Şimdi Ara

Phenom II X4, Core i7 ve Core 2 İşlemcileri Performans Analizi (Güncelleme-3) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
9.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • thomun hiç bir testine güvenmem. çoğu zaman ekranın her yeri intel reklamı dolu!
    turion X2 ultra ile c2d testi yapmış çoğu testte yarı yarıya fark yazmış :S
    en ilginci 1080 video oynatımında 780g takılmış ama intel 945 çok rahat oynatmış

bu komikden daha öte valla. kuzene aldık zm 82 işlemcili hp. makinba manyak hızlı deli gibi işlem yapıyor. 5-6 arkadaşta da t8400 lü kullandım. amd ile alakası yok zm serisi bunları katlar.

sözüm şu ordan burdan teste inanmam donanım haber yapar testini görürüz inanırız. zaten i7 leri geçmesine gerek yok. 1,5 kat fiyatlı q9500 lere denk gelsin yeter. ben vereceğim paraya bakarım. öyle araba alır gibi işlemci alamam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: the spooks

Sonuç olarak f/p öne çıkıyor alın size örnek...

Sistem
    AMD Phenom II/Intel Core i7/Intel Core 2 Quad

İşlemci
    Phenom X4 940: 275 $ ---> Core i7 920: 300 $ ---> Core 2 Quad Q6600: 190 $
    Anakart MSI DKA790GX: 130 $ ---> Asus P6T: 249 $ ---> Gigabyte GA-EP45-UD3P: 135 $
    Bellek G.SKILL 4GB: 49 $ ---> G.SKILL 6GB: 144 $ ---> G.SKILL 4GB: 49 $

Toplam
    454 $/ 693 $/ 374 $ +100 = 474 $

Burada AMD Phenom II 814 tl (kdv dahil)

İntel Core i7 920 1072 tl (kdv dahil+belleğin eşit şekilde 4gb & 49 dolar olduğunu varsaydım)

Intel Core 2 Quad6600 850 tl (kdv dahil)

YANİ BOŞUNA TARTIŞMAMIZA GEREK YOK PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR ZATEN :
    Q6600 performans olarak 3.
    Phenom II performans olarak 2.
    Core i7 performans olarak 1.

fiyat olarakta: q6600 < Phenom II < Core i7 ... kapişş

FİYATLAR YURT DIŞI SATIŞ FİYATIDIR
    NOT=HATALAR DÜZELTİLDİ...

yanlış yazıyosun dostum :D
    bak bakalım bu benchmarkların yapıldığı sitelerde intellerde hangi ramler kulanılmış. q serisinde de ddrIII kullanıyo amcamlar. hatta bi tane testte dikkat ettim amd ye foxconn un bi anakartını veriyolar o da max. ddrII800 e kadar destekli. oyüzden q6600 lü sisteme 95 dolarlık fazlalık ekle buradaki sonuçlara bakacaksak

• Daha kapsamlı ve eşit koşullarda yapılacak testleri bekliyoruz. Gerçek F/P ın hangi platformda olduğunu böylelikle daha kesin belirleyebiliriz.
    DDR2 1066 detekleyen işlemci 800 ile test edilmez. Ellerinde 1066 ram yokmuydu?
    Intelleri en yeni çipsetler ile test eden kişiler AMD ye gelince (AMD üzerine basa basa en performanslı çipset 790Gx tir uyarılarına kulak tıkayarak)) iki nesil önceki 570 çipset kullanılıyor.
    Eğri oturalım doğru konuşalım.
    Yukarıdaki test sonuçlarına bakarak PhenomII 940 lar 965 I7 lerden %33 düşük performans veriyor.
    Şimdi gelelim Dolar karşılığı alacağımız performansa:
    I7 965: 1000$--------------PII 940: 300$
    X58: 250$------------------790Gx: 150$
    3X1 DDR3 1066: 150$----2x2Gb 1066: 100$
    I7: 1400$------------------PII: 550$
    Diyelim ki I7 sistem 100 birim performans gösteriyor, 1 performans için ödenecek $ miktarı:
    I7 : 14$
    PII: 8.02$

• Harika bir inceleme olmuş gerçekten.Elinize sağlık.
  • güzel inceleme olmuş teşekkür ederim

yakın bi zamanda elime para geçecek ozaman core i7 920'li bir sistem alıp 3.2 ghz civarlarında hava soğutma ile güzel olur diye düşünüyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 11 Ocak 2009; 2:21:02 >
  • Bende konu ile alakalı sayılabilecek bir ekleme yapayım :

1066mhz DDR2 kullanıldığı zaman :http://www.ixbt.com/cpu/amd-phenom-2-x4-940.shtml

Socket AM2+ Gigabyte MA790GP-DS4H (790GX) Corsair CM2X2048-8500C5D

LGA775 ASUS Maximus Extreme (X38) Corsair CM3X1024-1800C7DIN

LGA1366 ASUS P6T Deluxe (X58) Kingston KHX11000D3LLK3/3GX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Ocak 2009; 3:34:22 >

• Güzel bir derleme/inceleme..
    Tesekkürler,birdaha tazelendim
  • Ne İntel i artık kardeşim Keklemeyin milleti! Zaten çoğumuz oyun için alıyoruz işlemciyi q9450 seviyesinde işlemcide yapmış artık adam. Millete dandik ram lerle bile OC imkanı sağlıyor. Güç tüketimi iyileşmiş Cache bellek artmış geriye dönük uyum var, Daha ne ister bu insanlar anlamıyorum Haa İntel diyor adam AMD gıçıyla kuş tutsa yaranamaz zaten onlara kaile alıncak sözleri yok. q9550 de kullandım çokta getirisimi vardı 600ytl Phenom2 al daha ucuza 3fps fark var zaten arasında. İş adamı değilseniz Traş yapmayın burda Fanatikliğin alemi yok.

P35 anakart diyen arkadaş pci-ex2 desteği olmayan board dan bahsediyorsun insaf. 500ytl anakart 600ytl işlemci yoğurtlu ddr3 cl9 u bile Fahiş. Ne yapçak adam bunlarla bütün gün winrar mı açaçacak render mi yapacak. Oyun oynayacak alt tarafı Film seyredecek.

Ayrıca o testlerde çelişkili Rekortmen bey gtx260 la i920 vs q9550 kapıştırdı. Nehalem in patates olduğunu gördük. İşlemci limitine bakan en güzel oyun Lostplanet bakın bide orda phenom ne yapmış İntele. Bu intel Nvidia dan beter şefsiz Yahudiler hepsi gebersin.

• Teşekkürler Mehmet ;

Sende olmasan bu konuları kim toparlayacak bilmiyorum
  • zagor33 ve Towarscke 'in yazdıklarının büyük kısmına katılıyorum. Pratikte eşdeğer performansı, daha ucuza verecekse neden AMD olmasın ?

Anakart, RAM ve işlemci maliyetleri hep bir arada düşünüldüğünde AMD yine smarter choice ..
  • fiyatlar amde de
    performans intelde :PPP
  • sabahtan beri performans testi okumaktan gına geldi en sonunda dedim ki ne yapıyorum ben oyun oynayacam açtım direkt en kafama uyan sistem ile olan testleri karar verdim Phenom2. Benim ne işim olur mp3 encode ile winrar ile ben cpu+anakarta 700usd vereceğime 550 veririm fazlasına ekran kartını upgrade ederim.

Mantık #1 encode ile uğraşan alsın intelini ben alır AMD mi oyunuma bakarım
  • cool2hate
    +1
    ha şunu bileydin... Oyun oynucam, müzik dinlicem, tv seyredicem. Eee bana 5000+ yetiyor şu anda azcık ucuzlasın PIIı ler o zaman SADECE İŞLEMCİYİ DEĞİŞTİRİP YOLA DEVAM. Buda nerden baksan 200-300 liranın cebimde kalması demek.
  • İki çift söz: Core i7: düşük FSB (133) yüksek bellek kontrolcüsü hızı (AMD'nin HT karşılığı) (2400-2500Mhz x3)=performans

PII: Yüksek FSB (200), düşük bellek kontrolcüsü hızı HT (1800Mhz x2)= (en azından benim için) sinir bozucu hatta AMD'nin kendine attığı kazık diyebileceğim bir durum.

AMD Phenom kullananlara öneri: HT çarpanınızı, anakartınızın destekledeği HT hızına eşitleyiniz ve farkı görünüz. Formülü şu şekildedir: [FSB (artış yapılmaması kaydıyla) x HT (Default 9)] x2= aranan performans artışı.

Benimk Phenomun ki (209x13)x2= (HT) 5434
  • quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

İki çift söz: Core i7: düşük FSB (133) yüksek bellek kontrolcüsü hızı (AMD'nin HT karşılığı) (2400-2500Mhz x3)=performans

PII: Yüksek FSB (200), düşük bellek kontrolcüsü hızı HT (1800Mhz x2)= (en azından benim için) sinir bozucu hatta AMD'nin kendine attığı kazık diyebileceğim bir durum.

AMD Phenom kullananlara öneri: HT çarpanınızı, anakartınızın destekledeği HT hızına eşitleyiniz ve farkı görünüz. Formülü şu şekildedir: [FSB (artış yapılmaması kaydıyla) x HT (Default 9)] x2= aranan performans artışı.

Benimk Phenomun ki (209x13)x2= (HT) 5434

Anandtech Phenom II uncore (memory controller + L3 cache) frekansının Phenom 9850 ve 9950 de olduğu gibi 2.0 GHz seviyesinde tutulmayıp 1.8 GHz.e düşürülmesinin, işlemci frekansının 2.8-3.0 Ghz. gibi yüksek seviyelere çekilebilmesi için gerekli olduğunu öne sürmektedir. Anladığım kadarıyla bunun TDP'nin 125W sınırında tutulması ile bir ilgisi var. Makalenin ilgili kısmı aşağıda. Phenom II AM3 ile bu frekansın yeniden 2.0 GHz. seviyesine çıkarılacağı, 45nm üretim sürecinin iyileştirilmesi ile zaman içerisinde daha yüksek uncore frekanslarına çıkılabileceği ifade ediliyor. Bu arada Core i7 920 ve 940 için bu değerin 2.13 GHz. olduğu belirtilmiş ki, Phenom II ye nazaran anlamlı bir fark olduğunu söyleyemeyiz.
    Bu konuda biraz araştırma yaptım ancak pek fazla bir şey elde edemedim. Konu ilgimi çekti doğrusu. Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa memnun olurum.

Zargana arkadaşım uncore frekansının artırılması ile elde ettiğiniz performans artışı nedir acaba? Ölçme imkanınız oldu mu?

"Slower North Bridge Frequency for AM2+, Faster when AM3 Arrives

An extra benefit of the Socket-AM3 Phenom II processors is that their uncore (memory controller + L3 cache) will be clocked at 2.0GHz instead of 1.8GHz like the two processors launching today. By comparison the Phenom 9850 and 9950 both have a 2.0GHz uncore clock; AMD had to go down to 1.8GHz to launch the Phenom II at 2.8GHz and 3.0GHz today.
    As 45nm yields improve AMD will increase the uncore frequency, but today it's at 1.8GHz and the AM3 chips will have it at 2.0GHz. The Core i7 runs its uncore at 2.13GHz for the 920 and 940, and 2.66GHz for the 965."

• Intel'in şu seviyede olmasının tek sebebi kişisel egodur. İnsan ırkının büyük çoğunluğunda "Desinler" kavramı vardır. "VAAAY mehmet beye bak Mercedes almış." "Ahmete babası Porsche almış" gibi. Bu insanı tatmin eden laflardır ve kendini üstün varlık gibi görür. 3 başlıkta inceleyebiliriz bu zihniyeti. Birincisi bu egodur.

Şu anda basit derece oyun oynayan bir insanın 1000 dolarlık bir işlemci alması ne kadar mantıksızsa intelin bu Nehalemlerde (uçuk fiyatlı olanlar) o derece mantıksızdır. İşine yarayanlar alsın, şayet işine yarayanlar o işlemiyi alıyosa onunu parasını çok rahat çıkarıyorlardır.

Testlere bakıpta işlemci alanlar zaten nasıl bir mantık güder ben onu da anlamam. En azından analiz edenlere saygım var. Ne tipler gördüm. Adam teste bakar, en tepede ne var, iş Intel hede hödö işlemcisi var tamam en iyi bu ver 1000 dolar al. YAhu bir incele grafikleri, test sistemlerini. Adam 1000 dolarlık işlemciyi 300 dolarlık anakart 600 dolarlık ramla yanına 400ytl lik psu takıp mı inceliyor? VEya grafiğe bak, 1. ve 2. arasına 3 fps fark var işi yüzdeye dökünce 100 de 20 hızlı diye grafik çıkartıyorlar. Eh tabi bizim vatandaşta gidip alıyor.

Bir diğer etkide gaza gelme. Foruma girer bakar her allahın kulu q6600 diyor. Abi en iyisi bu tamam kesin q6600 alacam der gider alır. Sonra aksini söyleyen herkeze hücum eder. En iyi işlemci intel, en iyisi q6.6k vs vs.

Üçüncü ve son tip çakma profesörlerdir. Bu çakma profesörler herşeyi bilirler. Testi koyarlar altına yorumda yaparlar. Sanane kardeşim testini okuyan adam yorum yapar. Sonra herşeyin peşine "ben demiştim", "ben zaten biliyordum" gibi yargılar ekleyip kendilerini tatmin ederler. Ama gözden kaçırdıkları birşey daha vardır. Yazdıkları yorumu gaza gelip uğraşıp yazarlar fakat doğr mudur değil midir?

Her zaman iddia ederim, elindeki parayla alabileceğin en iyi sistem sana dünyadaki en performanslı sistemdir. PAran boldur Nehalem alır yanına 300 dolara anakart alırsın bide ekran kartı çakarsın 4 tane, sonra bir yansıtıcı alıp karşı apartmanın duvarında GTA4 oynarsın veya HD film izlersin zevkine varırsın. Ben şahsen PII + güzel bir anakart, üstüne 4 gb ram ve yüklü parayı ekran kartına vererek full grafik oyun oynamayı yeğlerim.
    Senelerdir yeterli işlemciyi alıp, alabildiğim en üst seviye ekran kartını alırım. bunun yerine ekran kartına daha az verip en üst işlemciyi de alırdım tabii ki, ama gel görki işlemci çok dandik olmadıktan sonra ortada sorun falan olmuyor.

Birde enerji furyası var forumda ne enerjisi? Kaçınız %85 üzeri verimliliğe sahip Power supply kullanıyorsunuz da işlemcinin tükettiği güç bu kadar önemli oluyor?

Test nasıl olur:
    Platformlar eşit şartlarda olur. Donanımda yazılıma kadar eşit şartlarda olurlar. 2 sistemde de aynı dd3 olur, anakartlar aynı firmanın 2 sistem içinde en iyi anakartı olur. (veya o 2 firma için piyasadaki en iyi 2 anakartta olur) yazılımlar eşit olur.
    Ortam sıcaklıkları, elektrik akımlarından tut elektrik veren prizlerine kadar tıpatıp aynısı olur. Oturursun aynı anda teste başlarsın. Sonra yazarsın. Grafik ayarlarını. 500 fps vermesine gerek yok. KEsintisiz olarak minimum 30 verse çoğu kullanıcıya gene yeterli.
    Optimum genelde 60 75 gibi değerler. Bana bir sistem 500 fps verse ne işime yarayacak bulutların üstüne ışınlanıp mı oynayacağım?

Boşuna Intel AMD kapıştırması yapmayın. Şu şartlarda F/P olarak aklı başında herkez AMD alır. PArası olan adam gidipte Intel alır. Ben 2 senede 1 sistem değiştirdiğimden benim sorunum yok. Sürekli işlemci değiştiren bir kullanıcı şu noktada ayda bir anakart değiştiren intele yöneliyorsa afedersiniz ama kekliktir.

NOT: herkezin fikri kendinedir tabii ki. Son cümlemdeki yer tamamen kişiseldir, karşı gelip saçmalamışsın diyenede saygım sonsuz. Haklısın diyenede saygım sonsuz. Deli diyenede saygım sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 12 Ocak 2009; 23:32:33 >

• asphodel arkadaşım güzel yazmışsın. Ben çok sistem almadım ama hep intel di. Açıkcası bi problemim olmadı. Ekran kartınıda iyi aldın mı bi sorun yok 2-3 sene içinde çıkan oyunların %90' nını oynarsın nitekim oynadımda.. Bazıları oyun için şöyle sistem olursa zevk alırsın falan diyorlar ama ben 2-3 senelik sistemimle crysis de bitirdim ve zevkimide aldım. Bu aralar bir sistem daha toplamak istiyorm ve senin yazıyı okuduktan sonrada AMD sistemleride araştırma ihtiyacı duydum. Bakalım hangisi kısmet olursa. Zaten bu İNTEL mi AMD mi sorusunun net bi cevabı olsa :) yok olamazda zaten...
  • asphodel

slm öncelikle verdiğin yorum ve emek için teşekkürler gayet net açıklama yapmışsın gereğide buydu zaten ...

Ben sana deli diyenlerdenim açık sözlü olduğun için :)

• quote:

Orjinalden alıntı: zagor33

Zargana arkadaşım uncore frekansının artırılması ile elde ettiğiniz performans artışı nedir acaba? Ölçme imkanınız oldu mu?

Şimdi nasıl anlatsam diye düşünüyorum. Çünkü durum göründüğünden çok daha karışık. Anlatmak istediğim şey aslında AMD işlemcilerinde fabrika ayarlarında 1800-2000Mhz'lik hızın bahsettiğim konuyla (emin değilim) pek alakası yok. HT çarpanını yükseltmenin doğrudan ram kontrolcüleriyle alakalı belirtmem gerekir. Bu yüzden yapılan artırım performansla doğru orantılıdır. Buna örnek vermem gerekirse eskiden windows 30sn'de açılıyorsa şimdi 26 sn'de (değerler örnek değerlerdir) açılıyor.

Ama işin en ilginç tarafı aşağıda göreceğiniz resimde saklı HT hızını artırdığımda anakartımın bir özelliği vasıtasıyla (kullanıcı özelliklerinde bulunmuyor- otomatik) kendini aşğıda göreceğiniz değerlere çekiyor. Resim ilk bakışta yanıltsa da bu performansta bir kayba değil aksine kazınıma neden oluyor.

Fırsat bulduğumda ramler 800mhz ve 1066 Mhz ayarlarında -unganged- HT normal 9 ve x 13 ayarlarında sisoftla yapılmış testler gonderebilirim.

Bu da bahsettiğiniz uncore frekansının HT çarpanının artırılmasıyla değişmediğinin görüntüsü.

Ayrıca Phenom BE kullanan arkadaşlara tavsiyem şu şekilde olacak. Benim BE işlemcim olmadığı için ben bu denemeyi yapamadım. Farkı göreceğinize imza atıyorum.

Biosta tüm değerler fabrika ayarındayken.
    Bus hızı: 200 olarak kalacak
    İşlemci çarpanı: HT çarpanı ayarlandıktan sonra işlemcinin (örneğin benimki 2300 yukarıdaki resimde 1597 küsür görünen çekirdek hızı) mümkün olduğu kadar normal değerine yakın bir değere getirilecek. Bu OC şeklinde çalışmaktadır. Bu yüzden işlemci sıcaklıklarına dikkat etmekte yarar var.
    HT çarpanı: Anakartın max desteklediği HT hızına çekilecek (benimki 5200 kadar destekliyor, yani 200x13)

Nette buldum ornek olması açısından degerler ilginç, bence BE işlemcisi olan arkadaşlar bunu denemeli.

Bu da ilgili link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 13 Ocak 2009; 14:58:48 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.