Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coucan

ARKADAŞLAR MERAHBALAR BENDE PHİLİPS7433 TEN BUGUN ALDIM AKŞAMA GELECEK:)SİZDEN MERAK ETTİĞİM KONU SD YAYIN ESNASINDA HANGİ KİŞİSEL AYARALR YAPMAKTASINIZ... ONU YAZAR MISINIOZ?

Benim 9703 ile en iyi bulduğum ayarlar aşağıdaki gibi.

Kontrast: 86
    Parlaklık: 51
    Renk: 67
    Netlik:2 ( 2 den yukarı çıktığında objelerin etrafında "halo effect" oluşabiliyor.
    Parazit Azaltma: kapalı
    Renk Tonu:Normal
    Perfect Pixel Hd: buradaki herşey kapalı
    Active control: kapalı
    Light sensor: kapalı
    Görüntü Formatı: Auto / Auto Fill

Burada sinyal kalitenize göre Parazit Azaltma minimum veya orta yapılabilir, ben hem digiturk hem de uydu ile izlerken kapalı olarak kullanıyorum, gelen goruntu zaten temiz. Bunun goruntuyu "soft" yapma etkisi var, eğer size fayda sağlamıyorsa kapalı tutun.
    Aslında genel prensip olarak TV nin yaptığı bu tür işlemlerin hepsi bir şeyler verirken bir yandan da yan etki olarak dezavantajlar getirebiliyor. Genel olarak bu tür seçenekleri açtığınızda fark edilir bir katkı, iyileşme göremiyorsanız kapalı tutun.

HD Natural Motion açık iken maç izlerseniz arada bir top hareketinde duraklama, kesik kesik ilerleme vs. görülüyor, çok nadiren de olsa var. Diğer zamanlarda da "soap opera" etkisi yapıyor bence, ben pek sevmedim, kapalı tutuyorum. Bunlar biraz da kişisel tercihler.
    Panel hızı zaten iyi olduğu için kapalı iken hiç sorun yaşamıyorum 9703 de, maçlar falan çok problemsiz izleniyor. 7 serisi içinde deneyip görün bence.
    Dediğim gibi benim felsefem "ne kadar az işlem o kadar doğal görüntü".
    Zaten panelin kalitesi bu tür yazılım ile yapılan işlemleri yapmadan görüntüyü ne kadar akıcı ve kaliteli verebildiği değil mi?

• teşekkürler size..başka arkadaşlar varsa onlarda yazarlars bence birbirimize çok faydalı oluruz..sonuçta bir yerde bir kombinasyon olayı...
  • selam 74x3 de vga girisi ile laptop/pc baglanamiyormu ve dvi giris de mi yok?
    benim laptopda sadece vga var ve dvi donusturucu,bazi yerlerde sadece dvi-hdmi donusturucu denmis karisti biraz dvi veya hdmi donusturucu mu yoksa dvi-to-hdmi donusturucumu
    tesekkurler

edit:dvi giris yokmus vga calismiyormu gercekten ve neden calismiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 23 Şubat 2009; 17:05:41 >
  • quote:

ARKADAŞLAR MERAHBALAR BENDE PHİLİPS7433 TEN BUGUN ALDIM AKŞAMA GELECEK:)SİZDEN MERAK ETTİĞİM KONU SD YAYIN ESNASINDA HANGİ KİŞİSEL AYARALR YAPMAKTASINIZ... ONU YAZAR MISINIOZ?

hayırlı olsun arkadaşım, güle güle kullanın, sizden de yorumlarınızı ve sd yayın performansı ile ilgili 1-2 resim bekliyoruz.
  • aslına bakarsan sd yayın performansı bana ne cok iyi ne de cok kötü...bazı kanlarda performansı gayet iyi fakat bazı kanallar yayın kalitesinden dolayı kötüü...ps3 performansı ise çok iyi açıkçası ..sonuçta bu tarz cihazları hd kullnamak lazım..hd reciver için biraz erken olduğunu düşünüyorum..hala bence pahalılar..d-smart oldun digitürk olsun here ikiside biraz uydu alıcıları ucuzlatmalılar diye düşünüyorum...kanal sayısı da az.:) tv nin sesine gelince sesi şu ana kadar duydugum lcd tvlerden çok iyi...

benim merak ettiğim kimse ethernet bağlantısı üzerinde hiç film vey avideo izlediniz mi (hd video)?
  • aynı zamanda sorun şurda sd yayında 4-5 metrelik mesafe sart ama full hd yayında ise 1-2 metere arası bile gözleri yormuyor..kullanım amacınız daha dogrusu hd uydu alıcısıyla kullanıp kullanmayacagınızı belirlemeniz lazım tv alırken..evde ps3 te 2 metreden oynamak zorunda kalıyorum sd yayında 4-5 metre açılıyorum eger daha yakın olursam görüntü kalitesinde düşüş yaşıyorsunuz..sd yayın kalitesini yorumlarken mesafe izleme mesafesi çok önemli...:)
  • sayın coucan,

ps3 ile kullanırken lag sorunu yaşadınız mı? ps3 bağlı çekilmiş 1-2 resim yayınlayabilirmisiniz?
  • ps3 te lag problemi yaşamadım sadece ps3 te 100 herz olayını forumdaki uyarılarla kapatmıştım..o yüzden sorun yok... resim göndermeyi pek beeremem..bu konuda beni maruz görün lütfen....

ayrıca bu 100 herz olayını sürekli değiştirmeye gerek yok.baglantı kısmında ps3e geçince o ayarlar korunuyor..uydu alıcısına geçince kendi ayarları korunuyorr..bu yüzden bir kere her baglantı için ayrı ayar yapınca bundan sonra 100 herz i acıp kapamaya gerek kalmıyor geçişlerde:)))
  • Merhabalar,

Öncelikle uzun araştırmalar sonucu karar kıldığım 42PFL7433 modelini son zamanlarda forumlarda da araştırmam üzerine Sn.Berrengerin ifadeleriylede perçinleştirerek alma kararı aldım.

Teknosadan bu cihazı aldım ve dün bağlantıları yapıldı.

Cihazla ilgili yorumlardan önce şunu söylemeliyimki Teknosada tanıtım amaçlı kullanılan ve Shakira Bluerayi oynatılan videolarda karşılaştırma yaptığımda bu modelin kesinlikle diğerlerine göre dah aakıcı,doğal,kaliteli olduğu aşikar.

Lcd tv almayı düşünen ve karar veremeyen arkadaşlar için Tv ile ilgili yorumlara geçeyim.

Ben cihazı kurdurdum öncelikle cihazın dış görünümü oldukça iyi.Kenarlarındaki şeffaf köşeler oldukça zarif.

Cihaz açıldığında Türkçe menüsü kullanımda kolaylık sağlıyor.

Dolby Surround ses özelliği var (bu kendini çok hissettiriyor)

ben cihaza Hd next receiver bağladım.Görüntü kalitesi uydudayken iyiydi.

Dvd bağladım o da güzel.Playstation bağladım o da güzel.

Buraya kadar herşey normaldi.Daha sonra aletin özelliklerini kurcaladım .

Philips Natural motion 3D özelliğini açtığınızda ve 100 Hz özellikleriyle birlikte ne var ne yok tüm özelliklerini açtığınızda görüntü bir anda değişiyor.

Allahım bu cihaz nasıl bir alet diyorsunuz.Wanted DVD filmini izlerken bi anda sanki Tv beni oraya ışınladı.Renkler bu kadar mı canlı bu kadar mı akıcı olur ve Bir Lcd alıyorsanız mutlaka 3D özelliği taşıyan LCD alın.3D olunca sanki insanlar gerçekten karşınızdaymış havası veriyor örneğin Playstationda Motor Storm oynadım oyunu bırakmam zor oldu :)

Önemli Not :Motorstorm ve Pes 2008 oyunları denendi .42PFL7433 kesinlikle Lag(yavaşlama) sorunu yok.Pes 2008 de pas ve şutlarda topun peşinden iz bırakma gibi bir durum yok .Gayet akıcı ve güzel .Sonuçta bu Tv 3ms ve siz joystickten bir tuşa bastığınızda görüntü direk akıyor kesilme donma olmuyor.

Kısacası 2000-3000 ytl arası bir tv arıyorsanız bu Tv 10 numara.Kesinlikle bu Tv yi tavsiye ederim herkese.

LG,Sony,Toshiba,Panasonic v.s bunlarda çok iyi markalar fakat gidin teknosaya bu cihazı izleyin kendiniz karar verin nasıl da fark atıyor rakiplerine.

Cihazı aldım diye övüp övüp durmayacağım tabiki her cihazda olduğu gibi bunda da eksiler var.

Mesela Menü çok dar bir form içinde tutulmuş.

Kolay yoldan ayarlarınızı kayıt edeceğiniz bir kayıt -memo tuşu yok.

Cihazın yanında verilen türkçe kullanma kılavuzu çok sınırlı ve acele yazılmış gibi dandik bir defter yapraklarına basılmış havasında.Cihazın havasına girmeniz için ingilizce kataloğa bakıp kendinizi iyi hissetmeniz sağlanıyorsunuz.

Arkasında PC girişi Optik çıkışı olan muhteşem bir cihaz dediğim gibi bu fiyata alınabilecek en iyi TV.

Şimdilik bu kadar biraz daha inceliyeyim eksilerini ve artılarını yazmaya devam edeceğim.

Sn. Berrengere de bu konuyu açıp bizlere fikir sahibi olma fırsatını sağladığı için teşekkür ederim.

• Bu lcd'demaç görüntüleri nasıl?

berrenger'in Sony için dediği kuyruklu yıldız sorunu yoktur umarım.
  • Bu LCD'nin görüntü hızını test etmek için kayan altyazılı bir görüntüyü izlemenizi öneririm. Kesinlikle bulanma vs. olmuyor, çok net bir şekilde okunuyor.
  • selam dün futbol maçı izledim normal uydu alıcısı ile en ufak bir hale oluşumu olmadı....

deneyenlere bir soru sormak istiyorum...
    ethernet girişi olayını deneyen oldumu? denediyseniz nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız???
  • quote:

selam dün futbol maçı izledim normal uydu alıcısı ile en ufak bir hale oluşumu olmadı....

deneyenlere bir soru sormak istiyorum...
    ethernet girişi olayını deneyen oldumu? denediyseniz nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız???

ethernet girişine lan kablosuyla bağlantı yapılabiliyor burda manuel olarak internet ip tanımlama ekranı geliyor,fakat cihaz otomatik olarak kablo takıldığında neti tanıyor.şu an için sadece firmware(tv sürümü) güncelleme amaçlı kullanılıyor.fakat ben güncellenen firmwareleri inceledim .Hep karasal yayın hizmeti veren ülkelere yönelik yenilikler gelmiş yeni versiyonlarda.yükleme gereği duymadım.aslında en güncel versiyonla çalışsın tarzı Türk mantığım vardır ama açıkçası gerekli görmediğim için cihazada bişe olmasın diye yüklemedim.

Demek istediğim versiyon yüklemek istersen net bağlantısı bu konuda yardımcı oluyor onun dışında şu anda bir ağ paylaşımı tadında bir yenilik gelmedi Coucan.

Zaten versiyon yüklemenin en kolay yoluda bilgisayardan download edip usb ile yüklemekmiş duyduğum kadarıyla.

@Berrenger - hocam zaten altyazılarda titreme yada flulaşma olmuş olsaydı gider projeksiyon cihazı alırdık sana katılıyorum futbol maçları ve altyazılı filmlerde bu alete sonuna kadar güvenilir.

Benimde size bir sorum olacak Menü de Lightguide diye birşey var bunu açtığımda TV deki kumanda alıcısının yanındaki beyaz ışığın parlaklığı artıyor.

Bu yandaki şeffaf korumaların içinde led benzeri bişiler var acaba o şeffaf çerçeve ışık mı saçıyor nedir? yapan varmıdır ?Philips Lightguide nedir?

• senin dediğin özeliği denem fırsatım olmadı...acıkcası aksam eve gidince bir bakayım..(işteyim)

bu etherneti bagladım tanıttımonda sorun yok..ama laptoptakği goruntuleri klipleri filmleri oynatabilir miyiz bu lan baglantısıyla..laptop kablosuz modeme baglı ,tv de ethernetten bağlı deneme yapan var mı?:)
  • coucan,bende işteyim dün zaten z-5500 için hoparlör ayaklığı almıştım onlarla uğraşmaktan Tv ye pek bakamadım

Senin istediğin şey tam olarak kablolu yada kablosuz ağ bağlantısı ile Multimedia paylaşımı yapmak sanırım.

Dediğin şey olabiliyorsa zaten pc yi vga girişinden bağlamaya da gerek kalmamış oluyor ekrana.

ama şu anlık bu tarz bir teknoloji pek yok sanırım.

dediğin konuyu araştırıp yapmayı deneyeceğim .eğer olursa burda paylaşırım.

ama kendi düşüncem bu tarz bişey olmasada yeni çıkacak sürüm güncellemelerine belki koyarlar.
  • yanch z5500 ıcın ayaklıgı nerde buldunuz acaba?
  • general stalin orjinal z-5500 ayaklığı yurtdışından sipariş edilebiliyor fakat bri ayaklık için ülkemize göre oldukça pahalı.bende farklı alternatifler araştırdım ve real hipermarket ten vogel's marka hoparlör ayağı aldım.teknosada çifti 59 ytl iken realde 29 ytl.metalik gri oldukça şık ayakları ve metalik renk boruları var.speaker kabloları boruların içinden geçirerek kablo fazlalığı da gitmiş oluyor.yanlız speakerlar bildiğiniz üzere 2 ayaklı (2 delik) fakat ayaklıklar orjinal logitech ürünü olmadığı için 1 delikle tutturuyorsunuz.dolayısı ile hoparlör yatay konumda sabitleniyor ama oldukça zarif bir görüntüsü oluyor.(en azından ben dik olarak montaj yapamadım yan duruyor speakerlar).
  • Ethernet olayını 1-2 gün içinde iyice araştıracam.
    Firware'lerden birinde bağlanabilirlik ile ilgili bir düzenleme var. hani bağladığın cihazlara hdmi vs üzerinden daha hızlı yanıt veriyor.
    Lightguide sadece TV'nin sağ alt kısmındaki display ışığının kısılıp açılmasını sağlıyor. Ben, rahatsızlık vermesin diye hep en düşük seviyede kullanıyorum.
  • Merhaba, Ben de philips 7403 aldım, forumda başka bir yerde yaptığım yorum aşağıdadır.

Merhaba geçen hafta philips 42 7403 modelini bayiden aldım, bayi fiyatlarını mutlaka sorun, internette gördüğünüz fiyatlara çok yakın fiyata inebiliyorlar.
    Philips 7403 ile samsung 40a656 modelinden birisini almaya karar vermiştim. Medimarkt ta 7403 ile 40a756 aynı standda idi son kararımı orada verdim. philipsin doğal renklerinin olması, 2" daha büyük olması, 3ms tepkime süresi, usb den sadece resim mp3 değil bunun yanında mpeg video oynatabilmesi, ve en önemlisi ekranda herhangibir ışık yansımasının olmaması üstünlüklerinden dolayı philipsi tercih ettim. Samsungta tavandaki bant florasan ışıkları çok belirgin gözüküyordu. Ve yan yana izlediğim LCD 656 değil 756 idi yani bir üst versiyon.
    Tercihimden dolayı içim rahat ama mutlaka yan yana görün ve ondan sonra karar verin derim.

• Hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.