'İnanılmaz kredi fırsatları Peugeot bayilerinde. Ayda 206 YTL'ye Peugeot 206' sloganı ile yola çıkan Peugeot, tüketici ile adeta dalga geçiyor. Nasıl mı?...
Fransız firması Peugeot'un reklamlarını izleyenler çok cazip imkanlarla otomobil sahibi olabilecekleri hayali ile gittikleri bayilerde reklamların dışında bir hesapla karşılaşıyorlar...
Önce firmanın kampanyası ile ilgili kullandığı sloganı okuyalım... "İnanılmaz kredi fırsatları Peugeot Bayilerinde. Ayda 206 YTL'ye bir Peugeot 206, 307 YTL'ye bir Peugeot 307 veya 407 YTL'ye bir Peugeot 407 sahibi olabilirsiniz. yüzde 0'dan başlayan düşük faizli kredi imkanlarından kendinize en uygun ödeme planını seçin"...
Bu slogandan yola çıkarak gittiğiniz Peugeot bayiinde ise şu rakamlarla karşılaşıyorsunuz... 206 Peugeot almak isterseniz, öncelikle 12 milyar 250 milyon lira peşin vermek zorundasınız... Çünkü, firmanın 206 milyon lira aylık talebi 10 milyar tutarındaki kredi için.
Oysa arabanın anahtar teslim fiyatı 22 milyar 250 milyon liradır. 12 milyar 250 milyon peşinat verip, 10 milyar liralık kredi kullandığınızda ayda 206 milyon lira ödemekle kalmıyorsunuz. Bu kezde, 48 ay boyunca ödeyeceğiniz taksitlerin dışında yıllık ara ödemelerle karşı karşıya kalıyorsunuz.
4 yıl boyunca ödeyeceğiniz taksitlerin yanında birde yılda 1 milyar 250 milyon lira ara ödemeler yaptığınız takdirde bir Peugeot 206 arabanız oluyor.
sence bu kadar yazdığın şey mantıklımı yada pejonun yaptığı şeyin neresi mantıksız geliyor,tecrüben olmadığı kesin- hiç milpanın-oyağın yada başka taksitle araba satan fuzul oto bilmem ne vs onların kampanları hakkında bilgin olmadığı kesin.8-10 milyar peşinat verim yıllak ara ödemeli 3-5 ayda 400 milyon vadeli megane almaktan daha iyidir- 10 senede araba sahibi olacak adamda ilgilenmesin zaten bu kampanyayla- ne benzin parası verebilir- nede bakmını yaptırabilir,ayrıca piyasadaki bankalrın hiçbiri sana 5 seneden fazla otomobil kredisi vermez hele ki 20 milyarlık arabaya kimse vermez. herşeyin bir hesabı kitabı var- insanların elinde genelde 10 milyar civarı para oluyor- peugeotda bunu fırsat bilmiş kucuk sınıf arabasını sattırmak için- 2. el alacağınıza diyor- getiirn verin onu bize ondan sora aylıkta cüzzi bir meblağ vererek 0 km 206 nızı alın - aynı şekilde 20-25 milyarlı olan ve geniş aksesuarlu araba almak isteyenlerede diğer seçeneği sunmuş.. 15 sene ayda 206 milyon öderim alırım diye bekliyorsan boşa bekleme zaten-
tamamen reklam stratejisi...
etik mi değil mi tartışılır... ama tüm firmalar bunu yapıyo... ve çark böyle dönüyo...
Belki o konuda degil ama peugeot'un reklamlarinda yanlis yonlendirmeler oldugu dogru. Ornegin Peugeotun sitesine girip 206 X-design icin yan tarafta yazilan yaziya bir bakin.
"Peugeot 206 X-Design firsati devam ediyor.
Direksiyondan kumandali, radyo-CD calar,ABS,Klima, spor koltukdosemeleri ve ozel logosuyla Peugeot 206 X-Design 22,250 YTL'den basliyan fiyatlarla..."
Isin komik tarafi birakin 22.5 milyarlik modeli, hicbir X-Design da ABS YOK!... Acaba ben mi goremiyorum diye bir bayiye de sormustum ve bayidekiler de ABS X-Design da yok, panaromic veya feline almaniz lazim ABS icin demislerdi.
O zaman gerekli yerleri uyarin sitedeki hatali bilgileri duzeltsinler dedim. Aldigim cevap ilgincti: "Siz de uyarabilirsiniz, orada iletisim icin adres var..."
Yorum sizin
aynı reklamı opelde yapıyor diğer markalarda. peşinat vermeden ayda 307 ytl ye 40 milyarlık bir araba almak mümkün mü yüzde 0 faizle. tabiki mümkün değil ve reklamı izleyen çoüğu kişide bunun farkında. bankadanda kredi çeksen belirli bir bölümünü peşin vermek zorundasın aracın. yüzde 0 faiz uygulayan bir bankada yok. adamlar opel gibi diğer markalar gibi 12 ay 10 milyar paraya 0 fazi uygulayarak kampanya yapıyor. bu sadece peugeota ait birşey değil ve de dalga geçmek değil. bence komik olan 40 milyarı 307 ytl ye yüzde 0 fazile alacağını zannetmektir. 130 ay yüzde 0 fazili kredi oluyor bu bir düşünsene 130 ay demek 11 yıl demek . 11 yıl yüzde 0 fazi uygulamak ne demek sence. bedava verse daha ii :)))
206 rc verse katlanılır o duruma
ama yine de ..ayıp ya enayi yerine koyuyolar milleti..vede 7 yıldır aynı yüze sahip bi araç almak için..
kampanya normal... peşin ödeme+ara ödeme+aylık taksitler ile otomobil sahibi oluyorsunuz. peşinat sonrasında ara ödemeler ile aylık taksitleri düşük tutuyorlar
Ben bu olayda bir kandırmaca görmüyorum. Aklı selim her tüketici sıfır faizle, peşin ödemesiz, ara ödemesiz ayda 407 ytl'ye Peugeot 407 sahibi olunamayacağını bilir.
kandırmaca değil belki ama gereksiz ilgi çekmece var. insanların ilgisini ve vaktini gereksiz yere üstlerinde topluyorlar. ve ayrıca peugeot 206 kullanıcısı olarak masrafına yetişmek için de ayda bir o kadar ödemeniz gerekitğini düşünüyorum. neresi sağlam diye düşünsem orası hemen dökülüyor.
polo da da abs standart değil.206 da standart olmaması çok doğal.
yeni kampanya dalga geçmek için değil müşterinin ilgisini çekmek için.
cebindeki para uyan gider alır ödeme koşullarını beğenmeyen almaz.
ben pejo hiç almam o ayrı
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
ABS nin olmamasinin normal olup olmadigi degil bruadaki problem.
Reklamda X-designlarda ABS var, fiyatlari da 22.5 milyardan basliyor diyor. Olmiyan birseyi varmis gibi yazmak aldatmaya yonelik hatta yalan reklamdir yaniliyor muyum? X-Design adi altindaki HICBIR modelde ABS YOK, Opsiyonel olarak da YOK...
quote:
Orjinalden alıntı: RedLabel
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
Reklamda X-designlarda ABS var, fiyatlari da 22.5 milyardan basliyor diyor. Olmiyan birseyi varmis gibi yazmak aldatmaya yonelik hatta yalan reklamdir yaniliyor muyum? X-Design adi altindaki HICBIR modelde ABS YOK, Opsiyonel olarak da YOK...
Dur sakin ol hemen kızma.
Reklamda abs var diyip araçta yoksa gider mahkemeye verirsin olur biter.
Dur sakin ol hemen kızma.
Reklamda abs var diyip araçta yoksa gider mahkemeye verirsin olur biter.
Yok kizdigim yok, oyle olduysa yazi kusuruma bakma.
Olay onemli degil ama sinir bozucu sonucta adama bildirin duzeltsinler diyorsun, herif de sen bildir orda numara var diyor. Pejoyu ben mi satiyorum, bu kadar mi zor basit bir yanlisligi duzeltmek. Herhalde zor ki vaktim yok sen yap diye tavsiye aliyorum. Ilginc...
ayda 12ytl taksitlede renault 12 toros weriyolarmıs
ayda 907 ytl ye 907 verirlerse giderim :)
şaka bi yana da bunu yapmayan yok ki zaten.
ayda 911 ytl'ye Porsche-Carerra 911 veriyorlarmış
aslında yalan söylemiyor sadece eksik bilgi veriyor reklamlarda . bu da normal heralde yapmayan yoktur.
" 307 sw ler çok hoş"
quote:
Orjinalden alıntı: crepassio
tamamen reklam stratejisi...
etik mi değil mi tartışılır... ama tüm firmalar bunu yapıyo... ve çark böyle dönüyo...
o firmaların çarkına *****.
rekabet kurumu var bu ülkede, armut toplar. reklam özdenetim kurulu ha keza. sanayi bakanlığı tüketici hakları genel müdürlüğü mü? kurulduğu günden beri armut topluyor.
Otomobillerle ilgilenenler için bu reklam saçma gelebilir.Ama öyle insanlar var ki bu reklamı görünce sanki büyük bir fırsatmış hissine kapılıp katılıyorlar kampanyaya...Aslında tüm üreticilerin bankalarla yaptıkları anlaşmalar var.12 aya kadar 0 faizle kampanyalar yapılıyor.Bence bu reklamda ki şartlar çok da cazip değil.Ama maalesef ne kadar çok yaygara çıkarırsan o kadar çok satılıyor ürünler.Reklam piyasasının temel kuralı bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme