Şimdi Ara

PG278QR'dan PG279Q'ya geçiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 8 yıl önce kullandığım monitör IPS idi. 2011'den sonra hiç IPS kullanmadım. Şimdi ise çok özlüyorum. Dolayısıyla PG278QR (TN Panel) gibi dehşet bir monitörü elden çıkarıyorum. Bunu saçma görenler olabilir ama Amerikalıların dediği gibi "Once you black, you never go back." IPS paneli uzun süre kullananlar iyi bilir renk kalitesinin ne kadar bomba olduğunu. Oyunlar çok daha canlı gözükür. Elimde monitör PG278QR'ın paneli diğer TN panellere göre çok iyi. Ama yine de bir IPS panel kalitesi etmiyor ne yazık ki. PG279Q elime ulaştığında bunu ikisini birden yanyana koyarak tekrar göreceğim.

    Sizce değer mi? Paranız olsa yapar mıydınız?

    Not: Neden önce PG279Q almadın diyenler için cevaplayayım. PG279Q'lardaki backlight bleed ve aşırı IPS glow sorunlarından ötürü önce PG278QR aldım ki PG279Q sorunlu olursa arada çok vakit kaybetmeyeyim ve monitörsüz kalmayayım. PG278QR kusursuz durumda ve yeni gibi olduğundan çok para kaybı beklemiyorum. Zaten para büyük bir sorun değil benim için.







  • İyi bir tn panel ile ips panel arasında öyle aman aman bi renk farlı göremedim ben, sadece görüş açıları daha yüksek oluyor ips te üstüne üstlük glow du Işık sızmasıydı gibi sorunlar da yüksek ihtimal çıkıyor. Yine de bu iş kişiden kişiye farklılık gösteriyor. İmkan varsa geçin aklınızda kalacağına gözünüzün önünde olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Q dot kafamı çok karıştırıyor. Renkler aslında istediğiniz gibi hatta fosforlu renklerin daha canlı olduğu söyleniyor ama IPS olmadığı için sanki daha mat gibi. Hem curved hem 1 ms hem 144 hz. Ben de karar veremiyorum. Karşılaştırdınız mı hiç yan yana?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fcaglayan

    Samsung Q dot kafamı çok karıştırıyor. Renkler aslında istediğiniz gibi hatta fosforlu renklerin daha canlı olduğu söyleniyor ama IPS olmadığı için sanki daha mat gibi. Hem curved hem 1 ms hem 144 hz. Ben de karar veremiyorum. Karşılaştırdınız mı hiç yan yana?

    Va panel sonuçta,tn panelleri saymıyorum bile zaten onuda atla,ips quantum dotları bekle ama fiyatların cep yakacağı kesin veya acelen varsa q.dotsuz ips al gitsin kavis olayı kişisel tercih ben sevemedim bir türlü monitöre bakarken görüntü yamuk gibi geliyor :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 15 Kasım 2017; 18:7:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

    İyi bir tn panel ile ips panel arasında öyle aman aman bi renk farlı göremedim ben, sadece görüş açıları daha yüksek oluyor ips te üstüne üstlük glow du Işık sızmasıydı gibi sorunlar da yüksek ihtimal çıkıyor. Yine de bu iş kişiden kişiye farklılık gösteriyor. İmkan varsa geçin aklınızda kalacağına gözünüzün önünde olsun :)

    pg278q ile pg279q monitörleri aynı anda kullanmış biri olarak arasında,renk ve renk doygunluğu bakımından baya bir fark var.Kısaca

    kaliteli bir tn panel ile kaliteli ips panel arasında baya bir fark var.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Viewsonic xg2401 (tn panel) viewsonic xg2703 (ips panel) bende yan yana kullandım neredeyse fark yok gibi birşeydi ips te renkler biraz daha sıcak gibi ve görüş açısı fazla başka bi numara göremedi benim gözler. Dediğim gibi kişiden kişiye farklılık gösterebilir ben göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük farkı ips te renkler canlı ve doygundu,tn panelde renkler soluk geldi bana.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Gözden göze farklılık gösteriyor bu işler en temizi görüp almak o yüzden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

    Gözden göze farklılık gösteriyor bu işler en temizi görüp almak o yüzden :)

    Orası öyle hocamda,ama ips güzel panel şahsen ben ips kullandıktan sonra tn kullanamam artık:)
  • Bende monitor alma arivesindeyim pg279q oncelligim vatandanda yeni monitor geldi pg27vq tn panel 1ms 165hz curved 5bin tl pg279q suanda 4.500 tl sadece curved diye bu kadar fiyat farki sacma geldi bana ayrica tn panel daha ucuz olmasi gerekmez mi kullanan deneyimleyen yazarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Beard

    Bende monitor alma arivesindeyim pg279q oncelligim vatandanda yeni monitor geldi pg27vq tn panel 1ms 165hz curved 5bin tl pg279q suanda 4.500 tl sadece curved diye bu kadar fiyat farki sacma geldi bana ayrica tn panel daha ucuz olmasi gerekmez mi kullanan deneyimleyen yazarsa sevinirim

    Bu kadar para verip sakın tn panel almayı düşünmeyin pg279q çok daha mantıklı bir seçim olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Beard M kullanıcısına yanıt
    O model yeni çıktı diye o fiyat, üstüne üstlük 1080p çözünürlüğü 279 ondan daha iyi bir seçim olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cozunurlugu 2560-1440 yaziyo ama tn panel olmasi ve o fiyat sacma geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Beard M kullanıcısına yanıt
    Xg27vq modeli ile karıştırdım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatanin sitesine girerseniz bakabilirisiniz ordan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pg279q var kardeşimde ise tn panel. iyi ki ips almışım diyorum renkler daha canlı geliyor bana
  • Bende wiewsonic vx2476 ıps panel bir monitör var kardeşimde ise AOC G2260VWQ6 tn panel bir monitör var aralarında bir fark göremiyorum hatta oyunlarda kardeşimin tn panel monitöründe renkler daha iyi gibi geliyor bana. acaba benim kullandıgım vx2476 mı kötü panel kullanmış yoksa sizin abarttıgınız kadar fark yok mu tam anlayamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithat.Alkın

    Bende wiewsonic vx2476 ıps panel bir monitör var kardeşimde ise AOC G2260VWQ6 tn panel bir monitör var aralarında bir fark göremiyorum hatta oyunlarda kardeşimin tn panel monitöründe renkler daha iyi gibi geliyor bana. acaba benim kullandıgım vx2476 mı kötü panel kullanmış yoksa sizin abarttıgınız kadar fark yok mu tam anlayamadım

    Nvidia control panel'de digital vibration özelliği var onunla oyna. Sonuna kadar açmayı dene. Tabii ekran kartı nvidia ise. Eğer değilse ve ekran kartı AMD ise, AMD'nin sürücülerinde de benzer bir şey olması lazım. Ayrıca monitörünü kalibre etmeyi dene.

    Şu iki siteye bak:
    http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm Renk profilleri. Monitörüne uygun olanı seç, indir ve kur.
    http://www.lagom.nl/ monitörünü kalibre etmek için kullanışlı bir site.




  • Rakanoth kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim digital vibration %70 yapıp kontras 60 a indirince bir nebze olsun renkler yerine geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.