Şimdi Ara

Peugeot 406 HDi Konusunda düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Saçma sapan ve nedensiz akaryakıt artışından dolayı kullanmaktan büyük keyif duydugum mini cooper aracımı geçtiğimiz ay sattım. Aslında uzunca bir süre yeni araç almayı düşünmüyordum ancak Ailem emeklilik sonrası farklı bir şehire taşındıgı için uzun yolda keyifle kullanabilecegim ucuz ama konforlu araçlara bakmaya başladım.
    Peugeot 406 benzinli olanı yıllar önce ailemde vardı, oldukça da memnunduk, bugün dizel araçlara bakarken fiyatı yüzünden 2.0 HDi ve makul fiyatlı bir araçla karşılaştım. Daha önce 2.0 Hdi eski kasa C5 ya da 406 kullanıcısı olan varsa motor performansı hakkında yardımlarını alabilirim. Bildigim kadarı ile 110 hp lik bir önceki nesil dizel motor kullanılıyor, chip tuning uygulanabiliyor ancak verim alınabiliyor mu merak ediyorum.
    Yarın aracı görebilmek için sahibi ile randevulaştık, servis bakımlı ve tampon dışında değişen bir parçası olmadıgını söylüyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-406-peugeot-406-sv-hdi-bva-2-0-dizel-otomatik-vitesli/detay/

• Otomatik vitesli önermem bu motorun 90hp'lik versiyonunu eniştem Partner'da kullanıyor herhangi bir sorun çıkarmadı araç şuan 250 bine yaklaşmıştır.Ben olsam otomatik vitesli tercih etmem.
  • 406 nın yolda süzülerek gidişi bir başkadır.. Dile kolay 2002 model 406 aracımı sekiz sene kullanmıştım.. Size tavsiyem diğer arkadaşın dediği gibi bu yaşlarda bu araçları düz vites alın.. Otomatik vites sıkıntı çıkarmayabilir ama çıkardığında da çok baş ağrıtır.. 90 binde trigeri değişiyor bu araçların o na da dikkat edin.. Servise ekspertise sokturun özellikle aracın yürüyenine baktırın..
  • kilometre konusunu çok sıkıntı etmiyorum aslında, şanzıman konusunda benim de düştügüm bir çelişki var, şehir içi kullanacak olsam otomatik olsun diye kendim de diretebilirdim fakat bu araç istisnai durumlar hariç şehir içinde trafiğe çıkmayacak, o yüzden manuel ya da otomatik herhangi bir tercihim yok, baktığım araç böyle denk geldi. Psa yedek parçasını hem 0 hem de çıkma olarak tedarik edebileceğim çok arkadaşım var aslında ama şanzıman sormak nedense aklıma gelmedi bugün.

Accord, laguna, passat, vectra gibi araçlarla yedek parça fiyatı kıyaslamasına girildiginde kaporta, mekanik aksam ve motor yedek parçalarının bariz çok daha ucuz temin edilebildigi söylendi. Şanzıman düşündürücü tabi.
  • AL4 otomatik şanzıman, şanzıman yağını belli periyodlarda değiştirdiğiniz ve genel olarak tork konvenrtörlü diğer tam otomatik şanzımanların kullanım şartlarına uyduğunuz takdirde sorunsuz hizmet verecektir. Genellikle hepsinde bir kez vuku bulan bir problem spor ve kar modu ışıklarının yanıp sönerek şanzımanın kendisini korumaya aldığı problemin de selenoid valfi değişimi sonrası düzeldiği ve nüksetmediğini şu an için söyleyebilirim, sırf bunu bilmedikleri için otomatik şanzıman konusunda vasıflı olmayan servislere bin ton para döküp problemini çözemeyen vatandaşlar yüzünden otomatik şanzımanlar kötü bir üne sahip olabiliyor aldırmayın. Daha fazla bilgi için Peugeot forumundaki 406 başlığına göz atabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 26 Nisan 2011; 14:58:22 >

verdiginiz yanıtlar için teşekkür ederim. Linkini attıgım araç benden önce görüşen arkadaş tarafından satın alındı, aynı donanımda benzer temizlikte yine bir 406 arıyorum şu an, fiyat oldukça iyiydi, kaçırdım malesef
  • ya bizde 22 23 milyarlık bi araba bakıyoruz 406 hdi ler gözüme çarptı ama otomatik vites bu yaşta olmasıda korkutuyor bunların 90 lık mı yoksa 110lukmu olduğunu nerden anlıyoruz . tavsiyelerinizde varsa beklerim şimdiden teşekkürler. . .
    Peugeot 406 Hakkında Herşey
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderdas

ya bizde 22 23 milyarlık bi araba bakıyoruz 406 hdi ler gözüme çarptı ama otomatik vites bu yaşta olmasıda korkutuyor bunların 90 lık mı yoksa 110lukmu olduğunu nerden anlıyoruz . tavsiyelerinizde varsa beklerim şimdiden teşekkürler. . .

90'lığı yok, 406'daki dizel motor 2,0 HDI 110 HP'dir.
  • Arkadaşlar. 406 BVA HDI 2003 model aracım var. şehir içi karma 8,5 lt dizel tüketiyor. çok konforlu. seriliği 110 bg olmasına karşın çok tatminkar. veriler doğru. sürekli ankara şehir içi kullansan rahat 10 lt görecek. ama hafiften eskişehir yolu konya yolu gidiyorsanız 8,5 lt karma tüketim ki bence makul bir rakam.

aracım gerçekten güzel. 6 lı cd çaları track çalmakla birlikte çalışıyor. daha önce kardeşimde 407 vardı bir türlü çalışmamıştı açıkçası. aracım SV modeli 4 hava yastığı var. deri ve ısıtmalı koltuk güzel. ama deri koltuk çabul yıpranıyor malum.

temizini bulursanız kesinlikle alın derim. vites geçişleri şaşırtıcı derece sarsıntısız. diyebilirim ki, yeni nesil robotize şanzumanlardan daha başarılı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.