceğim bir ara 100hz istediğim için Sony tv baktım ama Ambılıght sız yapamayacağımı anladım yeni tv gelince videolarınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Partir -- 17 Ocak 2021; 12:40:52 >

Hayırlı olsun TV’niz. Göndrdiğiniz fotoğraf ve videolar muhteşem. Setupınız mükemmel olmuş gerçekten de. Yeni TV gelince onunla da çekebilirseniz ana konudaki fotoğraf vr görselleri sizi refere ederek değiştirebilirim uygun görürseniz. Benim çekimlerim çok başarılı değildi çünkü.

Hep bunu anlatmaya çalıştım. 100hz/120p ve HDMI 2.1 sadece Pc ve yeni nesil konsollarda sayılı oyunda gerçek anlamda fark yaratır. Şu an tv, netflix usb ne oynatsak zaten 50/60hz 24p.

Olursa hayır demeyiz tabii ama sırf bunlar içün ne ambilighttan vazgeçerim ne de ekstra para vermip başka marka/model alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 17 Ocak 2021; 22:5:55 >

Evet çokta gerekli değil gibi ama öyle değil aslında şöyle ki, ekran tazelemesi 50 hz ve 100hz tv'ler de bana göre dikkatli bakılırsa fark var hele ki futbol tenis gibi spor karşılaşmalarında belli oluyor,benim televizyonum 2013 model 200hz bir televizyon kardeşimde 50 hz lg var onda maç izlerken topun gidişi ile benim tv de topun gidişinde fark var çoğu insan dikkat etmez belki fakat 10.000 küsur verdiğin 9 serisi bir tv'de 100hz olmalı bence kaliteyi çok düşürdüler 8-10 yıl önce 7-8 serileri bile 100-200hz üretiliyordu ve bu kadar sorun çıkmıyordu televizyonlarda.

Orijinalden alıntı: ergin967

Evet çokta gerekli değil gibi ama öyle değil aslında şöyle ki, ekran tazelemesi 50 hz ve 100hz tv'ler de bana göre dikkatli bakılırsa fark var hele ki futbol tenis gibi spor karşılaşmalarında belli oluyor,benim televizyonum 2013 model 200hz bir televizyon kardeşimde 50 hz lg var onda maç izlerken topun gidişi ile benim tv de topun gidişinde fark var çoğu insan dikkat etmez belki fakat 10.000 küsur verdiğin 9 serisi bir tv'de 100hz olmalı bence kaliteyi çok düşürdüler 8-10 yıl önce 7-8 serileri bile 100-200hz üretiliyordu ve bu kadar sorun çıkmıyordu televizyonlarda.

Haklısınız diyeceğim ama gelen yayın 100 hz olmadığı sürece o top 50 hz gelecek her iki tv ye de, ama yan yana koyup bakınca fark var diyorsunuz, bilemedim. Bu 50 km hız sınırı olan yolda Tofaş ve Porsche ile gitmek gibi geliyor bana ama ben teorik bakıyorum, pratikte nasıl bir fark var bilmiyorum.

• Merhaba. Televizyonun dahili soundbarına, dışarıdan bağlantı yapmak mümkün mü?

Yani televizyon tamamen kapalıyken, telefondan bağlanıp, spotify gibi bir uygulamadan şarkı dinleyebilir miyiz?

Ya da, televizyon açıkken, enerji tasarrufu için sadece ekranı kapatıp bu işlemi yapabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayuc2 -- 18 Ocak 2021; 11:55:17 >

Servis hizmeti nasil memnunmusunuz , phlipis servisleri cok kotu deniyor satis sonrasi ?

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • Öncelikle kullanan arkadaşlara hayırlı olsun. Merak ettiğim bir konu var acaba Dolby atmos filmleri USB üzerinden oynatıyormu yoksa sadece dijital yayın üzerinde mi oynatıyor deneme yapan oldumu acaba
  • Herkese merhaba. Televizyonu bugün teslim ettiler fakat teslimatı yapan nakliyeci arkadaşlardan hiç memnun kalmadım. Televizyonu kamyondan “Abi ucundan tutar mısın indirelim?” sorusu eşliğinde şaşkınlık içinde indirdik. Diğer arkadaş direksiyon başında ne yapıyordu hiçbir fikrim yok. 🤦🏻‍♂️ Neyse kazasız belasız teslim edildi. Yalnız kutunun üstündeki plastik parçalardan biri kırılmış içinde duruyor ve üzerinde sanki olması gereken bir evrak gibi bir şey yok yani yırtıp alınmış. (Kutunun sol üst köşesindeki Philips yazısının üstünde) Aklıma değişik sorular gelmiyor değil, umarım düşündüğüm gibi değildir. Servis geldiğinde bunların normal olup olmadığını soracağım. Normal değilse aynen iade edeceğim.

• ergin967 kullanıcısına yanıt

İlk konuya eklediğim futbol videosuna bakma şansınız oldu mu? Bana göre hiçbir sorun yok ve 100hz LG TV ile aynı.

Güzel bir soru. Bunu bir çalışayım ben de :)

hocam 100hz bir tv ile 50hz bir tv nin blur konusunda aynı olma şansı yok..ayrıca kaynak 50hz olsada bişey farketmez aradaki fark aynı olur yani 50hz yayın geliypr 100hz bir işe yaramaz diye bi durum düşünmeyin..

şu iki fotoda bi fark yok diyorsanız diyecek bişey yok tabi :)

• arkadaşlar ağırlık fim dizi için kullanacaksanız 50hz olabilir ama spor yayınları yarış konsol oyun vs kullanacaksanız 2021 yılında 50hz tv alınmaz objelerde topun etrafında kuyruk gibi bi bulanıklık görürsünüz ha dikkatli değilsinizdir görmezsiniz o ayrı konu ama bu işlerden anlayacak hatasız görüntü arayan adam bu farkları görecektir..

Çok enterasandır. 8505 grubunda servisler yerden yere vurulmuştu. Bu benim gözümü çok korkutmuştu. Ben Antalya'da yaşıyorum. Bir Cumartesi gelmişti TV en yakın servise bizzat gidip resmen yalvardım. Bugün gelseniz diye. En erken Pazartesi dediler. Mutsuz döndüm eve. 2 saat sonra servis aradı geliyoruz diye. Çok sevindim. Gelen kişi üzerinde star wars thsirtüyle sizden benden farksız çok bilgili ve beyefendi bir arkadaştı. Bu modeli ilk kez kuracakları için önceden merkezin dökümanlarını indirip araştırdıklarını söylediklerinde gözlerimden yaş gelecekti.

O sırada telefon çalıp "Philips Servisinden arıyoruz kuruluma bugün geleceğiz" dediklerinde şaşkınlık içinde kaldım. Ekip burda kuruluyor zaten dedim. Meğer gelenler benim gittiğim servis değilmiş. Telefonda arayanlar onlardı. Gelenler Antalya merkez servisten Mediamarkt tarafından yönlendirilmişler.

Belki şans ama ben ilk Philips deneyimimden çok mutlu kaldım.

• Erdem038 kullanıcısına yanıt

Teorik olarak gösteremeyeceğini düşünüyorum. ATMOS çok yüksek bant genişliği isteyen bir protokol. Sadece HDMI 2.1 bunun hızına yetişebilir. USB 3.0 portu bu hıza aynı zamanda 4K görüntü de vereceğini düşünürsek yetişemez diye düşünüyorum. Gene de bir Atmos içerik indirip deneyeceğim.

Süpheli görünüyor gerçekten de. Mediamarkt'ta cihaz yok sanırım artık. İadeleri gönderiyorlar sanki. Umarım yanılıyorumdur. Servis birşey yok derse de açılınca hiç ellenmemiş bir TV ile yeniden kutulanmış TV kendini belkli eder dikkatli inceleyin. Bir de servis menüsünden kullanım saatine baktırın. (Bilmiyorlarsa ana konuda var tuş kombinasyonu).

Bol şanlsar. Bize de haber verin lütfen gelişmeleri.

Yanlış anlamayın asla 50hz 100hz'den daha iyidir demiyoırum. :u anda dünyada 100hz yayın verebilecek 3 cihaz var. PS5, XBox X ve PC de Nvidia 3080 kartlı bir cihaz. Bunlarda da 100/120hz sadec e internette adı verilen bir avuç oyunda var diğerleri hep 50/60hz. Digitürk, Netflix, Uydu, USB hepsi 50hz 24p. Bu kaynaklarda da 50/60hz ile 100/120hz ya da yazılımla polaritesi yükseltilen 200/240hz panellerde hiçbir fark görmeyeceğimiz konusundaki ısrarımı sürdürüyorum. :)

Olsaydı tabii tercih ederdik. Belki 2021 yılında çıkartırlar ama adamlar haklı. 100hz yayının uydu/netflix gibi mecralara gelmesi yıllar alacak. o zamana kadar bu TV'ler hayatta kalabilecek mi şüpheli. Bir de hollywood filmlerinin hala 24p çekildiğini düşünürsek Söylediğim 3 cihaz ile kullanacak kişiler dışında şu an için benim gibi sıradan film/maç kullanıcıları için büyük bir eksik teşkil etmiyor. Bunu aynı zamanda 100hz LG Nanocell kullanıcısı olarak özellikle maç yayınlarını da içeren karşılaştırmaları da yaparak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 18 Ocak 2021; 21:27:2 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.