Şimdi Ara

/// PEUGEOT 308 /// (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.819
Cevap
56
Favori
1.476.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reisG

    CCnin yetkili serviste takılmasına rağmen aracın garantiden çıkacağı durumu bence de tamamen yanlış. Çünkü, zaten Peugeot ta bize verdiği kaitapçık ve yazılarda söylüyor. Aracınızın garantiden çıkmaması için aracınıza taktıracağınız tüm donanımların Peugeot'un onayladığı marka ve teçhizat olması ve bunların mutlakak Peugeot yetkili servislerinde takılması zorunludur.Daha ötesi yok.207 outdoor sahibi hukukçu arkadşaımızda aynı konuyu açıklamış.



    Konu da tam bu işte. Peugeot nun onayladığı marka ve teçhizatı takarsa garanti devam eder, oysa Peugeot nun bunu onaylamadığı biliniyor.

    Yine de tüm söylenenler ortak gibi. Şöyle ki Göral ve ABC de bana söylenen (Tekoto kesinlikle takamayız dedi) "CC takarız ama garantisi biz oluruz" şeklinde idi. Başka bir serviste garanti dışı kalabilirsiniz dediler açık açık.

    Bir sıkıntı durumunda bir başka peugeot servisinde "bu araç garanti dışı" durumu ile karşılaşılırsa fatura ibraz edilecek ve hak savunulacak ama ülkemizde bu ibraz servis tarafından anında algılanamayacağı için anlatana kadar sıkıntı yaşanacak. Belki durum hukuki boyut kazanacak ya da zaman kaybettirecek.

    Sonuç olarak karar tamamen risk alabilmekle alakalı. Kendi adıma düşüncem ilk 6-7 ay ne kadar gerekli olduğunu aracı kullanarak tesbit ederim; çok gerekli görürsem hemen sonrasında olsa da olur olmasa da dersem garanti bitiminde taktırırım.

    Ön park sensörü konusunda yardımcı olabilecek var mı?

    Teşekkürler..




  • ben de Berke ile konuştum aramızda bu işi tartışalım sizi ararız dediler. bakalım onlar ne cevap verecekler.
    ön park sensörü için Cenmax ile görüştüm. ön tampona 4 adet göz takıyorlar. içeride hem ledli ekran var hem de sesli uyarı mevcut. istediğinizde aktif istediğinizde pasif hale sokabiliyorsunuz.gözleri tampon rengine boyayabiliyorlar. aracın data kabloları veya elektronik sistemi ile hiçbir alakaları yokmuş. sadece aracın kontağından enerji alıyormuş. 2 saat içinde montajı yapıyorlarmış.tampon sökülmüyormuş. fiyatı da 250 TL imiş.aslında bunun pillisi varsa o zaman araçtan elektrikte alınmaz problem olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisG -- 20 Mart 2009; 11:20:21 >
  • 250 TL 4 sensörlü park sistemi için bence çok fazla.
    Autoshop cevizlibağda 105 TL falan 4 sensörlü olanları. Lakin; sadece ön park sensörü görevini yapması dolayısıyla fiyat 250 olmuş olabilir.

    Zira Ön park sensörünün çalışma sistemi biraz karmaşık. Hıza duyarlı olması gerekiyor ki sıkışık trafikte durmadan uyarı vermesin. Galiba hız sensörü takıyorlar 20 km hızın altında çalışmıyor. Gerçi sıkışık trafikte 5 km hızı geçemiyorz oda aynı bir konu.

    Burda dikkat etmeniz gereken şey bence şu, sensörlerin eşik aralıkları.
    Yani, kimi sensörler 0-40 cm arasında dur uyarısı verirken kimileri 0-15 cm ye kadar daha hassas ölçebiliyorlar.

    Örnek;park anında cisme mesafe 2 metre seyrek uyarı, 1-2 metre sık uyarı, 50cm-1 mt daha sık uyarı, 15cm-50cm daha da sık uyarı, 15cm-0 cm DUR...
    diğer sistem son basamakta 40 cm den sonra DUR uyarısı veriyor. He bu 15cm olayı neye yarar;
    insan 40 cm den sonra biraz daha gidip sıfırlamak istiyor arabayı, işte orda hala ölçüm yapabilen sensörler daha başarılı bence...40-30-20-15cm.. DUR.
    40 cm lik sensörlerde 40cm dan sonra ölçüm yapmaz, sonrası Allah kerim.

    Bir yerle anlaşırsanız lütfen buraya da yazın. okuyanlar bilir ön tamponla başım belada, bende mutlaka taktırıcam.




  • cenmaxın ustası ile konuştum. bu bilgileri yazmadan önce-bu arada ben sensör taktırmayacağım ama bilgilere katkıda bulunmaya çalışıyorum.- Ön sensörlerin algılama alanı daha kısa oluyormuş arka sensörlere göre min mesafe ise tamamen fiyatla alakalı bosch marka bir sensör alırsanız pekçok özelliği de alırsınız tabii fiyatı artar. cenmax ı aramamın sebebi en azından bilinir ve yetkili satış, servis yerlerinin olması. ama 308'in ön tarfı için sensör gerekli bir donanım.
  • Arkadaşlar az önce Berke ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım. Daha önce de yazan arkadaşlarımızın belirttiği gibi Peugeot Fransa fabrika ortamında CC takılı olarak üretilmemiş araçlara sonradan CC takılmasına onay vermiyor. Açıklamasında ise CC nin bir parça değil aracın tüm yönetim sistemine etkin davranabilen bir sistem yöneticisi olması... Peugeot'un onayladığı parçanın yetkili serviste takılmasının mümkün olduğunu ve bu sistemin doğru çalışabileceğini fakat bu sistemin fabrika dışında takılmasının fabrika şartları ile farklı olacağından garanti şartlarının kalkacağını belirtmiş. Serviste CC takılan 207 ve 308 ler varmış bunlar gayet güzel çalışıyorlarmış. Ama sonradan CC takılması ve bundan kaynaklanan bir arıza veya kaza halinde araç garanti dışı kalacak, ne servis ne de Peugeot anlaşma yoluna gitmeyecekmiş....CC taktırma tamamen kendinizin insiyatifinde olan bir olay....
  • Sevgili arkadaşlar, ben işin sadece hukuki boyutunu açıkladım..Sorunlar yaşanabilir ama hukuki bir süreç ve sıkıntıyı göze alabiliyorsanız gözünüz kapalı cc taktırabilirsiniz.


    Müşteri, herhangi bir yetkili servise gitti, aracına cc takılmasını istedi, servis de "aracın bu montaj sebebiyle garanti dışı kalacağını yazılı olarak müşteriye bildirmeden ve müşterinin rızasını kapsayan imzalı bir yazı almadan" taktı..

    6 ay sonra aracın, elektrik sistemi veya x parçası ya da bölümü ile ilgili bir sorun çıktı.. Başka bir servise aracın garanti kapsamında onarılması için müracaat edildi ve servisten "..kusura bakmayın sizin aracınız garanti kapsamında değil" cevabı alındı."
    Yukarıda yazdığım mizansen çerçevesinde Böyle bir şey olmaz, olamaz..GARANTİ DEVAM EDER..

    Nihayetinde müşteri Peugeot içi yazışmaları ya da uygulamaları bilmek zorunda değildir, bilmesi de beklenemez.. Kaldı ki, garanti kitapçığında da müşterinin imzasının bulunmadığı ve kanun-yönetmeliklerle belirlenen garanti şartlarını ağırlaştıran hiç bir kayıt geçerli değildir.. "EFENDİM BİZİM UYGULAMAMIZ BÖYLE" diye bir cevap da hukuken kabul görmez zaten.. ..






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverfoxtr -- 20 Mart 2009; 17:03:20 >




  • Bugün öğleden sonra bir arkadaşıma araç aldık. son ana kadar 308 SW HDi 110 bg. premium ile Nissan Qashai 1.5 Dci arasında gitti geldi. Berke'den inci siyahı için 39.500 fiyat aldık . Bizimkinin eşi baskın çıktı. Nissan Qashai alındı düz vites 1.5 DCi 43.000 TL ye . Bu arada SW arayanlar için bugünün en dip fiyatı olarak göz önüne alabilirsiniz 39.500 TLyi...Bugün birşey öğrendim 308 SW'ler HDi 110 bg. düz vites ve premium olarak geliyormuş sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisG -- 20 Mart 2009; 17:04:26 >
  • Herkese Merhaba
    Aranız yeni katıldım 308 Premium araç sahibiyim.Şöyle bir problem tespit ettim Silecek suyu kapağındaki plastiğin materyali hatalı herhalde kapak plastik olduğu için elastik olması lazımken 2-3 bükülmeyle yerinden kopuyor çok adi bir plastik hammadde kullanmışlar.arabam yeni deeğiştirmeye gittim garantiye girmiyor dediler plastik hammaddesi hatalıysa bizim suçumuz ne esasında normal bir plastik parça olsa bütün gücünle asıl yine kopmaz,gerçi bir para tutmaz dediler eyvallah parça yoktu geldi 5,5 tl para aaldılar ,yanlış anlamayın 5,5 tl nedirki ama koca bir plastik kova alırsınız o fiyata ddepodaki kapağı aklınıza getirin çok komik.
    İkinci bir sorunda ön cama silecek suyu püskürttüğünüzde lağım kokusuna benzer bir koku kabin içini sarıyor yani nasıl desem plastik bidonun içini su doldurup güneşin altına braktığınızda belli bir müddet sonunda su kokuşur o tarz bir şey işte bu konularla ilgili benzer sorun yaşayan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.




  • merhaba aramıza yeni katıldınız hoşgeldiniz bu arada 308 iniz de yeni mi acaba. çünkü bende arabamı yeni aldığımda silecek suyunu kullandığımda içeriye parfüm gibi güzel kokan bir koku geliyordu. araba fransız silecek suyuna bile ne güzel bir parfüm koymuşlar diye gülüşmüştük eşimle. o su bitince totalin normal antifirizli silecek suyunu kullanmaya başladım hiçbir koku gelmiyor.
  • 1158 km de 3 aylık ücretsiz bakımımı yaptırdım.kornadan bi dolu su çıktı ama sağolsun değiştirdiler.sis farım patlamiŞ onuda sağolsunlar ücretsiz hallettiler.

    ARKADAŞLAR BU ARADA ARKA DAVLUMBAZLARIN FRANSA DAN PLASTİK OLANLARI GELİYOR.SERVİSLER MÜRACAT ETTİĞİNİZDE DEĞİŞTİRİLİYOR.ÇÖKMELER MEYDANA GELMİŞ.BİLGİLERİNİZE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reisG

    Bugün öğleden sonra bir arkadaşıma araç aldık. son ana kadar 308 SW HDi 110 bg. premium ile Nissan Qashai 1.5 Dci arasında gitti geldi. Berke'den inci siyahı için 39.500 fiyat aldık . Bizimkinin eşi baskın çıktı. Nissan Qashai alındı düz vites 1.5 DCi 43.000 TL ye . Bu arada SW arayanlar için bugünün en dip fiyatı olarak göz önüne alabilirsiniz 39.500 TLyi...Bugün birşey öğrendim 308 SW'ler HDi 110 bg. düz vites ve premium olarak geliyormuş sadece.

    Panaromik tavan mı peki?
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler
    Evet aracım yeni 2008-11 ay çıkışlı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yurdaer


    quote:

    Orjinalden alıntı: reisG

    Bugün öğleden sonra bir arkadaşıma araç aldık. son ana kadar 308 SW HDi 110 bg. premium ile Nissan Qashai 1.5 Dci arasında gitti geldi. Berke'den inci siyahı için 39.500 fiyat aldık . Bizimkinin eşi baskın çıktı. Nissan Qashai alındı düz vites 1.5 DCi 43.000 TL ye . Bu arada SW arayanlar için bugünün en dip fiyatı olarak göz önüne alabilirsiniz 39.500 TLyi...Bugün birşey öğrendim 308 SW'ler HDi 110 bg. düz vites ve premium olarak geliyormuş sadece.

    Panaromik tavan mı peki?


    Evet panaromik tavanmış Aradım konuştum hala duruyor araç... 39.500 TL dedi bana da. Arka ön sensörler, metalik boya vs vs bidolu ekstra saydı. İsteyen kaçırmasın diyecem ama bu kriz ortamında ve belirsizlikte gerçekten zor.




  • 308i su sızdıran varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yurdaer


    quote:

    Orjinalden alıntı: reisG

    Bugün öğleden sonra bir arkadaşıma araç aldık. son ana kadar 308 SW HDi 110 bg. premium ile Nissan Qashai 1.5 Dci arasında gitti geldi. Berke'den inci siyahı için 39.500 fiyat aldık . Bizimkinin eşi baskın çıktı. Nissan Qashai alındı düz vites 1.5 DCi 43.000 TL ye . Bu arada SW arayanlar için bugünün en dip fiyatı olarak göz önüne alabilirsiniz 39.500 TLyi...Bugün birşey öğrendim 308 SW'ler HDi 110 bg. düz vites ve premium olarak geliyormuş sadece.

    Panaromik tavan mı peki?

    Evet panoramik tavan da std.donanımda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: birecikk

    308i su sızdıran varmı

    ön camdan sızdırma varsa hemen servisi ara 2009 modelleri çağırdılar ben gittim şükürki prob.yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Thesoldier94

    1158 km de 3 aylık ücretsiz bakımımı yaptırdım.kornadan bi dolu su çıktı ama sağolsun değiştirdiler.sis farım patlamiŞ onuda sağolsunlar ücretsiz hallettiler.

    ARKADAŞLAR BU ARADA ARKA DAVLUMBAZLARIN FRANSA DAN PLASTİK OLANLARI GELİYOR.SERVİSLER MÜRACAT ETTİĞİNİZDE DEĞİŞTİRİLİYOR.ÇÖKMELER MEYDANA GELMİŞ.BİLGİLERİNİZE


    Beim de arka davlumbazlar ufak ufak gevşemeye başladı... Her seferinde ittire kaktıra düzeltiyorum. Şimdi bunları servisler bedavadan plastik olanla değiştiriyorlar mı? Acaba her serviste standart mı? Bi sormak lazım.
  • ARKADAŞLAR DAVLUMBAZLAR BEDAVA DEĞİŞTİRİLİYOR.308 DEKİ EN ÇOK ŞİKAYET ALAN KONU OLDUĞUNDAN DOLAYI FRANSA PLASTİKLERİNİN TAKILMASINI KARARLAŞTIRMIŞ.SERVİSTEN TALEP ETTİĞİNİZDE ÜCRET VERMEDEN YAPTIRABİLECEKSİNİZ.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m_alpay

    Arkadaşlar ben size birşey danışacam. Bi ara sanırım otomotivmühendisi arkadasımız AUTO6R ile ilgili birşey paylaşmıştı. Vites değiştirme süresiyle alakalı. Sanırım Kontrol panelinden yapılıyor bunun detayını öğrenmek istiyorum. 34. sayfaya kadar aradım ama artık basım döndü bulamadım. Sanırım 0.8 1.2 falan yazıyordu. Bu konuda bilgilendirirmisiniz ?

    Yardımcı olabilecek kimse yokmu ?
  • ben kaçtır buraya yazıyorum kimse kendi sorunundan bahsetmemişti.servis degiştiriyor demişsin ben dünde bütün gün servisteydim kimsenin bişeyden haberi yok!!!!inş dedigin olay olmaya başlar.
    dün servisteydim degişen parçalar ve fiyatlarını yazayım;
    klips ;2,32 tl
    hava filtresi; 17,86 tl
    ön fren diski;181,84 tl
    fren balatası;127,93tl
    fren balatası arka;71,62tl
    polen filtresi ;29,05tl
    superlux siyah halı paspas;27,95tl
    iskonto yüzde 20;92,65tl

    hava filtresi elemanının sökülmesi;34,72 tl
    arka fren balataların sökülmesi;39,68 tl
    ön fren disklerin değişmesi;49,60 tl
    polen filtresinin değişmesi;9,92 tl
    iskonto yüzde 20;26,68tl

    fıxmenu bakım 1;134,75 tl
    tapa pulu
    yağ filtresi
    antifrizli cam suyu 1lt
    dizel motor yağı
    sarf malzeme
    toplam;736,90 tl
    iskonto;119,43 tl
    kdv;108,91 tl

    fAtura toplamı;726,38 türkiş lira
    berker sormuştun kardeşim fatura böyle diyor.




  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.