Şimdi Ara

Philiphs şarj soketi lehimsiz mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kaliteli bir lehim cihazım yok,lehim tutmuyor lehim makine ucunu maket bıçağı ile temizledim ama yine de lehim teli de çok iyi değil tutmuyor devreyi. Lehim ucunda kalıyor lehim ve micro usb üzerinde ince uçların arası çok ince olduğundan lehim uçları birleştiriyor. Hem devre lehim tutmuyor hem de ince uçlara yapamadım.
    O devre üzerinde ki kare olan yerleri de kazıyıp oranında bakır kısımları lehim mi yapayım. Sanırım flux almam gerekiyor çok ince ve zor gerçekten de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yourself88 kullanıcısına yanıt
    İnce falan değil hocam sen ince işçilik görmemişsin. Kare yerleri kazısan da bakır çıkmaz. Tekrar tekrar yazıyorum havya iyice ısınınca ucunu güzelce temizle sonra micro USB soketini temizle üstünde bişey kalmasın. Sonra yerine yapıştır. Mecbur Japonla yapacaksan başka neyle tutacak ki ?

Sonra birer parça lehim atacaksın bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

İnce falan değil hocam sen ince işçilik görmemişsin. Kare yerleri kazısan da bakır çıkmaz. Tekrar tekrar yazıyorum havya iyice ısınınca ucunu güzelce temizle sonra micro USB soketini temizle üstünde bişey kalmasın. Sonra yerine yapıştır. Mecbur Japonla yapacaksan başka neyle tutacak ki ?

Sonra birer parça lehim atacaksın bu kadar.
    Ben hergün lehim yapan adam değilim ki nerede göreyim ince işçilik. Arada bi ufak tefek işlerde yapıyorum işte. Benim için ince işte. Dediğin gibi yapıyorum fakat kart lehim tutmuyor onu anlatmaya çalışıyorum. Lehim ucunu peçete ile temizle diyorsun temizledim hiç bir fark olmadı. Kazıdım yine olmadı. Lehim telini uç alıyor ama devrede bırakmıyor. Uç ta kalıyor lehim yerine koyuyorum micro yu ama lehim tutmuyor. Üstelik tutmadığı gibi micro nun ince uçları arasında hep lehim ler kalıyor. Yanlar kolay onları tuttururum ama ince uçları yapmadım sorun orda. Kaç saat oturdum uğraştım bi yola bile atamadım. Lehim uçta kalıyor sürekli uç temizledim denedim temizledim denedim.

Son halini atar mısın bir bakalım

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Micro uçları arası lehim oldu. Fakat devre üzerine yerleştirip lehim yapmaya çalıştığımda havya ucunda kalıyor lehim. Devre üzerine yapmıyor.

Philiphs şarj soketi lehimsiz mi Philiphs şarj soketi lehimsiz mi

Havya ucunu atar mısın birde

Philiphs şarj soketi lehimsiz mi Philiphs şarj soketi lehimsiz mi

Bu havya ucu çöp direk çöpe atın

Ondan mı devre kartını tutmuyor lehim. Ben de arada sırada lehim yaptığımdan ufak tefek şeyleri çok da anlamıyorum. Elim yatkındır bu tür işlere ama lehim konusunda acemiyim. O zaman yarın yeni uç bakayım ben. Uç konusunda marka vs önemli midir.?

Şöyle bir ürünü alabilirsiniz

TIKLA

Bu sette görülen ürünlerin uç seti hariç hepsi elimde var. Sadece uç seti alsam.
    Philiphs şarj soketi lehimsiz mi

Bu uçlar farklı senin cihaza olmaz.

Alt kısımları kalın olduğundan dolayı mı. Benim havya da takılı olan düz çivi gibi. O zaman onlardan bakayım ben yarın. Bakalım uç seti olarak alayım hem uyguna gelir hem de uzun süre idare eder diye düşünüyorum.

Karar senin yeni bir set çok daha mantıklı olur senin elindeki vidalı tipler çok iyi havyalar değil bende de vardı 5 kuruş etmez maalesef. Düzgün ısınmıyor bile çünkü.

• Padler komple gitmiş. Ondan adam olmaz artık. Elektronik malzeme satan yerlerde bu modüllerden satılır. Micro-USB Dip çevirici diye geçer. Oldukça ucuz parçalardır.
    Bir tanesini al. PCB'sinin kenarlarını zımpara ile traşlayarak traş makinesine uydur. Gerekirse silikonla yapıştırırsın.

Bu modüllerin Type-C olanları da satılıyor. Makinen uygunsa bu tip modüllerden alıp makineyi Type-C girişli hale de getirebilirsin.

Havya olarak da böyle bir şey alabilirsin. Profesyonel cihazların seviyesinde olmasalar da bir amatörün işini fazlasıyla gören cihazlar. Özellikle o elindeki cihazdan geçiş yaptığında adeta çağ atlamış gibi olacaksın. Yalnız yanında gelen uç biraz dandik oluyor. Yeni uç almanı öneririm. 900M serisi uçlar kullanılır bu makinelerde. Bütçen kısıtlıysa K tipi uç alabilirsin. Balta uç diye de geçer. Bununla küçüğünden büyüğüne çoğu şeyi lehimleyebilirsin.

https://www.motorobit.com/
    Dijital Isı Ayarlı 80W Kalem Havya Havya Motorobit - Motorobit.com
    https://www.motorobit.com/dijital-isi-ayarli-80w-kalem-havya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2025; 14:22:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Havyayı değiştirmeyi düşünüyorum aynen. Kredi kartımın dönüş zamanı bekliyorum. Onu değiştirmem gerekiyor aynen.
    Ama bu hazır olanlarda çok mantıklıymış. Böyle hazır haki olduğunu düşünmemiştim. Amazonda buldum bunlar dan sanırım örnek verdiğiniz değil mi?

• Lehim pastası da kullanın, sihirli deynek vurmuşsun gibi oluyor.

Birbirine yakın ve zor lehimler, çok ilginç ve hızlı bir şekilde olup bitiyor.

İlk kullanımlarımda çok şaşırmıştım.

Evet bunlar uygundur. Amazon'da dikkatli olun. Bazı ürünler yurtdışından gelebiliyor.

Amazon'daki resmini attığınız fiyatlar çok pahalı hocam. Elektronik malzeme sitelerinde bu modüllerin fiyatı 10 20 TL civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2025; 19:15:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Lehim konusunda malzeme eksiğim çok. Zamanla eksikleri tamamlayacağım ilk önce havya dan başlayacağım bakalım.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Aynen amazonda yazıyor yurt dışı ürünlerinde toplam fiyatlarda. Prime üyelikte acayip hızlı teslimat oluyor ve müşteri hizmetleri çok hızlı şekilde sorun çözüyor.
    O zaman bu çok farklı başka sitelere de göz atayım. Burada kargo ücreti çıkarmıyorlar o yüzden baktım. Ama şu an için bu yöntem iyi olur benim içinde elimde makine kalmadı bozuldu makineler. Bu modül hızlı bir yöntem olur gibi geliyor bana.
    Ayrıca C type girişli bakacağım. Çok mantıklı ve kablolara çok uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 20 Nisan 2025; 19:40:54 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.