Şimdi Ara

<<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>> (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.379
Cevap
18
Favori
713.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canın sağolsun
  • Arkadaşlar günaydın ; bende hafta sonu balıkesire gittim geldim ,yaklaşık şehir içindeki gezmelerle beraber 350km yol yapmışımdır.50 liralık mazot aldım giderken.Bana çok geldi bu rakam özellikle şehir dışı yolculuk için.Ortalama 100-110 yaptım.Bazen aralarda 150 lere çıktım.Cruise ile gittim bir süre baktım daha çok yakıyor gibime geldi kapattım.Fabrika verilerinde 4.9 litre diyor ama 70km hızla falan giderkenmi acaba :).Birde normalde bp den alırım mazotu bu sefer PO dan aldım.Siz ne kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz? Darkboys arkadaşım dediğin gibi mıcırlı asfalt sesini acaip içeri alıyor cidden.Ama düzgün asfaltta sorun yok.Şehir içinde bile 6.6 litre ortalamayla kullanıyorum arabayı şehir dışında 6 litre ben ne anladım bu işten :) Demekki full gaz gitsem yakacak 10 litre.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agates

    Arkadaşlar günaydın ; bende hafta sonu balıkesire gittim geldim ,yaklaşık şehir içindeki gezmelerle beraber 350km yol yapmışımdır.50 liralık mazot aldım giderken.Bana çok geldi bu rakam özellikle şehir dışı yolculuk için.Ortalama 100-110 yaptım.Bazen aralarda 150 lere çıktım.Cruise ile gittim bir süre baktım daha çok yakıyor gibime geldi kapattım.Fabrika verilerinde 4.9 litre diyor ama 70km hızla falan giderkenmi acaba :).Birde normalde bp den alırım mazotu bu sefer PO dan aldım.Siz ne kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz? Darkboys arkadaşım dediğin gibi mıcırlı asfalt sesini acaip içeri alıyor cidden.Ama düzgün asfaltta sorun yok.Şehir içinde bile 6.6 litre ortalamayla kullanıyorum arabayı şehir dışında 6 litre ben ne anladım bu işten :) Demekki full gaz gitsem yakacak 10 litre.

    agates arkadaşım, aracın daha kaç kilometrede? bende ilk aldığımda banada biraz fazla gelmişti. fakat zaman ilerledikçe, yakıt sarfiyatı azaldı. mesela benimde şehir içinde ortalama 6.3-6.5 yakıyo. bu diğer ticari'lere göre çok iyi bir durum. dediğim gibi şehir dışına yada uzun yola kırk yılda çıkan bir insanım. en son bursaya gittim geldim, 220 km yol 23 tl'lik mazot harcamışım.. gözüm hep anlık tüketimde ama:) 90-110 arası motoru fazla zorlamıyorum yokuş aşşağılarda ayagımı gazdan çekiyorum, bakıyorum yakıt sarfiyatı 0.0 mutlu oluyorum:) ama herşey rüzgara, yolun eğimine, aracın zorlanmasına bağlı.. mesela, giderken bir ara 150'ye çıktım yol hafif eğimli, rüzgarda arkadan destekledi yakıt sarfiyatı 4.8 gösterdi 4-5 km kadar. bastığım zaman hakkını veriyor özellikle ışıklarda kalkışta doblo, yeni kangoo, falan geçiyorum.. tabi 15-17 gösteriyo tüketim:)
    ben yakıtı öyle devamlı aldığım bi yer yok ama bana bulunduğum yere yakın diye opet'ten alıyorum. birde 100 tl'lik yakıt alana sıfır araç için çekiliş var kupon veriyorlar. ama öyle belli bir aldığım marka yok.. yeri gelir bp, shell, opet, hepsi olur yani..
    mıcırlı asfaltta içeri giren sesi engellemek için tamponların içine, lastiklerin oldugu yer varya, oraya keçe takılıyomuş diye duydum bu sesi önemli oranda azaltıyormuş dediler. hatta connetc'lerde bu varmış.. dediğim gibi sadece duydum.




  • Araç 1000km oldu , Şehir içinde yakıttan memnunum şehir dışında beklediğimi alamadım.Fabrika değeri için 70km lerdemi gidicez illa :) Yol bitmez valla.Bende doblo vardı bundan önce 1.9jtd 150-160 basıyordum şehir dışında gayette az yakıyordu o hızlarda gitmeme rağmen.Ama bunda o hızlarda kullansam heralde 8-9 litrelerde gezinecez ortalama.Şu anlık tüketim bende fobi olacak yakında heralde.Eskiden öyle bir sıkıntım yoktu biner arabama basar giderdim.Şimdi göz sürekli orada gaza basıyorum çekiyorum basıyorum çekiyorum :D
  • 110 luk aldım yeni! fiyatlarda düştü insan kendini enayi gibi hissediyor:) gerçi takas fiyatı da düşecekti çok değişmiyor sanırım. benim arabayı tırdan indirirken çamurluğun altındaki davulumbazı kırmışlar. daha arabayı teslim almadan yenisini takalım dediler peki dedik! sıfır davulumbaz getirdiler üzerindekini söktüler. üzerinden çıkanda yalıtım malzemesi vardı(keçe benzeri birşey) baktım taktıklarında yok ne oluyor dedim! orjinalde var yedek parçasında yok dediler. kabul etmem dedim! orjinalin keçesini söküp ona baliyle yapıştırdılar. sanırım orjinallerin hepsinde keçe vardır, olmasada söktürüp oraya yalıtım malzemesi koydurmak çok kolay. benimkiyle aynı bir 110 luk daha geldi . benimkinde bebek aynası, torpidoda mp3 girişi var adamınkinde yok:) benimki emniyet paketli belki ondandır bilinmez ama adam kabul etmedi çocuk aynasını şipariş ettiler.
    yakıta gelince ben daha önce 2000 hdi motor partner kullandım 4 sene kadar. sıfır almıştık başta çok yakıyordu 5 binde biraz azaldı 10 bin iyice düştü acayip az yakıyordu. dizellerin tamamı ilk 3 beş binde çok yakıyor etrafınızda dizel kullananlara sorun




  • benim tepee de niye o zaman çamurluğunda keçeler yok? hemde orjinal herşeyi.. bebek aynası bendede yok ama o kadarda önemli değil.. arkadaşlar bu arada ötv indiriminden dolayı bizim araçlar ne olmuştur fiyatları?
  • 1600 motor degil mi ? vergi 628.00 TL yillik dogru mu ?
    100km kac litre yiyor ?
    bende fiyatini merak ettim :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkboys

    benim tepee de niye o zaman çamurluğunda keçeler yok? hemde orjinal herşeyi.. bebek aynası bendede yok ama o kadarda önemli değil.. arkadaşlar bu arada ötv indiriminden dolayı bizim araçlar ne olmuştur fiyatları?


    Premium pack 32.693 e düşmüş , birde tsk doktor indirimi uygulansa 30.000 altına düşer heralde.Kısmet değilmiş bu fiyatlardan almak napalım sağlık olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boolat

    1600 motor degil mi ? vergi 628.00 TL yillik dogru mu ?
    100km kac litre yiyor ?
    bende fiyatini merak ettim :)


    Motor 1560 tı sanırım , vergi 628 tl evet.100km de de şu an şehir içinde 6.5litre ortalama ile kullanıyorum aracım 1050km de.Sanırım ilerki km lerde tüketim daha da düşecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agates


    quote:

    Orjinalden alıntı: boolat

    1600 motor degil mi ? vergi 628.00 TL yillik dogru mu ?
    100km kac litre yiyor ?
    bende fiyatini merak ettim :)


    Motor 1560 tı sanırım , vergi 628 tl evet.100km de de şu an şehir içinde 6.5litre ortalama ile kullanıyorum aracım 1050km de.Sanırım ilerki km lerde tüketim daha da düşecek.


    tsk'ler..

    ortalama memnunmusunuz?

    orta hava sistemi iyi mi ?

    ses olarak nasil ? yolda cok ses oluyor mu ?
  • Rica ederim ; arabadan genel olarak memnunum fakat benim şanssızlığımdan dolayı gösterge panelinin yakıt göstergesinin ışığı arızalandı 1 haftalıkken,yurtdışından komple gösterge paneli gelecek değiştirecekler.İlk defa ben yaşıyorumdur heralde böyle bir sorunu :). Ayrıca rayen ve darkboys okuduklarında onlara bir sorum olacak.Dün akşam dikkatimi çekti ve bugün servise gittim onlarda sorunu gördüler ,olayı anlatayım : normal bir şekilde giderken ışıklarda duruyorsun ve önden motor kısmından tır tır tır bir titreme sesi geliyor hafif silkeliyor ve ses kesiliyor 2-3 sn sürüyor bu ;servisteki eleman panel değiştirmeye geldiğinizde onu hallederiz hava filtresindenmi ne bişilerden bahsetti izolasyon yaparız o sesi keseriz dedi ,bende ne alaka anlamadım ,hallolcaksa ok dedim.Ve bu sorunu birkaç kişide yaşamıştı dedi.Sizin araçlarda böyle birşey varmı dikkatinizi çektimi acaba? Rahatsız edici birşey değil ama benim gibi hassas birisinin kulaklarına takılınca o ses deli oluyorum valla :). Boolat arkadaşım yalıtım olarak kendi sınıfına göre oldukça iyi aslında araba.Sadece bozuk yollarda ses alıyor içeri.Düz asfaltta yağ gibi kayıyor maşallah.Motor sesini bazen duyamıyorsunuz bile o kadar sessiz çalışıyor.Ayrıca servisteki arkadaşa bazı yollarda ses içeri giriyor dediğimde lastiklerin continental senin bridgestone veya michelinde daha iyi verim alırsın dedi.Keşke o markalardan kullansaymış madem pejo dedim bende.Orta hava sistemiyle neyi kastettiğinizide anlamadım bu arada.




  • Işıklarda durduğumda o bahsettiğiniz sesi duymadım, her hangi bir silkinti de yapmıyor. Ancak, motoru stop ederken hafif bir silkinti oluyor. Normaldir diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar merhaba..
    ışıklarda durduğumda bendede öyle bir ses yok.. duymadım.. silkelenmede olmuyor.. stop ederken hafif silkeliyo kendini, ama motosikletimi bile stop ederken silkelenme oluyo oda normaldir hani..
    agates arkadaşım, serviste sana daha iyi cevabı verirler.. birde bu kadar kısa sürede sana göre sorun çıkması garip, bi okuyup üflettir bence:)
    boolat arkadaşım, araç bence sınıfının lideri, sessiz atak konforlu, caddy'de bile bu özellikler yok.. sadece bozuk yollarda sesi içeri alıyor biraz o kadar.. ama o sorunda keçe ile hallolacak gibi..
    rayen arkadaşım, nasıl gidiyor aracını alışabildinmi?
  • Alışmaya çalışıyorum. Bir de araçta debriyaj olduğunu unutmasam süper olacak.
    9 yıl otomatik araç kullanmış biri olarak, kendime sürekli bu arabada debriyaj var diye telkinde bulunuyorum.
    Ses olayına gelince, otoban tarzı yollarda kesinlikle ses yok. Ama eski düzen mıcırlı bozuk asvaltta elbette ses alıyor içeri. Bu yollarda hangi araç olsa içeri ses alır gibime geliyor. Bundan önceki corollam çok sessiz, konforlu bir araçtı ama o bile bu tür yollarda ses alıyordu. Lastikler Bridgestone idi. Bu araçtaki lastikleri ilk kez kullandığım için hakkında yorum yapamayacağım.
  • Garantisi ne kadardı bu araçların ? Rayen kasko muhabbetini yapmıştık senle benim rakam bayağı yüksek demiştim ,iptal ettirdim başaktan sigortamı fiyat araştırdım en iyi rakamı ak sigortadan aldım :560 tl :) Şartları falan herşeyi aynı ,300 küsür lira kar a geçtim az para değil sonuçta.Şöyle maddi olarak rahatladığımda extra : park yardım +gps + boya koruma falan yaptıracağım bakalım ,şu an kıpırdamaya hal kalmadı sıkıştık arabayı nakit alınca.
  • Daha düşük yaptırmanıza sevindim. Aynı şartlarda niye fazla ödeyesiniz ki. Bende bizim elemana bir fırça atayım benim ki niye 560 değil diye.
    Park sensörü kesin taktırın ben önce ne gerek var diyordum. Hatta para ödeseydim taktırmazdım.
    Ama sıkı pazarlıklar sonucu hediye olarak koparınca varsın olsun ne zararı var demiştim. Ama anladım ki, bizim araçlarda şart. Hangi markayı taktılar bilmiyorum ama gayet iyi çalışıyor. Ekranlı olanlardan taktırmayın boşuna torpidoyu delmesinler sesli uyarı sistemi gayet iyi çalışıyor. 30 cm kala kesintisiz ötmeye başlıyor. Boya korumayı da kesin yaptırın diyorum. Ben malzemeleri aldım. Ama hava elverişli olmadığı için yapamadım. Umarım önümüzdeki hafta hava düzelirde yaparım.
    Kuş pislemiş arabaya, sildim ama hemen iz yapmış. Opak boya olunca kesin kes yapılmalı mesajını almış oldum böylece.




  • quote:

    Bu arada bende berlingo full var. Ne biliyim biz onu beğendik aldık.
    Ocak birde aldık, şimdi araca akseuar vs. takıp hevesimi yenilemek istiyorum.

    Ben alt kısma pejoların gri tampon koruma parçasını takacam. acaba yakışırmı., birde nikelaj sis farı takmak istiyorum ama 300 ytl diyor teki için servis. aşırı pahalı

    Sizce ne yapabilirim araca aksesuar olarak, salak süsleri sevmem bu arada.

    Araca yaptıklarım; siyah cam filmleri, ön camlara yağmur kesici parçalar. ama çok yakıştı arabaya. bi ara resim çekip koyarım.
  • COMFORT - 1.6 HDi 75 hp - MANUEL 25.302
    PREMIUM - 1.6 HDi 90 hp - MANUEL 29.204
    PREMIUM PACK - 1.6 HDi 110 hp - MANUEL 32.693


    sitedeki fiyatlar
  • Keçe nereye ne amaçla nasıl takılıyor?

    boya koruması nasıl yapılır?
  • arkadaşlar, bende kaskomu 580 tl'ye yaptırmıştım başak sigortaya.. arkadaşım çalışıyor onun sayesinde bi indirim aldık:)
    rayen arkadaşım park sensörü gerçekten çok büyük rahatlık, ama insanda genede eski alışkanlıklar devam ediyor park ederken:)
    bu arada fiyatlar bayağı bir düşmüş hani, ama alalı 3 ay oldu onun parasını çoktan çıkarttık..
    keçe koruma çamurluk içine yapılıyor lastiklerin oldugu yere sesleri daha az geçirmesi için..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.