Şimdi Ara

Peyami Safa - Yalnızız Romanının Dili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peyami Safa'nın Yalnızız romanını okuyacağım ancak Peyami Safa bildiğim kadarı ile dil devrimine karşı olduğu için eserlerinin dili eski dil ağırlıklı olduğu için biraz ağırmış; özellikle "Türk İnkılabına Bakışlar" isimli kitabı için bunu çok duydum. Yalnızız nasıldır bu konuda dili ağır mıdır? Yalnızız eseri için internetten pek böyle bir yoruma rastlamadım ancak Safa nın bazı eserleri için "yanında Osmanlıca-Türkçe sözlük bulundurmalısınız" yorumları yapılmış.

• Yukarı
  • ötüken yayınlarının arkasında kelimeler kısmı oluyor oradan bilmediğin kelimelere bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

ötüken yayınlarının arkasında kelimeler kısmı oluyor oradan bilmediğin kelimelere bakabilirsin.

o iyiymiş o zaman. Akıcılık açısından nasıl peki; sık sık kelimeye bakacağım diye duraklamam umarım.
  • dokuzuncu hariciye koğuşunu okudum. ilk başta bakıyorsun sürekli belli bir süreden sonra kelimeleri öğrendiğin için akıcılık bozulmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

dokuzuncu hariciye koğuşunu okudum. ilk başta bakıyorsun sürekli belli bir süreden sonra kelimeleri öğrendiğin için akıcılık bozulmuyor.

saolsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alamut Kalesi Kitapları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.