Şimdi Ara

Peugeot 5008 (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37.711
Cevap
149
Favori
1.772.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada arkadaşlar park halindeyken vitesi hangi konumda bırakıyoruz? Ben "N" diye biliyorum. Şimdi kullanım kılavuzunu okurken dikkatimi çekti, istediğiniz viteste bırakabilirsiniz diyor, hatta bir yerde "R" konumunda bırakma örneği vermiş.

Orijinalden alıntı: Wind32

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de yaklaşık 1 sene süren araştırma ve analiz sürecinden sonra (Scenic, 5005, Picasso, Verso, vs.. artık kafayı yemek üzereyken) Premium Pack sedefli beyaz ile aranıza katıldım. Forumu baştan sona okumuştum, şimdi bir kez daha okuyorum :) Katkılarınız için sonsuz teşekkürler. İlk aşamada size birkaç sorum olacak:
    1. Klima rear tuşu aktifken, 2. sıra koltuklara soğuk hava gelmiyor. Bu böyle midir, yoksa bende bir problem mi var?
    2. Bendeki 2.sıranın paspasları yeri tam olarak örtmüyor, yani yerdeki saklama kaplarının bir kısmı görünüyor. Sanırım başka bir peugeot modelinin paspası diye düşünüyorum. Öyle midir?
    3. Bluetooth opsiyonu olmayan arkadaşlar bu konuda telefonu eller serbest kullanımı anlamında herhangi bir çözüm bulabildilerse paylaşırlarsa sevinirim.
    4. 2. el aldığım için multimedya paketin blurttoth kulaklıklarını bulamadık, acaba piyasadaki herhangi bir bluetooth kulaklık işimi görür mü, eşleşir mi?

Bir de sayın oasisngn, ben de bir media player alma durumundayım, yalnız Electro World'deki arkadaş arabanın amperi değişkilik gösterebilir (örneğin farlar açıkken ayrı, kapalıyken ayrı) dolayısıyla çakmaktan güç alırken media player'ı yakabilirsiniz diyerek amperi ölçmemi tavsiye ederek beni durdurdu. Acaba sizin WD'de ya da başka bir üründe böyle bir risk mevcut mudur? Ayrıca sizin 49 TL'lık WD halen Media Markt'ta satılıyor mu acaba (Ankara'dayım)
    Teşekkürler..

Hayirli olsun, klima rear tusunun isigi yanarken arkada sol ve sag koltugun onunde bulunan kapi kenarindaki havalandirma deliklerinin ayarini acmaniz gerekiyor ( sanirim max=4 seviyesi var 4'de iken cok ses yapiyor 1-2-3 de duyulmuyor bile) hic arkada oturmadigim icin cok emin degilim ama tahminim rear dugmesi sadece o havalandirmalari kontrol ediyor. paspaslara unutmazsam yarin bakarim ama oyle bir problem gozume carpmadi. aldiginiz yere ugrayin showroomdakilere bakin en kolayi. 3. bluetooth opsiyonu yok diye anliyorum yazinizdan ama herhangi bir bluetooth olur mu diye sormussunuz, bu durumda bluetooth var sanirim aracinizda, yapmaniz gereken bluetooth cep telefonu ile araci eslestirmek. herhangi bir bluetooth kulaklik olacaktir, ama bluetooth 'un da versiyonlari var o yuzden media markt ya da benzeri geri iade edebileceginiz bir yerden kulaklik alip sorun olusursa iade edebilmenizi oneririm. WD-TV konusunda herhangi bir sorun yasamadim, WD-mini ye simdiye kadar
    - yanlislikla ilk gun -+ kutuplarini karistirdigim icin ters akip verdim
    - sanirim 9 volt ile calisiyordu 5-6-9-12 volt verdim adaptoru takarken ayar dugmesi donuyor fark ettigimde epey bir zaman gecmis oluyor. yine sorunsuz calismayi surdurdu. electro world'deki arkadas dogru soylemis ama daha cok eski araclarda bu tur regulasyon sorunlari olur diye dusunuyorum, bizimkinde sukur bir sorun yok. cep telefonu surekli aracta sarj ediyorum ona da birsey olmadi (henuz :) )..
    kolay gelsin kazasiz belasiz kullanmanizi temenni ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de yaklaşık 1 sene süren araştırma ve analiz sürecinden sonra (Scenic, 5005, Picasso, Verso, vs.. artık kafayı yemek üzereyken) Premium Pack sedefli beyaz ile aranıza katıldım. Forumu baştan sona okumuştum, şimdi bir kez daha okuyorum :) Katkılarınız için sonsuz teşekkürler. İlk aşamada size birkaç sorum olacak:
    1. Klima rear tuşu aktifken, 2. sıra koltuklara soğuk hava gelmiyor. Bu böyle midir, yoksa bende bir problem mi var?
    2. Bendeki 2.sıranın paspasları yeri tam olarak örtmüyor, yani yerdeki saklama kaplarının bir kısmı görünüyor. Sanırım başka bir peugeot modelinin paspası diye düşünüyorum. Öyle midir?
    3. Bluetooth opsiyonu olmayan arkadaşlar bu konuda telefonu eller serbest kullanımı anlamında herhangi bir çözüm bulabildilerse paylaşırlarsa sevinirim.
    4. 2. el aldığım için multimedya paketin blurttoth kulaklıklarını bulamadık, acaba piyasadaki herhangi bir bluetooth kulaklık işimi görür mü, eşleşir mi?

Bir de sayın oasisngn, ben de bir media player alma durumundayım, yalnız Electro World'deki arkadaş arabanın amperi değişkilik gösterebilir (örneğin farlar açıkken ayrı, kapalıyken ayrı) dolayısıyla çakmaktan güç alırken media player'ı yakabilirsiniz diyerek amperi ölçmemi tavsiye ederek beni durdurdu. Acaba sizin WD'de ya da başka bir üründe böyle bir risk mevcut mudur? Ayrıca sizin 49 TL'lık WD halen Media Markt'ta satılıyor mu acaba (Ankara'dayım)
    Teşekkürler..

Hayirli olsun, klima rear tusunun isigi yanarken arkada sol ve sag koltugun onunde bulunan kapi kenarindaki havalandirma deliklerinin ayarini acmaniz gerekiyor ( sanirim max=4 seviyesi var 4'de iken cok ses yapiyor 1-2-3 de duyulmuyor bile) hic arkada oturmadigim icin cok emin degilim ama tahminim rear dugmesi sadece o havalandirmalari kontrol ediyor. paspaslara unutmazsam yarin bakarim ama oyle bir problem gozume carpmadi. aldiginiz yere ugrayin showroomdakilere bakin en kolayi. 3. bluetooth opsiyonu yok diye anliyorum yazinizdan ama herhangi bir bluetooth olur mu diye sormussunuz, bu durumda bluetooth var sanirim aracinizda, yapmaniz gereken bluetooth cep telefonu ile araci eslestirmek. herhangi bir bluetooth kulaklik olacaktir, ama bluetooth 'un da versiyonlari var o yuzden media markt ya da benzeri geri iade edebileceginiz bir yerden kulaklik alip sorun olusursa iade edebilmenizi oneririm. WD-TV konusunda herhangi bir sorun yasamadim, WD-mini ye simdiye kadar
    - yanlislikla ilk gun -+ kutuplarini karistirdigim icin ters akip verdim
    - sanirim 9 volt ile calisiyordu 5-6-9-12 volt verdim adaptoru takarken ayar dugmesi donuyor fark ettigimde epey bir zaman gecmis oluyor. yine sorunsuz calismayi surdurdu. electro world'deki arkadas dogru soylemis ama daha cok eski araclarda bu tur regulasyon sorunlari olur diye dusunuyorum, bizimkinde sukur bir sorun yok. cep telefonu surekli aracta sarj ediyorum ona da birsey olmadi (henuz :) )..
    kolay gelsin kazasiz belasiz kullanmanizi temenni ederim.

Arabada 2 adet bagimsiz bluetooth bulunmaltadir. İlki on panelde bulunan ve cep telefonunu baglamaya yarayan, ikincisi ise video paketi olan koltuklar arasinda komposit kablo girislrrijin oldugu yer. Bunlarada kulaklik baglantisi yapilmaktadir ve cep telefonu baglanamamaktadir. Eger cep telefonu baglamak istiyorsaniz bu isi goren navigasyonlar var veya bluetooth arac kitleri. Paspaslara gelince arabanin arka zeminini tam olarak ortmektedir cunku uzerinde orjinal hali paspasli gelmekte ben ozel olarak fransadan orjinal kaucuk paspas getirttim oradan biliyorum. Her ikiside ayni olcude. Havalandirmalara gelince evet oradan soguk hava kesinlikle gelmesi lazim vede geliyor, eger ondekilerle ayni soguklukta gelmiyor ise bir sorun var ve ihmal etmeden servise gosterilmesi gerekmektedir. Diger konuda ben philipsin ekranli dvd oynaticisimi aldim uzerinde bataryasi oldugu icin sarj sirasinda sorun olmuyor ve sarjida baya gidiyor. İyi geceler.

• 6.2 lt yakıt 5000 km de olan 5008 im için çok mu?
    hafta sonu dalaman-fethiye-sahilden kaş-kale(demre)-finike-kumluca-olimpos(çıralı)-olimpos teleferik-kemer-antalya-korkuteli(yayladan)-söğüt-fethiye-dalaman olmak üzere yaklaşık 602 km yaptım yolları bilenler bilir özellikle sahil yolu dar ve virajlıdır.km de 6,2 lt yaktı aracım daha 5000 km de
    sizce yakıt tüketimi nasıl? teşekkürler

5008le hayat çok rahat

5008 ile yolculuk hiç bitmesin istiyoruz. Opel'in reklamını bence yanlış araca yapmışlar.

Haziran-Temmuz ayları içerisinde baağı bir yol katettim. Araba çok rahat. Hiç yormuyor. Arabada 2 kişi ve 1 yaşındaki oğlum ile seyahat ettik. Bagaj full doluydu ki o kadar eşya alması çok enteresan. Otelde görevli arkadaş bile bagajdan inen eşyaları görünce "Abi koltuklarımı yatırdın sen" dedi ki koltukların hepsi ortadaydı :)

Forumu inceledim. Bazı konulara kendimce cevap vermek isterim.

Öncelikle direksiyondaki titreme olayını yazmış bazı arkadaşlar. Bu sanırım bir parti gelen araçlarda olan bir olay. 120'den sonra direksiyonda titreşim başlıyor ve bu hızlarda frene basıldığında direksiyon rahatsız edici şekilde titriyordu. Ama serviste hemen hallediyorlar. Büyütülecek bir sorun değil bence. Sadece önceden fark edip servise götürmekte fayda var. Benim aracı 2 saat içerisinde sorunu halledip teslim etmişlerdi.

Yakıt konusunda farklı farklı yorumlar var. Sanırım bu kullanım ile ilgili bir durum. Benim araçta 6,2 - 6,7 'nin altına pek indiremedim. Uzun yolda da şehir içinde de aynı hemen hemen. Uzun yolda basıyorsunuz, şehiriçinde de dur-kalk olayından yakıt pek düşmüyor. Genelde Shell kullanıyorum.
    Kullanımla alakalı diyince örnek vereyim. Babamda da 3008 var. Oda çok yakıyor diye şikayet ediyordu. Geçende Ankara'ya gidip geldim. 120 km hıza bağladım arabayı. Ortalama 5,5 yaktı. İstanbul trafiğine girince dur-kalklar yüzünden eve geldiğimde ortalama 6,0'a gelmişti. Babam ise 7,0 gibi değerlerden bahsediyor. Sanırım burada olay otomatik vitese alışkanlıktan ve kısa mesafeli kullanımlardan kaynaklanıyor. İlk kalkışlarda gaza yüklenince araç devirli çalışıyor ve yakıt tüketimini arttırıyor.

Arabanın yol tutuşu ve hızlanması gayet iyi. Uzun sürekli yolculuklarda yormuyor. Yanlız tek sıkıntı ön camda konsol çok yansıma yapıyor. Ona bir çözüm bulmak gerekebilir.

Bir arkadaş 3. sıra koltukların rahatsız olduğundan bahsetmişti sanırım. Burada sanırım arka koltukları öne çekmeyi unutmuşlardır diye düşünüyorum. Zira İzmir-Bodrum arasının bu koltuklarda 2 kişi taşıdım indiklerinde hiçte şikayetçi değillerdi. Tek sıkıntı bagaj küçülüyor :)

Video oynatıcı olarak ben iphone/ipod kullanıyorum. TV bağlantı kablosu almıştım. Gayet memnunum. ekstradan bir cihaz alıp birde onunla uğraşmaktan daha iyi gibi geldi bana. Hem sürekli yanımda, hem yer problemi yok, hemde kablo karmaşası yok.

Bayramı bekliyorum. Gelsede arabayla yolculuk yapsam diye :)

Herkese iyi günler.

• Merhaba

Hafifi mıcırlı şehirlerarası yollarda ön konsoldan titreme sesi geliyor
    Serviste garantiden filan yaptırabilir miyim
  • Aynı sesi ben de yama asfaltlı bozuk yolda duydum. Sanki ön konsolun içinden geliyor. Plastik sürtmesi ya da hız göstergesinin etrafındaki nikelajlı bölüme bir baskı varmış gibi hafif gıcırtıya benzeyen bir ses...

Bu arada video bağlantısı yaparken daha önceden bir arkadaş RCA kablonun ses olan kırmızı ve beyaz uçlarını bir konektörle arabanın aux girişine takarak filmlerin sesini hoparlörden aldığından bahsetmişti. Ben de aynısını yapmama rağmen sesi hoparlörden alamadım (yan girişi seçmeme rağmen) Acaba birşeyi eksik mi yapıyorum?

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler..

Ben aracı sıfır km almama rağmen paspaslar 3008 paspasıydı. bir süre sonra servise gittiğimde araçların 3008 paspasıyla geldiğini, 5008 paspaslarının daha yeni geldiğini söyleyerek plastik ve halı paspas hediye ettiler. öncekiler dediğiniz gibi küçüktü. Bu mesele forumun ilk sayfalarında da yazılmıştı.

Arkadaki ayarlanabilir klima çıkışları dışında ön koltukların altında zeminde de klima çıkışı var ve paspas biraz öne giderse bunların üzerini örtüyor, belki de bu nedenle arkayı yetersiz soğuttuğunu düşünüyorsunuzdur.

• Hafta sonu Ankara - İzmir yaptım ... Cruise110 a ayarladım ve bağdaş kurup oturdum diyebilirim...bu araba çok keyifli arabam 5000 km de ve bu yolda yakıt tüketimi klima full açık 5,4 lt oldu. Muhteşem ...

...

Bu arada video bağlantısı yaparken daha önceden bir arkadaş RCA kablonun ses olan kırmızı ve beyaz uçlarını bir konektörle arabanın aux girişine takarak filmlerin sesini hoparlörden aldığından bahsetmişti. Ben de aynısını yapmama rağmen sesi hoparlörden alamadım (yan girişi seçmeme rağmen) Acaba birşeyi eksik mi yapıyorum?

evet
     Peugeot 5008

bu ya da bunun kablolu olanini ullanarak WD-TV sesini hoperlorlere veriyorum.
    orta konsol icindeki usb portun uzerinde aux girisi (resimdeki olmaz eger usb yi kullanmak istiyorsaniz sigmaz ikisi birden kablolu olandan olmali yani rca disilerle 3.5mm erkek uc arasinda 10-15 cmlik kablo olan kablolar mevcut, media markt ya da electro world'de bulabilirsiniz)
    baglantilari yaptiktan sonra direksiyonun sagindaki ses acma kapama kolunun ucundaki kaynak secme kismindan aux'u secin.
    aux girisine 3.5mm girisine kabloyu sokup cikardiginizda cizirti duymuyorsaniz aux giris portunda sorun var demektir. cizirti duyarsaniz kabloda ya da ses kaynaginin ayarlarinda sorun olabilir. baska bir ek ayar yapmaya gerek yok benim bildigim.
    kolay gelsin.

• GÖZLERİME İNANAMADIM!!!!!

Arkadaşlar forumdaki yorumların da katkısıyla geçen hafta 7.500 km deki 2. el 5008 aldım.

Ancak yakıt konusunda biraz sıkıntılı gibi.

alır almaz 500 km lik bir uzun yol deneyimim oldu. 100-110 birazda 120 ile 500 km sonunda ortalama yakıt 4,8 olarak gösterdi. tabiiki güzel.
    Daha sonra şehir içi ne kadar yakacak diye ortalamayı sıfırladım. Ancak bir kaç günün sonunda gördüğüme inanamadım.
    Şehiriçi ortalaması 13,2 lt.
    Evet yanlış okumuyorsunuz. 13,2 lt.
    sürüşten diyenlerininz olabilir. Ama bu benim ilk pejo deneyimim değil. 407 executive 1,6 HDİ olan eski arabamda şehiriçi ortalaması 6,5-7,5 arası idi.
    Yani 5008 inde pek farklı olmayacağını sanıyordum.

Değerli tecrübeli arkadaşlarım.
    Ne yapabilirim. Bence bu durum normal değil ama sebep nedir?
    Beni aydınlatabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

• Merhabalar,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Bende aracı karma kullanıyorum. (Şehir içi Şehir dışı karışık)

Ancak aracın ilk ivmelenmesinde yüksek yakıt tüketimi kaçınılmaz.

1600 kg bir kütleye ilk hareketi veriyoruz.

Ben bu problemi oldukça sakin ve gaz pedalı altında yumurta varmışcasına yumuşak kullanarak aşıyorum.

Lambalarda kalkışlarda hemen kendimi sağ şeride atıp aracın ivmelenmesi için; araca zaman tanıyorum.

Bu şekilde 5,5/100 km ortalama ile kullanabiliyorum.

Ancak sürekli rampa çıkma gibi durumlarda direkt ortalama etkileniyor.

Araç denge sensörü ile rampa çıktığınızı anlayarak vites değişimlerini 3000 devir dakika ya taşıyor.

Dediğim gibi birçok etken var.

Tekrar hayırlısı olsun.

İyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 19 Ağustos 2011; 21:39:13 >

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• quote:

Orijinalden alıntı: hewes

Merhaba arkadaşlar bende peugeot 5008 sahibiyim. 2011 model 10.000 km'de Aralık ayında aldım. Arabada JBLT müzik sistemi ve deri koltuk haricinde tüm donanımlara sahip. PEUGEOT 5008 sahiplerine yada almayı düşünenlere ayrı ayrı tavsiyelerim olacaktır. Bir kere sitede yazılan yakıt tüketimleri gerçekten çok çok anormal olduğunu düşünüyorum ve nedeninide biliyorum. Benim ortalama yakıt değerim şehir dışı fabrikanın verdiği değerinde altına inerek 100km'de 4.4 lt - 4.9 lt arasında değiştiğini bizzat gördüm vede klima tüm yolculuk boyunca kullanıldı. arabanın değerlerine güven olmaz ki diyebilirsiniz ki bende aynısını düşündüm ve İZMİR-DİKİLİ arasında aracımı kullanırken İzmir-Çiğli çıkışında ki Opet istasyonunda aracımın deposunu full'ledim Çanakkale-İzmir yolu üzerinde ki Bergama opet'te tekrar fulledim. 2 istasyonun mesafesi 78km idi. Dizel yakıtın lt fiyatıda 3.56 idi. depo 13.5tl'ye full'ledi ve her iki fulleme sırasında pompanın attığı anda ek yakıt doldurmadım. Aracım 1 km' de 17kr yaktı ve ortalama yakıt tüketimi arabamda 4.9 lt gözüküyordu, kendi hesaplarıma görede yakıt tüketimim 100km'de 4.86 lt çıktı doğru olduğunu buradan onayladım. BURSA-İZMİR arasında ise arabam ÇEYREK DEPO YAKIT BİLE YAKMAZ ki bu yoldan gidip gelenler bilirler, Bursa İzmir arasında her çeşit yol vardır. Düz yolda vardır rampada vardır hele manisadan sonra sabuncubeli mevkisi tam dağa tırmanıştır. Arabam ile şehirler arası 1 depo ile 1400km yapabiliyorum. Resimlerini çektim sizin ile paylaşacağım.

YAKIT TASARRUFU YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE

Aracı şehirler arasında kullanırken 85km/h hızının altına düşmemeye , üzerine çıkmamaya özen gösterin ve de aracı 85km/h hızına sabitleyin. Neden 85km/h peki? Çünkü araba bu hızın altında iken tüm bayırlarda 5. vitese atıyor 90km/h'e çıktığınız da ise araba 4.5lt ortalama yakıttan 5.5lt tüketim ortalamasına çıkıyor bunun nedeni ise aracın hava ile sürtünmeden dolayı daha güç harcamasından ötürü. Ama bu kadar yavaş gidemem deyip 100km/h in üzerinde gidersenizde araba 100km'de 6.0lt' nin altında yaktıramazsınız. Bu nedenle bu sitede ki yakıt tüketimi çok sanırım hızı seviyoruz .
    '
    Geleliiim araba ile yaptığım en yüksek sürate düz yolda 200km/h gördüm ve arabada 3 kişiydik ağırlığımız toplamı 280 kg.

ÇOK FAZLA BİLİNMEYEN BİR BİLGİ BURADA

-Aracı kaldırırken son gaza bastığınızda aslında son gaza basmıyorsunuz, gazda bir kilit kısmı var eğer son gaza bastığınızı düşündüğünüzde ayağınızı sert bir kere daha ileri doğru bastırırsanız kırt diye bir eşik geçer işte araçtan tam performans almanızı sağlarsınız. Bu anlattığımı her hızda uygulayabilirsiniz.

-Sürücü koluğunun altında sürgülü çekmece gözü vardır dikkat ediiinn :D

-Vee eğer kapılarınızda gıcırtı gelmeye başladıysa elinize baya bir ıslak bez alın ve kapıyı açtığınızda üst kısmında kadifemsi lastikler var onları silin hiç bir ses kalmaz onlar toz tuttuğu için ses yapar.

-Daha sonradan aklıma gelen paylaşımlar olursa mutlaka sizlerle paylaşacağım ve soru sormak isteyenler bana da çekinmeden soru sorabilir arabanın piiri olduk sayılır :D

[simage][/simage]

Uğur MUTLU

Sayın UĞUR MUTLU; "bana çekinmeden sorabilirsiniz. Arabanın piri olduk" demişsiniz.

şehirlerarası 4,8 lt yakan arabam şehir içinde ne oluyor da 13,2 lt yakıyor?

Deneyimlerinize ve bilginize ihtiyacım var. Acaba benim arabamda bir sorun mu var?

Şehir içinde tamamen yüksüz. Tek kişi yani yalnız ben varım arabada.

normal trafik koşulları.
    yaklaşık 500 metrede bir trafik lambası.
    işte bu şartlarda 13,2 lt. şaşırdım kaldım.
    bilgisi paylaşan herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

Merhabalar,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Bende aracı karma kullanıyorum. (Şehir içi Şehir dışı karışık)

Ancak aracın ilk ivmelenmesinde yüksek yakıt tüketimi kaçınılmaz.

1600 kg bir kütleye ilk hareketi veriyoruz.

Ben bu problemi oldukça sakin ve gaz pedalı altında yumurta varmışcasına yumuşak kullanarak aşıyorum.

Lambalarda kalkışlarda hemen kendimi sağ şeride atıp aracın ivmelenmesi için; araca zaman tanıyorum.

Bu şekilde 5,5/100 km ortalama ile kullanabiliyorum.

Ancak sürekli rampa çıkma gibi durumlarda direkt ortalama etkileniyor.

Araç denge sensörü ile rampa çıktığınızı anlayarak vites değişimlerini 3000 devir dakika ya taşıyor.

Dediğim gibi birçok etken var.

Tekrar hayırlısı olsun.

İyi günlerde kullanın.

melodramm arkadaş;

yıldırım hızındaki cevap için teşekkürler.
    cevabınızın bir altındaki mesajda yol ve trafik şartlarını da yazdım rampa ya da ilk kalkışta gençler gibi değil normal bir sürücü gibi kalkışa dikkat ederim. ayrıca az yaksın diye de özen gösteririm.

acaba diyorum ki araçta bir sorun mu var.
    ya da yazılımla bu sorun aşılabilir mi?
    teşekkürler.

• 3-4 ay evvel adigim 2011 model arabamin yakit tuketimi su sekilde
    0-5000 km ortalama 7.8 lt ( yakiti surekli shell v-power diesel aldim, sehir ici sehir disi karisik ama sehir disinda genelde hiz ortalamasi ~150 civarinda.... 178 km hizla giden aracin arkadan cok net resmini cekebilen teknolojileri oldugunu biliyor musunuz trafik polislerinin , neyse bu ayri konu) dolayisi ile hepsini sehir ici sayabilirsiniz.)
    sonra 5000 km de, direksiyon titremesi icin servise gittim ve normalde yapilan parca degistirme yerine tornadan gecirme (?- araba terimlerinden uzagim, aracin tekerlerdeki metal aksami puruzsuzlestirme islemi) islemi yaptilar, daha cok artti 120 sonrasi titreme ve fren yapinca. ha bir de ortalama 9.5lt/100km lere cikti.
    ki 5000-8000 km arasini devlet yolundan tatile gidip gelirken yaptim. yine yakit shell.... 1 depo ile 650 gosteriyordu ve 600 km gidince isik yandigi icin yeniden depoyu dolduruyordum.
    su an arac 9000+ kmde ve shell yerine aradim buldum ve totalden aldim son depoyu. totalin excellium diesel olandan. depoda 100km lik shell mazot vardi, uzerine eklendi. sifirladim, su an 230 km yaptim aracta ve 700 km daha giderim diyor daha 230 km oldu, hicbir fark yok gittigim yolda hatta tam tersine trafik kalabaliklasti guzergah uzerinde.... ayrica totalden dolayi hicbir sikinti da yasamadim, tersine arac neymis boyle dedim. shell kesinlikle iyidir diye yazanlardanim, 3 aracimda da hem ayni shell benzinlikten (hatta ayni pompasindan) almaktayim.
    ana fikir:
    1. aracin yuruyen aksamindaki sorunlar kesinlikle yakit tuketimini etkiliyor.
    2. yakitin markasi degil istasyon onemli.
    3. shell v-powerda birseyi bozdu ya da benim istasyon kalitesini dusurdu.
    4. eger tuketimden memmun degilseniz oncelikle bir farkli yakit alin ( ben totalden aldim, en az olumsuz yorum nedeniyle) araci kullanma seklinizi ve klima kullanim seklinizi degistirmeyin. eger degisiklik olmuyorsa gaz pedalina, depo bosalmis, sinyal yaniyor, en yakin benzinlikci 100km uzaktaymis gibi basarak kullanin. cok fark etmiyorsa bir servise goturun.

bana gelince, zaman bulup tekrar servise goturup sarsinti icin parca degisikligi islemini yaptirinca yakit tuketimin daha da dusecegini dusunuyorum.
    @alan8313
    sehir ici 13.5 kesinlikle servise gitmeye deger bir rakam, eger spor modda kullanmiyorsaniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alan8313

GÖZLERİME İNANAMADIM!!!!!

Arkadaşlar forumdaki yorumların da katkısıyla geçen hafta 7.500 km deki 2. el 5008 aldım.

Ancak yakıt konusunda biraz sıkıntılı gibi.

alır almaz 500 km lik bir uzun yol deneyimim oldu. 100-110 birazda 120 ile 500 km sonunda ortalama yakıt 4,8 olarak gösterdi. tabiiki güzel.
    Daha sonra şehir içi ne kadar yakacak diye ortalamayı sıfırladım. Ancak bir kaç günün sonunda gördüğüme inanamadım.
    Şehiriçi ortalaması 13,2 lt.
    Evet yanlış okumuyorsunuz. 13,2 lt.
    sürüşten diyenlerininz olabilir. Ama bu benim ilk pejo deneyimim değil. 407 executive 1,6 HDİ olan eski arabamda şehiriçi ortalaması 6,5-7,5 arası idi.
    Yani 5008 inde pek farklı olmayacağını sanıyordum.

Değerli tecrübeli arkadaşlarım.
    Ne yapabilirim. Bence bu durum normal değil ama sebep nedir?
    Beni aydınlatabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

13.2 lt ortalama bence servise gitmenizi gerektirir. ben gazlayarak kullandığımda dahi böyle rakam görmedim. belki de basit birşeydir, hava filtresi vs tıkanmış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alan8313

quote:

Orijinalden alıntı: hewes

Merhaba arkadaşlar bende peugeot 5008 sahibiyim. 2011 model 10.000 km'de Aralık ayında aldım. Arabada JBLT müzik sistemi ve deri koltuk haricinde tüm donanımlara sahip. PEUGEOT 5008 sahiplerine yada almayı düşünenlere ayrı ayrı tavsiyelerim olacaktır. Bir kere sitede yazılan yakıt tüketimleri gerçekten çok çok anormal olduğunu düşünüyorum ve nedeninide biliyorum. Benim ortalama yakıt değerim şehir dışı fabrikanın verdiği değerinde altına inerek 100km'de 4.4 lt - 4.9 lt arasında değiştiğini bizzat gördüm vede klima tüm yolculuk boyunca kullanıldı. arabanın değerlerine güven olmaz ki diyebilirsiniz ki bende aynısını düşündüm ve İZMİR-DİKİLİ arasında aracımı kullanırken İzmir-Çiğli çıkışında ki Opet istasyonunda aracımın deposunu full'ledim Çanakkale-İzmir yolu üzerinde ki Bergama opet'te tekrar fulledim. 2 istasyonun mesafesi 78km idi. Dizel yakıtın lt fiyatıda 3.56 idi. depo 13.5tl'ye full'ledi ve her iki fulleme sırasında pompanın attığı anda ek yakıt doldurmadım. Aracım 1 km' de 17kr yaktı ve ortalama yakıt tüketimi arabamda 4.9 lt gözüküyordu, kendi hesaplarıma görede yakıt tüketimim 100km'de 4.86 lt çıktı doğru olduğunu buradan onayladım. BURSA-İZMİR arasında ise arabam ÇEYREK DEPO YAKIT BİLE YAKMAZ ki bu yoldan gidip gelenler bilirler, Bursa İzmir arasında her çeşit yol vardır. Düz yolda vardır rampada vardır hele manisadan sonra sabuncubeli mevkisi tam dağa tırmanıştır. Arabam ile şehirler arası 1 depo ile 1400km yapabiliyorum. Resimlerini çektim sizin ile paylaşacağım.

YAKIT TASARRUFU YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE

Aracı şehirler arasında kullanırken 85km/h hızının altına düşmemeye , üzerine çıkmamaya özen gösterin ve de aracı 85km/h hızına sabitleyin. Neden 85km/h peki? Çünkü araba bu hızın altında iken tüm bayırlarda 5. vitese atıyor 90km/h'e çıktığınız da ise araba 4.5lt ortalama yakıttan 5.5lt tüketim ortalamasına çıkıyor bunun nedeni ise aracın hava ile sürtünmeden dolayı daha güç harcamasından ötürü. Ama bu kadar yavaş gidemem deyip 100km/h in üzerinde gidersenizde araba 100km'de 6.0lt' nin altında yaktıramazsınız. Bu nedenle bu sitede ki yakıt tüketimi çok sanırım hızı seviyoruz .
    '
    Geleliiim araba ile yaptığım en yüksek sürate düz yolda 200km/h gördüm ve arabada 3 kişiydik ağırlığımız toplamı 280 kg.

ÇOK FAZLA BİLİNMEYEN BİR BİLGİ BURADA

-Aracı kaldırırken son gaza bastığınızda aslında son gaza basmıyorsunuz, gazda bir kilit kısmı var eğer son gaza bastığınızı düşündüğünüzde ayağınızı sert bir kere daha ileri doğru bastırırsanız kırt diye bir eşik geçer işte araçtan tam performans almanızı sağlarsınız. Bu anlattığımı her hızda uygulayabilirsiniz.

-Sürücü koluğunun altında sürgülü çekmece gözü vardır dikkat ediiinn :D

-Vee eğer kapılarınızda gıcırtı gelmeye başladıysa elinize baya bir ıslak bez alın ve kapıyı açtığınızda üst kısmında kadifemsi lastikler var onları silin hiç bir ses kalmaz onlar toz tuttuğu için ses yapar.

-Daha sonradan aklıma gelen paylaşımlar olursa mutlaka sizlerle paylaşacağım ve soru sormak isteyenler bana da çekinmeden soru sorabilir arabanın piiri olduk sayılır :D

[simage][/simage]

Uğur MUTLU

Sayın UĞUR MUTLU; "bana çekinmeden sorabilirsiniz. Arabanın piri olduk" demişsiniz.

şehirlerarası 4,8 lt yakan arabam şehir içinde ne oluyor da 13,2 lt yakıyor?

Deneyimlerinize ve bilginize ihtiyacım var. Acaba benim arabamda bir sorun mu var?

Şehir içinde tamamen yüksüz. Tek kişi yani yalnız ben varım arabada.

normal trafik koşulları.
    yaklaşık 500 metrede bir trafik lambası.
    işte bu şartlarda 13,2 lt. şaşırdım kaldım.
    bilgisi paylaşan herkese teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız inş. Yani 13.5lt yakıyor olması gerçekten düşündürücü. Az önce eve girdim Uludağ yolunda ki cafelere gittim. Çok rampa ve virajlı yolda vites hep 1-2-3 şeklinde Uludağ'a tırmandım ve ortalama yakıtı aşağıda sıfırlamıştım 6.8lt idi. Şehirdışı yakıt tüketimide yüksek olsa bi sorun var diyeceğim ama. Arabanın vites geçişlerini 2000 d/d yı geçmemeye çalışın ve 1. vites de daha da düşük bir devirde vites geçirin ayrıca sürüş tarzı olarak sağ şeritte kalıp kırmızı ışıkta kalktığında çok fazla öndeki arabanın yakınından gitmemeye ve ani hızlanmamaya çalış, bu senin için şöyle bir avantaj sağlar, karşındaki arabanın duracağını anlarsın ve aranızdaki mesafeden dolayı ayağını gazdan çekerek frene bile basmadan durabilirsin. Hem frenlerin çabuk bitmez hemde ayağını gazdan çektiğin için motora giden yakıtı kesmiş olursun bu nedenle yakıt tasarrufu yaparsın. Arabayı gereğinden fazla hızlandırıp ani frenlemeden kaçının aynısı kırmızı ışıktan kalkarken de uygulayın. UNUTMAYIN yokuş aşağı inişler hariç arabayı kullanırken ne kadar çok arabayı yavaşlatmak için frene basıyorsanız o kadar çok boşa yakıt tüketmiş olursunuz. Ama sürüş tarzım bu şekilde zaten diyorsanız bence aracın hava ve mazot flitrelerine bakın motorun içinde ne kadar çok zengin karışım olursa o kadar yakıt tüketimide artabilir.

Yeri gelmişken yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Turbo motorlu hangi araba olursa olsun gaza azıcık basmış bile olsanız arabayı istop ettirmek için minimum 30 sn'ye bekleyin. Nedenine gelince forumda başka bir konuda edindiğim bilgiye göre turbo fanı motor çalışıyorken anca yağlama yapabiliyor. Gaza bastığınız andan itibaren turbo da ki basınç artıyor ve arabayı bu şekilde istop ederseniz turbo fan mili yağlanmıyor fakat yüksek basınçtan dolayı turbo fanı yağlanmadan dönmeye devam ediyor ve mili zamanla aşındırmaya başlıyor.

• 13,2 lt. Cok yahu......
    e-hdi 5008 alacakların dikkatine
    bizim 5008 lerin fransa da 1.6 hdi ile yeni çıkan 1.6 e-hdi fiyatları arasında fiyat farkı olarak sadece 1000€ yani 2500 tl fark var 5008 alacak arkadaşlara tavsiyem 2012 model 1.6 e-hdi alsınlar çünkü pek fark yok arasında hem yakıt tüketimi de uygun, 100 km de 0.4 lt az yakıyor
    haa şunu bilemem bu aradaki fark araç türkiye ye giriş yapınca %18 kdv ,%37 ötv gibi vergilerle 1500-1700€ gibi bi fiyat farkı olursa ne olur? 4000 tl-5000 tl gibi bir fark oluşur o zaman hdi mi e-hdi mi oturup hesap yapmak ,düşünmek gerekir.tabi ki 0.4 lt daha az yakıt tüketimi bunu tolere eder mi hesaplamak gerekir.
    herkese hayırlı yolculuklar

5008 le hayat çok rahat

• bakalım..gelsinde..fiyat dediğin gibi fazla olmazsa yeni alacaklar tercih edebilir dostum
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.