Şimdi Ara

Peugeot 407 1.6 HDi 100 km'de sadece 3.68 lt. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
42.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir cevap yazan olmadı adamakıllı... Ford topic'inde de bir iki kişi , kişisel görüşlerini söyledi o kadar. Aslında DH yöneticlierinin bu tarz konularda yetkili kişileri topiclere davet ederek ratingleri artırmaları mümkün... Hem bilgilenmiş oluruz, hem de seçimlerimizde bu görüşler daha etkili olur. VW ve Ford topiclerden fırsat bulup, bakalım bu yazımızı da inceleyen bir yönetici çıkacak mı?

    Ben sorularımda hala aynı kafa karmaşasındayım, bi çözüme ulaşmış da değilim... İlave olarak bi şey daha ekleyeyim, ilk kalkışı daha seri olan C-max son hız disiplininde 407'den daha geride kalıyor. Fabrika değerlerine göre ( 188 - 192 ) 407 daha üstün iken gerçek değerlerde test sürücüleri gerçek değerlerle 200 km hızı yakalamışlar, ki bu da ilgili linklerden görülebilir. Bu da ilginç...

    Hala yok mu bu konularda yardımcı olabiliecek bir yetkili..??




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lukunku

    Bir cevap yazan olmadı adamakıllı... Ford topic'inde de bir iki kişi , kişisel görüşlerini söyledi o kadar. Aslında DH yöneticlierinin bu tarz konularda yetkili kişileri topiclere davet ederek ratingleri artırmaları mümkün... Hem bilgilenmiş oluruz, hem de seçimlerimizde bu görüşler daha etkili olur. VW ve Ford topiclerden fırsat bulup, bakalım bu yazımızı da inceleyen bir yönetici çıkacak mı?

    Ben sorularımda hala aynı kafa karmaşasındayım, bi çözüme ulaşmış da değilim... İlave olarak bi şey daha ekleyeyim, ilk kalkışı daha seri olan C-max son hız disiplininde 407'den daha geride kalıyor. Fabrika değerlerine göre ( 188 - 192 ) 407 daha üstün iken gerçek değerlerde test sürücüleri gerçek değerlerle 200 km hızı yakalamışlar, ki bu da ilgili linklerden görülebilir. Bu da ilginç...

    Hala yok mu bu konularda yardımcı olabiliecek bir yetkili..??




    sevgili lukunku, üstteki yazıda peugeot 407 motor bölümüne tdci olarak veri geçmişsiniz. motor ''hdi'' malum, bu minik isim yazılış hatasını öncelikle düzelttikten sonra gelelim c-max mevzusuna. açıkçası benim ford cmx ile 407 yi kıyaslamak hiç aklıma gelmemişti. ne bileyim farklı klasmanların aracı gibi geliyor bu ikisi bana. gerçi bu hissiyat meselesi. cmax ile ilgili detaylı bir bilgi sunmam mümkün değil çünkü aracı kullanmadım hiç... 407 ise 8 aydır kullanıyorum ve dediğimde ısrar ediyorum, performansı gerçekten benim beklemediğim bir değerde(çünkü bu araç 1540 kg. en azından benim ruhsatımda böyle yazıyor. bu ağırlıkta bir araçta mevcut kalkış çok yeterli.. bahsettiklerim belki göreceli ama bu aracı almadan evvel denerken gerçekten çok şaşırmıştım)

    ama konuyu merak ettim. bir mesai arkadaşımın c max i var. sırf bu konu için aracını denemeyi planlıyorum. denedikten sonra görüşlerimi aktarırım.

    giderayak son düzeltme: lukunku arabam. com test sonuçlarını paylaşmışsın. fakat peugeot un kendi sitesinde fabrika verileri olarak 0-100 km hızlanmayı 11.7 saniye veriyor;

    http://www.peugeot.com.tr/configure/car/popup.php?gamme=VP&etape=fiche_carac&c_version_16=1PD2A4LQ2510A060

    oradaki ford c max ile ilgili test verileri bana biraz baştan savma gibi geldi. malum fabrika verileri ve test verileri farklı farklı olabilir. c max in diğer test kısmında 407 gibi puanlanmayan yerler bile var. bilemiyorum, belki de test verisi olarak c max için fabrika verilerini yazmışlardır. yahut arabam com un denediği 407 de bi sorun vardır. sonuçta kul yapısı, değişkenlik gösterebilir. bu testlerin güvenilirliği de bana göre ayrıca bir tartışma konusu. herneyse dediğim gibi denedikten sonra tecrübelerimi aktaracağım.


    ilave etmek istedim. saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kondansatır -- 17 Temmuz 2007; 16:06:39 >




  • Kardeş; bir yanlış anlaşılma var herhalde, yukarıda da yazmıştım ama tekrar söyleyeyim;

    bu performans sizi üzecek kadar kötü olmayabilir, sizi memnun da edebilir. 80 hp gücündeki Megane dci'leri kullandınız mı bilmiyorum, ama performans bakımından ona yakın tepkiler alınıyor. Bu konu, hem otomobili test eden profesyonel kişiler, hem de son kullanıcılar tarafından ifade ediliyor.

    yani benim sizin şahsi aracınız veya beğenileriniz veyahut performans kriterleriniz ile ilgili en küçük bir eleştirim yok. Aksine saygı duyarım. Ben sadece eldeki veriler doğrultusunda bazı gerçeklerden ve dahi sizin haricinizdeki her iki aracı da kullanan dostlarımdan aldığım bilgileri ve izlenimleri yazıyorum ben. Fabrika değerlerine baktığınız zaman Ford'un da 0-100 km/s hızlanması 11,3 veriliyor. Test yapılan araçlarda gerçek değerlerin tutturulamaması normal karşılanabilir. Ama eldeki veriler birden çok ve hepsi birbirine yakın olunca insan acaba diyor. Peugeot bu motoru ilk getirdiğinde İzmir-Muğla arasında hem otobanda hem de Aydın sonrasındaki virajlı yollarda test imkanı vererek basın mensuplarına değerlendirme yapılması iznini verdi. Autoshow dergisinde o testin yayınlandığı sayı hala elimde mevcuttur. Orada da hızlanma değeri olarak 13,1 sn verilmektedir. Yani gene yavaş. Citroen yeni zamanda C4 Picasso çıkardı , takip edebildiniz mi bilmiyorum, orada da aynı motor kullanıldı, hatta arabam.com 'da onun da testi var,http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=413 burada da onun 0-100 hızlanması 13,8 , 0-130 km/s hızlanması ise 19,3 sn olarak veriyor. Hatırlarsanız , Peugeot'nun 0-130 km/s hızlanması 25 sn idi. Picasso bu üç araç arasında aerodinamik açısından en sonuncusu geldiği halde, 407 'den gene de hızlı. Bu esasında bir son kullanıcı olarak sizin cevaplamanız gereken ya da siz ve sizin gibileri araçtan soğtuması gereken bir konu değil. Bu bilakis, Onno usta veya Ford - PSA grubundan ustaların bizleri tatmin edici düzeyde bilgiler vererek izah etmeleri gereken bir konu. O yüzden siz kendi üstünüze bir vazife çıkarıp ta Peugeot'u savunucu bir pozisyona girmenize gerek yok, hem siz zaten aracınızdan memnunsanız kim ne diyebilir ki? Ben DH yetkililerine bir çağrıda bulunmuştum, ama şu ana kadar herhalde bu topici okuyan çıkmadı.

    Ha bu arada hiç aracınıza chip-tuning yaptırmayı düşündünüz mü? Yaklaşık 1000 YTL lik bir masrafla 1.6 litrelik bir araçtan 140 beygür güç alabilmeniz mümkün, TSE ve CUV garantili hem de... vergi avantajı zaten malum. Acaba böyle bir artırma yaparak Passat ve Vectra gibi 2.0 motorlu araçlara 1.6 litrelik bir araçla kafa tutmanın zevki nasıldır acaba?

    HDi düzeltmesi konusunda haklısınız; PSA ve Ford'un ortaklaşa ürettiği bu motora Ford TDCi derken Citroen ve Peugeot HDi diyor.

    Aracınızı güle güle kullanın. Bu arada siz gene de C-Max'i bir deneyin ve bize de izlenimlerinizi yazın... Bekleriz...




  • 80 bg lik megane ile 110 bg lik 407 nin aktarma oranları farklıdır...407 daha uzun sanzumana sahiptir bu performanstan kayıp saglarken konforu arttırıp sakin kullanımlarda yakıt ekonomisi saglamaktadır....ona bakarsanız 70 bg dizel 307 im ile bende megane takip edebiliyorum...cünkü sanzuman oranları aynı oldugu için aracların aradaki faktörler bbg ve tork kalıyor...


    size söyle bi örnekte verebilirim...80 bg lik rni broadway 2006 model vectra 1.6 yı geciyor 0-100 de...bunun nedeni kilo farkı ve sanzumanın broadway de kısa olması..arada 20 bg kadar ufak bir fark gözükmesine ragmen tork degerlerinde 35-45 kadar bir fark bulunmakta...vectranın 3. vitesinin cok uzun olması aracın o klioyu kaldıramamasına neden oluyor....
  • Fabrika verilerini esas almak daha doğru gibi geliyor bana.

    Fabrika değerleri her motor için standart donanımlı olarak yapılıyor. Dergilerin test ettiği araçlar genelde ek donanım içeriyor ya da lüks donanımlı modeller oluyor. Buna bağlı olarak, ağırlık büyük oranda artabiliyor.

    Ayrıca dergilerin testleri yaptıkları koşullar standart olmayabilir. Örneğin, karşıdan ya da arkadan rüzgar eserse, test sonuçları farklı çıkabilir.

    Motor gücü ve torku aynı olsa bile, vites oranları nedeniyle de fark oluşabilir.

    Ford'un ve Peugeot'nun Türkiye sitelerindeki rakamlara göre
    Focus C-MAX 1.6 TDCi, 11.3 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor ve son hızı 185.
    407 1.6 Hdi, 11.7 saniyede sıfırdan 100'e ulaşıyor ve son hızı da 192.

    Bu rakamlar C-MAX'ın daha hafif ve 407'nin de daha aerodinamik olması gerçeğine uygun görünüyor.

    Bu arada, yokuş çıkmıyor diyen arkadaşımıza duyurulur: 407'nin 1.6 HDi motorlu modeli, hızlanmadan sabit gitmek koşuluyla, hafif yokuşları (sadece sürücü ile) beşinci viteste ve 70 km/s hızda çıkabiliyor. Yaklaşık 1600 d/d civarında. Bu da hem motorun torku hem de vites oranı sayesinde.




  • bu gösterge süper acaba araç içinde kaç kişi vardı
  • quote:

    80 bg lik megane ile 110 bg lik 407 nin aktarma oranları farklıdır...407 daha uzun sanzumana sahiptir bu performanstan kayıp saglarken konforu arttırıp sakin kullanımlarda yakıt ekonomisi saglamaktadır....ona bakarsanız 70 bg dizel 307 im ile bende megane takip edebiliyorum...cünkü sanzuman oranları aynı oldugu için aracların aradaki faktörler bbg ve tork kalıyor...


    size söyle bi örnekte verebilirim...80 bg lik rni broadway 2006 model vectra 1.6 yı geciyor 0-100 de...bunun nedeni kilo farkı ve sanzumanın broadway de kısa olması..arada 20 bg kadar ufak bir fark gözükmesine ragmen tork degerlerinde 35-45 kadar bir fark bulunmakta...vectranın 3. vitesinin cok uzun olması aracın o klioyu kaldıramamasına neden oluyor....



    Konu buradan anlaşılıyor... Ama daha teknik olarak konunun uzmanı kişiler tarafından detaylı bi şekilde anlatılması daha uygun olur ama DH'de yok maalesef.

    Bu arada "kondansatır" c-max'i deneyemediniz mi daha? 15 gün oldu. Arkadaşınız vermedi herhalde. Ama gerçekten ikisinin karşılaştırmasını merakla beklediğimizi bilmenizi isterim... Acaba hangisi daha seri ve oturaklı. Sadece performans olarak bakmayınız lütfen, konfor, frenler olarak da bakınız...

    Teşekkürler...




  • Konuyla ilgili daha fazla bilgisi olan yok mu arkadaşlar, ya da kullanıp da daha geniş tecrübelerin aktaracak????



    407 1.6 hdi nin performansını tartışıyoruz, özellikle hem 407'yi hem de aynı motoru kullanan diğer araçları kullanan arkadaşlar düşünceleri , görüşleri, bakış açıları?

    İki kişi konuştu bitti mi yani, 407'nin 2006 yılında satıldığı yaklaşık 2500 kişiden sadece iki-üç kişi...

    Ayrıca DH yöneticilerine de yukarıda bir çağrıda bulunmuştum, takip edilmediği veya ilgilenilmediği veyahut bir sonuç alınamadığı belli oluyor.

  • 407 ye nasıl hantal diyiyorsunuz anlamadım gitti kalkışları gerçekten harika 0-100 arsı 14.5 sn demişsiniz biz 100 kmye 11 sn civarıda çıktık ve araçta4 kişi vardı hız olarakta en son 200 gördük tabi en son hız deildi
  • @wildwolft

    araç ile ilgili izlenimlerinizi biraz anlatır mısınız?


    Ara hızlanmalar nasıl, yoldaki konforu sessizliği falan?

    Bir de yukarıda test yazılarının linkini vermiştim ben, onları okuduktan sonra kişisel görüşlerinizi de ekleyebilir misiniz?
  • ya bırakın ya 60 km geçmeden her araba az yakar
    peugeot muş ıyyy
  • arkadaşlar bende2007 407 1.6 var 4 ay önce aldım araba konfor olarak hakkını veriyor hantallık konusunda benimde biraz olsun şüphelerim vardı gerci ben tam performanslı kullanmıyordum dediğin gölbaşı konya yolunu performanslı olarak denedim ve şüphelerimi giderdim eger motoru yormadan sıkmadan kullanırsanız çok fazla sorun çıkarmıyor ayrıca maksimum hız olarak ben 205 gördüm istanbul ankara yolunda 100km hızlanma 11.4 olarak kaydettim sessiz konforlu ama peugeot şu suspansiyon olayını bi halletse kasislerde bozuk yolda brodvay kullanıyor gibi hissetmek kahrediyor insanı bunu sorduğumda da peugeot spor araba üretiyor bundan dolayı diyorlar . son olarak da evet istanbul antalya az yakmasının sebebi 67 km hız ile gidilmesi buda fazla gercekçi degil böyle bir arabayla 67 km hız dan fazla gitmeyeceğinizi düşünebilormusunuz ben ankara altınoluk(balıkesir) 675 km 1 depoya yakın yakıtla gidiyorum bu konuda bilmiyorum fazlamı azmı yakmış bilgim yok birde bir arkadas chip-tuning demişti nasıl olur nerde olur bu konuda daha detaylı bilgi verirse sevinirim

    407 ile mutlu zevkli sürüşler




  • @ mydnose

    araç ile ilgili izlenimlerinizi biraz daha anlatır mısınız?


    Ara hızlanmalar nasıl, yoldaki konforu sessizliği falan?

    Bir de yukarıda test yazılarının linkini vermiştim ben, onları okuduktan sonra kişisel görüşlerinizi de ekleyebilir misiniz?





    Chip tuning ile ilgili aşağıdaki topic'ten bilgi alabilirsin. İlgili kişinin internet sitesi ve fiyatları bile var...

    http://forum.donanimhaber.com/m_12124885/mpage_2/tm.htm
  • Hocam madem çok meraklısın araçlara fırsatın yok mu, gidip ikisiyle de test sürüşü yapsan
  • hangi ikisi ?
  • walla yeni aldık 407 yi 1.6 motor bu araca hafif kalıyor 1.8 minimum olsa o zaman çok daha iyi olur uzun yol performansını beğendim araç bu fiyata gayet iyi benzin az yakıyor artı olarak konforu çok çok iyi cruise a bağlaıyorum canavar gibi gidiyor. yarış yapcaklara uygun bir araç değil ama rahat konforuna düşkün klas bir araca bineceklere tavsiye ederim Bu aracı almadna önce Volvo S40 a baktım fiyatı 10 bin ytl pahalı ama 5 paraetmez görünüm ve konfor ve araç özeliikleri açısından. Honda Accord süper ama beniznli artı çok pahalı Aynı şekilde Yeni Mondeo çok iyi ama dizel e 70 bin ytl fiyat çekiyorlar.. yokdevenin nalı verdim 46 bin ytl aldım 407 1.6hdi comfort gelsin hatunlar :))
  • inanılmaz bir rakam.....

    acaba aracın motoru üstünde biraz oynayarak civic te de aynısı yapılabilinir mi?!....
  • 407 1.6hdi 2 senedir kullanıyorum 40000 oldu.
    şehir içi gazlayarak kullandığımda 180bin yakıyo km de ve bu da benim için çok iyi bir değer. şehir dışı yakıt çok düşüyo. dün bursadan ist e gittim mesela, 150bin in altına çok rahat düşüyo ki ben pek de ekonomik kullanmıyorum.
    performans konusunda ise beni tatmin ediyo. 1. vitesde hantal kalıyo araç ama 2 ve 3 teki deparı güzel. yüksek süratte 170km den sonra araç zorlanıyo biraz ama 1.6 bi araçta bu çok normal.
    ama yeni kasa 1.6 125 bglik bir honda civic ve toyota corolla gibi araçlar peformans olarak benim aracımdan üstün. ama onlar gazladığı zaman 300bin yakıyo km de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xenophone!

    ya bırakın ya 60 km geçmeden her araba az yakar
    peugeot muş ıyyy

    herhalde altında mercedes ferrari gibi arabalar var
  • Ya hiç Peugeot 407 1,6 HDi kullanan yok mu forumda, izlenimlerini paylaşsa ve bizi aydınlatsa...


    Biz de sorularımızı sorsak ???
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.