Şimdi Ara

Peugeot 5008 Lastik Önerileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Peugeot 5008 için lastik almam lazım. Çatlaklar var. Ömrü tamamlandı.

    Bildiğiniz gibi lastikleri 215 50 R17. Bu lastikler de maalesef biraz pahallı.

    Markaya para veriyorsak o kadar para vermeye gerek yok. Ama güvenliğe veriyorsak değer. Ben lastikten anlamıyorum. Önerileriniz nelerdir?

    Adaylar :
    1.Michelin Primacy 3 (550 TL civarı) : Hep michelin kullandım. Gayet memnun kaldım. Ama çok pahallı. Değer mi bilmiyorum. (Yakıt sınıfı : C, Islak Zemin Fren : A, Ses : 69db)

    2. Riken (280 TL civarı) : Michelin'in sırbıstanda üretilen sahip olduğu lastik fabrikasında üretiliyor. Michelin tüm süreçlerini burada da uygulatıyordur ama hammadde aynı mı? Kalitesi yakın mı? İçeri çok ses alır mı? Güvenli mi? Bilmiyorum.

    3.Goodyear EfficientGrip (450 TL) (Goodyear 91v olanı 375TL)

    4. Falken (220 TL) Fiyat süper. Ama falken hakkında eksi çok şey yazılmış.

    5. Petlas (Bu içeri çok ses yapıyor mu?)







  • Primacy 3 BENCE yumuşak. Biraz eskiyince sıcak havada yol tutuşta zorlanıyor. 2 kez sıfır alınmış 225/55/16 Primacy 3 lastik kullandım. Araç biraz güçlüydü. Kalkışlarda hep antipatinaj devreye giriyordu ve ani frende abs ... Lastiklerin hız endeksleri var. Endeks büyüdükçe hamur sertleşir. Primacy 3'ler son hız 240 km/saat olan V serisiydi kullandıklarım. Bu çok fark eder.

    Beğenmedim gittim W serisi yani son hızı 270 Km/saat olan Continental PremiumContact 5 aldım. 225/55/16 W. Lastik zaten iyi. O ebat için W serisi az satılıyordu. Zor buldum ama buldum. Biraz da hamur bu yüzden Primacy 3'e göre daha güzel oldu. İstanbul-Ankara otabınında birkaç yer hariç hep +160 km/saat hızla gittim. 180 civarı gittim. Aracım eski model E segment bir araç. İnanılmaz yol tutuş performansı alıyorum. Çok daha fazla güven veriyor. 200 km/saat üstüne çıkıp viraj dönebiliyorum.

    Kalitesiz bir markanın hız endeksi >300 km/saat olan 225/40/18 lastiklerini kullanıyorum. Hız endeksi yüksek ama lastik çöp. Acayip kayıyor.

    Böyle uzun yazdım çünkü hız endeksi, marka beraber düşünülmeli. Bunu belirtmek istedim. 120'yi hayatta geçmem virajlara insan gibi girerim diyorsanız orta ayar bir lastik işinizi görür. En ekstrem durumda lastik beni kurtarsın diyorsanız biraz paraya kıymak lazım.


    Heee, bir de ıslak zemin performansı B, C olan lastik ASLA ama ASLA almayın. Böyle mahalle içi tüp taşıyacak 40 km/saati geçmeyecek bir araç değilse asla almayın. B ile A arasında sanırım 3 metre fark var. 3 metre inanılmaz bir fark. 3 metreye ölüm de olur hayatta da kalınır. Islak zemin her zaman A olsun. Yakıt tüketimine bakmayın asla. Faso fiso. Yakıt tüketimi A olan lastik aramak samanlıkta taş bulup suyunu sıkıp içmek ama işemeyim içimde kalsın demek gibi ölücü bir durum. Önemli olan güvenliktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaTürk -- 28 Eylül 2017; 11:32:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.