Şimdi Ara

Peugeot 307 Bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 307 otomatik aracıma bakım için dışardan alıp serviste yaptırmak istiyorum.aracımıza hangi motor yağı(koduyla birlikte), yağ filtresi, fren balataları, hava filtreleri gibi parçalar hangileri kalitelidir??özeliikle motor yağı önemli...bunları alabileceğimiz internet siteleri varmı??cevaplarınızı bekliyorum...

Yaz kış değiştiririm derseniz ayrı seçenek, 4 mevsim, kilometreme göre kullanırım derseniz ayrı seçenek.

Ayrıca aracın hangi iklimde kullanılacağı da önemli.

Filtreler hakkında ise bilgim yok.

Fren balatalarını individual da değiştirecekti.O sanırım fikir verebilir size
  • adanada yaşıyorum öle pek bir soğuk olmuyor.yağı dört mevsim kullanırım.castrol düşünüyorumda modeline karar veremedim.fren balatalarıda takıldığından beri ötüyodu onun için kaliteli birşey taktırmayı düşünüyorum

Servis 10w-40 yarı sentetik yağ kullanıyordur büyük ihtimal.(Telefon edip teyit ettiriniz)

castrol magnatec 10w-40
    mobil s 10w-40
    shell 10w-40
    bp cleanguard 10w-40 yarı sentetik yağları tercih edebilirsiniz.10.000 km'de değiştirlmesi tavsiye ediliyor.

Yağlar American petrol kurumunun onayından geçmiştir ve bunu bidonların üzerinde görürsünüz.Onay almış aynı viskozitedeki yağlar marka farklı olsa da özellik olarak birbirine çok yakındır.

Bir de tam sentetik yağlar var ki bunlar yarı sentetiklere göre daha kalitelidir ve pahalıdır.Mobilin 0w-40 yağı tam sentetiktir mesela.15000km kullanım ömrü vardır.

Yağın bu ilk rakamı ne kadar küçükse yağ o kadar ince yapıdadır.Bu soğukta daha iyi,daha hızlı yağlama yağtıgını gösterir.Ancak ince olmasının dezavantajı da eksilme,yağ yakma ihtimalinin yükselmesidir.

Her yağ değşiminde farklı marka ve farklı viskozitede yağı denemek önerilmemektedir.

Fren balatalarında 2004ten itibaren çevreye verdiği zarardan ötürü asbest maddesi kullanımı yasaklanmıştır,bu madde kullanılmadıgından ötmeler başgöstermiştir.Daha pahalı balata ötme yapmaz diyemeyiz yani.

Sanayilerdeki yağ filtreleri(bilindik,kaliteli markalar değilse) çok kalitesizdir,orijinal yağ filtrenizi kullanınız,motor sağlığı için önemlidir.

Hava filtresini ve klima filtresini yan sanayi kullanabilirsiniz.

• bilgiler için teşekkür ederim

filtre içinde yağı süzmesi gereken malzeme, parçalanıp, küçük parçalar halinde motor yağına karışmıştı.

O aracın nasıl yürüdüğünü, nasıl uyarı vermediğini (fiziksel olarak) hala anlamış değilim...

Bu arada aracın içinde not aldığım kağıda baktım;

Ben bosh filtre ile değişim yapmışım.Biraz fiyatı tuzlu ama kafam çok rahat.

Yoksa Mann filtre diye not düşmüşüm.Şimdi inceledim.Kendileri de alman markası bosch gibi.

Ayrıca aracınızı bu değişimler için (araç garanti süresi bitmiş ise) bosch car service adı altında faaliyet

gösteren servislere de götürebilirsiniz.Yalnız bu konuda önereceğim servis yok.Ben istanbulda oturmama

rağmen, araç bikaç günlüğüne izmitte olduğundan izmit sanayi bosch car serviste yaptırmıştım.

Hava filtresi bosch fakat polen filtrem ise hatırladığım kadarıyla orijinal parçacıdan tedarik ettiğim karbonlu polen

filtresi.

Zira otomatik klimalı araçta önerilen filtre o.

Şimdilik benim de söyleyeceklerim bu kadar.Evdeki not defterimi bulsaydım ona zamanında çok şey yazmıştım :)

• peki bunları bulabileceğim internet sitesi falan varmı???piyasadan ucuz olan??
    Ford focus bakım
    16 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 hakkında
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarın bende aynı şlemleri yaptıracağım. Geçen hafta Kartal oto sanayi araştırması yaptım. filtreler + yağ + bujiler (orjinal parçalar ve castrol 10x40) 170 lira. Kartal bosch car service ise 250 lira istedi... Yetlkiliye sormadım ama sanırım en fazla o kadar isterdi. Ben yağı evimin yanında işi sırf yağ olan birine değiştirtiyorum. (Castrol 10x40 koyduracağım) (Evim Gebze-Harem son durağa yakın yani yakında epey tamirci var...). Poloda iken filtreyi Aksaraydan alıyordum, 307 için Salih'in tavsiyesini dinleyeceğim. Bosch iyidir... İnternette parcatreni.com, otostart.com adresleri var. Ben hiç ALMADIM ama bildiklerim bunlar...

İnternetten alışveriş işini pek sevmiyorum.Görerek alışveriş daha çok hoşuma gidiyor.Üstelik pazarlıktı şuydu buydu bana daha uygun geliyor.

Yalnız yağ alırken tubul un da belirttiği gibi üretim tarihine dikkatli bak.Bazen büyük marketlerde "promosyon" adı altında satılan ürünlerin

son kullanma tarihleri yakın oluyor.

@Fatih, sadece yağ değişimi için mi 250 istedi bosh car?

Çok fazla yahu o ne.Azıttılar iyice.Ustada değiştirmek en iyisi.

Aslında en ince yağdan koydurup, motoru bi 10 dk çalıştırıp, sonra yağı süzüp, 10-40 koymak lazım.

Ben öyle yapıyorum.Biraz acıtıyo ama içim acayip rahatlıyor.Ciğerlerini temizliyorum arabanın :)

Yağ filtresi işinde de dediğim gibi, aman ha.

Dandik marka açık hava filtresi de kullanmayın.Olan tozu alıp motora sokup yağın rengini zifte çeviriyo.

Arkadaşımın aracının yağına bakarken farkettim.Rengi zift gibiydi.Üstelik benzinli araç, ve yağ değişimi

yapılalı 1000 km olmamışken...

Suçlu belliydi.Açık hava filtresi (sanayiden 20-30 TL ye alınan basit şeyler)

ekleme:

ilter sen de bujilerini değiştir istersen.Çıkan bujilerle yeni bujileri kıyaslayınca insan keşke daha önce

değiştirseymişim diyor inan :)

Yine bosh marka buji kullandım ben.Yalnız araca uyan bikaç modeli var.

İki model arasında pek fiyat farkı yok.Ben pahalı olanı almıştım.

Faturayı bulamıyorum ki modeli söyleyeyim.Zaten bilgisayardan araç modeli girilip bakılıyor

problem olmaz sanırım...

• Bosch car service yağ + filtreler + bujilere 250 dedi. Kartal'daki ustalar orjinal ekipman ile 170-180 arası fiyat verdiler. Bende polo' yu Düzce' deki bosch car service' e sokuyordum ama abarttı Kartaldaki. Dediğin gibi dışardan bulup ustama değiştirteceğim. Zaten ustaya 1 kere değiştirtirim. Sonra aynen hafızaya copy-paste ve bir dahaki sefere kendim yaparım o işi. Örneğin polo' nun polen filtresi kaput ile yolcu tarafı camı arasındaydı ve değiştirmek için ön tarafta fitilin çıkarılması gerekir. Ustalar çat çat çeker tırnakları kırabilir. Kendim çok daha özenerek değiştiririm artı oraya yaprak toz falan girer onları temizlerdim. 307' de ne nerde daha karıştırmadım. Bir sefer gördükten sonra kendim girişirim.

Buji konusunda ise dediğin gibi 307 için birden fazla model var ve bir tanesi özellikle lpg' li araçlar için olanlardan. Şu anda tam hatırlayamıyorum ancak dediğin gibi bilgisayardan bakıyorlar. İlter' in aracı LPG' li diye biilyorum alırken belirtmesinde fayda olur...

• Selamlar,
    2003 307 XT BVA'mızın arka balatalar kötü durumdaydı ve bugün biraz koku ve ses geldi. Yani balatayı bitirdik ve muhtemelen diskide çizdik.

Diskin durumunu bilmiyorum taşlamayla kurtarabilecek miyiz yoksa yenisi mi gerekecek.
    Bostancı Sanayide bugün ayaküstü tanıdık bir yere sordum "arkalardaki disklerin poryalı mı düz mü olduğunu", bilemediler bende kaçtım.
    Fiyat aldılar birde, düz diskin çifti için 230, poryalı çifti için 400 dediler.
    Yarın parçacılara kendim soracağım fakat bilgisi olan varsa 2003 benzinli 307'nin arka disklerinin poryalı olup olmadığını, paylaşırsa sevinirim.

Orijinalden alıntı: gborat

Selamlar,
    2003 307 XT BVA'mızın arka balatalar kötü durumdaydı ve bugün biraz koku ve ses geldi. Yani balatayı bitirdik ve muhtemelen diskide çizdik.

Diskin durumunu bilmiyorum taşlamayla kurtarabilecek miyiz yoksa yenisi mi gerekecek.
    Bostancı Sanayide bugün ayaküstü tanıdık bir yere sordum "arkalardaki disklerin poryalı mı düz mü olduğunu", bilemediler bende kaçtım.
    Fiyat aldılar birde, düz diskin çifti için 230, poryalı çifti için 400 dediler.
    Yarın parçacılara kendim soracağım fakat bilgisi olan varsa 2003 benzinli 307'nin arka disklerinin poryalı olup olmadığını, paylaşırsa sevinirim.

En mantıklısı yetkili servise teşhisini yaptırmak,değişim gerekiyorsa ona göre hareket etmek olur.Bu şekilde cebinizi kendiniz boşaltmış olursunuz.

Doğru teşhisi yetkili serviste koydurduktan sonra tedaviyi istediğinz yerde yaptırırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 29 Aralık 2009; 23:53:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.