Şimdi Ara

Peugeot 308 Dizel Otomatik Alınır Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
17.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peugeot 308 2008-2012 modellere bakıyorum bütcem 80-100 bin tl aralığında bu fiyatlara temiz dizel otomatik 308 alınabiliyor bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha iyi bir araç var mı ?

bu aracı önerir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 model peug.308 hdi kullandım 8 sene.Bir kere baskı balata bitti.Bir kerede ön takımlardan ses geliyordu direksiyonu sağa sola çevirince onları yaptırdım.Triger devir daim değişti 100000 km de.Onun dışında yağ filtre değişimleri haricinde sıfır masraf.Araç manuel 6 vitesdi.Başka sorun olursa cevap yazarım.Geniş ve ferah araba.Bagaj ve ön camı oldukça büyük.Hızı pek hissettimez. Bir kaç kere 190 lı hızlara çıkmıştım.Yakıt 5 litrenin altında hep uzun yolda.Şehiriçi 5.5 litrelerde.Kısaca tavsiye ederim.

• Bir de şunu söyleyeyim kaportası çok kalın ağır bir araç tank gibi.Bir keresinde lada arabaya yandan bir koydum yanlışlıkla özür diledim tabiki de lada yandan neredeyse ikiye katlanıp savruldu gitti benim peug.da sadece ön sağ far kırıldı tamponun sağ tarafının boyası dökülmüştü 4-5 sene oluyor bu kaza. Sigorta karşıladı hasarı.Karşı taraf şoktaydı öleceğiz diye ben birşey hissetmedim sadece pat diye ses duymuştum.Bu da bir anı işte.

Hocam açıkcası 100.000tl bütce ile baktığımda alınabilecek daha iyi bir araç görmedim

1-Dizel otomatik

2-Az yakan çok kaçan hdi motor

3-Geniş ferah iç hacim

4-malzeme kaliteside 100.000 lira bütcelik rakiplerinden iyi

5-Spor tasarımı yaşıma uygun

105-110 a çıkarsam astra da alabiliyorum ama 1.3 cdti ve manuel oluyor otomatik rahatlığıda büyük konfor sağlıyor

Muhtemelen bu aracı alacağım hatta cam tavanlı 2012 makyajlı bulursam 110 a çıkabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2011 model 1.6 HDI Comfort Pack Yarı Otomatik olanını 1 yıl kadar kullanıp satmıştım. Araçtan hem yakıt hemde konfor anlamında oldukça memnundum. Aracı aldığımda 250.000 km'nin biraz üzerindeydi ancak rutin bakımları dışında hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. (katalizör temizliği dışında) Aracı işe gelip gitmek için almıştım diğer aracım olan Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus DCT 4x4'e fazla km yaptırmamak ayrıca boyutları itibari ile de şehir içi kullanımında Tucson'uma göre daha küçük olması sebebiyle çok da pratik bir arabaydı. Temiz kullanılmış, düşük km ve bakımları aksatılmadan yapılmış bir 308 sizi memnun eder kanımca

Orijinalden alıntı: ulasseven

Şu anda 2018 auris 1.33 kullanıyorum ama o aracın çekişi ve sağlamlığı Toyota da yok.

Auris 1.33'le her arabanın çekişine iç çekersin.  

• Bu fiyat aralığında bulabilirseniz en iyi tercih 308 dizel otomatik olur. Hem performansı hem yakıt tüketimi harika. Umarım temizini bulabilirsiniz. Otomatik konforlu olduğu gibi riskli de. Ama manuel astradansa otomatik 308 daha iyi bir tercih. Umarım gönlünüzce temiz, bakımlı bir araç bulabilirsiniz.

• Otomatik robotizedir onlarda. Haliyle geçişler biraz problem olabilir ilk başta. Ama alışırsınız. Ben temizini gözüm kapalı alırdım o bütçeye. Hem az yakar hem de PSA'nın dizellerini bilen bilir. Dayanıklı motorlardır. 1.3 CDTI Astra ya falan da hiç gerek yok. 308 iyidir.

Bu modelinde, şanzımanın tek kavrama robotize olması dışında, eleştirilebilecek fazla bir şey yok. Daha yeni modellerinde ki DPF ve ADBLUE sorunlarını yaşamazsın. Şanzımanda varsın vites değiştirirken biraz kafa sallatsın.

Tek dikkat edeceğin bakım ve arızaları. Çünkü, bunlar bir kez arıza vermeye başladı mı, arkası kesilmiyor. Satanlarda, arıza vermeye başlayan arabalarını bir garibana kakalıyorlar.

Yukarıda bir arkadaş ta, Toyota'dan sağlamdır demiş. Toyota'nın en alt segment motor ve en alt aksesuarlı modeliyle kıyaslama yapmış. Yine de, sanayiye gidip 10 dükkana hangi marka arıza nedeniyle daha çok geliyor diye sor. Cevabı herkes biliyor da, işte bu fanatiklere anlatamazsın. Bu tiplerin yorumlarına ancak kargalar güler diye ekleyeyim.

Bahsettiği modellerde adblue olmamasi lazim, etg6 ile de manüel gibi kullanırsa (vites geçişlerini kestirir ve ayağını az gazdan çekerse ) ciddi bir problem yasamaz.

Klâsik Fransız'fan kasıt sadece kalitesiz ustalar artık, 407 ile birlikte elektronik'te problemler oldukça azaldı ama ne yaptığını bilen usta sayısı oldukça az psa grubunda.

• Evet. Bende ondan bahsettim. Almayı düşündüğü model, motor olarak dertsiz, tasasızdır. Daha sonraki modellerde ki Blue ibaresi ile Dizel Partikül Filtresi (DPF) ve ADBLUE sorunlarının bu modelde olmadığını vurgulamak istedim.

Şanzıman olarak ta en geç 2 haftada alışılıyor. Çift kavramalarla kıyaslandığında çok daha sorunsuzdur. Alıştıktan sonra dilinden anlayınca vites büyütürken yaşanılan başla selam verme durumu minimize ediliyor.

Ben anlamamıştım demekki, iyi forumlar

Ikinci el fiyatlarinin fırladıgi bugunlerde alinabilecek en ideal arac olarak duruyor yinede
  • Aynı araca benzer c4 kullanıyorum dizel otomatik versiyon mcp şanzımanlı, araçtan gayet memnunum. sürüş konforu yalıtımı yakıtı gidişi tatminkâr. 1 ve 2. viteste hafif silkeleme var onun haricinde şanzımanı da güzel. arıza yaptığında manuel araç ile hemen hemen aynı paralara tamiri mümkün, ben tavsiye ederim.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.