Şimdi Ara

Phenom X4 9950 2.6Ghz 2MB L3 Chache 65nm CPU alıcam yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Phenom X4 9950 2.6Ghz 2MB L3 Chache 65nm CPU alcam. fakat 2009 da AM3 ler gelcek diye duydum.bu işlemciyi şuan almam ve buna göre bi bilgisayar toplamam mantıklımı yoksa beklemelimiyim. acelem yok sırf company of heroes denen illet oyun için toplucam sistemi. o oyunu hertürlü full ayarda kasmadan oynamadan bu dünyadan gitmicem inş :D biraz yardım lütfen oyunu oynayanlar bilir bu arada full ayarda montargis haritasında alt tuşunu kullanıp fps moduna geçirip oynamak çok zor intel core2duo 3.0 3870 ekran kartında bu oyunu bu şekilde oynayamadım 1 mart 2009 da coh 3 ek paketi geliyo o zamana kadar toplamayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum. özellikle işi çok iyi bilenlerden işlemci konusunda sıyırcam artık gına geldi : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdkfz181 -- 22 Eylül 2008; 3:50:51 >

• phenom lar hayal kırıklığı diye biliyorum kullanan arkadaşlar alınmasın ama bu arada full oynayamama nedenin ekran kartın olabilir bence phenom alman 3 ghz lik core duo dan öteye geçirmez belki de yawaşlar pc oyunda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: free33

phenom lar hayal kırıklığı diye biliyorum kullanan arkadaşlar alınmasın ama bu arada full oynayamama nedenin ekran kartın olabilir bence phenom alman 3 ghz lik core duo dan öteye geçirmez belki de yawaşlar pc oyunda..

Sen yanlış bilmeye ve bilmeyenleri de "benim ki en iyisi" diye keklemeye devam et...

Başlığı açan arkadaş itafen : Ben olsam, alırdım. Madem elinde hazır para var, ben olsam alırdım. Ama AM3'ün getirisi olur mu sana,bilmiyorum. 6MB L3 bellek, DDr3 bellek, bir de güncellenen SB750 güney köprüsü. Yani, benim işime çok da yaramayacak açıkçası. Yine de sen bilirsin...

Bu arada, işlemci seçimin iyi olmuş, ama oyunlarda işlemciden çok ekran kartı çok daha önemlidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

phenom lar hayal kırıklığı diye biliyorum kullanan arkadaşlar alınmasın ama bu arada full oynayamama nedenin ekran kartın olabilir bence phenom alman 3 ghz lik core duo dan öteye geçirmez belki de yawaşlar pc oyunda..

Sen yanlış bilmeye ve bilmeyenleri de "benim ki en iyisi" diye keklemeye devam et...

Başlığı açan arkadaş itafen : Ben olsam, alırdım. Madem elinde hazır para var, ben olsam alırdım. Ama AM3'ün getirisi olur mu sana,bilmiyorum. 6MB L3 bellek, DDr3 bellek, bir de güncellenen SB750 güney köprüsü. Yani, benim işime çok da yaramayacak açıkçası. Yine de sen bilirsin...

Bu arada, işlemci seçimin iyi olmuş, ama oyunlarda işlemciden çok ekran kartı çok daha önemlidir.

arkadaşa ekleme olarak Phenom işlemcilerinin 9850,9950 nin yüksek çözünürlüklerde (1920x1080 ve üzeri) intelin 3.0 ghz lik extreme işlemcilerini 2.6 lık bir işlemci geçiyor forumda incelemeleri var herkez bu duruma oldukça şaşırdı ama gerçek.. fiyat konusuna girmek bile istemiyorum gelelim AM3 konusuna o zamanda çıktığı zamanlarda DDR3 bellek fiyatları ucuzlarsa ki pekte ihtimal vermiyorum AM3 bekle derim ama şunuda unutma AM3 ün tek farkı sadeceDDR3 bellek desteğidir. siza şimdide piyasada SB750 li board lar bulmam mümkündür... Saygılar.

• Mart 2009 için şimdiden almana gerek yok bence. Bırak önce bir Deneb işlemcileri gelsin. O zaman alırsın. Şu sıralar sana yetiyorsa aldığına değmez... AM3 çok da önemli değil şu sıralar senin için. AM2+ bir anakart ve Deneb iyi bir ekip olacaktır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

arkadaşa ekleme olarak Phenom işlemcilerinin 9850,9950 nin yüksek çözünürlüklerde (1920x1080 ve üzeri) intelin 3.0 ghz lik extreme işlemcilerini 2.6 lık bir işlemci geçiyor forumda incelemeleri var herkez bu duruma oldukça şaşırdı ama gerçek.. fiyat konusuna girmek bile istemiyorum gelelim AM3 konusuna o zamanda çıktığı zamanlarda DDR3 bellek fiyatları ucuzlarsa ki pekte ihtimal vermiyorum AM3 bekle derim ama şunuda unutma AM3 ün tek farkı sadeceDDR3 bellek desteğidir. siza şimdide piyasada SB750 li board lar bulmam mümkündür... Saygılar.

1920x1080de geçmesinin tek sebebi o çözünürlükte oyunun GPU'ya daha bağımlı olmasıdır.O testi PClabs'Taki bir yorumcu ortaya atmıştı.Daha gerçek olup olmadığı belli değil.

• bence phenom alma athlonx2 serisinden birini seç hem zaten çift çekirdekliler oyun için daha iyi olur.

ama sakın ekran kartını yüksek alıp işlemciyi düşük tutma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sana yorum yapmaya gerek duymuyorum....

http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_q9450/

Konuyu acan arkadaş için... : Monitörün yüsek çözünürlük destekliyorsa Amd al...
    Yukardaki linkteki test sonuçlarında yüksek çözünürlükte QX leri bile geride bırakabiliyor
    zaman zaman arada dag bayır yok belirteyim testte kullanılan işlemci 9600...

Not : Aklı başında birisi test sonuçlarına kesinlikle güvenilmez diyemez.... Sitenin kalitesi belli bu siteyede laf edebilecek kadar s.l.k yok sanırım....

"Salak" olmakla bir alakası olduğunu sanmıyorum doğruları göstermenin, tam tersine "8800gt" kullanılarak testin zaten ne derece yanlı yapıldığını söylemeyene "salak" yakıştırması daha uygun düşecektir.

Ayrıca aralarında hiç fark yok bencede: (Yapmış olduğum "Q6600 ve diğer işlemciler" karşılaştırmamada bakabilirsin,referans olarak, en aşağıda linki var.)

http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_q9450/6.htm
    Birde "8800GT" kullandıkları sözde oyun testlerine bakın:

http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_q9450/8.htm

Q9450nin hızaşırtılmış haliyle normal halinin aynı performansı göstermesinin tek sebebi, 8800gt gibi zayıf ve işlemcilere göre göreceli olarak eski bir ekran kartının bu sistemlerle kullanılmış olmasıdır. Eğer 4870x2 yada gtx260 tarzı bir ekran kartı kullanılsaydı, inan tablo çok çok daha açıklayıcı olurdu.

Bence ve çoğu test sonucunca Intel Q serisi işlemcilerin f/p konusunda -Q6600den beri- tek rakipleri kendileridir, lütfen yanlış bilgilendirmeyelim kimseyi. Arkadaş AMD Phenom 9950 BE "alcam" demiş, hayırlı olsun demek düşer bizede, eğer fikrimizi sorsaydı oyun için Phenom 9950BE alma, E8400-E8500,Q9400,Q9450,Q6600 yada yeni çıkacak AMD "Deneb" işlemcilerden birini al derdik, ama seçimini yapmış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 24 Eylül 2008; 2:27:07 >

• quote:

sen bu şekilde bilmeye devam et arkadaşım..

ama bu yarım yamalak bilginle insanları yanıltıcı cümleler kullanmamaya özen göster...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin.ozsk -- 24 Eylül 2008; 2:25:32 >
  • belli bi yerden sonra cpu nun görevi bitiyor grafikte , ha düşük cöz medium low ayarlarda oynıcaksan aa sız falan intel 100-200frame geciyor diye kanıp alabilirsin ama 1280 ve üzeri full detay aa af li oyun oynucaksan intel cpu nun yapabiliceği bişi yok

üstte test var işte benim söğlememe falan gerek yok oradan bakın ilk cıkan sorunlu phenom 9600 bile gecmiş üstelik enson cıkan intel cpu yu , yani oyunsa amacınız tabloya bakın ve grafik kartına yatırım yapın intel pahalı bord cpu değil
  • İşlemciler Farklı Ekran Kartları Aynı.Baştan Bende Ekran Kartının Darboğaz Yaptığını Sanmıştım Fakat İşlemciler Farklı Olunca Ve Ekran kartı Aynı Olunca İş Değişiyor,Yüksek Çözünürlükte İşlemciye ve Ekran Kartına Daha Fazla Yük Biniyor Ve Amd Daha Önde Bu Konuda.Düşük Çözünürlükte İntelin Başarısı Multi Cpu Başarımından Dolayıdır Bence.AMD Multi-Cpu Başarımı Pek İyi Değil.Bundan Önce Kullandığım Sistem E8400 dü Vista Açılırken Ve bazı Dosyaları Açarken İşlemci %100 Çalıyordu.Amd İse %35 Civarı Çalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTalyCL -- 24 Eylül 2008; 5:19:39 >
  • AM2+ DESTEKLİ 45nm işlemcilerin gelmesi yılbaşını bulur
    fiyat olarak Q4 9950 den daha yüksek lacaktır
    amd 9950 iyi secim şu an amd nin en Q4 sınıfındaki en hızlı işlemcisi

am3 bekleme nin 1 artısı yok şimdilk ddr3 destegi var ve şuan pahalı bu tür ramler ve anakartları konusunda bir haber yok şimdilik ama yeni nesil olaçagı kesin
    ekran kartı nı yüksek tutman 4850 4870 g280 g260 daha avantajlı olacaktır

hdd nide sata2 32mb cache den alman da faydalı olur

sistemi amd alacaksan spider platformu oluşturursan sana + performans saglayacaktır (ama şimdi deyil)ileride

amd anakart amd ekran kartı amd işlemci mutlaka + olacaktır (spider)

alırken bunlarıra düşün
  • amd ye uygun anakart bulmak zor bu Asus M3A79-T modeli bulursan al...yeni yonga ile tam overlok şampiyonu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.