Şimdi Ara

Phenom II 965 BE C3 Overclock Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar,yakın zamanda 2GB 7850 alıcam ve işlemcimi 4ghz sabitte kullanmak istiyorum rahatlatmak için.Fakat daha önce hayatımda hiç overclock yapmadım.Bana birebir destek olabilecek birileri var mı ?
    Anakartım : Gigabyte GA-MA770T-UD3
    İşlemci : Phenom II 965 BE C3 125W
    Soğutucu : Coolermaster Hyper 212EVO
    Kasa : Aopen Nagas G5 ( 4 adet 120mm Fan bulunmakta)

Yardımlarınızı bekliyorum.

• 955 BE kullanıyorum. Aşağıdaki voltajları verebilirsin:

1.15 V ile 3.2 Ghz'de (Çarpan: 16, f=200 Mhz) => Güllük gülistandır
    1.225 V ile 3.4 GHz'de (Çarpan: 17, f=200 Mhz)
    => Sıklıkla kullandığımdır
    1.30 V ile 3.6 Ghz'de (Çarpan: 18, f=200 Mhz) ==> Orta şekerli :)
    1.375 V ile 3.8 Ghz'de (Çarpan: 19, f=200 Mhz) ==> OC için bence en fazla gidilebilecek yer, tabii standart bir soğutmayla diyelim.
    1.45 V ile 4.0 Ghz'de (Çarpan: 20, f=200 Mhz) => Tavsiye edilmez, işlemci çok ısınır ve çekirdeklerini kapatmaya başlar. Çok iyi bir soğutma sistemi gereklidir.

İşlemcinin tutarlılığını yukarıdaki yaptığın ayarlamalardan sonra Prime95 programıyla test etmelisin. Tabii anakarta göre bu voltaj değerleri değişir. Ben yaklaşık olarak ve fark ettiysen lineer olarak arttırarak yazdım. Değerlerin bunlara aşağı yukarı yakın olur. Ama 4.0 Ghz işlemciyi her türlü yorar, bu şekilde uzun süre kullanmamak lazım.

• Yazdığım sistemle 4.0 a rahatça çıkabilirim diye düşünüyorum..ama tek sorun nasıl yapacağımı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar acilirken anakart sayfasi geldiginde deleteye bas ve fsb frekans diye bi yer olmasi lazim gigabyte anakarti bilmiyorum malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce yapmadıysan pek kurcalama bilen birinden bizzat destek al cpu elinde kalabilir genede sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

daha önce yapmadıysan pek kurcalama bilen birinden bizzat destek al cpu elinde kalabilir genede sen bilirsin

Bilen birini arıyorum ama kimse yok sanırım
  • O anakarttan çok şey beklemeyin, linkteki başlığı gözden geçirin bir çok faydalı detay bulabilirsiniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_40156497/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    14 yıl önce açıldı
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lundy

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

daha önce yapmadıysan pek kurcalama bilen birinden bizzat destek al cpu elinde kalabilir genede sen bilirsin

Bilen birini arıyorum ama kimse yok sanırım

Yazdıklarım faydalı olmadı mı? Bİlen biri derken neye ihtiyacın olduğunu tam olarak belirtmen gerekir.
  • Açıkcası daha önce hiç yapmadım.Phenom OC klübü konusundaki programları indirdim fakat nasıl kullanılacağını bilmiyorum.En uygun açıklama Teamviewer'dan yardım edebilecek birini arıyorum denebilir
  • Bios'a girmesini biliyormusun?
  • Evet, biostan çarpan değerini 20x yapmam yeterli olur mu ?
  • CPU clock Raito yazan yeri X20'ye getrin
    CPU voltaj kontrol kısmınıda 1.40v verin önce (öntanımlı 1.325v'di herhalde, siz +0.075v olarak arttıracaksanız, eğer sistemde stabilite sorunu olursa kademe kademe arttırıp stabil kaldığı voltajda kullanırsınız)
    Bende 955BE var, bendeki işlemci 1.45V'de 4.0Ghz stabil çalışıyor, ama her alınan işlemci 4.0Ghz de kesin çalışır diye birşey yok. daha iyiside çıkabilir 4.2'ye bile çıkabilirsin, bu biraz şansa kalmış. ama en azından kesin 3.8 yaparsın, birsürü işlemci gecti elime 3.8 den aşağı oc olan görmedim phenomlarda
    Anakartın 125w destekli, oc'u sınırlarmı bilmiyorum
    ikinci olarak, belli bir hızda stabil kaldıktan sonra NB frekansını arttır, BE işlemcilerde CPU Frekansını oynamaya gerek kalmadan yükseltebiliyorsun ve sistem kullanımda çok farkediyor, yapdığın işlemlere bilgisayar çok daha hızlı tepki veriyor (zaten testlerde ram okuma yazma artıyor ve geçikme değerini düşüyor) NB çarpanını 12 yap, CPU NB vid kontrol kısmina +0.050v vermen yeterli.

• Teşekkürler,yarın deneyeceğim.AMD Overdrive'dan yapsam bu söylediklerinizi farkeder mi Biostan ? bir de NB nedir
  • "CPU clock raito" yazan yerin altıda olması lazım "CPU Northbridge Freq." yazan yeri Auto'dan değiştirip X12 yapacaksın ve en altlarda voltaj verceğin yer var "CPU NB vid Control" olması lazım +0050 vermen yeterli (voltaj verebilmen için "System voltaj control" yazan yeri manuel yapacaksın)
    en sağlıklısı biosdan yapılan hızaşırtmadır ;)
  • Tamam şu an biostan yapıyorum dediklerini.Stabil hızı yakaladıktan sonra yapacağım NB'yi değil mi ? Çok teşekkürler bu arada :)
  • şimdide yapabilirsin ama, siz genede ilk önce işlemciyi belli bir hızda stabil şekilde çalıştırın, NB'yi sonra arttırırsınız. Hem dediğim farkı gözlemlemiş olursunuz. önemli değil, yardımım dokunsunda...
  • Şu an 4018 MHz'de stabil ve voltaj 1.392v olarak gözüküyor.
    Default 1.350V gözüküyordu +0.050 V verdim.
    1.45'te 4.2 denesem sıkıntı çıkarır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lundy -- 6 Ekim 2012; 22:54:26 >
  •  Phenom II 965 BE C3 Overclock Yardım

Sıcaklık değerleri de bu şekilde :)
  • Öyle hemen stabil diyemezsiniz prime95 programı ile bi 10 dakka test edin bakalım, reset atcakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lundy

Phenom II 965 BE C3 Overclock Yardım

Sıcaklık değerleri de bu şekilde :)

Yükte mi bu sıcaklıkta?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.