Şimdi Ara

Peugeot 5008 (198. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37.685
Cevap
148
Favori
1.710.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elemanus

ARKADAŞLAR IPHONE Yİ TANITMADA SORUN YAŞAYAN OLDUMU VE NASIL ÇÖZDÜ YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM..

Benimki iphone değil ama telefonu tanıtmada yaşadığım sorun ve kaynağını paylaşabilirim.

İlk başta cep telefonunun bluetooth'unu açıp araç bilgisayarından da buldurup tüm senkronizasyonu yapmıştım.

Sonraları da, nasılsa otomatik bağlandığı için arabaya binerken cebin bluetooth'unu açık tutuyordum, boşuna uğraşmayım araba nasılsa bulup bağlantıyı kuruyor diye. Fakat sonra bir türlü doğru düzgün kullanamıyordum. Araç hoparlöründen telefon çalıyor, ama direksiyon tuşundan açmıyor vs

Artık şöyle yapıyorum: Arabaya binerken cebin bluetooth'u kapalı. Aracı çalıştır. Biraz bekle, ki aracın bluetooth'u tam olarak devreye girsin (15-20 sn). Sonra cebin bağlantılar seçeneğine gel, peugeot için ta ilk başta ilk senkronizasyon yaparken oluşturmuş olduğu seçeneğe gel (yok ise, bluetooth'u açıp peugeot'yu buldur), bağlan'ı tıkla, 2 sn'de bağlanıyor. Ve hiç sorun çıkmıyor.

Yani işin özü, arabaya cebin bluetooth'u açık olarak girme. Yerine, arabayı çalıştır, biraz bekle, sonra cepten arabaya bağlan.

umarım çözüm olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zikefin

quote:

Orijinalden alıntı: 307xt

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-peugeot-5008-yan-basamak-ve-aksesuarlari-42125975/detay/

linkte ki (yan basamak) aksesuar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, bizim yakışıklılara gidermi sizce :))

merhaba,

görüntü olarak 10 numara ama fiyat çok yüksek...

çok doğru, fiyat oldukça uçuk,
    olumlu yorumları aldıktan sonra, önümüzdeki günlerde bende bizimkine yaptırmayı düşünüyorum, becerebilirsen resimleri de paylaşırım burada, tabi bu fiyatlara değil :))

Valla bende araca binerken hep acaba bu araclara yan basamak takilabilir mi diye dusunuyordum ama olabilecegini hic dusunmemistim, adamlara helal olsun hemen firsati gormusler :). Bence cok guzel olur, super...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennis65 -- 13 Ocak 2012; 19:22:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerka48

quote:

Orijinalden alıntı: ertank07

bu arabayı beğeniyorum ama arakdaşların hiçbiri beğenmedi,beyazı çok hoş

kedi uzanamadığı ciğere davası gibi olmuş beğenmiyorum demek,bence tasarım olarak mpv lerin içinde en iyi tasarıma sahip

evet bende öyle dedim hanginiz bu segmente yakın arabası var ulan diye ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dennis65

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 307xt

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-peugeot-5008-yan-basamak-ve-aksesuarlari-42125975/detay/

linkte ki (yan basamak) aksesuar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, bizim yakışıklılara gidermi sizce :))

merhaba,

görüntü olarak 10 numara ama fiyat çok yüksek...

çok doğru, fiyat oldukça uçuk,
    olumlu yorumları aldıktan sonra, önümüzdeki günlerde bende bizimkine yaptırmayı düşünüyorum, becerebilirsen resimleri de paylaşırım burada, tabi bu fiyatlara değil :))

Valla bende araca binerken hep acaba bu araclara yan basamak takilabilir mi diye dusunuyordum ama olabilecegini hic dusunmemistim, adamlara helal olsun hemen firsati gormusler :). Bence cok guzel olur, super...

Bu kadar olumlu görüş yeterli benim için, :) en kısa sürede yaptırmak lazim artik

• quote:

Orijinalden alıntı: elemanus

ARKADAŞLAR IPHONE Yİ TANITMADA SORUN YAŞAYAN OLDUMU VE NASIL ÇÖZDÜ YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM..

nasıl bir sorun yaşıyorsunuz..?.ben hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

forumda hadımköy bölgesinde dolaşan 5008 kullanıcıları varmı acaba merak ettim, bu sabah işe gelirken 2 beyaz bir siyah a rastladım, insan bir yakınlık hissediyor nedense, forumdaki sıcak ortamdan olsa gerek :)

aynen öyle...sizde hoşgeldiniz foruma

Hoş geldiniiz Beyaz 5008 çatalca-FSM gerçekten başka 5008leri görünce sanki kendimde yokmuş gibi vay be negüzel araba diyorum :)

Sayın elemanus Iphone un bağlantı sorunu ya iphone dur yada bağlantı ayarları hatalıdır. benimkinde iphone da çakma iphone da çok güzel çalışıyor. Servise kesin sorun derim. Kullandığım araçlar içinde ses kalitesi, rehberi arama, son arananlar listesini takip, açısından en mükemmel sistem. Şarj cihazı olarak Belkin

http://forum.donanimhaber.com/m_52989956/tm.htm

http://www.hepsiburada.com/Liste/belkin-iphoneipod-tunebase-arac-kiti-f8z442cwb-/ProductDetails.aspx?productId=bs130144&categoryId=98045#Gorseller

kullanıyorum. iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ayblrdija

quote:

Orijinalden alıntı: kgn.

SORUN DEĞİL SAYIN AYBLRDİJA, AKŞAM BAKARIM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Of nihayet sisteme rahat ulaşabildim.Muhterem kardeşim bildiğim kadarıyla ön sensörler bahsettiğiniz gibi etraftaki araç ve benzeri manyetik kirlilikten zaman zaman etkilenmekte.BU araçlarımızda kullanılan sensörlerin fabrika ayarları ile de ilgili.Fabrikasyon ayarları nedense geniş açılı mesafeden alınan tepkiye göre ayarlıymış.
    Servis bu konuda böyle söylemişti ve doğrudur.Şöyleki bir gün benim ekranda aniden PARK YARDIM SENSÖRÜ ARIZALI UYARISI İLE karşılaşmıştım.Gidilen serviste ön orta iki sensör değiştirilmişti;sonuç olumsuz uyarı ara ara devam ediyordu.Daha sonra dört tanesi ve araç kartı değiştirilmişti;sonuç değişen bir şey yoktu.Sensör beynini değiştirmeyi düşünüyorlardı.Hatta sistemlerinde ön park sensör beyin fiyatlarına bakma fırsatım dahi olmuştu.2011 modellerin 510 TL.-biraz yeni tip ne demekse 525TL.idi;bunları getireceğiz demişlerdi.Bu arada Almanya'dan bilgi alınarak esas sorunun yan sensörler olabileceği ve atılan boyanın -cilanın kalınlığından dolayı sistemin yanılgıya düşme olasılığının bilgisi gelmiş olduğunu belirtmişlerdi.Neticede komple yeniden ön sensörlerinin hepsi ham vaziyette ön tampon üçüncü kez sökülerek takıldı.Deneme süresi olarak yaklaşık 25 gün kadar boyasız olarak kullandım ve sorun çözülmüş oldu.Lakin önceki hassasiyet ve bazı araçların yanındaki uyarı ve bip sesleri ortadan kalktı.Nesnelerin daha yakınlaştığında uyarı vermesi olayı hasıl oldu.Bu konuyu özellikle sağolsun ilgilenen servisteki arkadaşlarımıza sorduğumda yeni takılan sensörlerin hassasiyet ayarları-
    nın daha yakın mesafede gerçekleştiğini belirtmişlerdi.Netice itibari ile yeniden itinalı bir şekilde kalınlık yapılmadan atılan boya işlemleri ile şimdilik sorun çözümlendi.
    Şu ana kadar da herhangi bir sorun dahi çıkartmamıştır.Bu vesile ile ilgilerini esirgemeyen peugeot yetkili
    servis çalışanlarına ; başta Metin ustaya,Fatih kardeşime,Abdullah beye, danışmada Murat beye teşekkürlerimi bir kez daha belirtirim.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Not : Kusura bakmayın sistemimde büyük bir sorun var.Formatlama yapmak zorundayım yine yazdıklarım kaybolmuştu zorla yakalayabildim.10 günde beşinci formatı atmam gerekiyor.5008 'e aksesuar konusunda çalışma yaparken iyileşmeyen virütüklerle karşılaştım hala da kırıklıklar devam etmekte Yoğun bir tıbbi tedavi programımız var.İnanınız bu üçüncü yazı yazmam.Sağlıcakla kalınız.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Yalniz bende "PARK YARDİM SENSORU ARİZALİ" uyarisi cikmadi hic.
    Bir de bahsettigim araclarin yaninda, arkasinda sistem surekli ve anlamsiz sekilde azalip artarak veriyor uyariyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

zevk meselesi..ben bugüne kadar arabayı canlı olarak görüp,içine girip beğenmeyen insan evladı görmedim..genelde ya dostum bune uzay mekii gibi tepkiler alıyorum tabi bunları diyenler daha önceden peugeotu okadar para verilirmi diyerek beni vazgeçirmeye çalışan arkadaşlar oduğunuda söyleyeyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: omerka48

quote:

kedi uzanamadığı ciğere davası gibi olmuş beğenmiyorum demek,bence tasarım olarak mpv lerin içinde en iyi tasarıma sahip

• quote:

forumda hadımköy bölgesinde dolaşan 5008 kullanıcıları varmı acaba merak ettim, bu sabah işe gelirken 2 beyaz bir siyah a rastladım, insan bir yakınlık hissediyor nedense, forumdaki sıcak ortamdan olsa gerek :)

Hoşgeldiniz.Kazasız sürüşler dilerim.
  • quote:

Bence de güzel , yakışmış.Yanılmıyorsam bu yer aynı zamanda flyaudio hizmetide veriyor.Linkini daha önceki sayfalarda koymuştum.5008 aksesuarları nihayet piyasada görülmeye başladı.Zamanla daha da çoğalacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bu arada kafalıklarda ki ekranlar için ne tavsiye edersiniz..serviste sormuştum şoför koltuğunun altına bir aparat takıyorlarmış..kablo kirliliği falan olmuyormuş..ama fiyatı çok uçuk gibi geldi bana..800 tl gibi birşeymiş ben gerek yok demiştim..

selam, ben flyaudio kullanıyorum, memnunun, tv tuner dahil 2300.tl gibi bir rakama yaptırmıştım.

yok hocam ben kafalıklarda çocukların çizgi filim falan izleyebilmeleri için dvd oynatıcı tarzı birşeyler sordum..

geçmiş sayfalarda bu konu hakkında oldukça uygun,güzel ve pratik çözümler gözüme çarpmıştı, sayfaları kurcalamanızı tavsiye ederim

geçmiş sayfalarda bende hatırlıyorum ama 66 sayfa olmuş 5008 formu..kimbilir nerelerde şimdi..hazıra konayım demiştim..

Saygıdeğer kardeşim emin olmamakla beraber 15-26 arası sayfalardaydı.Resimde vardı galiba...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mancın

quote:

arkadaşlar bu arada kafalıklarda ki ekranlar için ne tavsiye edersiniz..serviste sormuştum şoför koltuğunun altına bir aparat takıyorlarmış..kablo kirliliği falan olmuyormuş..ama fiyatı çok uçuk gibi geldi bana..800 tl gibi birşeymiş ben gerek yok demiştim..

ben teknosadan geçen yıl bir media plater almıştım tam hatırlamıyorum ama 200 tl gibi bir rakama mal olmuştu .Ama kablo kalabalıklığı benim
    hiç hoşuma gitmiyor. Ama 800 tl de fazla bir rakam

800 tl gerçekten çok ama kablo kirliliği olmadan demek ki yapılabiliyormuş servislerde..benim iş yerim sanayide..yanımızda bir komşu var..arabalara geri görüş kamerasından tutunda elektirik sistemiyle alakalı aklanıza araçla ilgili ne geliyorsa yapıyorlar..hatta flyaudio sistemine benzer birşeyrede var ama sormadım neyin nesi diye..ona sordum kablolar etrafta yerlerde olmadan insanın eline ayağına dolaşmadan şöyle düzgün birşey olabilirmi diye...olabileceğini söyledi..bakalım artık..araştırıyorum..

Saygıdeğer tttnet.net şu kamera model ve cinsini komşundan araştırabilirsen çok sevinirim.Hala uygun kamera bulamadım da.En akılcı monte yeri plakalık yanı gibi ama model ve tipi çok önemli.Komşunuzun sadece (monitör elimizde var ve kompozit çıkşlı)kamera haakkında tavsiyeleri olabilirmi diye boş vaktinizde bakabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 14 Ocak 2012; 5:50:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selam, ben flyaudio kullanıyorum, memnunun, tv tuner dahil 2300.tl gibi bir rakama yaptırmıştım.

yok hocam ben kafalıklarda çocukların çizgi filim falan izleyebilmeleri için dvd oynatıcı tarzı birşeyler sordum..

geçmiş sayfalarda bu konu hakkında oldukça uygun,güzel ve pratik çözümler gözüme çarpmıştı, sayfaları kurcalamanızı tavsiye ederim

geçmiş sayfalarda bende hatırlıyorum ama 66 sayfa olmuş 5008 formu..kimbilir nerelerde şimdi..hazıra konayım demiştim..

Geçmiş sayfalarda aradığın bu olabilir mi diye yükledim, kontrol ediniz.Yeni araç sahiplerini yormayalım dedik onların yerine biz araştırdık.Nasıl olsa 5008 ile yolculuklar keyifli.

Tüm içerikler forumdan ' ALINTIDIR '

Multimedia Kit Sahiplerine En Ekonomik Çözüm

Uzun süredir bu araç için en uygun multimedia player nedir diye araştırmaktayım. Piyasada fiyatları 200-300 TL arasında olan birçok marka medya oynatıcı mevcut. Ancak alacağınız aleti evde kullanmayacaksanız, 1080p Fullhd, wireless, network, v.s. gibi özellikler çok gereksiz ve bunlar için bir ton ekstra para ödüyorsunuz. Bu durumda bu araç için en uygun medya oynatıcının WD TV Mini olduğuna karar verdim. Sigara paketi kadar boyutu var, mkv desteklemiyor ancak zaten film izleyeceğiniz ekranlar çok ufak olduğundan 1080p gibi bir çözünürlüğe de ihtiyacınız olmuyor. Yolculuk esnasında çocukların çizgi film izlemesi bizim için yeterli bir özellik. En ekonomik çözüm şu şekilde oluyor;

Western Digital TV Mini (Media Markt IKEA) - 49,90 TL
    Çakmaktan 12V çıkış kablosu (Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanı) - 15 TL
    Sandisk 4GB usb bellek (Vatan Bilgisayar İnternet Mağazası Kampanya Ürünü) - 8,90 TL

TOPLAM : 75 TL

NOT : Western Digital TV Mini, Media Markt'ta 2 hafta önce 80 TL gibi bir fiyattı, geçen haftasonu 49,90 TL fiyattan satılıyordu, hem kendime hem de arkadaşıma birer tane aldım. Daha ucuza bulamazsınız, yurt dışı fiyatı 100 USD üzerinde. USB bellek fiyatları mağazaya göre değişmekte, istediğiniz boyutta ve fiyatta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 14 Ocak 2012; 5:12:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

TAMAMI FORUMDAN ALINTIDIR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ben de bu aralar DVD - media player'lara bakıyorum. Daha önce bir arkadaşın da mesajlarında anlattığı gibi DVD player yerine media player almak daha mantıklı gibi. Ben kendi çapımda alternatif çözümleri şöyle sıraladım:

1 - Küçük Ekranlı Portatif bir DVD Player almak: Philips, Sony, LG gibi markaların bu tip cihazları var. Bu cihazlardan alınırsa öne koyup öndeki yolcular için ekran olarak kullanılabilir, arkaya da kompozit kabloyla bağlanır. Fakat ön tarafta uygun bir yere yerleştirilebilir mi, kablolar önden arkaya giderken ortalığı karıştırır mı, bunlar aklımı karıştırıyor. Bu cihazların içinde USB girişi destekleyenler de var.
    Örnekler:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-pd-906012-9-dijital-lcd-ekran-portatif-dvd-oynatici-/productDetails.aspx?categoryid=157404&productid=evphpd9060
    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-pd-7000b12-7-tft-lcd-portatif-dvd-oynatici/productDetails.aspx?categoryid=157404&productid=evphpd7000
    http://www.hepsiburada.com/Liste/mecer-dtv-3912-9lcd-usb-ve-sd-kart-girisli-dvd-dvix-oynatici/productDetails.aspx?categoryid=8001956&productid=evmecer3912

2 - Media player almak: Küçük cihaz, pratik, güncel bir çözüm. Tabi bu durumda ön tarafa ekran koyma fikrini unutmak lazım. Cihaz küçük olduğundan ve arkada bulunacağından kablo kargaşası vs. olmayacaktır. HD dahil her türlü media'yı evde de izleme şansı doğacaktır. Araç içerisi için HD desteği çok önemli değil çünkü zaten data kompozit kabloyla aktarılıyor. Mantıklı bir çözüm.
    Örnekler:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tvix-hd-n1-cafe-media-player/productDetails.aspx?categoryid=112123&productid=bd87075
    http://www.hepsiburada.com/Liste/western-digital-hd-media-player-wdbabg0000nbk-eesn/ProductDetails.aspx?productId=bd847300&categoryId=112123

3 - PSP almak: PSP kompozit kablo ile bağlanabiliyor, lakin kompozit kablo ile oyun aktarılamadığından olsa gerek, Türkiye'de PSP için kompozit kablo bulmak sıkıntılı. Bir şekilde kompozit kablo bulunursa bizim LCD'lere bağlanabilir ve bilindiği üzere PSP media da oynatıyor. Bazı yazılımlar kullanılarak kompozit kabloyla oyun da aktarılabildiğini iddia edenler var. Hem de bir PSP'niz olacak. Aracı alınca arkadaştaki PSP'yi alacağım ve bulabilirsem bir kablo ile deneyeceğim. Benim ciddi ciddi düşündüğüm bir alternatif.

4 - Gittigidiyor'da adı duyulmamış çin mallları portatif dvd player'lar var. Ekranlı, USB girişli hem de TV Tuner'i olan portatif DVD player'lar bunlar. Çok cazip gibi görünüyor ama benim ağzım zamanında adı duyulmamış Çin mallarından çok yandığından pek bulaşmak istemiyorum. Denemek isteyenler bu alternatifi değerlendirebilir.
    Örnek:
    http://urun.gittigidiyor.com/12-039-039-inc-DEV-PORTATIF-DVD-PLAYER-TELEVIZYONIZLE_W0QQidZZ29255150
    http://urun.gittigidiyor.com/7-039-039-inc-PORTATIF-DVD-PLAYER-TV-IZLE-KARGOBEDA_W0QQidZZ28956619

Son olarak 5008'iniz için alacağınız ortam yürütücede nacizane şu hususlara dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum:

1 - Cihazın mutlaka kompozit çıkışı olmalı.
    2 - USB girişi olursa iyi olur.
    3 - Araç şarj cihazı olmalı.
    4- Arka paspas altındaki boşluğa sığan bir şey daha iyi olur.

Not: Örnekleri iyi oldukları için eklemedim. Sadece örnek olması için ekledim.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 14 Ocak 2012; 5:41:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm çabalarıma rağmen bu topikte kopyanın kopyasını yüklemek çok zor.Yerine linkleri koydum.Yalnız direk google ' da aratmayın çıkmıyor.Onun yerine üst arama çubuğuna (ÜSTTE DONANIM HABER VS: YAZAN ÇUBUK)kopyalarsanız direk resime ulaşabilirsiniz.
    1 - http://www.kablocunuz.com/pictures/DSCN0140.jpg

2 - https://forum.donanimhaber.com/images/ImageThumbnail2.aspx?path=http://img69.imageshack.us/img69/7668/imag0008nt.jpg&t=
    36846767&size=1&bound=&border=0&resolution=0

3 - https://forum.donanimhaber.com/images/ImageThumbnail2.aspx?
    path=http://img534.imageshack.us/img534/1668/imag0009od.jpg&t=36846767&size=1&bound=&border=0&resolution=0

4 - https://forum.donanimhaber.com/images/ImageThumbnail2.aspx?
    path=http://img222.imageshack.us/img222/5529/imag0012w.jpg&t=36846767&size=1&bound=&border=0&resolution=0

5 - https://forum.donanimhaber.com/images/ImageThumbnail2.aspx?path=http://img59.imageshack.us/img59/2437/imag0011nb.jpg&t=
    36846767&size=1&bound=&border=0&resolution=0

6 - https://forum.donanimhaber.com/images/ImageThumbnail2.aspx?
    path=http://img191.imageshack.us/img191/3060/imag0013m.jpg&t=36846767&size=1&bound=&border=0&resolution=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblrdija -- 14 Ocak 2012; 5:29:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugun gecerken elektrikciden 12v--> 12v adaptor aldim. birden fazla ucu oldugu icin WDTV mini ile uyumlu olan uc var mi kontrol ettim. alttaki resimde mavi olan uc uyuyor. Fiyati 35 TL

WDTV live ile gelen kablolardan icinde sari uclu olan composite kablosunun beyaz ile kirmizi olani ayirip ondeki line-in girisine bagladim. AUX icin kucuk olan mini-jacktan vaz gectim,tam oturmuyor torpidodaki line-in'e, o yuzden uzatma kablosu kullandim. Eger bluetooth kulaklik kullanirim derseniz torpido girisi ile isiniz yok sari beyaz ve kirmizi uclari arkadaki girislere takmaniz yeterli.
    henuz kablolari gizlemek icin ugrasmadim, cozum calisiyor , gerisi teferruat

benzer birsey yapmak isteyen olursa gereksinimler:
    -WD TV MINI - 50 TL
    -Cakmak adaptoru ( herhangi biri olmuyor 12 volt 1 amper output verebilmeli) - 35 TL
    -composite(female) mini jack adaptör , resimlerine bakabilirsiniz.

• quote:

Geçmiş sayfalarda aradığın bu olabilir mi diye yükledim, kontrol ediniz.Yeni araç sahiplerini yormayalım dedik onların yerine biz araştırdık.Nasıl olsa 5008 ile yolculuklar keyifli.

Tüm içerikler forumdan ' ALINTIDIR '

Multimedia Kit Sahiplerine En Ekonomik Çözüm

Uzun süredir bu araç için en uygun multimedia player nedir diye araştırmaktayım. Piyasada fiyatları 200-300 TL arasında olan birçok marka medya oynatıcı mevcut. Ancak alacağınız aleti evde kullanmayacaksanız, 1080p Fullhd, wireless, network, v.s. gibi özellikler çok gereksiz ve bunlar için bir ton ekstra para ödüyorsunuz. Bu durumda bu araç için en uygun medya oynatıcının WD TV Mini olduğuna karar verdim. Sigara paketi kadar boyutu var, mkv desteklemiyor ancak zaten film izleyeceğiniz ekranlar çok ufak olduğundan 1080p gibi bir çözünürlüğe de ihtiyacınız olmuyor. Yolculuk esnasında çocukların çizgi film izlemesi bizim için yeterli bir özellik. En ekonomik çözüm şu şekilde oluyor;

Western Digital TV Mini (Media Markt IKEA) - 49,90 TL
    Çakmaktan 12V çıkış kablosu (Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanı) - 15 TL
    Sandisk 4GB usb bellek (Vatan Bilgisayar İnternet Mağazası Kampanya Ürünü) - 8,90 TL

TOPLAM : 75 TL

NOT : Western Digital TV Mini, Media Markt'ta 2 hafta önce 80 TL gibi bir fiyattı, geçen haftasonu 49,90 TL fiyattan satılıyordu, hem kendime hem de arkadaşıma birer tane aldım. Daha ucuza bulamazsınız, yurt dışı fiyatı 100 USD üzerinde. USB bellek fiyatları mağazaya göre değişmekte, istediğiniz boyutta ve fiyatta var.

sevgili ayblrdija,

tum bilgiler için tesekkurler, bende tttnet gibi bu işi en hızlı ve uygun nasıl yaparım diye dusunuyordum, bugun hemen şu olayları alıp baglantıları yapayım. Guzel olacak :)
    tesekkurlerrr

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurBJK

quote:

o zaman şöyle bir çağrıda bulunalım..5008 sayfasını sessizce takip eden 5008 sahipleri..lütfen üye olunuz bilgi ve paylaşımda bulunalım ve çorbada sizinde tuzunuz olsun..

Ben aslında hep üyeyim de, bu listenin oluşumunu kaçırmışım birkaç gün girmeyince :)

2011 premium pack var bende de, şu kahverengi gibi olanından (buhar gri olarak geçiyor katalogda ama sanki adı başkaydı gibi. çöl grisi mi kum grisi mi neydi...)

Ankara, memur

1. vankomicin: Sedefli Beyaz/İstanbul/Doktor
    2. dr tsi: Sedefli Beyaz/Karabük/Doktor
    3. 307xt: Buz Mavi / İstanbul / Finans
    4. mancın: Sedefli Beyaz/Tokat/Diş hekimi
    5. melodramm: Aluminyum Gri / İzmir / Elektronik Teknisyeni
    6. dennis65: Sedefli Beyaz / İstanbul / Bilgisayar Mühendisi
    7. tttnet.net: Sedefli Beyaz / İzmir / Esnaf
    8. hewes: Sedefli Beyaz / Bursa / Bilgisayar Mühendisi
    9. pasa343: Buhar Gri / İzmir / Mali Müşavir
    10. aybldrja: Aluminyum Gri / İstanbul / Diş Hekimi - İşletme
    11. auzdil: Buz Mavisi / Ankara / Mühendis
    12. omerka48: Sedefli Beyaz / Muğla / Öğretmen
    13. Tk5008: Buz Mavisi / İstanbul / Bilgisayar Mühendisi
    14. drskycrest: Sedefli Beyaz / İstanbul / Doktor
    15. odethefam: Sedefli Beyaz / İstanbul / Bilişim - Kurumsal Satış (mühendis)
    16. drsnrky: Buz Mavisi / Bursa / Doktor
    17. setnet: Buz Mavisi / İzmir / Öğretmen
    18. cipiares: Aluminyum Gri / İzmir / Hukukçu
    19. jonjonbaba: Sedefli Beyaz / Ankara / Ev erkeği (engelli)
    20. gokselky: Sedefli Beyaz / Ordu / Turizm
    21. kerem3577: Siyah / İstanbul / Bilgi İşlem Müdürü
    22. aytac_1973: Sedefli Beyaz / Kocaeli / Memur
    23. sbubu: Köpekbalığı Gri / Almanya / Makine Teknisyeni
    24.ganeja:Buz Mavisi/?????/Diş Hekimi
    25. elemanus: Buz Mavisi / İstanbul / Prodüktör
    26. zikefin: Siyah(inci) / İstanbul / Finans
    27.srparamaribo: Sedefli Beyaz/Ankara/Grafik Tasarım
    28.BuTo: SedefliBeyaz/İstanbul/Bilgisayar Mühendisi
    29. salerc38: Buz Mavisi/İstanbul/Elektronik mühendisi
    30. peugeot 5008: Sedefli Beyaz / İstanbul / Elektronik Mühendisi
    31. karaca44: Köpek Balığı Grisi/İstanbul/?????
    32. kgn. Sedefli Beyaz/İstanbul/?????
    33. ugurBJK: Buhar Gri/Ankara/Memur

Güncel...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ben de bu aralar DVD - media player'lara bakıyorum. Daha önce bir arkadaşın da mesajlarında anlattığı gibi DVD player yerine media player almak daha mantıklı gibi. Ben kendi çapımda alternatif çözümleri şöyle sıraladım:

1 - Küçük Ekranlı Portatif bir DVD Player almak: Philips, Sony, LG gibi markaların bu tip cihazları var. Bu cihazlardan alınırsa öne koyup öndeki yolcular için ekran olarak kullanılabilir, arkaya da kompozit kabloyla bağlanır. Fakat ön tarafta uygun bir yere yerleştirilebilir mi, kablolar önden arkaya giderken ortalığı karıştırır mı, bunlar aklımı karıştırıyor. Bu cihazların içinde USB girişi destekleyenler de var.
    Örnekler:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-pd-906012-9-dijital-lcd-ekran-portatif-dvd-oynatici-/productDetails.aspx?categoryid=157404&productid=evphpd9060
    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-pd-7000b12-7-tft-lcd-portatif-dvd-oynatici/productDetails.aspx?categoryid=157404&productid=evphpd7000
    http://www.hepsiburada.com/Liste/mecer-dtv-3912-9lcd-usb-ve-sd-kart-girisli-dvd-dvix-oynatici/productDetails.aspx?categoryid=8001956&productid=evmecer3912

2 - Media player almak: Küçük cihaz, pratik, güncel bir çözüm. Tabi bu durumda ön tarafa ekran koyma fikrini unutmak lazım. Cihaz küçük olduğundan ve arkada bulunacağından kablo kargaşası vs. olmayacaktır. HD dahil her türlü media'yı evde de izleme şansı doğacaktır. Araç içerisi için HD desteği çok önemli değil çünkü zaten data kompozit kabloyla aktarılıyor. Mantıklı bir çözüm.
    Örnekler:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tvix-hd-n1-cafe-media-player/productDetails.aspx?categoryid=112123&productid=bd87075
    http://www.hepsiburada.com/Liste/western-digital-hd-media-player-wdbabg0000nbk-eesn/ProductDetails.aspx?productId=bd847300&categoryId=112123

3 - PSP almak: PSP kompozit kablo ile bağlanabiliyor, lakin kompozit kablo ile oyun aktarılamadığından olsa gerek, Türkiye'de PSP için kompozit kablo bulmak sıkıntılı. Bir şekilde kompozit kablo bulunursa bizim LCD'lere bağlanabilir ve bilindiği üzere PSP media da oynatıyor. Bazı yazılımlar kullanılarak kompozit kabloyla oyun da aktarılabildiğini iddia edenler var. Hem de bir PSP'niz olacak. Aracı alınca arkadaştaki PSP'yi alacağım ve bulabilirsem bir kablo ile deneyeceğim. Benim ciddi ciddi düşündüğüm bir alternatif.

4 - Gittigidiyor'da adı duyulmamış çin mallları portatif dvd player'lar var. Ekranlı, USB girişli hem de TV Tuner'i olan portatif DVD player'lar bunlar. Çok cazip gibi görünüyor ama benim ağzım zamanında adı duyulmamış Çin mallarından çok yandığından pek bulaşmak istemiyorum. Denemek isteyenler bu alternatifi değerlendirebilir.
    Örnek:
    http://urun.gittigidiyor.com/12-039-039-inc-DEV-PORTATIF-DVD-PLAYER-TELEVIZYONIZLE_W0QQidZZ29255150
    http://urun.gittigidiyor.com/7-039-039-inc-PORTATIF-DVD-PLAYER-TV-IZLE-KARGOBEDA_W0QQidZZ28956619

Son olarak 5008'iniz için alacağınız ortam yürütücede nacizane şu hususlara dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum:

1 - Cihazın mutlaka kompozit çıkışı olmalı.
    2 - USB girişi olursa iyi olur.
    3 - Araç şarj cihazı olmalı.
    4- Arka paspas altındaki boşluğa sığan bir şey daha iyi olur.

Not: Örnekleri iyi oldukları için eklemedim. Sadece örnek olması için ekledim.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elinize sağlık konuyu toparladığınız için. Ben görüntü işini iphone um ile şimdilik çözdüm. Belkin marka kablo aldım (hem üçlü girişi hem de USB si var) vatandan. Tek sorun telefon çalınca görüntü kapanıyor

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.