Öncelikle selamlar. "2022 Model Peugeout 208 1.2 Puretech 130 HP Otomatik" bir aracım var. Daha önceden 2 kez yetkili serviste bakımlarını yaptırdım ancak şu an garantisi dolduğu için yetkili serviste bakım yaptırma konusunda kararsızım. Sürekli gittiğim yetkili servis 8000 TL'ye kadar fiyat verdi, daha makul fiyat verebilecek yer bulabileceğimi sanmıyorum. Öbür yandan parçaları kendim temin edersem 2.5-3.5 arası bir fayata denk geleceğini tahmin ediyorum. Garantili olmasa bile Peugeout hizmet kullanımına devam etmek istiyorum fakat tereddütüm de var. Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilirse sevinirim. |
Peugeout 208 1.2 Yıllık Bakım İçin Neresi Makul?

-
-
Uygun yağı bulabilecek misiniz ? Bakımı yaptıracağınız yere trigeri kontrol ettirebilecek misiniz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
servisle konuşun, olası bir triger kayışı probleminde garanti devam etmese bile servis bakımlı olduğu için iyi niyet gösterebileceklerse servis ile devam edin derim.
eğer bakımı kendiniz yapacaksanız şu anda uyumlu 2 yağ var, total htc 5w30 ve mobil 1 esp formula p 5w30. bu 2 yağ dışında başka bir yağ koydurmayın aracınıza. filtreleri de mann ya da orijinal alın.
-
Toplam 3 servisle konuştum. Bir servisle konuştuğumda yağ+3 filtre 8000 TL dediler, diğeri ise yağ+2 filtre 7200 TL dediler. 7200 diyen yer filtrelerden birisi değişmiyor dedi. Son servis fiyatı çok söyledi ancak o da yağ+3 filtre söyledi. Kaç filtre standart emin olamadım.
Aracı kontrol ettirebileceğim güvenli tanıdığım var. Yağ ve filtreleri kendim alırsam orijinal alacağım. İyice kafam karıştı
-
Hocam riski şu şekilde;
Sen dışarıda yaptırdın bakımı, baktılar trigerde parçalanma var dediler. Ya cebinden trigeri değiştireceksin ya da hiç bakım yapılmamış gibi yine servise gideceksin bakıma. Aracının garantisi 3 sene
Diğer senaryo, yine dışarıda yaptırdın bakımı sorunsuzca. Ancak seneye ya araçta ya da trigerde sorun çıktı. Kronik sorunlarla ilgili tüm haklarından feragat etmiş olacaksın
Ben ne yapardım? Aracın garantisini 5 yıla uzatıp yetkili servis bakımına devam ederdim. Aksini uygulamayı düşünenlere stellantisten araba almamalarını öneriyorum
Aracınızda yanılmıyorsam triger kayışı yağda çalışan motor kullanılıyor, zaten sıkıntılı motor, bence yetkili serviste yaptırın,
-
yetkili tercih edin.
olası bir sorunda çağrı merkezinden holosko + bir miktar para bile talep edebilirsiniz yetkili servis bakımlı olması yeterli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bahsettiğiniz araç kronik triger ufalanması olan ünite..
başınız ağrımasın diyorsanız direk servise gidin hatta garantiyi uzatın..
tarabyadaki nev tercihim olurdu.
karar sizin tabiki.
3 PSA aracı kullanan biri olarak yazdım..
-
Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Bir bildiğiniz vardır muhakkak diyerek yarın yetkili servisten randevu alacağım. Sağ olun..
-
Maslak fp otomotiv tercih edebilirsiniz psa grubunda yetkiliye yakin hizmet verirler. Fiyatlari sanayiye gore yuksek yetkiliye gore uygundur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstüme vazife değil ama son bakımını serviste yaptır ve sat kurtul.
Bunları araştırıp bizi de bilgilendirebilir misiniz? Servise sorarsanız daha iyi olur.
Tiger kayışı konusunda adı çıkmış bir motor.
Kısa döngüler ile yapılan triger değişimi.
Triger değişiminde çok fazla parça değişimi gerekliliği.
Sizin ki de aynısı mı bilmiyorum ama motor indirmeli, dolayısı ile oldukça pahalı bir triger değişim prosedürü.
Cumartesi günü için randevu aldım. Yer önerilerine de teşekkür ederim ancak İstanbul’da ikamet etmiyorum. Servis bakımı sonrası garanti uzatma ve bakıma ilişkin yine bilgi paylaşırım tabii ki.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
eat 8 2 adet peugeot aracım oldu,şanzımanlar çok başarılı idi...
ama hepsi o..(
boya ve kaporta çok kalitesiz ve kötüydü
en son Adblue yu satarak çözebildim dizel olan araçta..
sizin makinada da kronik yağ içinde çalışan kayış var şu an durum ne bilmiyorum ama sık kontrol ettrimeniz gerekiyor
kayış ufalanıp yağ pompasını tıkıyor ve yağsız motor ne olur bir düşünün..(
PSA gurubu araçları yüz güldürmüyor kısaca..
servise giderek sorunları daha aza indirmek elinizde ama
size tavsiyem..
-
hem 1.2 puretech araç sahibisiniz hem de özel servis araştırıyorsunuz öyle mi? Sizin stellantis sorunlarından haberiniz yok galiba. O arabayı ömür boyu yetkili servise götürmeye mahkumsunuz. Onda bile yarın bir gün yağ basınç uyarısı aldığınızda markanın arkanızda durmayacağını bilin. Sze 100-150binlik bir sandık motoru masrafı çıkaracaklar..
-
yetkili servis tercih edin. misal ben yetkili serviste bakılmıs 2. el araçlara çekinmeden fazla para ödüyorum. yanı aslında o fazla parayı satarken alıyorsunuz geri dert etmeyin. 1 milyonluk arabaların %1 i bile etmeyen bakım masraflarından yerinmeyin derim.
-
Aklınızda bulunsun, 1.2 puretech motorda en geç 60.000km hatta 50.000km'de trigeri değiştirin.
30.000km'yi geçtikten sonra 2-3 ayda bir yağ kapağını açıp bakarak kayışı kontrol edin (kapağın hemen altında kayış). Kayışta en ufak bir çatlama görürseniz direk triger değişimi yaptırın.
Bende 308 1.2 puretech var, 57.000km'de. Kayışı sürekli kontrol ediyorum. En son 2 gün önce kontrol ettim ve çatlama başlangıcı gördüm, yarın trigeri değiştirtiyorum.
Edit : Triger setini değiştirttim. Kayışta çatlamalar hatta bazı yerlerde derin çatlamalar mevcuttu. Kayıştan parça kopması olmamış (henüz o aşamaya gelmemiş). Triger set değişimi + yağ değişimi + yağ filtresi değişimi = 15.600 TL tuttu (parça + işçilik). Yağ Total Quartz Ineo HTC 5w-30 koyduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 3 Şubat 2025; 10:48:43 > -
Merhabalar,
Aracımı dün periyodik bakıma soktum. Balatalar bitmiş ve diskleri çizdiği için balata+disk değişimi yapıldı. Balata+ disk 18, bakım da 6.5'a geldi. 3 filtre ve yağ değişimi yapıldı. Toplam 24 bin civarı ödeme yaptım.
2 yıl da ek garanti aldım, onun için de 18 bin ödeme yaptım.
Biz bu arabalara ne diye biniyoruz diye düşünüyorum bazen
Yetkili servise götürmenin en doğrusu olduğunu gördüm... Yönlendirmeler için sağ olun...
-
Bu araçlarda en fazla 2 bakımda bir mutlaka alt taraftan yağ pompa süzgeci kontrol edilmeli ve süzgeç temizlenmeli. Bunu sakın atlamayın.
Doğru yağı da alarak herhangi bir yerde bakımını yaptırabilirsiniz. Bakımlarda önemli olan yağ.
-
Hocam İzmir'de tamirciyim çok yaptım ama çoğunluğu turbosuz olandı ve yorumları okudum onların yağı 0-30 Yorumların çoğ boş muhabbet o kayış elbet yıprancak ve siz en iyi yağı kullanın garanti ne alaka ? .D
Zaten zamanla bozulan kırılan bir şey hiç yetkiliye kendinizi öptürmeyin gitmeyin haybeye kazık yersesiniz 1.2 ustası bulursanız kolay her şey kayışı değiştirmek 3 saat ya da 4 külbütor ve manifolt sökülüyor hepsi o .Yani garanti ile kayışın hiç alakası yok :D burada herkes maalesef her şeyi çok iyi biliyor sanki yetkili servis masrafını onlar vericek.
-
Geçenlerde birine chery st'si yatırım olursa fiyatlar düşmez demiş, aklıma o geldi. Fiyatlar düşecek dese elindeki arabayı nasıl satacak. Aynı hesap sanayici-yetkili servis durumu. Tabi ki de gitme diyeceksin
Garanti süresinde triger yıpranmaya bağlı değişecekse bedavaya değişiyor. Trigerden ötürü motor sıkıntısı yaşarsa yine garantiden devam. Garanti ile kayışın çok alakası var yani. Sen turbosuz 10 senelik araçlardan devam ustam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 3 Şubat 2025; 1:39:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam riski şu şekilde; Sen dışarıda yaptırdın bakımı, baktılar trigerde parçalanma var dediler. Ya cebinden trigeri değiştireceksin ya da hiç bakım yapılmamış gibi yine servise gideceksin bakıma. Aracının garantisi 3 sene Diğer senaryo, yine dışarıda yaptırdın bakımı sorunsuzca. Ancak seneye ya araçta ya da trigerde sorun çıktı. Kronik sorunlarla ilgili tüm haklarından feragat etmiş olacaksın Ben ne yapardım? Aracın garantisini 5 yıla uzatıp yetkili servis bakımına devam ederdim. Aksini uygulamayı düşünenlere stellantisten araba almamalarını öneriyorum |
Benzer içerikler
- hyundai bayon 1.4 yakıt tüketimi yorumları
- doblo 1.6 105 hp yorum
- hava filtresi ne zaman değişir
- devirdaim pompası su kaçırıyor ne olur
- arabanın altını vurdum
- honda fiyat listesi 2025
- togg dijital anahtar
- volvo ex60
- onvo l60 fiyat
- nio türkiye"ye gelecek mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X