Şimdi Ara

Philips 42PFL7433 aldım. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
22.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vwag

darty kampanya yapmış sizce fiyat nasıl
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=18667&cat_id=9&CFID=10775188&CFTOKEN=67716128
    çok zamandır bekliyorum artık tv almanın zamanı geldi dediğimde de dolar yükseldi sizin yorumlarınız neler fiyat performans bakımından?

7403,7423,7433 aynı paneller 7433'te extradan Ethernet bağlantısıda yapılabiliyor,darty'nin fiyatı gayet iyi şu aralar bu fiyata başka bir yerde bu paneli bulamazsınız almaya niyetiniz varsa kaçırmayın derim.

• bu fiyata başka önerebileceğiniz Lcd var mı?
  • arkadaşlar ben philips pfl7433 e sahibim cokta begenerek izliyorum tv yi.fakat herkes en alt modeli ile olan ethernet baglantı farkını yazıyor ama nazıl kullanılacagı hakkında bir bilgi sahibi olan yok:)(bende dahil)..bunu deneyen var mıİ?açıkça kademe kademe anlatabilir mi? bence su ana kadar bu seri tv lerde tek konusulmayan konu bu?yardımlarınızı bekliyorum-z.ben işin içinden cıkmadım çünkü:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: coucan

arkadaşlar ben philips pfl7433 e sahibim cokta begenerek izliyorum tv yi.fakat herkes en alt modeli ile olan ethernet baglantı farkını yazıyor ama nazıl kullanılacagı hakkında bir bilgi sahibi olan yok:)(bende dahil)..bunu deneyen var mıİ?açıkça kademe kademe anlatabilir mi? bence su ana kadar bu seri tv lerde tek konusulmayan konu bu?yardımlarınızı bekliyorum-z.ben işin içinden cıkmadım çünkü:)

Arkadaşım TV'nin arkasına modemlerdeki port girişi gibi çapraz kablonun takılacağı bir yuva var mı?
    Sen önce onu söyle. Bence yok ta onun için.
    Bu bağlantı sadece 9xxx serilerinde var.
  • modemle ethernet üzerinden bağlanacak bir port var..bağlayınca tv ye bir ip numarasıda atanıyor..ama ondan sonrası ne işe yarar o muammmaa işte...
  • SD görüntünün full hd bir tv de kötü göstermesi kadar doğal birşey olamaz sanırım. aldığınız mağazalarda kıyaslayın diğer televisyonlar daha parlak görünebilir ancak birde hangisi daha doğal renk veriyor, daha akıcı diye göz atın ve birde böyle değerlendirin. 3000 TL altında alabileceğiniz en iyi ürünü zaten almışsınız, hayırlı olsun. başka markalara da kafanızı yormanıza hiç gerek yok emin olun.

quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Televizyonu dün aldım, objektif olacağım.
    Görüntü performansı beni tatmin etmedi. Çok karanlık bir görüntü veriyor. SD performansı çamur gibi.
    PS3 bağladım Uncharted oynayayım dedim görüntü rezil derecesinin altında, Görüntüler kesik kesik geliyor, belki 100 Hz'i kapatmak gerekli.
    Aynı durum Xbox360 da da geçerli. Tek beğendiğim yanı PC performansı oldu. HD film izlerken de fena değil.

Genel eksileri:

- Ekran parlaklığı yetersiz.
    - Siyah ekranda bulutlanma var.
    - Renkler cansız.
    - Oyun konsolu performansı kötü.

Genel artılar:
    - Sadece HD film ve PC performansı fena değil.

Bu televizyonu aldım şimdilik pişmanım.
    Belki ayarlarını iyice yapmak gerekiyor. Hassas ayarları da yaptıktan sonra tekrar yorum yapabilirim.

Şimdilik bu televizyonu almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    Bazıları aldıkları televizyonları yerlere göklere sığdıramıyor, objektif olmak lazım.

• bende de aynısı oldu:

Ethernet MAC adresi
    Ağ Modu
    IP adresi
    Ağ maskesi

karşında değerler oluştu sonra seçeneklerden Bilgisayarla bağlantıyı ayarladım

Ama bağlantınız yapılamıyor uyarısı geliyor.

Allah Allaaaah!!
  • phil ci arkadaşlar tekrar merhaba,

öncelikle yeni bir soruyla gelelim.

şimdi 500 gb taşınabilir harddiski bağladım TV 'YE harddiske deneme amaçlı mkv den tutun wmv ye kadar hemen hemen bütün video dosya formatlarını(flv,mpeg,avi divx,vs.) birer dosya halinde koydum.

Tv klasörleri gördü ama hiçbir medya dosyasını oynatamadı(bu klasörde oynatılabilecek dosya yok.uyarısı verdi).

Şimdi vestel bile pixcellence dandirikliğiyle usb den divx okutabiliyorken philipsimde neden bu özellik yok.

Varsa nasıl var? Yeni firmwareleri yüklersem destekler mi? bilen var mı?

Hadi onu geçtim yılmam tabiki PS^e bağladım .Sony de çoğu medya dosyasını oynatıyor fakat divx altyazı desteği henüz Sony'de yok o yüzden Lost izliyorsun bir yerden sonra kayış kopuyor (ingilizce biyere kadar) :))

Yine yılmadım ve TV-PC vga bağlantı yapmaya karar verdim.(VGA-HDMI kabloylada olabilir)

şimdi zotac 8800 GT Ekran kartı ile bağlayacağımı düşünürsek?

Ekran çözünürlüğümü ne yapmalıyım ?

1080 P film izleyeceğim için media playerim ne olmalı.BS,GOM v.b önerileriniz neler.

Eğer bir mediaplayer önerirseniz lütfen player video ayarlarını da yazmayı unutmayınız.

Teşekkürler.

Not: Bu arada 10 metre VGA kablo buldum 15 ytl bölelikle pc kasasını TV nin yanına çekmeme gerek kalmadan bağlayacağım çok sevindim.

Şimdiden teşekkürler.

• avi ve divx filmleri oynatıyor.
    Divx filmlerinizin sürümlerinden kaynaklı bir problem olabilir.
    Zaten bu TV'yi USB girişinden film izlemek için almayacaksınız, sonuçta bir dvd/divx player başarısını beklemek hayalcilik olur.
    USB girişi; firmware güncellemek, müzik dinlemek, fotolara bakmak için işe yarayabilir ama; onun dışında pek bir artısı yok.
  • teşekkürler berrenger söyeldiklerin mantıklı geldi.

benimde aklımda yeni bir fikir oluştu.PC yi yerinden oynatmadan pc den tv ye uzanan 10 metre HDMI KABLOSU VE YİNE 10 METRE Optic ses kablosu alıp bağlasam ve divx +1080 p filmleri bilgisayar aracılığı ile tv de izlesem;

Kablo uzunluğundan kaynaklanan görüntü kaybı yaşar mıyım?

Tv deki görüntü ve filmden gelen ses arasında bir gecikme yaşar mıyım?(kablo uzunluklarından kaynaklanan)

Bu model işime geldi çünkü ekran kartının arkasındaki iki çıkıştan dvi Lcd monitörde kalır HDMI çıkışı TV ye taşımış olurum böylelikle bilgisayarı yerinden kaldırıp götürmeye gerek kalmaz.

Bu arada PS3 Store'dan LOST High Def 1080 P 4.sezon tanıtımını indirdim(ücretsiz) yaklaşık 3 dakikalık görüntü 110 Mb fakat böyle bir gerçeklik ve derinlik olamaz.

1080p İzleme hevesim böyle başladı.

Kablo uzunluklarıyla ilgili bilgi sahibi olan var ise ve yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yanch

teşekkürler berrenger söyeldiklerin mantıklı geldi.

benimde aklımda yeni bir fikir oluştu.PC yi yerinden oynatmadan pc den tv ye uzanan 10 metre HDMI KABLOSU VE YİNE 10 METRE Optic ses kablosu alıp bağlasam ve divx +1080 p filmleri bilgisayar aracılığı ile tv de izlesem;

Kablo uzunluğundan kaynaklanan görüntü kaybı yaşar mıyım?

Tv deki görüntü ve filmden gelen ses arasında bir gecikme yaşar mıyım?(kablo uzunluklarından kaynaklanan)

Bu model işime geldi çünkü ekran kartının arkasındaki iki çıkıştan dvi Lcd monitörde kalır HDMI çıkışı TV ye taşımış olurum böylelikle bilgisayarı yerinden kaldırıp götürmeye gerek kalmaz.

Bu arada PS3 Store'dan LOST High Def 1080 P 4.sezon tanıtımını indirdim(ücretsiz) yaklaşık 3 dakikalık görüntü 110 Mb fakat böyle bir gerçeklik ve derinlik olamaz.

1080p İzleme hevesim böyle başladı.

Kablo uzunluklarıyla ilgili bilgi sahibi olan var ise ve yardımcı olursa sevinirim.

5 metreden sonra güçlendirici gerekiyor.
    Aşağıdaki linkte açıklama var.

• 7403 divx oynatıyormu yaw?
  • Ya arkadaşlar diğer forumlarda cevap alamadım.. 42PFL7403 için bi HTPC toplıcam.Ancak hangi ekran kartını alayım sorun cıkmaması ıcın? özellikle 1:1 pixelmapping ve 720p HD fılmler ıcın sorunsuz bir seçim olmalı.. Yada on-board ekran kartı olan main-board da olabilir.Kasa olarak Aerocool M40 almayı düşünüyorum.Dolayısıyla mini-atx board olacak. TV yi aldım ama Nisan ortasında teslim alacam (Kiracının cıkmasını beklıyom :) ) ..yanı 15-20 gun surem var.2150 TL ye aldım ben iyi bir fiyat mı sızce? Bir de merak ettiğim 42PFL7403+PC de MKV oynatırken herhangı bı ses-görüntü senkronizasyon bozukluğu yaşanıyormu?
  • Sayın alpermr;
    Acaba nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?Bende uzun zamandır bu LCD'ye göz öldürüyorum ama şu an da stoklarda bulamıyorum.Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Sayın daleque
    Ben Ankara Arcadiumdaki Siemens mağazasından aldım. Aslında beyaz eşya almak için gittim ama hazır gitmişken bi pazarlıkla alayım dedım. Teknosa bımeks falan aşırı pahalı bu üründe.. Ben ce en iyisi Bosch , Siemens gibi beyaz eşya mağazılarına falan bakmak.Buralarda hem daha ucuza bulursun hemde pazarlık şansın var..
  • Sayın Berrenger. baştaki olumsuz düşünceleriniz sonradan düzelmişti. en son fikriniz nedir. panasonic plazma alacaktım. 1-2 farklı yerdeki satıcılar lcd dedi. philips ve samsung/LG arasında kaldım. ben kablolu yaından izleyeceğim. amacım net ve doygun tv izlemek. ps ve laptop bağlamıyacağım. bağlasamda o en son tercihim olur. teşekkürler
  • HTPC için en iyi tercih 780G yongalı mini atx anakartlardır. Asus M3A78 modeli ve gigabyte'ın bir modeli vardı bunlar uygun olur.

Arkadaşlar bu LCD nin görüntüsü aynı kategorideki sony ve samsunglara oranla biraz karanlık. Hareketli görüntülerde bu iki markaya göre daha başarılı.
    En büyük artısı renkleri doğal vermesi. Ben de bazen mağazalarda LCD'leri gezerken gözüm ara ara sony'lere kayıyor ama; 7433 aldığıma da pişman değilim. Zaten bir daha TV alırsam OLED, lazer tv gibi yeni teknolojileri bekleyecem.
  • @alperemr

Hocam merhaba,
    Philips 42PFL7403 Arcadium Siemens'ten aldigini yazmissin. 2150 TL fiyat pesin fiyati mi yoksa taksitli hali mi?
    Ben DSmart ile kullanmayi dusunuyorum bu cihazi. SD yayin performansi nasil?
    HD olarak da filmleri izlemeyi dusunuyorum.
    Sifir olu piksel garantisi var mi?
    Arti ve eksilerini yazar misin?
    Tesekkurler...
  • Öncelikle tüm üyelere selamlar,

Nihayetinde bende phlips 32pfl7403d/12 aldım.
    Sizlere birkaç sorum olacak bana yardımcı olursanız sevinirim.

1-32pfl7403d/12 ile 32pfl7403d/10 arasındaki fark nedir?

2-Tv'den genel olarak memnunum ancak özellikle beyaz görüntünün çok olduğu zamanlarda kısa süreli ekranda titreme ve sola sağa doğru(genelde sola) kayma oluyor, bu genelde reklamlarda ve görüntü değişirken oluyor film izlerken kesinlikle olmuyor birde yumurcak tv nin kapanmış halinde oluyor. Bunun normal olmadığını düşünüyorum. Zira aynı görüntüyü 37 ekran tüplü tvde seyrettiğimde böyle bir şey olmuyor, bağlantıdan olduğunu sanmıyorum. garantiye başvurmalı mıyım?

3-Ekranda bir tane ölü piksel var tv seyrederken hiç rahatsız etmiyor beni ve bunun üç taneye kadar normal olabileceği söyleniyor, Ölü piksel Philips için bir tane de olsa hatalı ürün mü?, garanti kapsamında mı?

Şimdiden yardımını esirgemeyenlere teşekkürler.

• arkadaşlar teknosadan PHILIPS 42PFL7433 aldım.2.809,00 TL /10 taksitle.şimdi herkes bazı konularda sorun yaşıyor,kimisi yaşamıyor.cihaz bu pazartesi veya salı günü gelecek.şimdi geldiğinde sd görüntüyü iyi almak için sırasıyla ayarları nasıl yapmam gerek? yardımcı olurmusunuz...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.