Şimdi Ara

Peugeut 3008 satış sıkıntısı. Piyasa ne durumda, neler oluyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
11.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 210da anlaşalım gel hasar yoksa direkt alırim

    290 etmesi için üst paketlerden olması gerekirdi bence active'a okadar verilmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 10 Şubat 2021; 12:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatları yüksek de ondan. 3008'in piyasası iyice tuttu ancak insanlar 250,000 TL+ paraları ikinci el 4 yaşında bir SUV araca bağlamak istemiyor. Kaldı ki faizlerin de yükselmiş olduğu bir dönemde insanların eskisi kadar arabaya ilgi göstermemesi son derece normal.


    Ben de bizdeki i30'u sarı siteye ilana koydum, 30+ favoriye alan ve çok sayıda mesaj ile geri dönüş aldım. Gözlemlerime göre 200,000 TL ve altındaki fiyata sahip araçlar hızlı gidiyor lakin bunun üstüne çıkacaksa insanlar, premium dışındaki modellere talep göstermiyorlar. Bu yüzden premium olmayan arabalara anormal paraların bağlanmasını mantıksız karşılıyorum.

  • Aklın yolu bir; krediler yüksek, fiyatlar uçmuş durumda, elinde nakit parası olan yok, milletçe bir şeylere sahip olmak için kredi çekmeye resmen mahkum edildik e tabi hal böyle olunca ne olacak? Tabi ki de kimse araba alamayacak. Aceleniz yoksa boşverin hocam satmayı, şimdilik böyle devam edin.


    Sizin aracınız yine 4 yaşında, ben 17 yaşındaki aracımı da 1 ay önce ilana koymuştum, üzerine az bir şey daha ekleyip biraz model yılı daha yüksek araç alayım diye. Aynen tarif ettiğiniz gibi 50 ye yakın favori ve sıfır telefon :) Aracın fiyatını da satmak için piyasa şartlarına göre daha düşük yazmıştım ama sadece tek bir kişi aradı o da aracını satmayı beklediğini söyledi. Baktım piyasa sıkıntılı, ben de ilandan aracımı çektim, böyle devam ediyorum. Açık ve net söyleyim; piyasanın düşmesini bekliyorum, kendi aracımın değeri de bir o kadar düşsün isterim şahsen, al-satçı da değilim. İnsanlar artık bir şeylere kolay sahip olamıyor, yazık valla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 10 Şubat 2021; 11:57:28 >




  • Bu işin böyle olacağı belliydi. Yüzde 80 dilimden araç alan arkadaşlar ne yazık ki faizler normale dönmediği sürece aracınızı elden çıkarmanız çok zor görünüyor.
    Bırakın 300 bini, 250 bin tl üstü araç alabilecek yüzde kaçtır 84 milyonda. Kaç kişinin nakti var o kadar? Herkes bir şekilde kredilerle aldı, sattı. Şu an hiçbir aklıyerinde, bu faiz ortamında kredi çekip araç almaz. Firmaların da 0 faiz kampanyalarına inanıp da araba almak çok akıl karı değil. Adam sana 0 faiz veriyorsa aracını olması gerekenden daha yüksek fiyata satıyordur. Bu net. Bu sepeplerden benim gibi aracını değiştirmek isteyip bekleyen bir çok kişi var. Özellikle yüzde 80 lik vergi diliminin gelmesi,araçlar arasındaki f/p uçurumunu çok açtı. 130 bin tl ye egea alabiliyorken aynı segmentteki bir otomobile iki katı ve fazlası para vermek bana hiç mantıklı gelmiyor. Eskiden çok güzeldi, golf 42 bin tl iken passat 55 bin tl, Bmw 3 kasa 65 bin tl idi. Şimdi aradaki uçurum çok fazla. Bu yüzden yüzde 80 e giren araçları satmak çok çok zorlaşıyor, zorlaşacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Para yok. Bu kadar basit. Bugün işe gittim, insanların arasındaydım. durum felaket.

    Faizlerde iyi parası olanda nakitte kalıyor.

    Ne duydunuz mesela? Piyasada yaprak kımıldamıyor cidden.

  • Elinizde düzgün bir aracınız varsa sorunda çıkarmıyorsa yapın bakımını binin hocam. Ben ev aldım kendime çok şükür 2 sene önce daha 8 sene kredisi var ama uygun fiyata almıştım. Ara ara kaşınıyorum kendi aracımı satıp sıfır araç alsam mı diye sizin gibi ilana koydum 3 hafta da 3 kişi aradı 1 i istediğim fiyatı verdi. Daha sonra satıpta diğer alacağım araba için aradaki fiyat farkını vermek mantıklı mı değil mi diye tartıp durdum mantıklı gelmedi. Yüksek mtv, kasko, trafik sigortası maliyetleri derken araba için çalışmaya başlıyoruz gibime geliyor. Kendi aracımda dizel, icon kadjar. Gittim 1 takım lastik aldım devam ediyorum yoluma. Bu ülkede yaşam zaten oldukça zor, gidipte arabaya bağlamak istemedim. Hiç aracınız olmaz veya sorun yaşarsınız haklısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    Elinizde düzgün bir aracınız varsa sorunda çıkarmıyorsa yapın bakımını binin hocam. Ben ev aldım kendime çok şükür 2 sene önce daha 8 sene kredisi var ama uygun fiyata almıştım. Ara ara kaşınıyorum kendi aracımı satıp sıfır araç alsam mı diye sizin gibi ilana koydum 3 hafta da 3 kişi aradı 1 i istediğim fiyatı verdi. Daha sonra satıpta diğer alacağım araba için aradaki fiyat farkını vermek mantıklı mı değil mi diye tartıp durdum mantıklı gelmedi. Yüksek mtv, kasko, trafik sigortası maliyetleri derken araba için çalışmaya başlıyoruz gibime geliyor. Kendi aracımda dizel, icon kadjar. Gittim 1 takım lastik aldım devam ediyorum yoluma. Bu ülkede yaşam zaten oldukça zor, gidipte arabaya bağlamak istemedim. Hiç aracınız olmaz veya sorun yaşarsınız haklısınız.

    Aracımdan memnunum hocam. Sadece f30'lara heves ettim. Onu alma planım vardı. Ama bu gidişle suya düşecek :)




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    İş gereği sağlık çalışanları arasındaydım.


    Molalardaki konuşmalar.


    Çok kısaca salgın tekrar kuvvetleniyor.


    Doktorların yaşadığı sitelerde dahi haciz vakaaları sıkıntı. Sürekli borç isteyenler var.


    Bir kısmı sağlık çalışanları kampanyalarından araç değiştirmeye niyetlenmiş araçlarını satamıyorlar alan yok.


    Biraz birikimi olan herkes ise önünü göremediği için bankaya yatırmış altın v.b almış bekliyor. En acısı kimse iş kurmak istemiyor.


    Estetik cerrahlar bile ciddi sıkıntı çekiyor. Antalya'da bolca saç ekimi burun diş falan yapanlar vardı araplara, İngilizlere onlarda fecii zararda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Şubat 2021; 17:6:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model bir arabaya 290 çok çok fazla. Satamamanın sebebi bu. Muadili dediğinde satma niyetinde olanlar değil, belki bir keklik avlarım modunda olduğu için onlarda yüksek yazmışlar fiyatları. Senin aracın değeri 240-250 müdür. 40-50bin fazla yazmışsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı site 4-5 aydır yerinde sayiyo oraya göre Fiat mi yazılır yahu  Gercek alıcı fiati 240-245 dersen bi iki günde satılır ha ben yine PSA almam o ayri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sitede favori sayısını en az 10'a böleceksiniz. Gerçek alıcı sayısına ulaşırsınız.

  • aslında olması gereken bu. bizim millet alıştı ikinci el arabasını sıfırdan pahalı satmaya. şimdi piyasaya sıfır araç gelince kendi ikinci elleri para etmemeye başladı kim ne yapsın sıfır araba varken ?? avrupada ikinci el arabalar çok ucuzken türkiyede sıfırdan pahalıydı bunun sebebi de sıfır araç arzının olmamasıydı. şimdi var. konu sahibi arabasını satmak istiyorsa paşa paşa ucuza yani hakettiği değere ilan koyacak, yoksa sıfır alınır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    İş gereği sağlık çalışanları arasındaydım.


    Molalardaki konuşmalar.


    Çok kısaca salgın tekrar kuvvetleniyor.


    Doktorların yaşadığı sitelerde dahi haciz vakaaları sıkıntı. Sürekli borç isteyenler var.


    Bir kısmı sağlık çalışanları kampanyalarından araç değiştirmeye niyetlenmiş araçlarını satamıyorlar alan yok.


    Biraz birikimi olan herkes ise önünü göremediği için bankaya yatırmış altın v.b almış bekliyor. En acısı kimse iş kurmak istemiyor.


    Estetik cerrahlar bile ciddi sıkıntı çekiyor. Antalya'da bolca saç ekimi burun diş falan yapanlar vardı araplara, İngilizlere onlarda fecii zararda.

    Cidden durum dediğiniz gibi. İşsizlik verileri falan açıklanmış sözde düşüyor ama çevremde hemen hemen herkes ya işsiz ya da ücretsiz izinde diyebilirim. İşten çıkartma yasağı kalksın gör bak sen neler yaşanacağını...


    Doktorların bile hacizlik durumda olması çok enteresan ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Doktorlar değil hocam yaşadıkları sitelerdeki diğer insanlara haciz geliyor, orta sınıfa yani. birde estetik cerrah ve dil hekimleri vardı Araplara İngilizlere paket turla operasyon yapan


    Onlar ciddi sıkıntıda. Doktorların ise döner sermaye gelirleri çok düştü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Şubat 2021; 17:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

    2017 model bir arabaya 290 çok çok fazla. Satamamanın sebebi bu. Muadili dediğinde satma niyetinde olanlar değil, belki bir keklik avlarım modunda olduğu için onlarda yüksek yazmışlar fiyatları. Senin aracın değeri 240-250 müdür. 40-50bin fazla yazmışsın.

    Aynı araç sende olsa kullanıcısına 240'a verirmiydin hocam? Vavacars bile 250'ye alıyor. Kar koyup kullanıcıyA satacak bir de. Herhalde onlardan daha iyi bilecek dğlsindir bu aracın piyasasını.
  • selamolsun1 S kullanıcısına yanıt

    Online alınan fiyatlar ve internet ilanları artık kıyas değil.

    En güzel örnek direk kendi aracınız!

    Fiyat: alıcı ile satıcının buluştuğu noktadır. Sizde alıcı yoksa fiyat yüksektir bu kadar net.

    Trink sat veya vavacars'a gidin ücret almadan aracı inceleyip fiyat verirler, bakın bakalım o 250 bini verecekler mi yoksa düşürecekler mi?

    Bu aralar ellerindeki stoklar şişmiştir ve netten verdiklerinin altında fiyat teklif etmeleri muhtemel.


    Onlardan alınan fiyatın %5 yukarısı sizin aracı zorlanmadan kullanıcıya satacağınız fiyattır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 10 Şubat 2021; 13:58:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsun1

    Aynı araç sende olsa kullanıcısına 240'a verirmiydin hocam? Vavacars bile 250'ye alıyor. Kar koyup kullanıcıyA satacak bir de. Herhalde onlardan daha iyi bilecek dğlsindir bu aracın piyasasını.

    Alıntıları Göster

    Merak etme piyasayı çok iyi biliyorum. Vavacars a gitsen 250 den almazlar. 250 de fiyat verdiklerini sanmıyorum ama hadi diyelim ki teklif 250. Oraya gittiğin zaman öldürüyorlar ve 240a alıyorlar. Sonra kendileri satıyor zaten 250 ye. Yani senin dediğin gibi 250 verelim diyip 250 vermiyorlar. Vavacars, trinksat. Hep aynı muhabbeti yapıyorlar.


    Ayrıca sen kendin diyorsun vavacars 250 veriyor diye. Üzerine 40bin koyup aracım neden satılmıyor demekte mantıklı gelmiyor bana. Dediğim gibi aracının değeri 250.


    Hata boyaya göre 240 ve daha aşağıda düşebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Doktorlar değil hocam yaşadıkları sitelerdeki diğer insanlara haciz geliyor, orta sınıfa yani. birde estetik cerrah ve dil hekimleri vardı Araplara İngilizlere paket turla operasyon yapan


    Onlar ciddi sıkıntıda. Doktorların ise döner sermaye gelirleri çok düştü.

    Pandemiden bu yana döner çalışmıyor diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

    Merak etme piyasayı çok iyi biliyorum. Vavacars a gitsen 250 den almazlar. 250 de fiyat verdiklerini sanmıyorum ama hadi diyelim ki teklif 250. Oraya gittiğin zaman öldürüyorlar ve 240a alıyorlar. Sonra kendileri satıyor zaten 250 ye. Yani senin dediğin gibi 250 verelim diyip 250 vermiyorlar. Vavacars, trinksat. Hep aynı muhabbeti yapıyorlar.


    Ayrıca sen kendin diyorsun vavacars 250 veriyor diye. Üzerine 40bin koyup aracım neden satılmıyor demekte mantıklı gelmiyor bana. Dediğim gibi aracının değeri 250.


    Hata boyaya göre 240 ve daha aşağıda düşebilir.



    Alıntıları Göster
    Neyse hocam bakalım artık kısmet




  • Satılmamasının bir sebebi de "piyasa aracı" olması. 2. Eli hızlı diye herkes aynı arabayı alıyor bu sefer 2. Elde milyon tane muadili oluyor. Herkes 3008e saldırdı bir sürü 3008 var satılık, e tabi çok fazla opsiyon olunca araçlar da satılmayabiliyor. Mesela egea linea doblo satamayan adam da var, o kadar fazla varki piyasada o araçtan satıcı o adama denk gelmiyor mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.